شماره روزنامه ۶۰۱۰
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۴۱ دنیای اقتصاد

اخبار خبر - روزنامه شماره ۵۹۴۱

  • سرنخ یک هرج و مرج داروخانه‌ای

    دنیای اقتصاد: بحث بر سر کمبود دارو همچنان چالش‌برانگیز است اما عجیب‌تر از آن رشد قارچ‌گونه داروخانه‌هاست که تبدیل به معضلی نوظهور شده. آمارها می‌گویند؛ در دهه ۸۰ ماهانه ۲۰ داروخانه افتتاح می‌شد، در دهه ۹۰ این روند بیشتر شد، اما از سال ۱۴۰۰ به‌طور میانگین ۱۰۰ داروخانه در ماه افتتاح می‌شود. بررسی نمودارهای حاصل از یک مطالعه نشان می‌دهد؛ در سال ۱۴۰۲ در مدت یک ماه، ۳۰۰ داروخانه جدید در کشور تاسیس شده است. بهمن صبور، نایب رئیس انجمن داروسازان تهران در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» این اتفاق را نامیمون می‌خواند چراکه در دو سال گذشته تعداد داروخانه‌های ایران اگرچه به‌ ۱۶ هزار و ۵۰۰ رسیده است که از این تعداد ۱۵۰۰ داروخانه‌ دولتی هستند و بقیه خصوصی، اما مساله این است که فقط ۴۰۰ داروخانه در منطقه یک تهران افتتاح شده. بسیاری دلیل آن را درآمد بالای داروخانه‌ها در این منطقه می‌دانند.
  • جنگی که همه جنگ‌ها را بر باد داد

    دنیای اقتصاد-کامران کرمی: پیامدهای کاهش نفوذ واشنگتن در خاورمیانه به درگیری کنونی در غزه محدود نشده است. با کاهش تعامل ایالات‌متحده در منطقه در سال‌های منتهی به ۷ اکتبر، قدرت‌های بزرگ منطقه‌ای به طور پیوسته تلاش‌های خود را برای تنظیم و شکل بخشی به ترتیبات امنیتی افزایش داده‌اند. دالیا داسا کایا عضو ارشد مرکز روابط بین‌الملل UCLA Burkle و صنم وکیل مدیر برنامه خاورمیانه و شمال آفریقا چتم‌هاوس اول فوریه ۲۰۲۴ در نشریه فارن افرز نوشتند: از اوایل سال ۲۰۱۹، دولت‌‌‌های سراسر منطقه شروع به ترمیم روابط پرتنش قبلی کردند. این بازنشانی غیرمعمول منطقه‌‌‌ای نه تنها به دلیل اولویت‌‌‌های اقتصادی - غلبه بر اصطکاک‌‌‌هایی که قبلا تجارت و رشد را مختل یا متوقف کرده بود - بلکه با این تصور که منافع واشنگتن در مدیریت درگیری‌‌‌های خاورمیانه رو به کاهش است، انجام شد.
  • «پایداری» لیست مشترک می‌دهد؟

    صادق محصولی، دبیرکل جبهه پایداری با اظهار تردید درباره «ارائه لیست واحد از سوی جریان غرب‌گرا» (میانه‌رو) گفت: ما خودمان را محدود نکردیم و با جریان‌های انقلابی گفت‌وگو می‌کنیم و با توجه به شرایط ناظر بر فضای انتخابات تصمیم‌گیری می‌کنیم.
  • ایران در بین ۱۰ کشور مطرح جهان در حوزه هوا و فضا

    ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور در مراسم گرامیداشت روز ملی فناوری فضایی با بیان اینکه حضور در فضا قدرت‌آفرین و ثروت‌آفرین است، اظهار کرد: تلاش کردند با تحریم، ایران را متوقف کرده و در انزوا قرار دهند، اما ۱۱ پرتاب انجام شده، تحریم‌ها و انزوای ایران را شکست داد. رئیسی با بیان اینکه ایران در بین ۱۰ کشور مطرح جهان در حوزه هوا و فضا قرار دارد، تصریح کرد: در دولت از ابتدا تمام تلاشمان این بوده که این صنعت مورد حمایت قرار گیرد. ما می‌توانستیم خیلی پیش‌تر از این، این عرصه‌ها را فتح کنیم و در مدار ژئو قرار بگیریم. برخی نمی‌خواستند که مهم نیست، مهم آن است که ملت ایران اراده کرده در فضا حضور قدرتمندی پیدا کند. آنها هم خواهند فهمید، ملتی که اراده کرده در ۲۲بهمن استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی و پیشرفت خودش را دنبال کند، با اراده خود می‌خواهد بر اراده‌های دیگر فائق آید./ایسنا
  • روستازاده معمار توسعه

    علینقی عالیخانی را معمار توسعه اقتصادی ایران در سال‌های پیش از انقلاب می‌دانند؛ اگرچه او نیز همچون دیگران قربانی نظام استبدادی پهلوی شد و پس از مدتی از مسند هدایت اقتصاد ایران کنار گذاشته شد. خاطرات وی را که ماحصل کوشش حسین دهباشی است، می‌توانید از این شماره روزنامه «دنیای اقتصاد» مورد مطالعه قرار دهید. این خاطرات به‌صورت پرسش و پاسخ تنظیم شده است.
  • دکه - ۱۴۰۲/۱۱/۱۵

    روزنامه اعتماد با تیتر «رقص برف و ملودی باران» ‌و روزنامه همشهری با تیتر «برف شادی» که از روز برفی تهران و شادی مردم گزارش دادند. در کنار موضوع بارش برف، روزنامه کیهان در یادداشتی با عنوان «ببر کاغذی» نوشت: شکست‌های خارجی آمریکا و درگیری‌های داخلی آن چندان پوشیده نیست. فقط «رسانه‌» است که می‌تواند از این لشگر شکست خورده، یک غول ترسناک بسازد. پس از حمله موفقیت‌آمیز مقاومت اسلامی عراق به پایگاه سری برج ۲۲ آمریکا در اردن؛ یک بار دیگر ضعف و حقارت ارتش آمریکا آشکار شد، اما باز هم این رسانه‌های غرب‌گرای داخلی بودند که تبدیل به روابط عمومی وزارت جنگ آمریکا شدند و لحظه به لحظه با انتشار خبرهای مخدوش و جعلی از تصمیم آمریکا برای حمله به ایران سخن می‌گفتند؛ گزینه‌ای که حتی مقامات آمریکایی نیز آن را نامحتمل‌ترین اتفاق می‌دانستند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر