ثبت رکورد سرمایه‌گذاری 6170 میلیارد ریالی

دنیای اقتصاد، بندرعباس: معاون امور بندری و منطقه ویژه اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان از ثبت رکورد تعهد سرمایه‌گذاری ۶هزار و ۱۷۰ میلیارد ریالی توسط بخش خصوصی در منطقه ویژه اقتصادی بندر شهیدرجایی طی سال ۱۳۹۲ خبر داد و گفت: این دستاورد شگرف، جایگاه بزرگ‌ترین بندر تجاری کشور را در رده نخست جذب سرمایه‌گذاری در سطح بنادر کشور تثبیت کرد. به گزارش روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان، مجتبی خوش‌نیت در این باره اظهار کرد: بندر شهید رجایی طی سال گذشته که به فرموده مقام معظم رهبری با عنوان سال حماسه سیاسی و اقتصادی نام‌گذاری شده بود، توانست در زمینه جذب سرمایه‌گذاری در میان بنادر کل کشور عملکرد قابل توجهی داشته باشد و حائز رتبه اول بنادر کشور در این زمینه شود. وی با بیان اینکه از ابتدای سال ۱۳۷۲ تا پایان فروردین ماه سال ۹۳ به میزان ۴ هزار و ۸۷۶میلیارد ریال سرمایه‌گذاری صورت گرفته و۸هزار و ۴۷۰ میلیارد ریال نیز تعهد سرمایه‌گذاری ایجاد شده است که مجموع آن بیش از ۱۳هزار و ۳۴۶ میلیارد ریال است، ادامه داد: کل میزان سرمایه‌گذاری تعهد شده اعم از نفتی و غیر نفتی بندر شهید رجایی طی سال گذشته با انعقاد پنج قرارداد حدود ۶ هزار و۱۷۰ میلیارد ریال بوده که می‌توان گفت نیمی از حجم کل سرمایه‌گذاری‌های ۲۰ ساله اخیر بندر، تنها در یکسال گذشته بوده است.

۳۲۵ نفر اشتغالزایی مستقیم

خوش‌نیت نرخ رشد سرمایه‌گذاری صورت‌گرفته طی این مدت نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن را ۲۴۵ درصد عنوان کرد و گفت: علاوه‌بر سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته، بهره‌برداری از این طرح‌ها تعداد ۳۲۵ نفر نیز اشتغال‌زایی مستقیم در پی خواهد داشت.

معاون امور بندری و منطقه ویژه اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: از کل میزان سرمایه‌گذاری در سال ۹۲ حدود ۱۸۷ میلیاردریال مربوط به بخش نگهداری کالای خطرناک، حدود ۵ هزار و ۹۹۰ میلیارد ریال به بخش احداث مخازن نگهداری فرآورده‌های نفتی و احداث دو پست اسکله صدهزار تنی و بیست هزار تنی اختصاص یافته است.

پیش‌بینی افزایش سهم بانکرینگ ایران

وی با اعــلام این مطلــب که با تعهــد سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته در بخش نفتی، حجم مخازن نگهداری فرآورده‌های نفتی در منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی ۹۶۶هزار متر مکعب خواهد شد، پیش‌بینی کرد سهم بانکرینگ ایران در حوزه خلیج‌فارس افزایش یابد.

خوش نیت امکان استفاده سرمایه‌گذاران از مزایای منطقه ویژه، برخورداری از امکانات مجهز بندری و دریایی قوی (اعم از سخت‌افزاری و نرم‌افزاری از قبیل وجود اسکله‌ها و خطوط انتقال فرآورده‌های نفتی) هم‌سویی سیاست‌های مجموعه‌های تصمیم‌گیر و اجرایی، برگزاری جلسات مستمر کمیته اجرایی بازاریابی و سرمایه‌گذاری و بررسی مشکلات سرمایه‌گذاران به عنوان عامل تسریع‌کننده در روند اجرایی ثبت سرمایه‌گذاری‌ها را از جمله دلایلی نام برد که باعث رقم خوردن این دستاورد بزرگ شده است. وی همچنین پیش‌بینی کرد که حجم سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این منطقه ویژه اقتصادی در سال‌جاری، حداقل به رقم ۳هزار میلیارد ریال برسد.

اعلام اولویت‌های سرمایه‌گذاری

خیبر هاشمی، رئیس اداره منطقه ویژه، بازاریابی و سرمایه‌گذاری اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان ایجاد مراکز ارائه‌کننده خدمات ارزش افزوده، بسط و توسعه صادرات مجدد، جذب و توسعه ترانشیپ، بانکرینگ، ایجاد ترمینال‌های پردازش و صادرات مواد معدنی، دریافت و پردازش مواد زائد کشتی‌ها را ازجمله فرصت‌هایی در منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی نام برد که به‌منظور جذب سرمایه‌گذاری در اولویت واگذاری زمین قرار دارد. هاشمی همچنین احداث مجتمع تامین آذوقه، روغن و تدارک به شناورها، ساخت سردخانه و نگهداری کالاهای فاسدشدنی، ایجاد ترمینال‌های صادرات و ترانزیت و سوآپ فرآورده‌های نفتی، احداث ترمینال‌های لجستیک کالا و کانتینر، احداث مخازن روغن‌های خوراکی و فرآورده‌های نفتی، احداث و بهره‌برداری از آب‌شیرین کن و نیروگاه برق را از دیگر فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بزرگ‌ترین بندر تجاری ایران دانست. منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی با ظرفیت تخلیه و بارگیری سالانه ۱۰۰ میلیون تن کالا در فاصله ۲۳ کیلومتری غرب شهر بندرعباس قرار دارد و بیش از ۵۵ درصد صادرات و واردات ۷۰درصد ترانزیت بنادر کشور را پشتیبانی می‌کند. این بندر ضمن بهره‌مندی از حدود ۴۰ پست اسکله و با در اختیار داشتن بزرگ‌ترین و پیشرفته‌ترین ترمینال‌های کانتینری کشور، توانایی پهلودهی به انواع کشتی‌های اقیانوس‌پیما را دارا است و با برخورداری از ۱۸ دستگاه جرثقیل دروازه‌ای (گنتری کرین) و ۴۸۰۰ هکتار محدوده عملیاتی و پسکرانه، تخلیه و بارگیری ۹۰ درصد کالاهای کانتینری کشور را بر عهده دارد.