رئیس سازمان بازرسی کل کشور و هیات همراه، از دستاوردهای سازمان به‌ویژه در حوزه هوشمندسازی و ساماندهی الکترونیکی بازدید کردند و در ادامه این مراسم، نشستی با حضور مدیران دو دستگاه در محل ستاد سازمان امور مالیاتی کشور برگزار شد. رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در ابتدای این نشست خاطرنشان کرد: سازمان بازرسی کل کشور دستگاه ناظر بر همه دستگاه‌های اجرایی از حیث اجرای قانون است و برای ایجاد تحول در نظام مالیاتی، نیازمند همکاری هر چه تمام‌تر این دستگاه نظارتی در حوزه اجرای قوانین مصوب مالیاتی هستیم. منظور خاطرنشان کرد: از مهم‌ترین سیاست‌های نظام مالیاتی این است که تا پایان دولت سیزدهم، مالیات به مهم‌ترین منبع تامین مالی دولت تبدیل شود و در آینده نزدیک، کل بودجه جاری را از محل مالیات تامین کنیم.

او افزود: در شش‌ماهه نخست امسال، ۵۱درصد از کل تکلیف بودجه‌ای سازمان محقق شده و ۲۳۱هزار میلیارد تومان مالیات وصول شده است. رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به روند صعودی درآمدهای مالیاتی در چارچوب قانون گفت: در‌حالی‌که متوسط وصولی ماهانه در سال ۱۳۹۹ رقمی در حدود ۱۵هزار میلیارد تومان بود، این رقم در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ به ترتیب به ۲۵هزار میلیارد تومان و ۴۰هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.

منظور با بیان اینکه ظرف سال جاری، با شناسایی مودیان، درآمدهای مالیاتی افزایش یافته، گفت: این امر ناشی از موفقیت سازمان در اجرای برنامه‌های مبارزه با فرار مالیاتی و شناسایی مودیان جدید بوده و دسترسی به سامانه‌های اطلاعاتی و مرکزیت داده‌ها در سازمان باعث شده با دقت بیشتری بتوانیم اقتصاد کشور را رصد کنیم. او از تشکیل دفتر حسابرسی ویژه در راستای تقویت رسیدگی به پرونده‌های مالیاتی خبر داد و گفت: تعداد ۲۰۰ پرونده مهم که ۸۰ درصد مالیات ابرازی شرکت‌ها را تشکیل می‌دهند، به صورت ویژه در این اداره کل رسیدگی می‌شوند.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور مبارزه با فرار مالیاتی را یکی از برنامه‌های اصلی این سازمان عنوان کرد و گفت: ساماندهی کارتخوان‌ها و درگاه‌های پرداخت الکترونیکی در سال گذشته انجام گرفت و با اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان که گام اصلی هوشمندسازی نظام مالیاتی است، مبنای مراودات ما با مودیان براساس اطلاعات سامانه مودیان خواهد بود. او همچنین تصریح کرد: با هدف کاهش ارتباط مودی با ممیز مالیاتی، بالغ بر ۵۰ نقطه تماس شناسایی کرده‌ایم که در نظر داریم با تقویت زیرساخت‌های فناوری و تکمیل سامانه‌های مالیاتی، این تماس‌ها را به حداقل برسانیم.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس و فرابورس به عنوان نخستین گروه از مشمولان اجراکننده قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان از اول آبان‌ماه ملزم به اجرای این قانون و صدور صورتحساب الکترونیکی هستند، گفت: بسترها و زیرساخت‌های لازم برای اجرای این قانون فراهم شده و به صورت تدریجی طی یک سال و نیم و ظرف شش مرحله، کلیه مودیان مالیاتی ملزم به صدور صورتحساب الکترونیکی می‌شوند.

منظور در ادامه سخنان خود به برخی مسائل و مشکلات نظام مالیاتی در ارتباط با سایر دستگاه‌ها اشاره کرد و گفت: عدم‌همکاری برخی دستگاه‌های اجرایی در راستای اجرای ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم و ارسال اطلاعات درآمدی اشخاص و همچنین عدم‌همکاری برخی دستگاه‌ها در اجرای برخی مواد قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده و همچنین مشکلات مربوط به عدم تعیین‌تکلیف معاملات بر پایه ارز دیجیتال در کشور از مهم‌ترین این مشکلات به شمار می‌رود. او همچنین طولانی شدن برخی قرارهای کارشناسی در هیات‌های حل اختلاف به عنوان یکی از مشکلات در وصول درآمدهای مالیاتی یاد کرد و گفت: در حال حاضر بالغ بر ۵۲۰ پرونده بزرگ مالیاتی به دلیل توقف قرار کارشناسی معوق مانده است.