جاده ناهموار مرنجاب با عوارض نجومی

چندی است که افزایش چشمگیر و هفت برابری عوارض در ابتدای جاده ناهموار مرنجاب بدون ارائه کوچکترین خدماتی صدای اعتراضی گردشگران ورودی به این منطقه را درآورده است به طوریکه براساس گزارش‌ها آمار ورود گردشگر بعد از افزایش ناگهانی هزینه ورودی از ۳۰۰ هزار ریال به ۲ میلیون ریال، کاهش ۸۰ درصدی را تجربه کرده است.

برای رسیدن به کویر مرنجاب باید رنج سفر به جان خرید و از جاده خاکی و پر پیچ و خم خطرناک پوشیده از ماسه و پر از دست‌انداز ۵۰ کیلومتری بدون علائم راهنمایی و رانندگی عبور کرد که همین امر نخستین و بزرگترین مشکل این منطقه کویری به ویژه برای گردشگران ناآشنا با منطقه است.

فرهاد حاتمی گردشگر اهل کرج گفت: برای ما جای سوال و تعجب است که پرداخت ۲ میلیون ریال هزینه ورودی در ابتدای جاده خاکی و ناهموار مرنجاب در قبال چه خدماتی بوده که بعد از ادامه راه شاهد جاده‌ای خراب و پر از دست انداز بودیم. وی افزود: در جاده خراب مرنجاب خبری از امکانات رفاهی جاده‌ای ازجمله نیروهای امدادی، تابلوهای راهنمایی و سرویس‌های بهداشتی نیست و کسی نمی‌داند که فلسفه افزایش هفت برابری هزینه ورودی به مرنجاب چیست.

محمد حسینی گردشگر اهل تهران هم افزود: ماه‌های قبل هزینه ورودی ۳۰۰ هزار ریال بود که ناگهان شاهد افزایش قیمت آن به ۲ میلیون ریال بودیم و این در حالی است که اصلا در قبال این افزایش نجومی،خدماتی به گردشگران ارائه نمی‌شود و معلوم نیست مبنای قانونی این افزایش ناگهانی هزینه ورودی کجاست.

وی اظهار کرد: این نوع ناهماهنگی و بی تدبیری‌ها ضربه مهلکی به گردشگری در منطقه مرنجاب خواهد زد چراکه موجب دلسردی گردشگران می‌شود.

مدیر یک‌تور گردشگری نیز  افزود: این نحوه افزایش ناگهانی عوارض هزینه ورودی به مرنجاب بدون در نظر گرفتن ارائه خدمات و نارضایتی گردشگران، ضربه جبران ناپذیری به گردشگری منطقه مرنجاب می‌زند.

امین شهرابی با بیان اینکه نحوه مدیریت منطقه مرنجاب از عجایب روزگار است،گفت: بنده نیز آخرین هفته‌ای است که به منطقه مرنجاب سفر دارم و در هفته‌های آینده مقصد تورهای مسافرتی خود را به سایر کویرها تغییر می‌دهم.

مدیر اقامتگاه لیلی و مجنون در منطقه مرنجاب هم از کاهش شدید ورود گردشگر به منطقه بعد از افزایش ناگهانی هزینه ورودی به مرنجاب خبر داد و گفت: در حالیکه امسال شاهد افزایش ورود گردشگر به منطقه مرنجاب نسبت به مدت مشابه سال قبل بودیم، ناگهان افزایش هفت برابری هزینه ورودی، موجب کاهش شدید گردشگر به منطقه شد.

علی کیانی افزود: سال گذشته در شب یلدا تمام اتاق‌های اقامتگاه از قبل رزرو شده بود ولی شب یلدای امسال تنها سه اتاق رزرو شده و شاهد کاهش ۹۰ درصدی اقامت در این مجموعه بودیم.

مدیر یک مجموعه گردشگری دیگر در منطقه مرنجاب هم از خالی بودن تمام اتاق‌های اقامتگاه در شب یلدا گلایه کرد و گفت:علت آن ناشی از بی تدبیری و افزایش ناگهانی هزینه ورودی و عدم ساماندهی منطقه مرنجاب است.

علیرضا خاری نژاد افزود: ضروری است مسوولان استان اصفهان و شهرستان آران و بیدگل به موضوع ساماندهی منطقه مرنجاب ورود کنند چراکه که ادامه بی تدبیری‌ها ضربه مهلکی به گردشگری منطقه مرنجاب خواهد زد و آن روز هم نزدیک است.

سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آران وبیدگلدر همین رابطه اظهار کرد: افزایش هزینه ورودی در کارگروه ساماندهی مرنجاب تصویب شده که اداره میراث تنها عضوی از آن است و تنها یک رای دارد.

محمد جواد عبدلی افزود: قرار بود که عوارض ورود به مرنجاب در قبال ساماندهی جاده، نصب تابلو و احداث سرویس‌های بهداشتی انجام شود که این موارد اتفاق نیفتاده است. وی در پاسخ به اینکه آیا افزایش نرخ ورودیه مبنای قانونی دارد یا نه؟ گفت: افزایش عوارض فرآیندی دارد که در ابتدا باید در شورای بخش تصویب و بعد به استانداری ارجاع شود تا در آنجا بعد از تطبیق با موازین قانونی، نرخ جدید تصویب شود.

مدیر گردشگری شهرداری آران و بیدگل در خصوص این موضوع به خبرنگار ایرنا گفت: از ۲ ماه پیش ۱۲ کیلومتر از مسیر این جاده با اعتبار چهار میلیارد ریال اصلاح و عریض شده است.

محمود سرکاری افزود: همچنین سه چشمه سرویس بهداشتی در این مسیر ایجاد کرده ایم و در آینده نیز نمازخانه در حاشیه این جاده احداث می‌شود.

وی اظهار کرد: در حال حاضر زیرساخت‌هایی ازجمله آب،سرویس بهداشتی و جاده مناسب تا منطقه حطب شکن ایجاد شده و افزایش بهای ورودی به جاده مرنجاب پاسخگوی هزینه‌های انجام شده نیست.

مدیر گردشگری شهرداری آران و بیدگل بیان کرد:۶۰ پایه برای نصب علائم رانندگی در طول ایجاد نصب شده و به زودی علائم مربوط جاگذاری و نصب می‌شود.

به گفته وی، دریافت ۲۰۰ هزار تومان برای عوارض تردد خودروها نیز با هدف تامین هزینه‌های موردنیاز و نگهداری ابنیه و امکانات می‌باشد.

منبع: ایرنا