با این حال سران غربی از تحریم بخش انرژی روسیه خودداری کردند، زیرا این اقدام بازار انرژی جهانی را که در حال حاضر هم با کمبود عرضه دست و پنجه نرم می‌کند، با آشفتگی بیشتری روبه‌رو می‌کند.

قیمت‌های نفت و سهام انرژی پس از اینکه پالایشگاه‌‌‌های بین‌المللی دست به تحریم خودخواسته زدند و بسیاری تمایلی ندارند نفت روسیه را خریداری کنند و بانک‌ها برای فاینانس صادرات مواد خام روسیه همکاری نمی‌‌‌کنند، رکورد چند ساله را شکسته‌‌‌اند. پالایشگاه‌‌‌ها و بانک‌ها به دلیل ریسک نقض تحریم‌ها در حوزه‌های قضایی مختلف، تمایلی به همکاری تجاری با روسیه ندارند. فعالان بازار نگران هستند که تدابیری که مستقیما صادرات نفت روسیه را هدف می‌گیرند، با تشدید جنگ در اوکراین به زودی اعلام شوند.

این وضعیت برای بخش نفت روسیه ناگوار می‌شود و صادرات نفت با وجود تخفیف‌‌‌های بالا به میزان چشمگیری کاهش پیدا کرده است. طبق گزارش شرکت انرژی اینتلیجنس، با وجود تخفیف ۱۱ دلاری در هر بشکه در برابر نفت برنت، جریان صادرات نفت روسیه حداقل یک‌سوم معادل ۵/ ۲‌میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کرده است.

طبق آمار دولتی، روسیه معمولا ۷/ ۴‌میلیون بشکه در روز نفت خام و ۸/ ۲‌میلیون بشکه در روز فرآورده‌های نفتی صادر می‌کند. اما انرژی اینتلیجنس اکنون برآورد می‌کند که ۵/ ۱‌میلیون بشکه در روز نفت خام و یک‌میلیون بشکه در روز فرآورده‌های نفتی روسیه از راهیابی به بازار بازمانده‌اند.  به‌جز تحریم‌ها، پالایشگاه‌‌‌های نفت اروپایی تمایلی به خرید نفت روسیه به دلیل سولفور بالای آن ندارند. پالایشگاه‌‌‌ها ترجیح می‌دهند گریدهای سبک‌تر را خریداری کنند که در شرایط گرانی گاز طبیعی، به پالایش کمتری نیاز دارند.  اما اوضاع برای بازارهای نفت و گاز جهانی ممکن است وخیم‌تر شود. گزارش‌هایی از درخواست اعضای هر دو حزب حاکم در آمریکا برای ممنوعیت واردات نفت و گاز روسیه به آمریکا منتشر شده است. تلاش سیاستمداران آمریکایی با معرفی دو لایحه جدیت بیشتری پیدا کرده است و هر دو گروه دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان موافق هستند که آمریکا باید خرید نفت روسیه را متوقف کند. جمهوری‌خواهان، خواستار افزایش فعالیت حفاری نفت در آمریکا هستند در حالی که دموکرات‌ها از سوئیچ به انرژی پاک حمایت می‌کنند. بر اساس گزارش اویل پرایس، آمریکا میزان قابل‌توجهی از نفت روسیه را وارد می‌کند اما وابستگی بالایی به نفت روسیه ندارد.