شماره روزنامه ۶۰۰۹
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۵۰ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۵۹۵۰

  • ناترازی سیاست‌های سوختی خودرو

    دنیای اقتصاد-گروه خودرو: موضع‌گیری‌ها در مورد ناترازی بنزین که هزینه‌های زیادی را به کشور تحمیل می‌کند، بار دیگر خودروسازان را زیرذره بین قرار داده است. گرچه در واقع می‌توان خودرو را یکی از علل اصلی ناترازی بنزین دانست اما به‌‌نظر می‌رسد نهادهای حاکمیتی و سیاستگذار هنوز راه‌حلی برای عبور از این مشکل نیافته‌اند. به طور قطع می‌توان گفت سیاستگذاران در مورد مشکل ناترازی بنزین و علاوه بر آن هزینه‌های بالای یارانه بنزین که به طور روزانه توسط دولت پرداخت می‌شود، با یک چالش اساسی مواجه هستند. از طرفی دولت به علت تبعات اجتماعی که ممکن است رخ دهد، نمی‌تواند قیمت بنزین را افزایش دهد و از طرف دیگر بنزین در حال تبدیل شدن به یک معضل در اقتصاد کلان کشور است. یارانه‌ای که دولت برای بنزین پرداخت می‌کند سهم بزرگی از هزینه‌های دولت در حوزه انرژی را به خود اختصاص داده است. همچنین مشکل ناترازی بنزین برای کشوری که منابع نفتی گسترده دارد چندان طبیعی به نظر نمی‌رسد.
  • ضربه کرونا به اشتغال زنان

    دنیای اقتصاد-گروه اقتصاد بین‏‏‏‏‏‌الملل: بانک جهانی در مقاله‌‌‌‌‌‌ای به بررسی اثرات همه‌‌‌‌‌‌گیری کرونا بر بازار کار ایران پرداخته و زنان را به‌عنوان قربانیان اصلی پیامدهای منفی این بحران در حوزه اشتغال معرفی کرده‌است. براساس این مقاله تحقیقی که روز پنج‌شنبه منتشر شد، به‌‌‌‌‌‌رغم مداخلات قابل‌‌‌‌‌‌توجه دولت برای حفظ ثبات اقتصادی پس از آغاز همه‌‌‌‌‌‌گیری کرونا، حدود یک‌میلیون شغل در سال‌۱۴۰۰ در ایران از دست رفت و نرخ مشارکت نیروی کار سه واحد‌درصد کاهش یافت. زنان گروهی بودند که با بیشترین آسیب مواجه شدند؛ از هر سه شغلی که در سال‌های ‌۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ ازبین ‌رفت، دو شغل قبلا در اختیار زنان قرار داشت.
  • عواقب اقتصادی جنگ نیابتی ایران و آمریکا برای خاورمیانه

    دنیای اقتصاد-گروه خبر: «حمله نظامی اسرائیل به نوار غزه به کشورهای همسایه سرایت کرده و موجی از شوک را در سراسر منطقه ایجاد کرده است و سوریه، لبنان، عراق و یمن را به میدان های نبرد در تشدید جنگ نیابتی بین ایالات متحده و ایران تبدیل کرده است. تحلیلگران می‌گویند که اقتصادهای منطقه‌ای بیمار نمی‌توانند درگیری ناشی از تشدید تنش غزه را تحمل کنند.»
  • مرثیه‏‏‌ای برای صنعت آلمان

    دنیای اقتصاد -گروه اقتصاد بین‌الملل: در میان انبوه شعله‏‏‌های لرزان مشعل‏‏‌ها، صدها چهره غم‏‏‌زده و ماتم‏‏‌زده، گویی در سوگ ۱۲۴سال خاطره و تلاش، به نظاره‏‏‌ آخرین محصول کارخانه‏‏‌ای در دوسلدورف ایستاده بودند. لوله فولادی درخشان، آخرین بازمانده حیات این غول صنعتی، در حال صیقل یافتن روی نورد بود. گویی با هر چرخش نورد، تار و پود تاریخ این کارخانه نیز درهم می‏‏‌پیچید و به خاموشی‌ می‌گرایید. این مراسم، پایانی بود بر ۱۲۴سال فعالیت کارخانه‏‏‌ای که در اوج صنعتی‏‏‌شدن آلمان آغاز به‏‏‌کار کرده بود؛ کارخانه‏‏‌ای که از دو جنگ جهانی جان سالم به در برده بود، اما در نهایت در برابر توفان سهمگین بحران انرژی، زانو زد و تسلیم شد.
  • جملاتی که هنگام اخراج نیرو نباید بگویید

