شماره روزنامه ۶۰۰۹
|

  • سپر دوده‏‏‌ای پرتفوی بورسی‏‏‌ها

    دوده صنعتی به عنوان ماده اولیه صنعت لاستیک و پلاستیک، یکی از صنایع بالادست در بورس تهران است. گزارش‏‏‌های سال گذشته حکایت از آن داشت که این صنعت می‌تواند گزینه‏‏‌های خوبی را به سرمایه‌گذاران جهت سرمایه‌گذاری پیشنهاد دهد. دوده جزو معدود صنایعی است که موفق شده است حاشیه سود صورت‌های مالی ۹ماهه خود را نسبت به مدت مشابه سال قبل، افزایش دهد. با وجود آنکه میانگین حاشیه سود خالص در ۹ماهه سال گذشته این صنعت، حدود ۱۶درصد بوده، اما حاشیه سود امسال، به حوالی ۲۱درصد رسیده است.
  • صندوق ثروت معطل بدهی دولت

    دنیای اقتصاد: روز گذشه چهارمین همایش صندوق توسعه ملی برگزار شد. ریاست صندوق در این همایش به ‏معوقات ۱۷‌میلیارد دلاری دولت به‏این صندوق اشاره کرد. از طرفی طی سال‌های گذشته ۱۰۰میلیارد دلار وام به دولت‌ها پرداخت شده و صندوق برای جبران این بدهی ‏‏مشارکت در میادین مشترک و بالادست را پیشنهاد داده که توسط مجلس رد شده است.
  • اصطکاک دستوری روانکارها

    دنیای اقتصاد-محمد صادق صفا: قیمت‌گذاری دستوری بزرگ‌ترین مانع موجود بر سر راه صنعتی است که در سال گذشته ۷۱همت درآمد مستقیم از فروش داشته است. بیش از ۲۰میلیون خودرو نشان‌دهنده بازاری با تقاضای زیاد و کشش پایین است که در صورت عدم‌دخالت دولت، صنعت روانکار می‌تواند با جهش در تولید و فروش خود، به سهم بیشتری از صادرات غیرنفتی ایران برسد. با وجود افزایش درآمد در سال گذشته، حاشیه سود این صنعت کاهش یافته که این تضاد نیاز به ساختار قیمت‌گذاری جدید را بیش از پیش ضروری ساخته است.
  • سنگرسازی صنایع دلاری

    دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس در هفته‏ای که گذشت، با افت ۲درصدی به آغوش حمایتی ۲میلیون و ۲۱۹هزار واحد پناه آورد. نماگر هموزن نیز طی مدت مذکور با کاهش ۱.۷درصدی همراه شد. ارزش معاملات خرد طی هفته سوم اردیبهشت‏ماه به زیر ۳هزار میلیارد تومان سقوط کرد. ضمن آنکه در هفته قبل، ۶۰۰میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد. مروری بر بازدهی صنایع بورسی نیز نشان می‏دهد که با وجود کاهش قابل توجه ارتفاع شاخص‏های اصلی بازار، صنایع بزرگ و دلاری، در هفته گذشته نسبت به کاهش قیمت مقاومت نشان دادند و کمتر از نماگرهای اصلی، با افت همراه شدند. از ابتدای سال نیز بازدهی صنایع دلاری‌محور و صادراتی بازار، بهتر از کل بورس بوده است. به نظر می‏رسد انتظارات درخصوص افزایش نرخ دلار نیما، سبب شده است بازار نسبت به صنایع بزرگ‌تر اقبال بیشتری نشان دهد؛ به‌طوری‌که از ابتدای سال بازدهی صنعت پتروشیمی، فولاد و فلزات اساسی چندین برابر بیشتر از شاخص کل بوده است.
  • سکون دلاری لبنی‏‏‌ها

    دنیای اقتصاد-عباس بیات: وضعیت مقادیر تولید و فروش صنعت لبنیات در سال ۱۴۰۲ با افزایش خوبی همراه بود، به طوری که در مجموع مقادیر یادشده به ترتیب ۳۰ و ۲۹درصد نسبت به سال ماقبل رشد داشت. سال ۱۴۰۱ سالی درخشان برای لبنی‏‏‌ها بود؛ چرا که مجموع درآمد ریالی این صنعت در این سال با جهش ۷۴درصدی همراه بود. این وضعیت در مقادیر دلاری نیز تکرار شد و طی سال ۱۴۰۱ درآمد و متوسط سود ناخالص، عملیاتی و خالص لبنی‏‏‌ها به‏‏‌ترتیب رشد ۵۳ و ۱۶۱درصدی را تجربه کرد.
  • صندوق‌های سرمایه‌گذاری درآمد ثابت در کدام بانک‌ها سپرده‏‏‌گذاری می‌کنند؟

    ابوالفضل جعفری ماهوک / کارشناس بازار بدهی
    سپرده‌‌‌های بانکی بخش مهمی از پرتفوی سرمایه‌گذاری صندوق‌های درآمد ثابت را تشکیل می‌دهند. سازمان بورس و اوراق بهادار در اسفندماه سال ۱۴۰۲ طی ابلاغیه‌‌‌ای نصاب سپرده بانکی صندوق‌های درآمد ثابت را از «حداکثر ۴۰‌درصد از ارزش دارایی‌‌‌ها» به «حداکثر ۵۰‌درصد از ارزش دارایی‌‌‌ها» افزایش داد.
  • دوربرگردان ریسک خودرویی‌ها

    دنیای اقتصاد: صندوق‌های بخشی خودرویی در ریزش‌های اخیر بازار عملکرد جذابی نداشتند. بررسی پرتفوی این صندوق‌ها نشان می‌دهد که بتای بالای سهام خودرویی، در نوسانات بیشتر این صندوق‌ها نسبت به شاخص اثرگذار است. علاوه بر این، استفاده برخی از صندوق‌ها از بازار آپشن موجب شد تا این صندوق‌ها در برابر کاهش قیمت‌ها در امان باشند.
  • ضرورت آشنایی ناشران بورسی با «استانداردهای بین‌المللی افشای پایداری»

    مدیرعامل بورس تهران اعلام کرد: بورس تهران به منظور افزایش سطح آگاهی ناشران با یکی از مهم‌ترین بخش‌‌‌های حاکمیت شرکتی مطلوب و ضرورت آشنایی ناشران پذیرفته‌شده با رویکردهای بین‌المللی و الزامات خاص منطقه‌‌‌ای، یک کارگاه آموزشی، به منظور آشنایی ناشران پذیرفته‌شده با «استانداردهای بین‌المللی افشای پایداری» برگزار می‌کند.محمود گودرزی در گفت‌‌‌وگو با پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، با بیان مطلب فوق افزود: با توجه به اهمیت موضوع پایداری و اثرات آن بر کسب‌وکارها و جامعه و همچنین تاکید دستورالعمل حاکمیت شرکتی ناشران ثبت‌شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار بر این موضوع، بورس تهران با همکاری و ابتکار بورس‌‌‌های پایدار سازمان ملل (Sustainable Stock Exchanges Initiative) دوره آشنایی ناشران پذیرفته‌شده با «استانداردهای بین‌المللی افشای پایداری» را در قالب مباحث مهم در این زمینه برگزار می‌کند.
  • پرواز دلاری شیشه‏‏‌سازان

    دنیای اقتصاد-عباس بیات: با توجه به وجود مازاد عرضه شیشه در کشور، رونق صادرات در شیشه‌‌‌سازان از اهمیت زیادی برخوردار است. از طرفی چون قیمت شیشه به‌طور دستوری تعیین می‌شود، درنتیجه رونق این صنعت از راه صادرات است. بررسی متغیرهای بنیادین صنعت شیشه نشان می‌دهد که در دوره‌‌‌های گذشته با رونق بالایی همراه بودند. تناژ مقادیر تولید و فروش شیشه‌‌‌سازان در سال ۱۴۰۲ به‌‌‌ترتیب رشد ۷۷درصدی و ۱۲۰درصدی را نسبت به متوسط ۱۳سال اخیر تجربه کرده است. طی سال گذشته مجموع فروش ریالی این صنعت رشد ۴۳درصدی را نسبت به ۱۴۰۱ تجربه کرده است.
  • کلاف سردرگم نساجی

    دنیای اقتصاد - محمدصادق صفا: صنعت نساجی را با قدمتی در حدود ۶‌هزار سال، می‏‏‌توان از ‏‏صنایع قدیمی جهان دانست.
  • احکام مالیاتی قانون بودجه ۱۴۰۳ زیر ذره‌بین

    حمید خادم / حسابدار رسمی و مشاور رسمی مالیاتی
    بودجه کل کشور یکی از ابزار‌های مهم سیاستگذاری دولت است. این سند بیش از هر سند دیگری اولویت‌های اقتصادی و اجتماعی دولت را به تصویر می‌کشد. پیش‌بینی احکام مالیاتی در قانون بودجه (که عمر اجرایی سالانه دارد) و سایر قوانین و مقررات در سال‌های اخیر افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته است که این امر ضوابط و مقررات مالیاتی دائمی را تغییر می‌دهد و نگرانی‌هایی را برای فعالان اقتصادی، صاحبان کسب‌وکارها و سرمایه‌گذاران ایجاد می‌کند.
  • قیمت‌های گران محرک صنعت گرانبها

    دنیای‌اقتصاد - علی قاسمی: رشد قیمت فلزات گرانبها موجب شده است تا دوباره صنعت فلزات اساسی مورد توجه بازار قرار گیرد. به‌رغم سایر صنایع دلاری، این صنعت، محرک رشد قیمت‌های جهانی را دارد؛ البته به شرط آنکه قیمت‌ها در سطوح بالایی تثبیت شوند. این درحالی است که نرخ مواد اولیه نیز در برخی صنایع نظیر آلومینیوم به نرخ دلار و قیمت‌های جهانی وابسته است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر