شماره روزنامه ۶۰۱۰
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۷۶ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۵۸۷۶

  • وام ریالی با رمزارز

    دنیای‌اقتصاد: رکورد سریع‌ترین دریافت وام خرد شکسته شد. بر اساس یک تجربه واقعی، فرآیند ثبت‌نام، احراز هویت، ارائه ضمانت و دریافت وام در یکی از پلتفرم‌های حوزه رمزارز در کمتر از سه ساعت انجام شد. این در حالی است که فرآیند دریافت وام در کشور ما مسیری دشوار و زمان‌بر است و چالش‌های خاص خود را دارد. بوروکراسی پیچیده، درخواست ضمانت‌های دشوار و الزام به سپرده‌گذاری‌های طولانی‌مدت از جمله دشواری‌های دریافت تسهیلات خرد در نظام بانکی ایران است. حال آنکه سیاست‌های کنترل ترازنامه بانک‌ها در ماه‌های اخیر، بر دشواری‌های این مسیر افزوده است. با این حال به نظر می‌رسد دریافت وام خرد با ضمانت رمز‌ارز توانسته است تا حد زیادی بر این مشکل دیرینه نظام بانکی فائق بیاید و دریافت سریع وام را برای همه فراهم کند؛ روشی که می‌تواند شیوه‌های سنتی دریافت تسهیلات را به چالش بکشد. با این حال این روش خالی از ریسک نیست و مستلزم اعتماد به پلتفرم وام‌دهنده است. از سوی دیگر متقاضی باید خطر افت قیمت وثیقه رمزارزی و فروش آن توسط تسهیلات‌دهنده را بپذیرد.
  • جای‌پای سفت دلار

    دنیای اقتصاد: اسکناس آمریکایی در بازار روز‌های پایانی هفته گذشته مجددا در کانال قیمتی ۵۰ هزار تومانی دچار افت نرخ شد. در حالی که برخی از فعالان بازار پیش‌بینی می‌کردند حضور این ارز در کانال پایین‌تر به طول نخواهد انجامید و مجددا به سمت کانال ۵۱ هزار تومانی حرکت خواهد کرد، در بازار روز پنج‌شنبه ۲۵ آبان ماه نرخ این ارز مجددا روندی کاهشی را ثبت کرد. برخی کارشناسان اخبار آزادسازی دلاری از سوی عراق را از مهم‌ترین کاتالیزور‌های کاهشی بازار ارز در روز‌های اخیر می‌دانند.
  • برنامه دولت برای رفع کسری بودجه

    سازمان برنامه و بودجه: رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه برای اصلاح ساختار بودجه، حرکت به سمت بودجه‌ریزی بر مبنای عملکرد آغاز شده است، گفت: ملاک تخصیص بودجه به دستگاه‌ها این خواهد بود که چه خروجی و پیامدی از تخصیص اعتبارات، حاصل خواهد شد. در راستای مطالبه رهبر معظم انقلاب از سازمان برنامه و بودجه برای برگزاری جلسات هم‌اندیشی با تشکل‌های دانشجویی و نخبگان دانشگاهی دومین نشست دانشجویی «داود منظور» رئیس سازمان برنامه و بودجه با نمایندگان دانشجویی کشور، در سازمان برنامه و بودجه برگزار شد.
  • مصوبه جدید برای تمدید تسهیلات‌ ایران‌خودرو و سایپا

    شورای پول و اعتبار رفع محدودیت‌های احتیاطی و نظارتی شرکت‌های ایران‌خودرو و سایپا برای شبکه بانکی را به مدت یک‌سال برای تمدید تسهیلات و تعهدات قبلی این دو شرکت تصویب کرد. بر اساس این مصوبه شورای پول و اعتبار، هر یک از شرکت‌های اصلی ایران‌خودرو و سایپا برای مدت یک‌سال برای بهره‌مندی از تسهیلات و تعهدات بانکی به‌عنوان یک ذی‌نفع واحد مستقل و سایر شرکت‌های گروه هر یک از خودروسازان هم مجموعا به‌عنوان یک ذی‌نفع واحد در نظر گرفته می‌شوند. همچنین بر اساس این مصوبه، برای تامین مالی شرکت‌های ایران‌خودرو و سایپا، انشتار اوراق گام برای دو خودروساز مذکور بدون در نظر گرفتن محدودیت‌های احتیاطی و نظارتی مجاز می‌شود./تسنیم
  • استمرار پایش دوره‌ای شبکه بانکی تا پایان سال۱۴۰۳