    وقتی دختر بزرگم ۷ سال داشت، به یک بیماری نادر خودایمنی مبتلا شد که پزشکان گفتند شانس زیادی برای زنده ماندن ندارد. این بیماری درمان قطعی و شناخته‏‏‏‌شده‏‏‏‌ای نداشت و بنابراین تجویز مجموعه داروهایی برای او شروع شد تا شاید روشی برای زنده نگه داشتنش پیدا کنند. این یعنی به طور مکرر باید از او خون می‏‏‏‌گرفتند؛ آن هم از کودکی که از سوزن وحشت داشت. زمان و تلاش زیادی را صرف کردیم تا وضعیت او را ثابت نگه داریم و این فرآیند را تکمیل کنیم. در طول روند درمان، یک بار یکی از مسوولان خون‏‏‏‌گیری گفت: «من همیشه در حال انجام این کار هستم. واقعا اتفاق مهمی نیست.» دخترم، با یک بلوغ فکری که در آن سن من را شگفت‏‏‏‌زده کرد، گفت: «برای من مهم است. مهم است، چون چیزی را می‏‏‏‌گیری که درون بدن من است. ممکن است برای تو مهم نباشد، چون برای تو اتفاقی نمی‏‏‏‌افتد.»
  • زنگ‏‏‌خطر میراث از «ماسوله»

    دنیای اقتصاد-صدیقه نژادقربان: حادثه تلخ عدم ثبت ماسوله در یونسکو، زنگ خطری برای میراث تاریخی کشور محسوب می‌شود. براساس روایتی رسمی، سه مولفه اصلی عامل مهم در نادیده گرفته شدن میراث تاریخی ایران در سطح جهانی شده است که در ابتدا باید آسیب‌شناسی شود و پس از آن اقدامات راهبردی در جهت رفع آن‌ها صورت گیرد. نخست ضعف در برنامه‌ریزی سیاستگذاران، ناکارآمدی و عدم ساختار مشخص در بدنه متولی میراث کشور باعث شده، ایران که صاحب یکی از بزرگ‌ترین میراث فرهنگی در جهان است، تاکنون، نتواند آنچنان که شایسته میراث فرهنگی و تاریخی کشور است، در سطح جهانی معرفی شود. عامل دوم خطر میراثی را باید در ضعف چانه‌زنی در سطح بین‌المللی دانست که نتوانسته جایگاهی برای ایران در سطح جهانی و عضویت رسمی پیدا کند. سومین عامل مهم را باید در ناتوانی در برقراری روابط قوی با دیگر اعضا دانست که بتواند با جلب نظر و دوستی با دیگر کشورها، راه را برای رایزنی در جهت ثبت میراثی خود باز کند.
  • تنوع ابزارهای تامین مالی صنعت پتروشیمی

    «پتروکم» از معدود نشست‌های تخصصی صنعت پتروشیمی بود که با در اختیار داشتن یک نمایشگاه قابل‌توجه نشست‌های تخصصی بسیار مهمی را در دل خود جای داد. اینکه صنعت پتروشیمی بتواند در سطوح مختلف اقدام به برگزاری رویدادهای متنوع کند باید مورد توجه قرار گیرد آن‌هم درشرایطی که با توجه به ارزآوری و اشتغال‌زایی می‌توان گفت صنعت پتروشیمی مهم‌ترین صنعت ایران است که نیاز به حمایت جدی از آن به وضوح حس می‌شود اما رکن تامین مالی را باید یکی از ارکان مهم توسعه این صنعت به شمار آورد. در این خصوص پنلی با عنوان چالش‌ها و فرصت‌های تامین مالی در حوزه‌های فناورانه و نوآورانه به منظور توسعه اقتصاد دانش‌بنیان هلدینگ خلیج فارس در حاشیه رویداد ایران پتروکم برگزار شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر