شماره روزنامه ۶۰۰۷
|

  • سیگنال‌های مثبت رگولاتور به لندتک‌ها

    دنیای اقتصاد: لندتک‌ها در سال گذشته با دستورالعمل زمستانه بانک مرکزی با چالش جدی برای ادامه حیات روبه‌رو شدند؛ تا جایی که انجمن فین‌تک نسبت به خطر نابودی و مهاجرت فعالان این صنعت به رگولاتور هشدار داد. اما حالا به نظر می‌رسد با مصوبه اخیر کارگروه اقتصاد دیجیتال مبنی بر کاهش ریسک ارائه خدمات تسهیلات‌یارها، در بین فعالان این حوزه نسبت به تعیین تکلیف کارمزد بارقه امیدی ایجاد شده است.
  • محصول جدید اوپن ای‌آی بلای جان گوگل می‌شود

    مهر: به گفته منابع آگاه، اوپن‌ای‌آی تصمیم دارد یک محصول جست‌وجوی مبتنی بر هوش مصنوعی را دوشنبه هفته جاری معرفی کند.
  • مایکروسافت ۲۴۲ میلیون دلار جریمه شد

    مهر: هیات منصفه دادگاهی در آمریکا اعلام کرد مایکروسافت باید به دلیل عدم رعایت حق امتیاز اختراع ۲۴۲ میلیون دلار غرامت به شرکت شاکی پرداخت کند. به گزارش رویترز، هیات منصفه دادگاهی در آمریکا اعلام کرد مایکروسافت باید ۲۴۲ میلیون دلار غرامت به شرکت IPA Technologies بپردازد، زیرا کورتانا (نرم‌افزار دستیار مجازی مایکروسافت) حق امتیاز اختراع این شرکت را نقض کرده است. هیات منصفه پس از محاکمه‌ای که یک هفته طول کشید، توافق کردند فناوری شناسایی صوت مایکروسافت، حق امتیاز اختراع IPA Technologies در حوزه نرم‌افزار ارتباطات رایانشی را نقض می‌کند. IPA Technologies یکی از زیرمجموعه‌های شرکت Wi-LAN است که به‌طور مشترک به شرکت کانادایی کوارترهیل و همچنین دو شرکت سرمایه‌گذاری نیز تعلق دارد.
  • هوش‌مصنوعی گوگل داروساز می‌شود

    مهر: دیپ‌مایند، زیرمجموعه گوگل، از سومین نسخه مهم مدل هوش مصنوعی خود به نام آلفا فولد (AlphaFold) رونمایی کرد که برای کمک به محققان در طراحی داروها و هدف گرفتن دقیق‌تر بیماری‌ها ابداع شده است. به گزارش رویترز، محققان دیپ‌مایند و شرکت ایزومورفیک لبز‌(شرکت خواهر آن) با آلفا فولد رفتار تمام مولکول‌های حیات از جمله دی‌ان‌ای انسان را بررسی کرده‌اند. دیپ‌مایند مدعی شده است که این سیستم هوش مصنوعی در مدت زمان و پول مورد نیاز برای توسعه درمان‌های مهم صرفه‌جویی می‌کند.
  • چت‌بات‌ها صنعت آی‌تی هند را می‌بلعند؟

    دنیای اقتصاد: چه شغلی برای برون‌سپاری به هوش مصنوعی مناسب است؟ ابزارهای هوش مصنوعی امروزی، به خصوص چت جی‌پی‌تی، حافظه آسیب‌پذیری دارند که امکان مدیریت اشیای فیزیکی را ندارند و در تعامل با انسان‌ها بسیار بدتر از خود انسان‌ها هستند. این ابزارها در مدیریت اعداد و ارقام، به ویژه با وظایف کاملا تعریف‌شده مانند نوشتن کدهای کامپیوتری، برتری معناداری نسبت به انسان‌ها دارند.
  • پول ؛ مهم‌ترین بحران حال و آینده استارت‌آپ‏‏‌های ایرانی

