شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۶۱ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۵۹۶۱

  • حمایت از واردات به‌جای تولید

    دنیای‌اقتصاد: چرخش ۱۸۰درجه‌ای دولت در سیاستگذاری برای «حمایت از تولید داخلی نوار تست قند خون»، هم به تولیدکنندگان داخلی شوک وارد کرده و هم افراد دیابتی را با سرگردانی برای تامین این «ابزار حیاتی» مواجه کرده است. به گزارش «دنیای ‌اقتصاد»، اوایل خروج یک‌طرفه آمریکا از برجام، دولت به دلیل تنگنای شدید ارزی از یک‌سو و وابستگی بازار مصرف برخی تجهیزات پزشکی و دارویی از سوی دیگر، سیاست «محدودیت تخصیص ارز ارزان» و حتی «محدودیت تخصیص ارز با قیمت واقعی» به واردات این گروه کالایی را کلید زد.
  • بیت‌کوین در مرز انفجار؟

    پادشاه رمزارزها چهارشنبه ۲۸ فوریه بار دیگر حماسه آفرید و با رشد ۲۸ درصدی کانال ۶۴هزار دلاری را مشاهده کرد. این دارایی که بر اثر هجوم فشار تقاضاکنندگان در حال یکه‌تازی در بازارهای جهانی است برآوردها را در خصوص تاریخ رکورد‌شکنی خود در سال ۲۰۲۴ دستخوش تغییر کرد.
  • وضعیت ایران در نقشه سرمایه‌گذاری جهانی

    مسعود کمالی اردکانی / عضو هیات علمی موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی
    جریان جهانی سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی طی یک‌دهه گذشته در روندی نزولی با افت و خیزهایی همراه بوده و به طور متوسط ۱.۵۵تریلیون دلار در سال گزارش شده است. در حالی که جذب سرمایه کشورهای توسعه‌یافته از روند جهانی پیروی می‌کند، این روند برای کشورهای درحال توسعه، روندی بطئی و صعودی بوده است.
  • پایان عصر طلایی بازارهای سهام؟

    دنیای اقتصاد -گروه بین ‏الملل: نشریه اکونومیست در یکی از سرمقاله‌های خود به موضوع رونق چشمگیر بورس‏های مطرح بین‌المللی پرداخته و تلاش می‏کند به این پرسش پاسخ دهد که آیا «عصر طلایی» بازارهای سهام رو به پایان است؟ بازار سهام معمولا تمایل به رشد تدریجی دارد، اما اخیرا بورس‏های مهم جهان روند صعودی قدرتمندی را تجربه کرده‏اند. بازار سهام آمریکا از پایان اکتبر سال گذشته تاکنون ۲۱درصد رشد کرده و اکنون در ارتفاعی تقریبا ۵درصد بالاتر از آنچه در اوج خود در ژانویه۲۰۲۲ لمس کرد، قرار دارد. شاخص معیار بازار سهام اروپا نیز در ۲۲فوریه برای اولین‏بار در دوسال گذشته موفق به ثبت رکورد جدیدی شد.
  • مرمت تاریخی‏‏‌ها با یارانه یا سرمایه؟

    دنیای اقتصاد-فاطمه باباخانی: مشارکت بخش خصوصی در احیای بناهای تاریخی در ایران سال‌هاست که پیگیری می‌شود. با این حال این بخش، ‌‌‌ همواره از دولت انتظار داشته تا در فرآیند احیا کمک کند. آیا در دنیا نیز چنین روالی وجود دارد یا بخش خصوصی توانسته مستقل از دولت، ‌‌‌ احیای یک بنا را انجام داده و درآمدزایی قابل قبولی داشته باشد. بهار بیشمی عضو هیات علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری معتقد است در ایران برخی سرمایه‌گذاران که وارد برنامه احیا و بازسازی بناهای تاریخی می‌شوند، از توان مالی کافی برخوردار نیستند و همین امر آنها را با چالش مواجه می‌کند.
  • موانع هوشمندسازی شبکه بانکی

    گروه بانک و بیمه: در حالی که نظام مالی در جهان با سرعت به سمت دیجیتالی شدن پیشروی می‌کند، به نظر می‌رسد که سرعت بانک‌ها در ایران برای حرکت به سمت هوشمندسازی هماهنگی چندانی با همزادهای خارجی خود ندارد. عوامل متعددی بر این واقعه موثر هستند که از مهم‌ترین آنها می‌توان به موانع راهبردی، مدیریتی و برون‌سازمانی اشاره کرد.
  • آدامس قاچاق با طعم مرگ

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: حدود ۱۰سال پیش ورود آدامس به کشور ممنوع شد، با این حال از همان موقع فروش این محصول در بعضی فروشگاه‌‌‌های زنجیره‌‌‌ای به صورت آزادانه ادامه یافته که این موضوع این سوال را به ذهن متبادر می‌‌‌کند که چگونه فروشگاه‌‌‌های زنجیره‌‌‌ای که عرضه محصولات در آنها تابع قوانین و سختگیری‌‌‌های نظارتی است و به عنوان مثال مجاز به عرضه سیگار و محصولات دخانی نیستند، آدامس وارداتی غیرقانونی را به راحتی عرضه می‌‌‌کنند؟ این حکایت برای شکلات‌‌‌های خارجی، بیسکو‌یت‌‌‌های خارجی، پاستیل، آبنبات، اسمارتیز و... نیز مصداق دارد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر