دنیای اقتصاد: مدیر ناحیه آهن سازی گفت: فن های بزرگ بومی سازی شده گندله سازی با موفقیت جایگزین فن های اروپایی شد و 180 میلیارد ریال صرفه جویی اقتصادی حاصل کرد.
رحیم عبدی در این رابطه افزود: درتوقف چهار روزه خردادماه امسال اولین « ابر ایمپلر سانتریفیوژ» بومی سازی شده فن های پروسس واحد گندله سازی که با همکاری کارشناسان فولاد مبارکه و متخصصان شرکت ایرانی منگان ساخته شده بود درموقعیت اگزوز فن V۰۴۰۸ نصب گردید. وی با اشاره به مختصات فنی این تجهیز بسیار بزرگ گفت: این ایمپلر سانتریفیوژ دوطرف مکشه ۲۷.۵ تن وزن و ۴ متر قطر دارد . عرض دهانه ایمپلر ۴.۱متر، طول شافت آن بیش از ۸ متر ، قطر شافت آن ۸۶ سانتیمتر است و در هر دقیقه ۷۴۳ دور می زند.

در همین رابطه اسماعیل پور رئیس واحد گندله سازی نیز افزود: بازرسی وکنترل انجام شده در توقف مهرماه واحد گندله سازی حاکی از وضعیت بسیارمناسب ایمپلرساخت داخل بود، به گونه ای که این تجهیز پس از حدود ۴ ماه بهره برداری و تست عملکرد در شرایط بهره برداری نیاز به هیچگونه تعمیری نداشت وهم اکنون با ارتعاشات مجاز زیر ۳۰ میکرون درحال کار و بهره برداری می باشد.

بنا بر این گزارش خشایار پاسیار سرپرست دفتر فنی تعمیرات گندله سازی هم اضافه کرد: ساخت داخل وموفقیت آمیز بودن تست عملکردی این ایمپلر در شرایط بهره برداری، منجر به تعلیق سفارشات خرید خارج سه عدد ازایمپلرهای مشابه خارجی در شرایط فعلی گردید. سفارشات خرید خارج ذکر شده درآستانه تبدیل به سفارش قطعی و پرداخت هزینه ای بالغ بر ۱۸۰ میلیارد ریال ازطرف فولاد مبارکه بود.

به گزارش روابط عمومی شرکت فولادمبارکه، فروغی رئیس بومی سازی فولاد مبارکه نیز در این رابطه تصریح کرد: این مهم میسر نشد مگر با همراهی وهمکاری تنگاتنگ کارکنان بخشهای دفترفنی تعمیرات گندله سازی، تولید و تعمیرات واحد گندله سازی، بومی سازی، مهندسی معکوس، خرید، کارگاه اسکلت فلزی و دفترفنی تعمیرگاه مرکزی، بازرسی فنی ماشینهای دوار و شرکت داخلی منگان که از تک تک همکاران عزیز و بزرگوار کمال تشکر وقدردانی راداریم که باهمت خود در به نتیجه رساندن این پروژه ملی باعث بالندگی کشورشدند.