    دنیای اقتصاد: سیزدهمین دوره از نمایشگاه اینوتکس از ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت‌‌‌ در پارک فناوری پردیس برگزار شد. در این نمایشگاه با برگزاری بیش از ۲۰ رویداد و بخش جانبی، مدیران استارت‌آپ‌‌‌ها و مسوولان دولتی درباره موضوعاتی همچون قانون‌گذاری، حکمرانی، سرمایه انسانی، سرمایه‌گذاری و... در اکوسیستم استارت‌آپی و فناوری ایران گفت‌‌‌وگو کردند.
  • خیز هند برای پیشتازی جهانی در تولید تراشه‌های نیمه‌هادی

    سیتنا: هند برنامه خود در حوزه نیمه‌هادی را آغاز می‌کند و این طرح قصد دارد با ارائه پشتیبانی استراتژیک برای شرکت‌های طراحی تراشه، پر کردن شکاف مهارت، افزایش مکانیسم‌های تامین مالی، استفاده از فرصت‌های جهانی و سرمایه‌گذاری، هند را به خط مقدم صنعت نیمه‌هادی جهانی برساند. در ماه مارس نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، سنگ بنای سه پروژه نیمه‌هادی مهم به ارزش ۱۳.۸ میلیارد یورو را گذاشت. بر اساس این برنامه‌ریزی‌ها، انتظار می‌رود نخستین تراشه ساخت هند در ماه دسامبر از کارخانه نیمه‌هادی Micron در گجرات به ارزش ۲.۵ میلیارد یورو وارد بازار شود.
  • ادعای وزیر خزانه‌داری سابق آمریکا درباره بازسازی الگوریتم‌های تیک‌تاک

    ایسنا: وزیر خزانه‌داری سابق آمریکا اعلام کرد هنوز مایل به خرید فعالیت آمریکایی تیک‌تاک از صاحب چینی آن بوده و معتقد است که می‌تواند فناوری توصیه ویدئوی این اپلیکیشن را بسازد. استیون منوچین در مصاحبه‌ای با تلویزیون بلومبرگ گفت: «من در واقع با بسیاری از شرکت‌های فناوری درباره این بازسازی صحبت کرده‌ام. معتقدم که الگوریتم‌ها را می‌توان بازسازی کرد.
  • ترکیه متا را ۳۷ میلیون دلار جریمه کرد

    مهر: هیات رقابت ترکیه جریمه‌ای ۱.۲ میلیارد لیره‌ای‌(۳۷.۰۲میلیون دلار) برای شرکت متا پلتفرمز تعیین کرده است. به گزارش رویترز، این رگولاتور پس از تکمیل دو تحقیق جداگانه درباره اشتراک‌گذاری داده در فیس‌بوک، اینستاگرام، واتس‌‌اپ و تردز این رای را صادر کرد.
  • ظرفیت تولید تراشه آمریکا سه برابر می‌شود

    ایسنا: انجمن صنعت نیمه‌رسانا پیش‌بینی کرد که تولید تراشه آمریکا در سال‌های آینده رشد انفجاری پیدا خواهد کرد و به کاهش وابستگی پرخطر به شرق آسیا کمک می‌کند. بررسی گروه مشاوره بوستون که به سفارش انجمن صنعت نیمه‌رسانا انجام شد، نشان داد ظرفیت تولید نیمه‌رسانا در آمریکا تا سال ۲۰۳۲، رشد سه برابری پیدا خواهد کرد و سهم آمریکا در این صنعت را از ۱۰ درصد فعلی به ۱۴ درصد افزایش خواهد یافت. بر اساس یافته‌های این بررسی، این موضوع روند نزولی تولید داخلی تراشه را که در دهه‌های اخیر به آسیا منتقل شده بود، معکوس خواهد کرد. اگر به دلیل برنامه‌های تامین مالی دولت مانند قانون تراشه‌ها و علم ۲۰۲۲ نبود، سهم آمریکا به هشت درصد کاهش پیدا می‌کرد.
  • استارلینک در اندونزی مجوز فعالیت گرفت

    ايسنا: سرویس اینترنت ماهواره‌ای استارلینک برای فعالیت در اندونزی مجوز دریافت کرد. بودی آری سِتیادی، وزیر ارتباطات اندونزی در مصاحبه‌ای به رویترز گفت: «سرویس استارلینک شرکت اسپیس‌ایکس برای فعالیت به عنوان یک فراهم‌کننده خدمات اینترنتی برای مصرف‌کنندگان خرده‌فروش، مجوز دریافت کرده و با دریافت مجوز «پایانه‌های بسیار کوچک ماهواره‌ای» (VSAT) مجوز فراهم کردن شبکه کسب کرده است. اندونزی سومین کشور در جنوب‌شرقی آسیا خواهد بود که استارلینک در آنجا فعالیت خواهد کرد. مالزی سال میلادی گذشته، به این شرکت برای فراهم کردن خدمات اینترنتی مجوز داد و یک شرکت مستقر در فیلیپین قراردادی را با اسپیس‌ایکس در سال ۲۰۲۲ امضا کرد.
  • تراشه مغزی نورالینک مختل شد

    مهر: نخستین ایمپلنت نورالینک نصب شده در مغز انسان با اختلال روبه‌رو شد، زیرا چند رشته ثبت فعالیت‌های عصبی آن از مغز جدا شدند. به گزارش هیل، در اواخر ژانویه ۲۰۲۴ نورالینک تراشه را در مغز نولاند آرباگ ۲۹ ساله نصب کرد، اما چند هفته بعد از جراحی این رشته‌ها از مغز جدا شدند که باعث شد تعداد الکترودهای تاثیرگذار و توانایی آرباگ که دچار فلج است، برای کنترل مکان‌نمای رایانه با مغزش کاهش یابد. هرچند این مشکل خطرناک نیست، اما نورالینک مشغول بررسی ایده حذف ایمپلنت است و اعلام کرده که راه‌حلی برای این مشکل دارد.
  • اختصاص ۸درصد از تولید ناخالص داخلی به فناوری تا ۱۴۰۵

    ایسنا: در حالی که برخی از دستگاه‌های دولتی مرتبط با هوش مصنوعی دارای سندی در این حوزه فناورانه هستند، دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور از سامان‌دهی مراکز هوش مصنوعی در کشور خبر داد و گفت: همه مراکز هوش‌مصنوعی با حکم رئیس‌جمهور ذیل مرکز ملی هوش مصنوعی معاونت علمی ریاست‌جمهوری قرار می‌گیرند.
  • تپسل مجری تبلیغات شیپور شد

    دنياي اقتصاد: تپسل از امضای قرارداد همکاری با پلتفرم شیپور خبر داد. طبق این قرارداد که ارزش آن ۵۰ میلیارد تومان اعلام شده است، تپسل مجری تبلیغات در پلتفرم شیپور می‌شود. شیپور که حدود ۱۰ سال است در زمینه نیازمندی‌های آنلاین فعالیت می‌کند، برای ساماندهی تبلیغات و درآمدزایی بیشتری از این طریق، با تپسل همکاری کرده است.
  • تخفیف‌های ویژه فروش کتاب در دیجی‌کالا

    دنياي اقتصاد: دیجی‌کالا برای دهمین سال متوالی از فروش ویژه کتاب در این بازارگاه با شعار «سفر میان سطرها» خبر داد. به این ترتیب از ۱۸ تا ۳۱ اردیبهشت در دیجی‌کالا بیش از ۲۰۰ هزار کتاب از صدها ناشر معتبر در دسته‌بندی‌های مختلف از تاریخ و جغرافیا گرفته تا زندگی‌نامه‌ها، دایره‌المعارف، شعر، رمان، کمیک‌بوک، فلسفه، جامعه‌شناسی، ارتباطات، روان‌شناسی، ادبیات کودک و نوجوان و حتی کتاب‌های درسی و کمک درسی عرضه می‌شود. کاربران می‌توانند در این روزها کتاب‌های فارسی‌زبان و کتاب‌هایی به زبان‌های خارجی مختلف را با تخفیف‌هایی متنوع تا سقف ۵۰ درصد تهیه کنند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر