شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۲۶ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۵۹۲۶

  • دفاع رئیسی از کارنامه اقتصادی دولت

    دنیای اقتصاد: ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور روز گذشته در گردهمایی سراسری نمایندگان ولی‌فقیه و ائمه جمعه سراسر کشور از کارنامه اقتصادی دولتش دفاع کرد. او از کاهش چشمگیر رشد نقدینگی از ۴۷ به ۲۷ درصد، بازگشت ۶۵۰۰ کارخانه تعطیل و نیمه‌تعطیل به چرخه تولید، افزایش ۲۲درصدی تولید کالاهای اساسی، رشد اقتصادی کشور در دو سال گذشته و همچنین افزایش تخت‌های بیمارستانی در دولت سیزدهم، به عنوان بخشی از دستاوردهای اقتصادی دولت تحت‌تصدی خود یاد کرد‌. رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه به گفته کارشناسان اقتصادی از مهم‌ترین دلایل تورم، مساله رشد نقدینگی است، افزود: رشد نقدینگی که ابتدای دولت سیزدهم ۴۷ درصد بود اکنون به ۲۷ درصد کاهش یافته است و هدف‌گذاری کرده‌ایم که تا پایان سال به ۲۵ درصد کاهش یابد.
  • معرفی اولین تریلیونر جهان

    دنیای اقتصاد-گروه اقتصاد بین‌الملل: براساس گزارش جدید سازمان خیریه آکسفام، از سال۲۰۲۰، دارایی پنج ثروتمند اول جهان دوبرابر شده است. درهمین دوره، شرایط مالی بسیاری از مردم جهان تضعیف شده است. با روند فعلی، ریشه‌کن کردن فقر سال‌ها طول خواهد کشید؛ اما احتمالا جهان تا ۱۰سال آینده شاهد اولین تریلیونر خود خواهد بود. این گزارش روز دوشنبه در حالی منتشر شد که رهبران کشورهای ثروتمند در مجمع جهانی اقتصادی داووس گردهم آمده‌اند.
  • نزول بیت‌کوین با شروع معاملات بورسی

    دنیای اقتصاد -گروه بانک و بیمه: وضعیت بازار کریپتو در روز‌های اخیر نشان می‌دهد که بیت‌کوین و اتریوم پس از پایان انتظارات ایجاد صندوق بورسی بیت‌کوین از سوی شرکت بلک‌راک و همچنین تاییدیه کمیسیون بورس اوراق بهادار آمریکا در لحظات اولیه شیب مثبت به خود گرفتند و به ترتیب به کانال ۴۹هزار و ۲۷۰۰ دلاری هدایت شدند. اما شواهد گویای آن است که این روند ادامه‌دار نبوده و در دومین روز از روند معاملاتی بورسی بیت‌کوین، دو دارایی مذکور به مسیر نزولی هدایت شدند و بیت‌کوین حدود ۱۳ درصد از ارزش خود را از دست داد.
  • امنیت غذایی در گرو همکاری شرکای تجاری

    دنیای اقتصاد-گروه بازرگانی: بررسی وضعیت تجارت مواد غذایی در ایران از چند جهت حائز اهمیت است. ایران کشوری است که برای تولید مواد غذایی مزیت جغرافیایی ندارد. به همین دلیل برای تامین مواد غذایی شهروندان، به واردات از دیگر کشورها وابسته است. آمارها نشان می‌دهد که در سال ۱۴۰۱، از مجموع نزدیک به ۶۰میلیارد دلار واردات ایران، نزدیک به ۳۰درصد صرف واردات محصولات کشاورزی و مواد غذایی شده است. عمده محصولات وارداتی در این بخش شامل ذرت دامی، برنج و گندم می‌شود که بخش مهمی از سبد غذایی شهروندان ایرانی را تشکیل می‌دهد. نکته دیگر این است که ۵۶درصد از واردات مواد غذایی از مبدا امارات، هند و ترکیه وارد کشور می‌شود. این تمرکز در مبادی وارداتی یک تهدید بالقوه برای امنیت غذایی کشور محسوب می‌شود.
  • افت پاییزی تجارت قطعه‌سازی

    دنیای اقتصاد: تولید و فروش خودرو و قطعات در کشور هرچند طی آذرماه امسال و نسبت به آبان با رشد مواجه شده، با‌این‌حال آمار تجمعی و همچنین نقطه‌به‌نقطه سالانه نشان از افت در هر دو بخش (تولید و فروش) دارد. همچنین در حالت تفکیکی، تولید و فروش قطعات نیز در مقایسه با سال گذشته کاهش داشته، اما در آذر امسال و نسبت به ماه قبل، رشد کرده است. طبق گزارش جدید مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، «رشته فعالیت خودرو و قطعات» در آذر و نسبت به آبان امسال، با رشد کمتر از ۱۱درصد و بیش از هشت‌درصد به ترتیب در تولید و فروش مواجه شده است. با‌این‌حال، آمار نقطه‌به‌نقطه این رشته فعالیت صنعتی نشان از افت حدود ۲۴درصدی تولید در آذر امسال نسبت به ماه مشابه سال گذشته و ریزش بیش از ۳۲درصدی در فروش دارد. در آمار تجمعی ۹ماهه تولید و فروش در رشته فعالیت خودرو و قطعات، به‌ترتیب افت چهار و حدودا ۱۶درصدی را به دنبال داشته است.
  • بی‌‌کیفیتی خودخواسته اینترنت

    دنیای اقتصاد: انجمن تجارت الکترونیک تهران صبح دیروز دومین گزارش جامع خود را درباره وضعیت اینترنت کشور منتشر کرد. آنچه انجمن در این دوره از گزارش خود مورد تاکید قرار داد، خودخواسته بودن وضعیتی است که اکنون کاربران و کسب‌وکارها با آن دست به گریبانند.
  • برای حل یک مساله سخت آن را از نو تعریف کنید

    مترجم: منا اختیاری
    تحقیقات نشان می‏‏‌دهد که شرکت‌ها پیش از تلاش برای حل مسائل، کمترین کوشش را به بررسی و درک آنها اختصاص می‏‏‌دهند و تیم‏‏‌ها با ورود فوری به فرآیند حل مساله، توانایی طراحی راه‏‏‌حل‏‏‌های نوآورانه را از خود می‏‏‌گیرند. نویسندگان این نوشتار پیشنهاد می‏‏‌کنند شرکت‌ها پیش از حل مساله، زمان مناسبی را به چارچوب‏‏‌بندی مساله اختصاص دهند که فرآیندی برای درک و تعریف مساله است. کاوش چارچوب‏‏‌های متفاوت مثل تماشای یک صحنه با عدسی‏‏‌های مختلف دوربین برای تنظیم زاویه، دیافراگم و فاصله کانونی است. عدسی زاویه باز نسبت به عدسی دورنگار تصویر بسیار متفاوتی به شما می‏‏‌دهد و حتی تغییر زاویه و فاصله کانونی هم به تصاویر متمایزی منجر می‌شود. چارچوب‏‏‌بندی مساله کارآمد هم مشابه همین است: بررسی یک مساله از زوایای گوناگون به شما کمک می‏‏‌کند بینش تازه‏‏‌ای به دست آورید و ایده‏‏‌های نو بسازید. این مطلب رویکردی متشکل از پنج فاز را برای چارچوب‏‏‌بندی مساله معرفی می‏‏‌کند: در فاز گسترش، تیم تمام ابعاد مساله را شناسایی می‏‏‌کند. در فاز بررسی، به علل ریشه‏‏‌ای مساله می‏‏‌پردازد. در فاز همدلی، دیدگاه ذی‌نفعان کلیدی را در نظر می‌گیرد. در فاز ارتقا مساله را در بستر گسترده‏‏‌تری قرار می‏‏‌دهد و در نهایت در فاز تجسم، نقشه مسیری به‏‏‌سوی خروجی مطلوب ترسیم می‏‏‌کند. دو فاز اول را در این بخش و سه فاز بعدی را در بخش دوم این مطلب بررسی خواهیم کرد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر