ایسنا- رییس شبکه انجمن‌های صنعتی و معدنی با غیرشفاف دانستن پیشنهاد مطرح شده درباره تعلق نگرفتن «ال.‌سی» ریالی به واحدهای تولیدی بدهکار، گفت: بانک مرکزی باید بین تولیدکنندگان بدهکار و تولیدکنندگان دارای معوقات غیرقابل وصول تفکیک قائل شود. بیژن پناهی‌زاده افزود: با توجه به مشکلات به وجود آمده ناشی از تحریم و نبود دسترسی به منابع مالی از سوی تولیدکنندگان بازگشایی مجدد «ال.‌سی» ریالی می‌تواند برخی از مشکلات تولیدکنندگان را در شرایط کنونی حل کند. وی افزود: در دوره‌ای که «ال.‌سی» ریالی قطع شده بود بسیاری از واحدهای تولیدی متضرر شدند و نباید این ابزار صرفا به دلیل یک تخلف به طور کلی محدود و متوقف می‌شد.

وی درباره مطرح شدن پیشنهاد تعلق نگرفتن «ال.‌سی» ریالی به واحدهای تولیدی بدهکار توضیح داد: باید بین بدهکار و معوقات غیرقابل وصول تفکیک قائل شویم. باید بدانیم که اغلب واحدهای تولیدی بدهکار هستند و این موضوعی طبیعی است و تعلق نگرفتن «ال.‌سی» ریالی به آنها می‌تواند مشکلات تولیدکنندگان را بیشتر کند.

وی در عین حال با بیان اینکه تعلق نگرفتن «ال.‌سی» ریالی به واحدهای تولیدی دارای معوقات غیرقابل وصول منطقی است، افزود: بانک مرکزی باید درباره ضوابط جدید گشایش «ال.‌سی» ریالی شفاف‌سازی کند. پناهی‌زاده همچنین با اشاره به این‌که بانک مرکزی نمی‌تواند به خاطر گشایش مجدد «ال.‌سی» ریالی بر سر تولیدکنندگان منتی بگذارد، اضافه کرد: سودی که در ایران بابت گشایش «ال.‌سی» ریالی گرفته می‌شود چندین برابر کشورهای دیگر است و تازه برای همین گشایش «ال.‌سی» هم شرط و شروط متعددی گذاشته می‌شود.

رییس شبکه انجمن‌های صنعتی و معدنی درباره بازپرداخت تسهیلات ارزی تولیدکنندگان با نرخ مبادله‌ای گفت: مصوبه شورای پول و اعتبار در این مورد کاملا غیرمنطقی است، چرا تولیدکنندگان باید تاوان سقوط ارزش پول ملی را بدهند. وی افزود: واحدهای تولیدی همین الان در بازپرداخت تسهیلات ارزی با نرخ ۹۰۰ تومان مشکل دارند، چه برسد به اینکه قرار باشد این تسهیلات را با نرخ مبادله‌ای بازپرداخت کنند.

بر اساس این گزارش، همزمان با گشایش مجدد «ال.‌سی» ریالی، رییس کل بانک مرکزی با تشریح ضوابط جدید گشایش «ال.‌سی» ریالی، نبود چک برگشتی، بدهی غیرجاری اعم از معوق و سررسید گذشته را به عنوان برخی از الزامات دستورالعمل جدید شورای پول و اعتبار اعلام کرد.