شماره روزنامه ۵۹۹۴
|

آخر هفته

  • داغ پناهجویان بر پیشانی جهان

  • غول‌های غربی در پرواز

    اکونومیست در گزارشی وضع صنعت هوانوردی ایران را پس از حصول توافق هسته‌ای بررسی کرد و ضمن اشاره به اینکه اکنون فرصت مناسبی برای سرمایه‌گذاری شرکت‌های غربی به‌دست آمده می‌نویسد، توافق به دست آمده ممکن است به مذاق سرمایه‌گذاران خوش آمده باشد اما راه طولانی در پیش دارند تا بتوانند در ایران کسب‌وکار داشته باشند . البته فعالان اقتصادی و نهادهای مالی می‌دانند که نباید در کوتاه‌مدت امید داشته باشند تا نتایج توافق هسته‌ای ایران و ۱+۵ را مشاهده کنند. رسیدن به نتیجه دلخواه و سودآور به گذشت زمان و صبر نیازمند است.
  • استارت‌آپ‌هایی که تحولی شگرف خلق کردند

    مترجم: مریم رضایی
    افراد زیادی در اطراف ما هستند که رویای راه‌اندازی یک کسب‌وکار را در سر دارند. این رویاها معمولا در حد همان رویا باقی می‌مانند. اما در این میان افرادی هم هستند که با راه‌اندازی کسب‌وکارهای کوچک و با وجود رقبای بزرگ در این مسیر به موفقیت می‌رسند. شرکت‌های جدید در این حوزه در حال شکوفایی هستند، سهم بازار را به دست می‌آورند و وقتی خریداران را با محصولات جدید، محلی و با کیفیت بهتر جذب می‌کنند، به توزیع در سطح ملی دست می‌یابند. در اینجا به تعدادی از این کسب‌وکارهای کوچک و چگونگی موفقیت آنها اشاره می‌کنیم.
  • ایران قطب آینده صنعت‌هوایی‌خاورمیانه

    مقامات صنعتی ایران و کشورهای غربی برآورد کرده‌اند که ایران با ۸۰ میلیون نفر جمعیت، طی دهه آینده در مجموع به ۴۰۰ فروند هواپیما نیاز خواهد داشت.

    این موضوع حاکی از وجود فرصت‌های تجاری برای هر دو شرکت غربی و بزرگ تامین‌کننده هواپیما به علت مدت زمان طولانی لازم برای آماده شدن سفارش‌ها است. ظرفیت بالقوه ۸۰ میلیارد دلاری بازار هوایی ایران آنقدر برای شرکت‌های بین‌المللی وسوسه‌کننده شده که حتی می‌تواند دولت آمریکا را به میانه بازی بکشد و شاید اینجا نقطه‌ای است که ایران می‌تواند از بین گزینه‌های بزرگ انتخاب کند.
  • تا کی باید از اعضای خانواده حمایت مالی کرد؟

    بررسی‌های جدید نشان می‌دهد بسیاری از خانواده‌ها با پرداخت مبالغ بالایی برای کمک به دیگر اعضای خانواده،‌ بازنشستگی خود را به خطر می‌اندازند.

    کمک به اعضای خانواده همیشه امری لذت بخش است؛ اما کمک‌های مالی که افراد شاغل خانواده به والدین مسن یا فرزندان بزرگسال خود می‌کنند، به برنامه‌های بازنشستگی آنها لطمه می‌زند. در نوشته‌ای که می‌خوانید، راهنمایی در مورد کمک مالی به اعضای خانواده فراهم آمده که برای خانواده‌های متوسط ایرانی نیز راهبردی است. در دوران بحران مالی جهانی در سال ۲۰۰۹ گزارش‌هایی مبنی‌بر تغییر ماهیت ارزش‌های خانواده‌ها منتشر شد.
  • گالری «شیرین»

    نمایشگاهی از نقاشی‌های آبرنگ و اکریلیک مریم حیدرزاده با موضوع طبیعت برگزار می‌شود. در این نمایشگاه ۲۳ تابلوی نقاشی با تکنیک اکریلیک و آبرنگ روی بوم و در سبک‌های ناتورالیسم و اکسپرسیونیسم در معرض دید علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.

    این مجموعه تازه‌ترین آثار این ترانه‌سرای روشندل است که با موضوع طبیعت و به‌خصوص فصل پاییز خلق شده‌اند. این نمایشگاه پس از نمایشگاه‌های اسفند ۸۹ و بهمن ۹۱، سومین نمایشگاه انفرادی این هنرمند است. او سابقه حضور در نمایشگاه گروهی را نیز دارد. نمایشگاه نقاشی‌های حیدرزاده از ۲۶ شهریور تا اول مهرماه در گالری «شیرین» به نشانی خیابان کریمخان زند، خیابان سنایی، کوچه سیزدهم، شماره ۵ میزبان علاقه‌مندان خواهد بود.
  • جمهوری‌خواهان یک گام عقب‌تر از کاخ سفید

    امیرعلی ابوالفتح
    کارشناس مسائل آمریکا
    با عبور تعداد سناتورهای دموکرات حامی توافق از ۳۴ نفر اکنون مسلم است که دیگر برجام(برنامه جامع اقدام مشترک) از سد کنگره گذشته و فقط بحث گذر زمان مطرح است.

    در این مدت زمان باقی‌مانده باید جدول زمانی کنگره سپری شود تا کنگره تصمیم‌گیری کند. اینک که تعداد حامیان توافق در سنا به ۴۱ نفر رسیده و فیلی باستر انجام می شود آن دو فرصت زمانی ۱۰ روزه و ۱۲ روزه نیز منتفی می‌شود بنابراین اگر سنا برجام را به رای نگذارد از۱۸ سپتامبر برجام برای اجرایی شدن آماده می‌شود.
  • گروه پایور

    گروه پایور امروز در تالار وحدت روی صحنه می‌رود.

    این گروه که متشکل از چهره‌های سرشناس و جوان موسیقی سنتی ایران است تا کنون برنامه‌های موفقی را روی صحنه برده‌اند و امروز تازه‌ترین کنسرتشان را در تهران برگزار خواهند کرد. امید مظهری در این گروه به‌عنوان خواننده حضور دارد و هنرمندانی همچون استاد محمد اسماعیلی، محمد مقدسی، بهنام وادانی، سعید ثابت، ‌زمان خیری، ‌فرهاد احمدی، بنفشه بختیاری و بهنوش بهنام‌نیا این خواننده را همراهی می‌کنند. سرپرستی و آهنگسازی این گروه هم برعهده سعید ثابت است که در سال‌های اخیر حضور فعالی در عرصه موسیقی داشته است.
  • خوراکی‌های پرانرژی را بشناسید

    آوا کشاورز
    تغذیه سالم تعریف‌های گوناگونی دارد. در اینجا با خوردنی‌های سرشار از انرژی‌آشنا شوید و با انتخاب آگاهانه خوراک روزانه خود، سلامت بدن‌تان را حفظ کنید.

    ارتعاشات درون سلول‌های بدن یک انسان سالم
    دکتر روبرت یانگ‌، یکی از متخصصان برجسته میکروبیولوژی تحقیقات ارزشمندی در مورد تغذیه سالم و را‌ه‌های پیشگیری از بیماری انجام داده است. او ارتعاشات درون سلو‌‌لی را اندازه گرفته است. ارتعاشات درون سلولی بدن یک انسان سالم ۷۰ مگاهرتز است. این ارتعاشات در سلول‌های یک بافت سرطانی به ۴۰ مگاهرتز کاهش پیدا می‌کند.
  • چگونه خرید از سوپرمارکت را کنترل کنیم؟

    برای بسیاری از ما پیش آمده که برای خرید یک یا دو قلم کالای ضروری و محدود به سوپرمارکت وارد شده‌‌ایم، اما در زمان برگشت پاکتی مملو از کالاهای غیرضروری که بودجه‌ای را برای آن پیش‌بینی نکرده‌ایم به خانه بازگشته ایم.

    این روش اگرچه ممکن است تا دقایقی حس خوشایندی را در شما به وجود آورد، اما ضربه‌ای بر سیاست انقباضی اقتصاد خانواده شما وارد می‌کند. برای اینکه بتوانید از خریدهای غیرضروری روزانه دوری کنید چند روش به شما پیشنهاد می کنیم. سوپرمارکت دوست شما نیست، خود را به یک مغازه وفادار ندانید.
  • بین راهی‌های سوری

    خانه و کاشانه‌شان را رها کرده‌اند و با پای پیاده، کشتی، قطار و اتوبوس خود را فوج فوج به قاره سبز می‌رسانند. آنها سوری‌هایی هستند که از جنگ خسته شده‌ و راه زندگی را در پیش گرفته‌اند. اما این راه چندان راه آسانی هم نیست. راهی است که در خوش‌بینانه‌ترین حالت یا با برخورد پلیس روبه‌رو می‌شود یا اینکه به مرگ بر می‌خورد.

    حضور فوج فوج آوارگان در قاره سبز هم‌اینک یک بحث داغ حقوقی را برای کشورهای عضو اتحادیه اروپا پدید آورده است. به نظر می‌رسد کشورهای بزرگ‌تر و قوی‌تر با این پدیده بهتر برخورده کرده‌اند.
  • فیلم‌ها

  • تراژدی ناتمام آیلان

    دریا تاب نیاورد و آیلان کوچک را که میهمانش بود به خشکی برگرداند. برگشتنی که یک موج عجیب و غریب در دنیا به وجود آورد. هفته گذشته عکسی منتشر شد که حکایت از آن داشت که دریا جسد کودکی سه ساله با نام آیلان را به خشکی پس داده است. کودکی با کفش‌های میهمانی، بی‌جان در لب دریا پیدا می‌شود و یک خبرنگار ترکیه‌ای تصویری از او ثبت می‌کند که در کسری از دقیقه در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته و در مورد آن بحث شد.

    آیلان کردی به همراه برادر بزرگ‌تر‌ و مادرش و به سرپرستی پدر قصد عزیمت به جزیره کرس یونان را داشته‌اند.
  • صنعت هواپیمایی در پساتحریم

    طی چند هفته گذشته، سرپرست سازمان هواپیمایی کشور، از تصمیم ایران برای خرید سالانه ۸۰ تا ۹۰ هواپیما سالانه خبر داده است.

    بر همین اساس، دو شرکت بوئینگ آمریکا و ایرباس فرانسه به تامین‌کنندگان اصلی این تعداد هواپیما اعلام شده‌اند. در حال حاضر آمارهای رسمی از شرایط نامطلوب سن هواپیماهای داخل کشور حکایت دارند. هم‌اکنون حدود ۲۴۰ هواپیما در خطوط هوایی ایران مشغول به کار هستند که سن متوسط آنها حدود ۲۱ سال اعلام شده است. این سازمان همچنین اعلام کرده که تمام پیشنهادهای مطرح شده در زمینه تامین ناوگان جدید را با دقت بررسی کرده و با رعایت تمامی جوانب فنی و ایمنی نسبت به وارد کردن هواپیماهای جدید عمل خواهد کرد.
  • تشخیص و درمان بزرگی خوش‌خیم پروستات

    دکترسیدمحمدعلی مدینه‌ای
    جراح و متخصص اورولوژی
    بزرگی خوش‌خیم پروستات شایع‌ترین تومور مردان است که در مردان بالای ۴۰ سال و مخصوصا بالای ۷۰-۶۰ ساله شیوع بالایی دارد.

    احتمال ارثی بودن بیماری وجود دارد، ولی بیشتر با غدد جنسی مردانه و هورمون‌های آن مرتبط است. علائم انسدادی و تحریکی و عوارض ناشی از بیماری، باید در افراد میانسال مورد رصد قرار گیرد و بلافاصله به پزشک مربوطه مراجعه و پس از بررسی‌های آزمایشگاهی و رادیولوژیک مربوطه، درمان لازم صورت گیرد. افراد بدون علامت نیز باید چک‌آپ شوند.
  • عکس خبری - ۱۹ شهریور ۹۴

  • حکایت کمپین (خودروی صفر داخلی نخریم)

    چرا کمپین تحریم خرید خودروی صفر شکل گرفت؟ این سوال با پاسخ‌های متفاوتی از سوی خودروسازان و مشتریان روبه‌رو است. درحالی‌که تولید‌کنندگان خودرو از وارد‌کنندگان، مخالفان دولت و اپوزیسیون خارج‌نشین به‌عنوان عاملان راه‌اندازی کمپین مذکور برای ناکامی تولید در کشور نام می‌برند، اما مشتریان خودروهای داخلی تاکید می‌کنند که شکل‌گیری کمپین نخریدن خودرو ریشه در عملکرد خودروسازان طی دو سال گذشته دارد.

    طی ماه‌های اخیر باوجود نتایج مثبت مذاکرات هسته ای، و انتظار برای رونق بازار، رکودی خاص بر بازار حاکم شده است.
  • اینترنت اشیا چطور زندگی ما را تغییر می‌دهد

    مفهوم اینترنت اشیا (Internet of Things-IoT)، به نظر شبیه داستان‌هایی علمی تخیلی است که در آن یخچال‌ها حرف می‌زنند و خودروها به‌طور خودکار استارت می‌خورند، اما ارتباط با بستر اینترنت در ابزار و وسایلی که دائم به یکدیگر متصل هستند، بسیار بیشتر از یک خانه یا خودرو هوشمند بر زندگی ما تاثیر خواهد گذاشت. برای کارگران، اینترنت اشیا روش اشتغال آنها را با حفظ وقت و منابع و ایجاد فرصت‌های تازه در رشد صنایع و اختراعات تغییر خواهد داد. در اینجا می‌توانید با شیوه‌هایی که پدیده اینترنت اشیا می‌تواند روی زندگی هر کدام از ما تاثیر بگذارد، آشنا شوید:

    حجمی انبوه‌تر از اطلاعات: اینترنت اشیا یک ماشین پردازش اطلاعات خواهد بود.
  • نگاه آینده نگر در تئاتر عنصری مغفول و غایب است

    مهرداد نصرتی - اعظم حسن تقی
    وحید آقاپور، متولد ۱۳۵۷، از چهره‌های شناخته شده تئاتر است که در کارنامه خود، بازیگری، صداپیشگی و‏‌ عروسک‌گردانی هم دارد، در رشته نمایش با گرایش بازیگری لیسانس و در رشته کارگردانی نمایش از دانشکده سینما ـ تئاتر فوق لیسانس گرفته است.

    بازی وحید آقاپور در نمایش«شب به‌خیر جناب کنت» که در فرهنگسرای نیاوران روی صحنه رفت، جدیدترین اجرای صحنه‌ای‌اش بود و در عین حال بناست به زودی نمایشی را هم با کارگردانی خودش روی صحنه ببرد. آقاپور از بازیگران مولفی است که در زمینه وضعیت تئاتر و تاثیر و تاثر اجتماعی این هنر و بسیاری از مسائلی که تئاتر مبتلا به آن است، نظرات کارشناسی و خوبی دارد.
  • اشتباهاتی که هنگام استفاده از مرورگرها نباید انجام دهیم

    بدون شک تا حالا با مشکلات زیادی هنگام استفاده از مرورگرهای مختلف مواجه شده‌اید؛ از تنظیمات داخلی مرورگر و وارد شدن تروجان‌ها گرفته تا از دست دادن اطلاعات با ارزشی که زمان زیادی صرف به‌دست آوردن آن کرده‌اید. درست به همین دلیل هم می‌توانید در این مطلب با بعضی از رایج‌ترین این مشکلات آشنا شوید تا به این ترتیب از بروز آنها جلوگیری کنید.

    تنظیمات مرورگرها بخش بسیار حساسی است؛ صحیح استفاده نکردن از آنها می‌تواند باعث از دست ‌رفتن بسیاری از اطلاعات شما بشود. اهمیت ندادن به مواردی که اشاره می‌شود می‌تواند مرورگر شما را با مشکلات زیادی مواجه کند.
  • چرایی ارزان بودن خودروهای صادراتی!

    یکی از موضوعات مورد انتقاد مشتریان در طول سال‌های اخیر ارزان‌ بودن خودروهای صادراتی کشور نسبت به خودرو های مشابه داخلی بوده است این تفاوت قیمت به حدی مورد انتقاد مشتریان است که باعث بدبینی آنها نسبت به قیمت‌گذاری خودروسازها در این زمینه شده است.

    عمده‌ترین پرسش مشتریان ایرانی این است که چرا خودروسازان داخلی محصولات خود را با همان قیمت صادراتی به بازار داخل عرضه نمی‌کنند؟ بنابراین در حالی که بسیاری از مشتریان انتظار کاهشی قیمت خودرو را دارند یکی از پرسش‌های آنها این است که چرا خودروسازان، محصولات خود در بازارهای صادراتی‌شان از جمله عراق، ونزوئلا و سوریه را با قیمت‌هایی پایین به فروش می‌رسانند، اما در داخل هر سال دم از افزایش قیمت می‌زنند.
  • مقاومت سکه

    در شرایطی که بازار اونس جهانی طلا به‌دلیل شرایط انتظاری نسبت به نشست هفته آینده فدرال رزرو در حالت کم نوسانی به سر می‌برد سکه طلا در بازار‌های داخلی همچنان به افت و خیز قیمت ادامه می‌دهد. این در حالی است که برخی ناظران از افزایش قیمت بهای سکه در یکشنبه‌های قبل از شروع هفته میلادی خبر می‌دهند که نشان می‌دهد معامله‌گران سکه در انتظار افزایش قیمت اونس در روز بازگشایی بازارهای جهانی یعنی روزهای دوشنبه هستند. به عقیده تحلیلگران سکه در مقابل کاهش بیشتر مقاومت می‌کند.

    .
  • بهترین ساعت‌های هوشمندی که در IFA ۲۰۱۵ معرفی شدند

    یکی از محصولاتی که در نمایشگاه IFA ۲۰۱۵ برلین بیش از بیش مورد توجه کاربران و البته شرکت‌های تکنولوژی قرار گرفته بود. ساعت‌های هوشمند بود.

    در این دور از نمایشگاه شرکت‌های بزرگ دنیای فناوری جدیدترین محصولات خود را در این بازار که رقیبی هم برای ساعت هوشمند اپل هستند معرفی کردند. دلیل روی آوردن شرکت‌های بزرگی که در این حوزه می‌شناسیم به بازار ساعت‌های هوشمند توجه کاربران به ابزارهای پوشیدنی و گسترده‌تر شدن بازار این محصولات است. همین شرایط باعث شده تا شرکت‌های سازنده نیز تمرکز خود را روی قابلیت‌ها و کارآیی‌هایی مختلف برای این ساعت‌ها بگذارند که از میان این قابلیت‌ها می‌توان به افزایش عمر باتری این ساعت‌ها به‌مدت دو روز کامل اشاره کرد که قطعا خبر خوبی برای کاربران به حساب می‌اید از سوی دیگر جدیدترین نسخه سیستم‌عامل اندروید ویر امکان استفاده از ماژول وای‌فای به‌طور مستقل به‌منظور انتقال اطلاعات را فراهم می‌کند و گزینه‌هایی به‌منظور تغییر ظاهر و پس‌زمینه یا همان واچ‌فیس‌ها و نهایتا پاسخگویی به پیامک‌ها به‌طور مستقیم و از داخل ساعت‌ها فراهم شده است.
  • سایه حواشی بر کمیسیون برجام

    حواشی بررسی برجام در کمیسیون ویژه حالا از مجلس به صدا و سیما رسیده است. بعد از آنکه علیرضا زاکانی، رئیس کمیته بررسی برجام از حضور بعیدی نژاد عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری جلوگیری کرد و او را ۴۵ دقیقه پشت در معطل گذاشت، عراقچی از نحوه برخورد با بعیدی نژاد در کمیسیون برجام انتقاد کرد و گفت این رفتار صحیح نبوده است. در واکنش به رفتار متواضعانه بعیدی نژاد، رنجبران سردبیر و تهیه کننده این برنامه گفت که از این چهره سیاسی درس اخلاق آموخته است.

    .
  • رفت و برگشت قیمت دلار - ۱۹ شهریور ۹۴

    بازار ارز طی این هفته رفتاری متفاوت از خود نشان داد. از یکشنبه هفته گذشته یعنی ۸ تیرماه قیمت دلار در کانال ۳۳۹۰ تومانی در حال رفت و برگشت است. به عبارتی طی روزهای گذشته دلار قیمت‌های متفاوتی از ۳۳۹۵ تومان گرفته تا ۳۴۰۰ تومان به خود دیده است. حتی در برخی روزها دلار به ۳۴۳۰ تومان هم رسید اما در نهایت به کانال ۳۳۹۰ تومانی بازگشت. برخی تحلیلگران افزایش تقاضای ارز مسافرتی با توجه به روزهای پایانی شهریور ماه و نیز ارز مورد نیاز حجاج را در افزایش قیمت دلار بی‌تاثیر نمی‌دانند.

    .
  • هنر و تجربه - ۱۹ شهریور ۹۴

  • مختصری از مفهوم خودشناسی

    در فرهنگ ما تصوری کلی از واژه «خودشناسی» وجود دارد اما برای این واژه تعریف خوب و جامعی در میان مردم وجود ندارد، حتی در اغلب موارد افراد هیچ تعریف و تصور روشنی از این واژه ندارند. خودشناسی در واژه یعنی: «خود را شناختن»، اما در بررسی دقیق‌تر، ما هم باید «خود» را تعریف کنیم و هم به تعریف درست و جامعی از «شناخت» برسیم. معنای ظاهری واژه «خود»، «من» می‌باشد، اما در مبحث تخصصی در حوزه خودشناسی، «خود» تعاریف مختلفی به خود می‌گیرد.

    معانی متفاوت «خود» در حوزه خودشناسی:
    گاهی خود به معنی «من» است، البته نه آن «من» که عموم مردم شناختی سطحی نسبت به آن دارند، بلکه منی با بی‌نهایت اجزای وجودی.
  • کاهش شماره‌گذاری خودرو

    در شرایطی که قهر ایرانی‌ها از بازار خودرو ادامه دارد و رکود سنگینی هم بر جو بازار حاکم است، برخی آمارهای رسمی از کاهش ۱۵ درصدی شماره‌گذاری خودرو خبر می‌دهند. در این رابطه رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی گفته در ۵ ماهه امسال شماره‌گذاری خودروی نوشماره کاهشی ۱۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته و در حوزه نقل و انتقالات نیز کاهشی ۹/ ۷ درصدی نسبت به پارسال داشتیم. در همین حال در مورد خودروهای وارداتی نیز شاهد کاهش ۱۷ درصدی در شماره‌گذاری بوده‌ایم.

    .
  • عرب‌های بی‌تفاوت

    اروپا در برابر موضوع مهاجران در عمل به دو دسته تقسیم شده است.

    دسته نخست کسانی هستند که می‌گویند باید از حضور مهاجران استقبال کرد. در این دسته هم طرفداران حقوق بشری قرار دارند و هم برخی اقتصاددانان، که این مهاجرین را به عنوان یک نیروی کار ارزان می‌بینند. در دسته دوم اما کسانی هستند که دیدگاه‌های ناسیونالیستی‌تری دارند و معتقدند حضور این حجم از مهاجران ترکیب جمعیتی اروپا را به هم می‌ریزد، همچنین هزینه نگهداری این مهاجران سر به فلک خواهد کشید. به اعتقاد این دسته، در شرایطی که کشورهای اروپایی با بحران بزرگ اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند، حضور مهاجران موجب می‌شود این بحران گسترده‌تر از پیش شود.
  • عزم جزم جمهوری‌خواهان

    کامران کرمی
    هم‌پا و هم‌گام با مخالفت‌های اسرائیل و عربستان سعودی از روند مذاکرات و توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵؛ اما مخالفت‌های جمهوری‌خواهان مجالس سنا و نمایندگان آمریکا که در ترکیب با یکدیگر کنگره را تشکیل می‌دهند، داستان متفاوت و واقعی‌تری از نمایش و پرده‌دری‌های بنیامین نتانیاهو در بعد منطقه‌ای است.

