شماره روزنامه ۶۰۱۰
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۶۸ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۵۹۶۸

  • دماسنج رونق و رکود بورس

    دنیای اقتصاد-علی عبدالمحمدی: ارزش معاملات یکی از مهم‌ترین فاکتورهای موردبررسی برای سنجش میزان رونق یا رکود حاکم بر یک بازار است. عموما وقتی ارزش معاملات یک بازار نسبت به هفته‌ها، ماه‌ها یا سال‌های پیشین با تغییر قابل‌توجهی همراه می‌شود، می‌توان این‌چنین استنباط کرد که روند کنونی بازار موردنظر، تفاوت معناداری با دوران پیشین دارد. در بازار سهام نیز از فاکتور ارزش معاملات به عنوان دماسنج سنجش رکود یا رونق بازار استفاده می‌شود.
  • ظهور خاورمیانه چند‌قطبی

    دنیای اقتصاد-گروه خبر: پایان جنگ سرد عمیقا ژئوپلیتیک خاورمیانه را تغییر داد. اما مشخصه ژئوپلیتیک خاورمیانه این است که به‌رغم شکل‌‌‌گیری روند «ائتلاف‌ها» و حاکم بودن فضای «جنگ سرد»، منطقه بسیار وابسته به یکدیگر است و الگوهای روابط دوستی و دشمنی همیشه و در هر زمان در حال تغییر است. لیور استرنفلد عضو برنامه خاورمیانه موسسه تحقیقات سیاست خارجی و دانشیار تاریخ و مطالعات یهودیت در دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا ۵ مارس در موسسه تحقیقات سیاست خارجی مستقر در فیلادلفیا نوشت: دکترین چینی «خاورمیانه چندقطبی»، با تبدیل شدن اسرائیل، ایران، ترکیه و عربستان سعودی به قدرت‌‌‌های میانی که منافع محلی و جهانی را نمایندگی می‌‌‌کنند، به یک واقعیت ملموس تبدیل شده است.
  • جوابیه: بازنگری در مسیر خصوصی‌سازی

    خصوصی‌سازی در گذشته با مشکلات زیادی همراه بود که دولت سیزدهم اقدام به بررسی این اشتباهات و رفع آنها کرد تا بخش خصوصی بتواند در اقتصاد کشور جایگاه ویژه خود را یافته و شاهد توسعه و رشد بیشتری در این بخش باشیم. مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به گزارش مورخ ۱۴۰۲.۱۲.۱۴روزنامه‌های «سازندگی» با تیتر «ستاد اجرایی فرمان امام بخش خصوصی نیست»، روزنامه «دنیای اقتصاد» با تیتر «پابندهای بخش ‌خصوصی» و روزنامه ابتکار با تیتر «مقاومت درونی در برابر خصوصی‌سازی و اصلاحات بنیادین» توضیح داد:
  • خروج اقتصاد چین از رکود؟

    دنیای اقتصاد: شاخص قیمت مصرف‌کننده در دومین اقتصاد بزرگ جهان در ماه فوریه شیب مثبت به خود گرفت و پس از گذشت ۵ ماه از محدوده صفر فراتر رفت. روند صعودی تورم نقطه‌به‌نقطه به تورم هسته (بدون احتساب مواد غذایی و انرژی) نیز سرایت کرد. بر این اساس نرخ تورم سالانه و هسته به ترتیب در پله ۰.۷ و ۱.۲ درصدی ایستادند. تورم مثبت در چین برآوردها را در خصوص عملکرد اقتصادی این کشور در سال جاری دستخوش تغییر کرد و خوش‌بینی برخی از مقامات را مبنی بر خروج از محدوده انقباضی به دنبال داشت.
  • بیراهه بیــرو

    دنياي اقتصاد: شاید مناسب‌ترین تیتر برای برتری ۴‌بر‌۲ شاگردان اوسمار ویرا در بازی با فولاد این بود: «پرسپولیس، بیرانوند را برد!» باورنکردنی به نظر می‌رسد، اما در خیلی از مسابقات این فصل، یکی از جدی‌ترین رقبای پرسپولیس برای موفقیت شخص علیرضا بیرانوند بوده؛ حالا در بعضی مسابقات زور تیم به گلرش رسیده و بازی را برده، مثل همین دیدار اخیر با فولاد و در بعضی مسابقات هم سرخ‌پوشان قربانی اشتباهات بزرگ این دروازه‌بان شده‌اند.
  • گردوخاک شاخ‌ها روی صحنه تئاتر

    دنیای اقتصاد: هنرمندان جهان نگران هوش مصنوعی بودند، هالیوودی‌ها به خاطرش چندین ماه اعتصاب کردند، برخی کشورها تلاش کردند قوانینی محدودکننده برای ابزارهای هوش مصنوعی تصویب کنند و ... اما آتش از دامن اینستاگرام زبانه کشید. اینفلوئنسرهای اینستاگرامی دارند همه‌چیز را قورت می‌دهند؛ تلویزیون برای جلب نظر مخاطبانش، شاخ‌های اینستا را به برنامه یلدایی دعوت می‌کند، بسیاری از تهیه‌کنندگان سینما بازیگران فیلم‌هایشان را بر اساس تعداد فالوورهایشان انتخاب می‌کنند، خواننده‌هایی که فالوور بالاتری دارند، بیشتر بلیت کنسرت می‌فروشند و در حالی که چاپ آثار فاخر ادبی به هزار جلد نمی‌رسد، کتاب‌های اینفلوئنسرها بیش از بیست سی چاپ می‌خورد؛ حتی یکی دو هفته پیش کمپین‌های تبلیغاتی انتخاباتی هم دست به دامن همین شاخ‌ها شده بودند. خلاصه بازاری است که بیا و ببین. حالا در این گیرودار پای اینفلوئنسرها به صحنه تئاتر هم باز شده است.
  • ابعاد جدید تحریم‌های نفت روسیه

    دنیای اقتصاد-پیمان قناعتی‌فرد: پایانه نفتی دورتیول ترکیه، پس از جنگ روسیه و اوکراین در سال‌۲۰۲۲، به یکی از واردکنندگان اصلی نفت‌‌‌‌‌خام و محصولات نفتی روسیه تبدیل شد، اما این پایانه واقع در دریای مدیترانه به‌تازگی اعلام کرده که دیگر محموله‌‌‌‌‌های واردات نفت‌‌‌‌‌خام از مبدا روسیه را نمی‌‌‌‌‌پذیرد. دلیل این تصمیم، فشار مضاعف ناشی از تشدید تحریم‌های ایالات‌‌‌‌‌متحده عنوان ‌شده‌است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر