مسعود میرکاظمی در این جلسه با اشاره به اینکه دو مرکز پژوهشی، تحقیقاتی (مرکز آینده‌نگری و مؤسسه عالی) طی یک ‌سال گذشته در زمینه برنامه هفتم پژوهش‌های قابل‌قبولی انجام داده‌اند، افزود: دستاوردهایی که در یک‌ سال گذشته به دست آمده در تدوین برنامه هفتم مورداستفاده قرار گیرد. او با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته برنامه‌های توسعه عملکرد خوبی نداشته است، افزود: تحقق اهداف رضایت‌بخش نبوده که باید در مورد آن آسیب‌شناسی لازم صورت ‌گرفته شود. اما آن چیزی که در برنامه هفتم توسعه باید مورد تاکید و توجه قرار گیرد محوریت اقتصاد برای حل معضلات معیشتی مردم است. میرکاظمی با بیان اینکه بررسی انجام‌شده روی منابع و مصارف نشان می‌دهد نسبت سهم هزینه‌های جاری در هر سال بزرگ‌تر می‌شود، ادامه داد: برنامه هفتم بر اساس مشارکت مردم در بخش‌های مختلف و احکام نوآورانه، خلاقانه و مبتنی بر سرمایه‌های مردم و ملی تنظیم شود.

معاون رئیس‌جمهور در ادامه بر اهمیت توجه به بهره‌وری در تدوین برنامه هفتم پرداخت و گفت: بهره‌وری در تدوین برنامه هفتم محور کلیدی است. البته موضوع بهره‌وری در همه برنامه‌ها نوشته شده؛ ولی برنامه مشخصی برای عملیاتی‌شدن آن وجود نداشته است. رئیس سازمان برنامه‌وبودجه افزود: یکی از معضلات جدی در بهره‌وری پایین، راهبردهای غلط است؛ لذا برای رفع این موضوع در تدوین برنامه هفتم سرمایه‌گذاری‌ها باید منجر به ارزش‌افزوده ملی شده و ایجاد اشتغال پایدار در اولویت قرار گیرد. او افزود: در برنامه هفتم قرار نیست منابع فراوان پای احکام ریخته شود؛ بلکه به سمت نوآوری، خلاقیت و فناوری‌های نو حرکت خواهد شد. میرکاظمی با اشاره به اینکه در تدوین برنامه هفتم روش‌های سنتی کنار می‌رود و روش‌های خلاقانه و نوآورانه در پیشانی تدوین قرار می‌گیرد تصریح کرد: این موضوع در همه حوزه‌ها و همه امور توسط دست‌اندرکار تدوین لایحه برنامه رعایت شود.

او با بیان اینکه روش‌های دستیابی به اهداف در برنامه مشخص شود ادامه داد: برنامه‌ها به منابع متکی نباشد؛ بلکه منابع، نقش اهرم را داشته باشد. معاون رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه امور و معاونت‌ها به سمت ایجاد منابع حرکت کنند گفت: یکی از دلایل اصلی عدم تحقق برنامه‌ها این است که منابع واقعی دیده نشده یا مصارف بیش از ظرفیت منابع دیده شده است. وی با تاکید بر اینکه اگر احکام در برنامه هفتم با همان روش‌های گذشته مطرح شود مشکلی را حل نخواهد کرد، ادامه داد: مسیر قبلی قابل عوض شدن است و باید دانشی که ثروت را بهره‌ور و مولد کند در برنامه گنجانده شود. گفتنی است در جلسه هم‌اندیشی برنامه هفتم بر تقسیم‌ کار تدوین برنامه هفتم بر اساس زمان‌بندی مشخص تاکید شد. همچنین در این جلسه، ساختار و ساماندهی تدوین برنامه هفتم و موارد کلیدی در برنامه مورد بحث‌وبررسی قرار گرفت و بر ضرورت برنامه‌محور بودن تاکید شد.