    مخالفت‌هایی که تا امروز یعنی چند روز مانده به تصویب یا رد توافق هسته‌ای در کنگره آمریکا با فراز و فرودها و کش‌و‌قوس‌های فراوان ادامه پیدا کرده است. اگرچه دموکرات‌ها و در راس آنها رئیس‌جمهور دموکرات نیز کوتاه نیامده و تاکنون توانسه است آرای لازم برای وتوی خود را تضمین کند، اما به بیان دیگر باید گفت که هزینه‌هایی که او برای راضی کردن دلبرکان دموکرات و عشوه‌گران جمهوری‌خواه متحمل شده‌، کم‌ از باج‌های برخی حکام عرب و آیپک برای به شکست کشاندن مذاکرات نبوده است.
  • سکوت بهترین‌کلام است

    لی‌لا رضایی
    آرتین شاهوران، خواننده پاپ و آهنگساز پیشکسوت کشورمان که با قطعه مریم به اوج شهرت خود در دهه ۸۰ رسید، موسیقی را از دوران کودکی آموزش دید و در سال‌های نوجوانی فعالیت حرفه‌ای خود را آغاز کرد. آلبوم موسیقی صورتک با صدا و آهنگسازی وی زمانی منتشر شد که موسیقی پاپ جانی دوباره گرفته بود.

    وی در آلبوم دکلمه مریم حیدرزاده به‌عنوان آهنگساز و تنظیم‌کننده حضور داشت و همچنین ساخت موسیقی فیلم سینمایی شب تردید را انجام داد. وی اجرای کنسرت مشترک با ناصر عبدالهی، مانی رهنما و حامی، اجرای کنسرت مشترک با بنیامین، محسن یگانه، محمد علیزاده، فریدون و امید حاجیلی در بزرگداشت ناصر عبدالهی در کیش را نیز در کارنامه هنری خود دارد.
  • «آلمان»؛ بهشت پناهجویان

    کارخانه‌های آلمانی یکی از برندگان اصلی موضوع پناهندگان آسیایی است. در حالی که کشورهای اروپایی با این بحران انسانی دست و پنجه نرم می‌کنند، به‌نظر می‌رسد شرکت‌ها و کارخانه‌های آلمانی از این بحران توانسته‌اند استفاده بهینه‌ای ببرند. به نوشته مجله اشپیگل، موج پناهندگان آسیایی به آلمان باعث شده تا کارخانه‌های آلمانی کمبود نیروی خود را از این طریق پر کنند.

    کارشناسان اعتقاد دارند این موضوع در درازمدت به سود شرکت‌های آلمانی است و منجر به شکوفایی این شرکت‌ها خواهد شد. اشپیگل می‌نویسد: یک کارگر ۱۸ ساله افغان در عرض یک‌سال دوره‌های کارگری شرکت «هایزونگ-اوبرمایر» را به‌خوبی طی کرده و هم‌اینک به‌عنوان یک کارگر ماهر در این کارخانه مشغول به کار شده است.
  • اجرا - ۱۹ شهریور ۹۴

  • قدم‌زدن در دیار خمسه

    اسدالله قربان‌زاده
    بار و بندیل سفر را بسته‌ایم. پای در دیاری می‌گذاریم که در دل خود هزاران حرف از تاریخ دارد؛ دیاری که در هر گوشه و کنار آن ساز تاریخ کوک شده است و باید نوای آن را به گوش جان شنید. از ضلع غربی تهران وارد بزرگراه قزوین- زنجان می‌شویم.

    بعد طی مسیری ۳ ساعته و گذر ازشهر های تاکستان و ابهر و خرمدره از دور دست‌ها در دشتی سرسبز گنبدی نیلگون چشم را نوازش می‌دهد. نزدیک‌تر که می‌شویم، زیبایی معماری این بنای عظیم تاریخی چیز دیگری است. گنبد در جایی است که از هر کوی و برزن آن می‌شود، برگ برگ تاریخ را ورق زد.
  • عملکرد نظارتی شورای شهر تهران در بوته آزمایش

    اعضای اصولگرای شورا برای یک سال دیگر بر مسند هیات رئیسه باقی ماندند. طی یک سال گذشته تذکرهای بسیاری به شهردار داده شد.

    هر سه روز یک تذکر کتبی به شهرداری رفت. ابوالفضل قناعتی یکی از دو منشی شورا با بیش از ۴۰ تذکر سردمدار بود. یک روز تغییر کاربری بوستان مادر و ساخت‌و‌سازهای غیر‌مجاز موضوع انتقاد بود و جلسه دیگر قراردادی ۲۰ هزار میلیاردی با یکی از نهادهای نظامی. اما به نظر می‌آید اعضای شورا چندان از عملکرد نظارتی خود راضی نیستند و معتقدند شورای شهر برای افزایش کارآمدی خود در دوسال آینده باید تغییرات اساسی در عملکرد خود به‌ویژه شیوه نظارتی انجام دهد.
  • بایدها و نبایدهای تغییرات ظاهری وفنی در خودروها

    امیررشید مهرآبادی
    خودروی شخصی از کالاهای خاصی است که طیف علاقه‌مندان به آن، از کودک ۳ساله تا کهنسالان را شامل می‌شود. جدا از اینکه خودرو یک کالای مصرفی و کاربردی محسوب می‌شود، اما در پاره‌ای از اوقات، جذابیت‌های خودرو برای مالک آن، این وسیله را تبدیل به یک دلبر آهنی می‌کند. تا جایی که مالک دوست دارد تمامی ایده‌های ذهنی خود را برای زیبا و متفاوت جلوه دادن وسیله نقلیه‌اش، روی خودرو پیاده کند. اما این تغییرات تا چه حد مجاز است.

    به‌طور کلی می‌توان گفت تغییرات ظاهری نباید به اندازه‌ای باشد که تشخیص ذات اصلی خودرو مقدور نباشد.
  • رقابت بوئینگ و ایر‌باس بر سر ایران

    به گزارش خبرگزاری رویترز، با امضای توافق هسته ای بین ایران و۶ قدرت جهانی، یکی از پرآتیه‌ترین بازارهای جهان که صنعت هوایی است از قرنطینه خارج خواهد شد.

    بر‌اساس این گزارش شرکت‌های ایرباس، بوئینگ و دیگر شرکت‌ها می‌توانند فروشی بالغ بر ۲۰ میلیارد دلار از بازار هواپیمایی ایران به دست آورند.
    بر‌اساس این گزارش، بسیاری از هواپیماهای ایرانی به پایان عمر خود رسیده‌اند و ایران یکی از بهترین بازارها پس ازرفع تحریم‌ها خواهد بود. لغو تحریم‌های اقتصادی این امکان را به تهران خواهد داد تا بتواند ناوگان حمل‌و‌نقل هوایی خود را نوسازی کند.
  • کوارتت یک، دو و سه

    آلبوم موسیقی کلاسیک کوارتت یک، دو و سه به آهنگسازی پروفسور «هرمز فرهت» در ۱۱ ترک به‌مدت ۶۱ دقیقه به‌عنوان نخستین اثر رسمی این هنرمند بعد از ۵۰ سال تولید و منتشر شد.

    این اثر شامل سه قسمت است و حالا نخستین بخش آن توسط کوارتت زهی استراسبورگ در چهار بخش آندانتینو، آداژیو، آلگرو و آلگروآنی ماتو ضبط شده است. همچنین کوارتت دوم شامل: آلگرو، لنتو و پرستو است. کوارتت سوم نیز شامل بخش‌هایی چون مولتوآلگرو، آندانته آموروزو، پرستو و مودراتو است. این اثر در ایران توسط کوارتت زهی اروند در استودیو خاک و دیلمان با نوازندگی نگار افاضل (ویلن اول)، امیر باورچی (ویلن دوم)، بابک کوهستانی (آلتو) و آیدین احمدی‌نژاد (ویلنسل) ضبط و توسط موسسه «راوی» منتشر شده است.
  • عذرخواهی از مردم

    در شرایطی که موضوع کمپین «خرید خودروی صفر ممنوع» و نیز اظهار نظر وزیر صنعت در این باره همچنان در صدر اخبار رسانه‌ها قرار دارد، عذرخواهی نعمت‌زاده از مردم فتح بابی شد تا برخی مدیران خودروسازی کشور هم بابت کیفیت خودروهای تولیدی از مردم عذرخواهی کنند. در این میان انتشار یک نظرسنجی مردمی نشان داده دلیل قهر مشتریان از بازار خودرو، در ابتدا مربوط به کیفیت پایین و خدمات پس از فروش نامناسب و قیمت بالا است و پس از آن به خوش‌بینی عمومی به بازار خودرو پساتحریم مربوط می‌شود.

    .
  • مزار شریف

    اکران فیلم سینمایی «مزارشریف» به کارگردانی حسن برزیده از دیروز آغاز شد.

    داستان این فیلم درباره کشتار دیپلمات‌های ایرانی در کنسولگری ایران در شهر مزار شریف افغانستان است که به‌دنبال هجوم نیروهای طالبان منجر به شهادت ۱۰ تن از کارکنان کنسولگری ایران در روز هفدهم مرداد شد. «مزار شریف» در سی و سومین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش در آمد و توانست سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن فیلم را برای بهزاد عبدی و دیپلم افتخار بهترین جلوه‌های ویژه بصری را برای امیررضا معتمدی به ارمغان بیاورد. حسین یاری، مهتاب کرامتی و مسعود رایگان بازیگران این فیلم هستند.
  • بهترین گوشی‌های هوشمند در نمایشگاه IFA ۲۰۱۵

    هفته‌ای که گذشت برلین پایتخت کشور آلمان میزبان دوستداران دنیای تکنولوژی بود. نمایشگاه IFA۲۰۱۵ امسال نیز مانند هر سال از ۱۳ تا ۱۸ شهریور در این شهر برگزار و جدیدترین محصولات دیجیتالی شرکت‌های بزرگ تکنولوژی در آن معرفی شد. به همین دلیل این نمایشگاه همواره برای علاقه‌مندان به لوازم الکترونیکی و به‌خصوص تبلت‌ها و گوشی‌های هوشمند جذابیت خاص خود را داشته است. البته تمام ماجرا به گجت‌ها ختم نمی‌شود؛ بلکه در این نمایشگاه انواع لوازم خانگی مانند تلویزیون و لباسشویی و بسیاری لوازم الکترونیکی نیز معرفی می‌شوند.
  • راه‌های قدبلندتر شدن

    آوا کشاورز
    با انجام ورزش‌های زیر به‌طور مرتب و صحیح می‌توانید افزایش قد داشته باشید. قد نهایی شما به وراثت و محیط وابسته است، بنابراین تصور اینکه قد نهایی فقط به زمینه ارثی مربوط می‌‌شود، غلط است. عوامل محیطی مانند ورزش، تغذیه، وضعیت خواب، بیماری و استرس بر رشد قد شما تاثیر می‌‌گذارند. شما روی ژن‌های خود کنترلی ندارید، ولی کنترل عوامل محیطی در اختیار شماست. پس می‌‌توانید برای اصلاح قد خود راه‌های زیر را امتحان کنید.

    ۱ـ ورزش کنید:
    ورزش‌های کششی مثل یوگا، ژیمناستیک، شنا یا حتی تلاش برای صاف ایستادن به افزایش قد کمک می‌‌کنند.
  • سمندون

    سریال خاطره‌انگیز «سمندون» پس از سال‌ها از پخش اولیه مجددا از شبکه آی‌فیلم پخش می‌شود.

    این سریال به کارگردانی، نویسندگی و بازی ناصر هاشمی از مجموعه‌های ماندگار تلویزیون در دهه‌ ۷۰ است که برای اولین بار از شبکه دو سیما به‌روی آنتن رفت. داستان این مجموعه در مورد بچه غول ۲ هزار ساله‌ای به نام سمندون است که در زیرزمین خانه‌ای قدیمی زندگی می‌کند. در منزل عمه با بازی حمیده خیرآبادی زیرزمین اسرارآمیزی وجود دارد که برادرزاده عمه با بازی ناصر هاشمی می‌خواهد از آن استفاده کند که بعد از اینکه پا به این زیرزمین می‌گذارد متوجه می‌شود یک بچه دیو ۲ هزار ساله در آنجا زندگی می‌کند و در انتظار رسیدن مادرش است.
  • نگرانی آمریکا از تحرکات روسی

    در شرایطی که نیروهای داعش پشت دروازه‌های دمشق رسیده‌اند برخی خبر‌ها از حضور نظامیان روسی در سوریه به‌منظور حمایت از بشار اسد حکایت می‌کند. روزنامه نیویورک تایمز گزارش داده بود که روسیه یک واحد نظامی پیشرفته تجهیزات سیار کنترل ترافیک هوایی را به همراه خانه‌های از پیش ساخته برای اسکان نیرو‌ها به سوریه فرستاده است. در پی این اقدام، جان کری وزیر خارجه آمریکا در گفت‌وگوی تلفنی با همتای روس خود نسبت به تشدید فعالیت‌های نظامی در سوریه و حملات هوایی در این کشور هشدار داد.

    .
  • یکشنبه‌های سرکشی سکه

    حمید عزیزی
    عضو گروه بانک و بیمه
    شهریورماه ٩٤ سه «یکشنبه» را به خود دیده که وجه مشترک آنها خودسری روند بهای سکه در بازار بوده است.

    در دومین روز سه هفته ابتدایی آخرین ماه تابستان، سکه تمام بهار آزادی بی اعتنا به سکون اونس و ثبات نسبی دلار، افزایش قیمت را تجربه کرده است. یکشنبه هفته جاری نیز سکه با ۶ هزار تومان رشد به قیمت ۹۲۲ هزار تومان رسید. این رشد در حالی رقم خورد که قیمت اونس به‌دلیل تعطیلی بازارهای جهانی نوسانی نداشت و بهای دلار نیز روی رقم ۳۳۹۸ تومان باقی مانده بود.
  • زهر چشم از ائتلاف عربی

    در شرایطی که بیش از ۵ ماه از نبرد یمن می‌گذرد این بار در بزرگ‌ترین حمله نیروهای مردمی یمن علیه نظامیان ائتلاف تحت فرماندهی عربستان ۴۵ نظامی اماراتی و ۵ بحرینی کشته شدند. روز خونین نظامیان ائتلاف پس از آن رقم خورد که ارتش یمن و این نیروها در عملیاتی مشترک اقدام به پرتاب موشک به سمت انبار تسلیحات نیروهای ائتلاف در استان مأرب در ۱۲۰ کیلومتری شرق صنعا کردند. گفته می‌شود ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی پاییز امسال به حمله‌ای برای بازپس‌گیری صنعا پایتخت یمن مبادرت می کند.

    .
  • سرقت عجیب آثارهنرمندان

    وقتی شحنه دزد از آب درآید، وای به حال بقیه؛ماجرای سرقت آثار نفیس هنرمندانی که در دفترهنرهای تجسمی نگهداری می‌شد موجب شد تا این دفتر با برگزاری نمایشگاهی از ۲۷ اثر به سرقت رفته، نشان دهد که آثاربه مأمن اصلی خود بازگردانده شده‌اند. به گفته مدیرکل دفترهنرهای تجسمی وزارت ارشاد، این آثار توسط امین‌اموال و کسی که مسوول نگهداری از آنها بوده، از مجموعه خارج شده است. به دنبال این اتفاق، شبهاتی در رابطه با شرایط نگهداری و حفظ آثار هنری شاخص توسط متولیان امر ایجاد شده است.
    .
  • کمیسیون برجام در حاشیه

    زینب موسوی
    عضو گروه خبر
    جلسات کمیسیون ویژه بررسی برجام تاکنون، از حاشیه‌هایی حکایت دارد که در جریان بررسی برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به برجام در مجلس به وجود آمده است، به‌ویژه جلساتی که تیم کنونی مذاکره‌کننده برای تشریح برجام در آن حضور می‌یابند؛ حاشیه‌هایی که با رسانه‌ای شدن، انتقاد برخی نمایندگان مجلس و نیز برخی رسانه‌ها را برانگیخته است.

    از میان همه ماجراهایی که حواشی را به غلبه بر متن جلسات کمیسیون ویژه نزدیک کرده است، می‌توان به حضور نمایندگان غیرعضو و انتشار حاشیه‌های جلسات در شبکه‌های اجتماعی از سوی آنان اشاره کرد.
  • گالری گردی - ۱۹ شهریور ۹۴

  • شکاف امنیتی در قاره سبز

    زمانی که خبرنگار الجزیره به میان پناهجویانی می‌رود که در میان کشورهای اروپایی سردر‌گم هستند و از آنها می‌پرسد مشکل‌شان چیست که اجازه اقامت پیدا نمی‌کنند، یکی از آنها می‌گوید:

    آنها فکر می‌کنند ما تروریست هستیم. او با نشان دادن کودکان خردسالش و همسرش ادامه می‌دهد: نه من و نه این کودک و نه همسرم، هیچ‌کدام تروریست نیستیم. البته چندی است که در اروپا اصطلاحی را نیروهای امنیتی این قاره بر زبان می‌رانند که حاکی از شیوه جدید عملیات تروریستی داعش است. در این راستا داعش به تاکتیک جدیدی روی آورده است که پیگیری آن برای دستگاه‌های اطلاعاتی مشکل است و آن تاکتیک «گرگ‌های تنها» است.
  • تقاضای صنعت هواپیمایی ایران

    سفارش ایران برای ساخت ۹۰ هواپیما تراکم کاری ایرباس و بوئینگ جایی برای سفارش ایران تا ۷ سال دیگر نمی‌گذارد.

    در حالی ایران قصد دارد،‌ ساخت ۹۰ فروند هواپیما را برای دو شرکت ایرباس و بوئینگ سفارش بدهد که این دو شرکت سفارش ساخت ۱۰ هزار فروند هواپیما را دارند و سالانه بیش از ۱۳۰۰ هواپیما نمی‌توانند‌ بسازند؛ بنابراین آنها حداقل طی ۷ سال آینده قادر به ساخت هواپیما برای ایران نخواهند بود.
    طی روزهای گذشته، سرپرست سازمان هواپیمایی کشور، از تصمیم ایران برای خرید سالانه ۸۰ تا ۹۰ هواپیما خبر داده است.
  • صاحبان خطوط هوایی در صف

    خبرگزاری «ایریش اگزمینر» به تحولات صنعت هوایی ایران می‌پردازد و به نقل از صاحب خطوط هوایی «آولون» می‌نویسد: «بازار کنونی ایران برای صاحبان خطوط هوایی بسیار جذاب است از آنجایی که این کشور نیاز به هزاران فروند هواپیما مدرن دارد. از طرفی، تولیدکنندگان غربی نمی‌توانند این میزان از تقاضا را تامین کنند. »

    شرکت هوایی «آولون» در گزارشی سالانه اعلام کرد که در نیمه اول سال میلادی، این شرکت درآمدی معادل با ۱۰۵ میلیون دلار داشته که نسبت به سال گذشته ۷۴ درصد رشد در آمد داشته است. صاحب این خطوط افزود: «این کشور می‌تواند در این صنعت به همسایه خود، یعنی ترکیه نزدیک شود.
  • تحریم صنعت هوایی ایران

    اعمال تحریم هواپیمایی و قطعات هواپیما علیه ایران در دو دهه اخیر نشان داده است آمریکا با تکیه بر اهرم تحریم در چند دهه گذشته تـلاش داشـتـه مانـع از بهره‌مندی ایران از برخی فرصت‌های مهم اقتصادی و سیاسی شود و ورود ایران را به برخی میادین و بازارهای پر رقابت تجارت با مشکل مواجه سازد.

    در عرصه‌ای که سیاست، اقتصاد و حتی فرهنگ کشورها اکنون به سمت جهانی شدن پیش می‌روند، تحریم‌ها می‌توانند تاثیرگذارتر از گذشته باشند و با اعمال تحریم‌هایی در زمینه‌های مختلف سعی شده است فشارهای اعمالی به ایران با هدف تغییر رفتارهای آن افزایش داده شود.
  • کوچ آبی پایتخت نشینان

    تابستان امسال تهرانی‌ها کمتر هشدار درخصوص کم آبی شنیدند. هرچند قبل از آمدن تابستان هشدار درخصوص بحران آب از سوی مسوولان داده شد و حتی پیش‌بینی شد که آب در پایتخت جیره‌بندی شود اما تهرانی‌ها حتی قطع آب را هم پیش‌بینی نکرده‌اند. این در حالی است که کارشناسان و مسوولان این حوزه همچنان نسبت به بحرانی بودن وضعیت آب تهران هشدار می‌دهند.

    به گفته رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، میزان بارش باران تا سال ۲۰۲۰ به شدت کاهش می‌یابد. وی با اشاره به گزارش ملی تغییرات اقلیم گفت:میزان بارش باران تا سال ۲۰۲۰ به شدت کاهش می‌یابد.
  • میانبرهایی که شما را به آرزویتان نزدیک می‌کند

    هر فردی در زندگی چند ۱۰ ساله خود آرزو‌ها و خواسته‌هایی دارد که برای دستیابی به آنها تلاش می‌کند، اما وضعیت اقتصادی و دخل و خرج زندگی به بسیاری از ما اجازه نمی‌دهد تا به تمامی آنچه دلمان می‌خواهد، دست یابیم و در نتیجه هیچ راهی جز کاستن هزینه‌های غیرضروری نداریم در این میان ممکن است شما هم جزو آن دسته از افرادی باشید که برای ایجاد تعادل در زندگی و دستیابی به برخی آرزوهایتان به دنبال راهی برای کاهش هزینه‌ها باشید. برای موفقیت در این امر، ایجاد ساختاری عملی و داشتن تعهدی درونی برای اجرای آن هاست. ۲۱ نکته کلیدی برای ایجاد این ساختار عملی وجود دارد ممکن است بسیاری شما این نکات را بداند، اما در هنگام عمل چندان به آن پایبند نباشد بنابراین بعد از خواندن این مطالب سعی کنید آن را سرلوحه کارخود قرار دهید.
  • ازدواج آقای می‌سی‌سی‌پی

    نمایش «ازدواج آقای می‌سی‌سی‌پی» نوشته فردریش دورنمات و کارگردانی احسان فلاحت‌پیشه روی صحنه می‌رود.
    این نمایش نوشته فردریش دورنمات و ترجمه زنده‌یاد حمید سمندریان به کارگردانی احسان فلاحت‌پیشه از ۲۴ شهریورماه در سالن استاد ناظرزاده مجموعه ایرانشهر به صحنه می‌رود. محمدصادق ملک، آرش (علی) فلاحت پیشه، محمدرضا مالکی، مهدی نصرتی، آرزو نبوت، پژمان عبدی و فرانک جلیلی بازیگران این نمایش هستند. این نمایش از ۲۴ شهریورماه تا هشتم آبان‌ماه در تالار استاد ناظرزاده تماشاخانه ایرانشهر به صحنه می‌رود.
    .
  • نرمش در برابر مهاجران

    حسین موسوی
    عضو گروه بین‌الملل
    حضور بی‌سابقه مهاجران در قاره سبز موجب شده است بسیاری از خط قرمزهای قوانین موسوم به دوبلین شکسته شود.


    با ادامه‌دار شدن جنگ داخلی در سوریه، برخی از مردم این کشور به دنبال یافتن سرپناهی دائمی برای خود می‌گردند و از این‌رو، این افراد کشورهای قاره سبز را برای ادامه زندگی انتخاب کرده‌اند. تا پیش از مرگ «آیلان کردی»، پسری سه ساله که دریا جسد وی را پس داده بود، موضوع مهاجران در بعد امنیتی و سیاسی آن نگریسته می‌شد؛ اما با انتشار تصویر آیلان هم اینک یک موج بشر دوستی در قاره سبز به راه افتاده است.
  • نمایش کمدی - ۱۹ شهریور ۹۴

  • شرکت‌های فرانسوی چشم به آسمان ایران دوخته‌اند

    در گزارش «آذرنیوز» آمده است، شرکت‌های خارجی که در صنعت هوایی خبره هستند اعلام کردند که مایل هستند تا در پروژه‌های نوسازی ناوگان هوایی ایران مشارکت کنند.

    مقامات ایران تاکید کردند که شرکت‌های هوایی فرانسوی متخصص در زمینه طراحی و مهندسی ساخت فرودگاه تمایل خود را در جهت توسعه سه پروژه کلیدی ساخت فرودگاه‌های ایران اعلام کردند. محمد خداکرمی سرپرست سازمان هواپیمایی کشوری به رسانه‌های ایرانی گفته است که گروه «ADPI» هم‌اکنون در حال مذاکره با مقامات ایرانی مبنی بر توسعه و گسترش فرودگاه‌های امام خمینی، مشهد و شیراز هستند.
  • اولین سفیر اهل تسنن

    انتخاب یک شهروند اقلیت قومی از جامعه اهل سنت کشور به‌عنوان سفیر ایران در کشورهای ویتنام و کامبوج نشان داد که روحانی به یکی از وعده‌های خود در انتخابات ریاست‌جمهوری که تاکید بر حقوق اقوام و اقلیت‌های دینی بود، عمل کرده است. تعریف جایگاه دستیاریِ ویژه رئیس‌جمهوری در امور اقوام و اقلیت‌های دینی، دیدار با اقلیت‌ها و توجه به خواسته‌های آنان، تاکید بر آموزش به زبان مادری در مدرسه‌ها و وعده راه‌اندازی بخش کردی خبرگزاری رسمی دولت نمونه‌ای از اقدام‌های دولت روحانی در امور اقلیت‌ها است.

    .
  • مجادله ارزی بر سر هیچ

    در شرایطی که عملکرد دولت یازدهم همواره نشان داده است تا چه حد بر انضباط مالی تاکید داشته و با هر گونه برداشت غیرقانونی مخالف است، برداشت اشتباه از اظهار نظر رئیس صندوق توسعه ملی در اتاق بازرگانی درباره نحوه تعامل این صندوق و بانک مرکزی، دستمایه انتقادهایی شد که کمی بعد با روشنتر شدن موضوع، مشخص شد که این مجادله بر سرهیچ بوده است.

    صفدر حسینی گفته بود بانک مرکزی متاسفانه محرم خوبی برای پول‌های صندوق توسعه ملی «در گذشته» نبوده است. همچنین بخش دیگری از سخنان حسینی درباره «۱۲ میلیارد دلار حکم در قانون بودجه سال ۹۴ برای برداشت از صندوق» هم به برداشت ۱۲ میلیارد دلاری دولت از صندوق توسعه تعبیر شد، اما این اظهار نظر واکنش مسوولان بانک مرکزی را در پی داشت.
  • محرومیت از ۱۰۰حق مسلم؟

    سعید جلیلی مذاکره‌کننده سابق هسته‌ای که به همراهی تیمش این هفته برای دومین بار میهمان کمیسیون ویژه برجام بود، انتقادات تند و تیزی را نثارتوافق وین کرد. به گفته یکی از حاضران، وی در این جلسه ادعا کرده که جمهوری اسلامی از حدود ۱۰۰ حق مسلم خود از برجام و اسناد ضمیمه صرف‌نظر کرده است. وی درجلسه پیشین هم گفته بود وقتی پرونده را تحویل داده که طرف مقابل آماده بود تا تحریم‌ها را لغو کند. این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که نظرات و دستاوردهای جلیلی در انتخابات ۹۲ رای مردم را به دست نیاورد.

    .
  • اروپا در پی راه‌حل نظامی

    بحران اروپا موجب شده اتحادیه اروپا راهکارهای مختلفی را برای مبارزه با قاچاقچیان انسان پیاده کند. در آخرین این راهکارها گفته می‌شود اتحادیه اروپا تصمیم دارد برای مقابله با باندهای قاچاق پناهجویان از مسیر دریای مدیترانه وارد عمل شود.

    خبرگزاری آلمان در این‌باره گزارش می‌دهد کشورهای اروپایی در پی اعزام کشتی‌های جنگی به مدیترانه برای توقیف قایق‌های قاچاق پناهجویان هستند. روزنامه آلمانی «دی ‌ولت» هم به نقل از دیپلمات‌های اتحادیه اروپا از اعزام کشتی‌های جنگی‌، زیردریایی، هواپیماهای بی‌سرنشین و تعدادی هلی‌کوپتر برای مقابله با باندهای قاچاق انسان در دریای مدیترانه خبر داده است.
  • مقایسه ایرباس با بوئینگ

    در سال‌های اخیر، شرکت ایرباس با تولید و معرفی بزرگ‌ترین هواپیمای مسافربری جهان یعنی آ-۳۸۰ نام خود را به‌عنوان بزرگترین تولیدکننده هواپیما در جهان بر سر زبان‌ها انداخته است. از سوی دیگر سال گذشته شرکت بوئینگ، هواپیمای ۸-۷۴۷ خود را که نسخه بهینه شده بوئینگ ۷۴۷ است به ناوگان هوایی جهان عرضه کرد. یک سوال مهم این است که از این دو هواپیما کدام یک بهتر است؟

    ۱- ظرفیت بیشتر ایرباس: حداکثر ظرفیت بوئینگ ۸-۷۴۷ آی، ۴۶۷ مسافر است، در حالی که ایرباس آ-۳۸۰ ظرفیت ۸۵۳ مسافر را دارد. البته معمولا با ۵۰۰ مسافر پرواز می‌کند، در کل ظرفیت ایرباس بیشتر از بوئینگ است.
  • فرجام مجادله هزینه کرد منابع ارزی

    مجید حیدری
    عضو گروه بانک و بیمه
    طی هفته گذشته نحوه هزینه‌کرد منابع صندوق توسعه ملی از سوی بانک مرکزی، مورد نقد مسوولان صندوق قرار گرفت.

    صفدر حسینی، رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی، بانک مرکزی را امانتدار خوبی برای پول‌های صندوق ندانست و بر استقلال این منابع از بانک مرکزی تاکید کرد. در قانون بودجه سال ۹۴ عنوان شده که ۲۰ درصد از منابع حاصل از فروش نفت به صندوق توسعه ملی تعلق دارد، که براساس سیاست‌های کلی برنامه ششم که به‌تازگی از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده است، مدیریت حساب‌های صندوق توسعه ملی از سال آینده از بانک مرکزی مستقل می‌شود.
  • افت ۵۰ درصدی صدورپروانه ساختمانی

    آنگونه که مرکز آمار ایران گزارش داده در سال ۹۳ تعداد پروانه‌های ساختمانی صادر شده احداث ساختمان توسط شهرداری‌های کشور نسبت به سال گذشته بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته و این در شرایطی است که رکود در بخش ساخت و ساز چند سالی است که گریبانگیر بخش مسکن شده است. براساس آمار از مجموع پروانه‌های صادرشده ۱/ ۴ درصد برای احداث ساختمان‌های سه طبقه، ۵/ ۵ درصد برای احداث ساختمان‌های چهارطبقه و ۹۱/ ۴ درصد برای احداث ساختمان‌های ۵ طبقه و بیشتر صادر شده است.

    .
  • خیز محسوس خروج از رکود مسکن

    در میانه تابستان امسال ۷ درصد از معاملات خرید مسکن در تهران به واحدهای مسکونی با ارزش کمتر از ٢٢٠ میلیون تومان اختصاص داشت و نزدیک ۱۰ درصد از خریداران مسکن، آپارتمان‌هایی با ارزش بیش از ٩٨٠ میلیون تومان خریداری کردند.

    در میانه تابستان امسال ۷ درصد از معاملات خرید مسکن در تهران به واحدهای مسکونی با ارزش کمتر از ٢٢٠ میلیون تومان اختصاص داشت و نزدیک ۱۰ درصد از خریداران مسکن، آپارتمان‌هایی با ارزش بیش از ٩٨٠ میلیون تومان خریداری کردند. بنا بر اعلام بانک مرکزی و گزارش «تحولات بازار مسکن شهر تهران در مردادماه سال ١٣٩٤» که برگرفته از آمارهای خام سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور است، در مردادماه سال ١٣٩٤، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر‌مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران ۳ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۳/ ۰ و ۸/ ۲ درصد کاهش نشان می‌دهد.
  • مقدمه‌ای بر شرم یا خجالت و تاثیر آن بر افسردگی

    نویسنده: میترا فری‌نژاد فتحی (دریا حقی)
    Farinezhad_mitra@yahoo. com
    تقریبا می‌توان گفت که «ترس» ریشه بسیاری از حالات منفی روانی و ذهنی و بیماری‌های ما است. در مقالات پیشین اشاره کردیم که یکی از مهم‌ترین ریشه‌های بیماری افسردگی «ترس»‌های ما هستند.

    ترس در واقع دلیل مساله‌ای دیگر به نام «خجالت» که یکی دیگر از ریشه‌های بیماری افسردگی است، نیز می‌باشد. «خجالت» حالتی ذهنی-روانی است که در آن فرد به هر دلیلی دست به پنهان‌کاری می‌زند. خجالت شروعی است بر پنهان‌کاری و پنهان‌کاری یکی از دلایل و همچنین نشانه‌های اختلال‌ها و مشکلات روانی، ذهنی و جسمی است.
  • کنسرت‌ها - ۱۹ شهریور ۹۴

  • ترافیک دیپلماتیک در تهران - ۱۹ شهریور ۹۴

    در ادامه ورود گسترده هیات‌های سیاسی و تجاری به کشور پس از توافق وین، این هفته تهران شاهد ترافیک دیپلمات‌های ارشد برخی کشورهای اروپایی بود. پس از حضور یک هیات تجاری متشکل از ۴۸ شرکت از جمهوری چک به سرپرستی وزیر امور خارجه این کشور در تهران، وزیر امور خارجه، وزیر عمران و وزیر صنعت، انرژی و گردشگری اسپانیا به‌منظور سفری دو روزه به تهران آمدند. پس از آن تهران پذیرای رئیس‌جمهور اتریش به‌عنوان اولین رهبر اروپایی در ایران پس از توافق وین گردید.

    .
  • چطور از لینکدین برای توسعه برند شخصی استفاده کنید؟

    سیدامیر تقی‌آبادی
    در هفته‌ای که گذشت بخش پیام‌رسانی لینکدین دستخوش تغییرات اساسی شد تا برقراری ارتباط با دیگران ساده‌تر و دلپذیرتر شود.
    هرچند امکانات زیادی به این شبکه اجتماعی افزوده شده است اما نباید این را فراموش کرد که لینکدین یک شبکه اجتماعی بر پایه نیازها و رویدادهای شغلی است نه شبکه‌ دوست‌یابی و انتشار احوال روزانه که متاسفانه توسط عده‌ قلیلی رواج یافته و با استفاده ناصحیح از آن نه تنها فرصت‌های بی‌نظیر شغلی برای خود را خراب می‌کنند بلکه مانع استفاده مناسب دیگران از آن می‌شوند.
  • حامیان برجام در سودای فیلی باستر

    اینک با حمایت ۴۱ سناتور از برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) ، دموکرات‌ها می‌توانند از تاکتیک فیلی‌باستر برای حفظ توافق و همچنین جلوگیری از وتوی رئیس‌جمهور استفاده کنند. تا امروز ۳۸ سناتور دموکرات اعلام کرده‌اند که از توافق حمایت‌ می‌کنند که البته کسب این سه رای تاحدودی دشوار به نظر می‌رسد.

    زیرا با احتساب ۴۴ سناتور دموکرات و ۲ سناتور مستقل در مجلس سنای آمریکا که از این تعداد ۳ نفر اعلام کرده‌اند به توافق رای منفی خواهند داد، ۵ نفر دیگر باقی می‌مانند. لذا از این ۵ نفر سه نفر باید از توافق حمایت کنند تا بتوانند از فیلی باستر استفاده کنند.
  • ستاد بحران برای بازار مسکن

    با گذشت نزدیک به یک دهه از پیشنهاد تاسیس ستاد مدیریت بحران صنعت ساختمان، این ستاد که قرار بود در صورت ایجاد، تمام بحران‌های موجود و پیش روی ساخت وسازها را بررسی و برای آنها چاره‌اندیشی کند، همچنان به صورت یک پیشنهاد عملی‌نشده باقی مانده است. به گزارش «دنیای اقتصاد»، سازمان نظام کاردانی ساختمان در سال ۸۵، به دولت پیشنهاد کرد با تشکیل ستاد بحران صنعت ساختمان کلیه مسائل پیش روی ساخت و سازهای کشور را از دریچه کارشناسی رصد و برای آنها راه حل‌های مناسبی پیدا کند. این سازمان، با ۳۰ هزار عضو فعال، یک لایه پایین‌تر از مهندسان، در فرآیند ساخت‌وساز ایفای نقش می‌کنند.
  • میزان تاثیرگذاری تحریم‌ها در صنعت هوایی

    یک اپیدمی خطرناک برای پوشش ناتوانی‌ها در صنعت هوانوردی توسل به تحریم بوده است.

    در گذشته استدلال محکمی برای ایکائو و یاتا در مورد غیرقانونی بودن تحریم‌ها ارائه شد و ۶ فروند هواپیمای فوکر ۱۰۰ برای هما، دو فروند فوکر ۵۰ برای وزارت نفت از کارخانه فوکر خریداری و امکان خرید بیشتر نیز بود. به علاوه با استدلال فنی و حقوقی دو فروند هواپیمای ایرباس ۶۰۰-۳۰۰ مستقیم از ایرباس خریداری و برای خرید ۲۸ فروند ایرباس دیگر نیز تفاهم شد. اینها تنها هواپیماهای نو بودند که در ۳۰ سال اخیر خریداری شدند. یعنی تحریم شامل خرید هواپیماهای نو نمی‌شود.
  • تراژدی پناهجویان

    شاید برای تغییر مواضع تصمیم‌گیران سیاسی در کشورهای اروپایی و قبول پناهندگی هزاران مهاجری که پشت دروازه‌های قاره سبز مانده بودند، تنها مرگ آیلان سه ساله لازم بود که آن‌چنان غریب و تنها در ساحل دریا به خواب ابدی فرو رود تا افکار عمومی جهان را متوجه بحران سوریه و پناهندگان آن سازد و در تسهیل پذیرش پناهجویان راهگشا شود. جهان درهفته‌های اخیر مبهوتِ بحران پناهجویان در اروپا بود که ناشی از ورود بزرگ‌ترین موج پناهندگان از زمان جنگ جهانی دوم به این قاره است.

    این بحران در اروپا، با واکنش‌های مختلفی روبه‌رو شده است.
  • نوسازی ناوگان: آرزو و واقعیت

    علی دادپی
    مدرس اقتصاد در دانشگاه کلایتون آمریکا
    این روزها در محافل مختلف هواپیمایی و اقتصادی حرف از خرید هواپیما برای نوسازی ناوگان هوایی ایران است. مقامات دولتی ایران می‌گویند ناوگان به ۴۰۰ فروند هواپیما احتیاج دارد و ایران می‌توان در سال ۴۰ فروند هواپیما خریداری کند. برای کشوری که صنعت هوانوردیش در چهارمین دهه تحریم به‌سر می‌برد این ارقام نوید دوران جدیدی را می‌دهد، حتی اگر این آرزوها ریشه در واقعیت نداشته باشند.

    با این حال خرید هواپیما شرط لازم توسعه صنعت هواپیمایی کشور است اما شرط کافی نیست.
  • چرا گاهی افراد در محل کار گریه می‌کنند؟

    مترجم: آناهیتا جمشیدنژاد
    استرس در محل کار می‌تواند احساسات بسیاری برای ما دربرداشته باشد.

    ما بارها خوشی، ناراحتی، ناامیدی و یاس را در یک روز کاری شاهد بوده‌ایم. اما گرچه ممکن است مجموعه‌ای احساسات را سر‌کار تجربه کنیم، یک توافق عام وجود دارد و آن این است که ما نباید کسی را در حال گریه، ناامیدی یا شکست در شغل ببینیم. اگر شما به‌عنوان یک مدیر یک کارمند را به گریه انداخته‌اید، هدف اولیه شما باید این باشد که نگذارید این اتفاق دوباره رخ دهد. اما چگونه؟ اول اینکه باید دریابید که این اتفاق دقیقا چگونه رخ داده است.
بیشتر