    معاون نظارت بانک مرکزی اعلام کرد تا زمانی که بانک‌ها به نقطه مطلوب و کیفیت مناسبی در حوزه مبارزه با پول‌شویی دست یابند، به ارزیابی‌های مستمر خود ادامه و نتایج آن را نیز در اختیار شبکه بانکی قرار خواهیم داد.
  • افزایش پوشش اعتبارسنجی به ۱۰۰درصد

    معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی گفت: مدل جدید اعتبارسنجی بر مبنای الگوریتم هوش مصنوعی تعریف و پیاده‌سازی شده است؛ در مدل اعتبارسنجی جدید پوشش اعتبارسنجی از ۳۰درصد به حدود ۱۰۰درصد افزایش پیدا کرده است. مهران محرمیان اظهار کرد: شرکت اعتبارسنجی ایرانیان حدود ۱۰سال است فعالیت خود را آغاز کرده و الگوریتم‌های مربوط به اعتبارسنجی توسط این شرکت تدوین شده است. او یادآور شد: سطح پوشش اعتبارسنجی نسبتا پایین بود و فقط ۳۰درصد ایرانیان دارای امتیاز اعتباری می‌شدند و از سوی دیگر دقت این امتیازسنجی حدود ۶۰درصد بود. به همین دلیل مدل جدید اعتبارسنجی بر مبنای الگوریتم هوش مصنوعی تعریف و پیاده‌سازی شد.
  • بازنگری آیین‌نامه تنظیم امور نمایندگی بیمه با خردجمعی

    در راستای بهبود فضای کسب‌وکار شبکه فروش، عرضه مطلوب خدمات و محصولات بیمه‌ای، رفع ابهامات اجرایی این مقررات و رفع موانع مقرراتی مربوط به فعالان بخش فروش صنعت بیمه، اصلاح آیین‌نامه تنظیم امور نمایندگی بیمه (شماره ۷۵) در دستور کار معاونت طرح و توسعه بیمه مرکزی قرار گرفت.
  • کاهش سرمایه‌های نقدی آمریکایی‌ها

    جدیدترین تحقیقات فدرال‌رزرو آمریکا نشان می‌دهد ۸۰درصد خانواده‌های این کشور منابع مالی خود را طی بحران کرونا هزینه کرده و حالا سرمایه‌های نقدی کمتری نسبت به قبل از این بحران در اختیار دارند. به گزارش یاهو‌فاینانس، جدیدترین تحقیقات فدرال‌رزرو آمریکا اطلاعات نگران کننده‌ای را از خانواده‌های آمریکایی مخصوصا ۲۰درصدی که عضو ثروتمندان نیستند، ارائه داده است. این گروه بزرگ از خانواده‌های آمریکایی پس‌اندازهای خود را طی بحران کرونا هزینه کرده و حالا سرمایه‌های نقدی کمتری نسبت به قبل از این بحران در اختیار دارند. ۸۰درصد خانواده‌های آمریکایی از ماه ژوئن حساب‌های بانکی کوچک‌تر و سرمایه‌های نقدی کمتری نسبت به مارس۲۰۲۲ در اختیار دارند.
  • گزارش گاردین از رشد فقر در انگلیس

    بر اساس مطالعه جدیدی که توسط بنیاد خیریه جوزف راونتری (JRF) انجام شده است، میلیون‌ها خانوار بریتانیایی برای مقابله با بحران هزینه‌های زندگی از روی ناچاری به اقداماتی مانند خاموش کردن یخچال یا فریزر خود متوسل شده‌اند. به گزارش راشاتودی، بر اساس مطالعه جدیدی که توسط بنیاد خیریه جوزف راونتری (JRF) انجام شده است، میلیون‌ها خانوار بریتانیایی برای مقابله با بحران هزینه‌های زندگی از روی ناچاری به اقداماتی مانند خاموش کردن یخچال یا فریزر خود متوسل شده‌اند.
  • خیز طلا برای کانال دوهزار

    دنیای اقتصاد: طلای جهانی آخرین روز از روند معاملاتی بازارها در روز جمعه را بار دیگر در محدوده مثبت آغاز کرد و در ساعت ۱۵ به وقت تهران به قیمت ۱۹۹۳ دلار رسید. این دارایی پس از انتشار گزارش تورم آمریکا روند رو به رشد‌ی را طی کرد و از ۱۹۳۰ دلار به سقف این کانال صعود کرد. اما تا ساعت ۱۸:۴۰ به وقت تهران به ۱۹۸۳ دلار به ازای هر اونس بازگشت. طلا رشد خود را مدیون بازگشت تورم آمریکا به شیب نزولی و در پی آن افت ارزش دلار جهانی است.
  • اقتصاد انگلستان رکورد ۷۳ ساله را شکست

    نرخ سالانه شاخص قیمت مصرف‌کننده انگلستان به کمترین میزان از زمان شروع ثبت آن در ژانویه ۱۹۵۰ رسید. به گزارش اکونومی، دفتر آمار ملی انگلستان اعلام کرد که شاخص قیمت مصرف‌کننده‌(CPI) در ماه اکتبر نسبت به ماه مشابه سال قبل ۴.۶درصد افزایش یافته و تورم ماهانه نسبت به ماه قبل تغییری نداشته است. این گزارش خاطرنشان کرد که سهم نزولی قابل توجهی در تغییر ماهانه نرخ‌های سالانه شاخص هماهنگ بهای مصرف‌کننده (HICP) که هزینه‌های پرداخت شده توسط خانوارها برای کالاها را در نظر می‌گیرد و شاخص قیمت مصرف‌کننده مربوط به مسکن و خدمات خانگی مشاهده شده است. بدون احتساب انرژی، غذا، الکل و دخانیات، شاخص قیمت مصرف‌کننده سالانه در ماه اکتبر به ۵.۷ درصد رسید، در حالی که این رقم ماهانه ۰.۳ درصد افزایش داشت که بهتر از ۰.۵ درصد در سپتامبر بود. تورم انگلستان در ماه اکتبر به ۴.۶ درصد کاهش یافت./‌ایسنا
  • رشد اقتصادی روسیه ادامه دارد

    بانک مرکزی روسیه برای مهار تورم نرخ بهره را به ۱۵ درصد افزایش داد. به گزارش الجزیره، بر اساس داده‌های رسمی اخیرا منتشر شده، با وجود تحریم‌های غرب علیه مسکو به دلیل جنگ در اوکراین و با وجود افزایش تورم، اقتصاد روسیه برای دومین سه ماهه متوالی به رشد خود ادامه داد. بر اساس گزارش آژانس آمار فدرال روسیه، Rosstat، اقتصاد روسیه در سه ماهه سوم پس از ثبت انقباض در مدت مشابه سال گذشته، ۵.۵درصد به صورت سالانه رشد کرد. اقتصاد روسیه در سال ۲۰۲۲ منقبض شده بود، اما در سه ماهه دوم سال جاری به صورت سالانه دوباره به رشد بازگشت و به مجموعه‌ای از چهار فصل متوالی انقباض پایان داد. مقامات روسیه تخمین می‌زنند که اقتصاد در سال ۲۰۲۳ بهبود خواهد یافت و بانک مرکزی انتظار دارد رشد بین ۲.۲ تا ۲.۷ درصد برای کل سال باشد. ماکسیم رشتنیکوف، وزیر اقتصاد روسیه هفته گذشته گفت که انتظار می‌رود رشد سالانه به ۳ درصد برسد‌./ایبنا
  • توقف استفاده روسیه از دلار در مبادلات تجاری

    اقدام بانک مرکزی روسیه به توقف استفاده از دلار آمریکا در مبادلات تجاری نتیجه‌ داد و ارزش روبل‌(واحد پول روسیه) در ماه نوامبر‌(آبان، آذر) از دلار آمریکا پیشی گرفت. به گزارش وبگاه Watcher. Guru، در سال جاری میلادی، عملکرد دلار آمریکا در برابر روبل فوق‌العاده بود؛ این موضوع باعث شد این ارز به پایین‌ترین حد ارزش خود در ماه گذشته سقوط کند. روسیه که از اعضای بریکس است، برای جلوگیری از سقوط روبل، تصمیم گرفت استفاده از دلار آمریکا را در همه مبادلات تجاری متوقف کند که اقدامی نتیجه‌بخش بود. این کشور که از سوی کاخ سفید تحریم شده، در تلاش است اقتصاد و پول خود را مدیریت ‌کند. دولت پوتین از هر راهی استفاده می‌کند تا اقتصاد خود را سرپا نگه دارد و با تحریم‌ها سقوط نکند. کشورهای عضو بریکس همه تلاش خود را می‌کنند تا قدرت دلار آمریکا را محدود و به بقای ارزهای محلی خود در بازار کمک کنند./ایرنا

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر