شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۵۰ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۹۵۰

  • مرثیه‏‏‌ای برای صنعت آلمان

    دنیای اقتصاد -گروه اقتصاد بین‌الملل: در میان انبوه شعله‏‏‌های لرزان مشعل‏‏‌ها، صدها چهره غم‏‏‌زده و ماتم‏‏‌زده، گویی در سوگ ۱۲۴سال خاطره و تلاش، به نظاره‏‏‌ آخرین محصول کارخانه‏‏‌ای در دوسلدورف ایستاده بودند. لوله فولادی درخشان، آخرین بازمانده حیات این غول صنعتی، در حال صیقل یافتن روی نورد بود. گویی با هر چرخش نورد، تار و پود تاریخ این کارخانه نیز درهم می‏‏‌پیچید و به خاموشی‌ می‌گرایید. این مراسم، پایانی بود بر ۱۲۴سال فعالیت کارخانه‏‏‌ای که در اوج صنعتی‏‏‌شدن آلمان آغاز به‏‏‌کار کرده بود؛ کارخانه‏‏‌ای که از دو جنگ جهانی جان سالم به در برده بود، اما در نهایت در برابر توفان سهمگین بحران انرژی، زانو زد و تسلیم شد.
  • اختصاص وام ارزی به طرح‌های صادرات‌محور

    دنیای‌اقتصاد: وزیر صمت از مذاکره با بانک‌مرکزی و وزارت صمت در راستای کاهش موانع ناشی از رفع تعهد ارزی و حمایت از صنایع خبر داد. عباس علی‌آبادی با بیان اینکه با صندوق توسعه ملی جهت اختصاص وام ارزی به طرح‌های صادرات‌‌‌‌محور مذاکره کرده‌‌‌ایم، عنوان کرد: ارز به شرکت‌هایی داده می‌شود که صادرات بیشتری داشته باشند.
  • گردهمایی مستقیم ذی‌نفعان صنعت معدن

    دنیای اقتصاد: دوازدهمین کنفرانس مهندسی معدن ایران در روزهای دوم و سوم اسفند سال جاری با همکاری انجمن مهندسی معدن ایران در دانشگاه کاشان برگزار می‌شود. دبیر علمی دوازدهمین کنفرانس مهندسی معدن ایران با اینکه این همایش فرصتی برای گردهمایی مستقیم برای ذی‌نفعان صنعت معدن شامل دانشگاهیان، پژوهشگران، مدیران و کارشناسان صنعت معدن است تا چالش‌ها، فعالیت‌ها و دستاوردهای اخیر خود را به اشتراک بگذارند، گفت: اکتشاف مواد معدنی، استخراج معدن، مکانیک سنگ و ژئوتکنیک، فرآوری مواد معدنی، اقتصاد و مدیریت در معادن، محیط زیست، بازسازی، ایمنی و بهداشت و میراث معدن‌کاری و توسعه پایدار محورهای این رویداد علمی است. دکتر علی عالی انوری، افزود: ارتباط سازمان‌یافته و همکاری راهبردی دانشگاه کاشان و انجمن مهندسی معدن ایران می‌تواند حلقه اتصال قدرتمندی را بین عرصه دانش و فناوری از یک طرف و عرصه صنعت از طرف دیگر فراهم کند و الگویی مناسب از همکاری و تعاون را فراروی دیگر سازمان‌های مشابه قرار دهد.
  • کاهش ۳۰ درصدی بارش‌‌‌ها نسبت به سال گذشته

    دنیای‌اقتصاد: بارش‌‌‌ها از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر ۱۴۰۲) تا ۲۰بهمن نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۰‌درصد کاهش داشته و این موضوع سبب افت حجم آب ۱۹سد مهم و بزرگ کشور شده است.
  • تولید ۱۳۸ مگاوات برق از طریق انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر

    دنیای‌اقتصاد: مدیر حوزه مدیریت سازمان صنایع کوچک ایران گفت: در راستای رفع مشکل تامین برق صنایع براساس برنامه‌ریزی انجام‌شده تلاش می‌شود با راه‌اندازی شهرک‌‌‌های خورشیدی تا پایان امسال ۱۳۸مگاوات برق از طریق انرژی‌‌‌های تجدید‌پذیر تولید و وارد مدار ‌‌‌شود.
  • ضربه ارز چندنرخی به تولید و مصرف

    دنیای اقتصاد -گروه بازرگانی: سیاست ارز چند نرخی، قدمتی به اندازه چندین دهه ‌دارد و به هیچ‌وجه مساله جدیدی در فضای اقتصادی کشور محسوب نمی‌شود. معیار تعیین‏‏‏‏‌ نرخ‌های مختلف‏‏‏‏‌ برای انواع کالاهای صادراتی‏‏‏‏‌ و وارداتی‏‏‏‏‌ در نظام نرخ ارز چندگانه‏‏‏‏‌، معمولا میزان کشش‏‏‏‏‌ انواع کالاهای وارداتی‏‏‏‏‌ و صادراتی‏‏‏‏‌ است‏‏‏‏‌، بنابراین در این دیدگاه، سیاست‏‏‏‏‌ نرخ ارز؛ در واقع نظام خاصی‏‏‏‏‌ از مالیات و یارانه‏‏‏‏‌ است‏‏‏‏‌. به‌عبارت دیگر از واردات کالاهای لوکس‏‏‏‏‌ و صادرات کالاهای سنتی‏‏‏‏‌ مالیات گرفته‏‏‏‏‌ می‌شود و به‏‏‏‏‌ واردات کالاهای اساسی‏‏‏‏‌ و مواد اولیه‏‏‏‏‌ و صادرات کالاهای صنعتی‏‏‏‏‌ یارانه‏‏‏‏‌ داده می‌شود. علاوه‌بر این‏‏‏‏‌ دلایل‏‏‏‏‌ دیگری همچون حمایت‏‏‏‏‌ از صنایع‏‏‏‏‌ داخلی‏‏‏‏‌ و تخصیص‏‏‏‏‌ ارز به‏‏‏‏‌ فعالیت‌های خاص را نیز می‌توان به‌عنوان برخی‏‏‏‏‌ از اهداف سیاستگذاران در زمینه‏‏‏‏‌ اعمال نرخ‌های ارز چندگانه‏‏‏‏‌ ذکر کرد که‏‏‏‏‌ در اغلب‏‏‏‏‌ موارد هیچکدام از این‏‏‏‏‌ اهداف از این طریق‏‏‏‏‌ محقق‌نشده‌است‏‏‏‏‌. با توجه به اهمیت اثر نرخ‌های متعدد ارز، بر فرآیند تولید و همچنین مصرف شهروندان، معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق تهران، در یک گزارش پژوهشی، کارآیی این سیاست در سال‌های اخیر را مورد بررسی قرار داده‌است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر