شماره روزنامه ۶۰۰۰
|

  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟

    دنیای اقتصاد: بازار موبایل هفته دوم اردیبهشت ماه سال جاری را نیز با اخباری از تولید گوشی‌های تقلبی و محدودیت در تخصیص ارز واردات پشت سر گذاشت. البته در این هفته فعالان از احتمال تشدید رکود در بازار موبایل و لپ‌تاپ تحت تاثیر بخشنامه جدید وزارت صمت درباره سهمیه ارزی ابراز نگرانی کردند که به نظر می‌رسد این بخشنامه قرار است بازنگری شود. با این‌حال فعالان بازار کالاهای‌ آی‌تی از جمله موبایل و لپ‌تاپ همچنان از رکود در این بازار می‌گویند؛ تا جایی که به اعتقاد مدیرعامل یک فروشگاه اینترنتی تعمیرات و خرید موبایل، بازار تعمیرات با تاکید بر تولید داخل در نبود زیرساخت‌ها‌ و کمبود کالای روز، رونق گرفته است.
  • پیگیری فعالیت بین‌المللی کسب‌وکارهای الکترونیکی

    دنیای اقتصاد: رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی گفت: «فراهم‌سازی بستر توسعه فعالیت کسب‌وکارهای تجارت الکترونیکی در عرصه‌های بین‌المللی یک ماموریت مهم و هدف‌گذاری مطلوب بوده که در حال پیگیری و اقدام است.»
  • ایجاد یک میلیون شغل دیجیتالی در فیلیپین تا ۲۰۲۸

    سیتنا: دولت فیلیپین قصد دارد تا سال ۲۰۲۸ یک میلیون شغل دیجیتال ایجاد کند که تخمین زده می‌شود حدود ۴۰۰میلیون دلار بودجه دولتی برای حمایت از خدمات عمومی و پروژه‌های زیربنایی نیاز باشد.
  • واکنش وزیر ارتباطات به ادعای لزوم امضای رئیس‌جمهور در رفع فیلترینگ

    ایسنا: عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه جلسه هیات دولت در پاسخ به سوالی درباره «ادعای برخی نمایندگان مبنی بر اینکه رفع فیلترینگ صرفا با امضای رئیس‌جمهور است» توضیح داد: «در زمینه فیلترینگ قانون وجود دارد و ‌سازو‌کار پیش‌بینی شده است. به این دوستان توصیه می‌کنم یک بار دیگر قانون جرایم رایانه‌ای را بخوانند تا بدانند سازوکار چیست.»
  • غفلت قوانین از فساد داده

    دنیای اقتصاد: مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی ابعاد مختلف فساد در داده‌های فضای مجازی، تجربیات جهانی و زمینه‌های شکل‌گیری آن را بررسی و پیشنهادهایی برای جلوگیری از فساد در زنجیره تامین این داده‌ها در کشور ارائه کرده است.
  • حضور ۴۰ میلیون ایرانی در اینستاگرام زیر سایه فیلترشکن‌ها

    سیتنا: در حالی که گزارش‌های غیررسمی حاکی از آن است که جمعیت کاربران ایرانی اینستاگرام با دسترسی به فیلترشکن‌ها از مرز ۴۰ میلیون نفر گذشته است، یافته‌های موسسه دیتارینگ نشان می‌دهد در سال گذشته میلادی، کاربران ایرانی بیش از ۴۵۰ میلیون پست در اینستاگرام منتشر کرده‌اند. همچنین به‌طور متوسط در هر ثانیه، ۲۵هزار بار پست‌های این شبکه توسط کاربران ایرانی مشاهده می‌شود.​
  • تعهد تولیدکنندگان برای تامین ۴۰ درصد مودم مورد نیاز اپراتورها

    سیتنا: جانشین وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: «برای حمایت از مصرف‌کننده و تولید داخل، طی تفاهم با تولیدکنندگان داخلی و اپراتورها مقرر شد ۴۰ درصد مودم مورد نیاز اپراتورها در پروژه فیبر از داخل تامین شود.» امیر لاجوردی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در پاسخ به یک کاربر در ویراستی پیرامون تولید مودم نسل شش در داخل کشور پاسخ داد: «هفته پیش دقیقا همین‌کار را کردیم. در جهت حمایت از مصرف‌کننده و تولید داخل، با تفاهم با تولیدکنندگان عزیز داخلی و اپراتورها قرار شد چهل درصد نیاز اپراتور، در تامین مودم پروژه فیبر نوری از داخل تامین شود؛ البته به شرطی که تا شش ماه آینده محصولی با کیفیت مناسب تولید شود.»
  • موبایل پرچم‌دار هوآوی تحریم‌های تراشه آمریکا را دور زد

    مهر: هوآوی در میانه تحریم‌های آمریکا، سری موبایل جدید Pura۷۰ را با تراشه‌های هفت نانومتری شرکت SMIC ساخت. به گزارش گیزمو چاینا، این سری دارای تراشه جدیدkirin۹۰۱۰ است. تراشه جدید به‌طور واقعی آزمایش شده و عملکرد آن بهتر از انتظارات و بدون داغ شدن دستگاه بوده است.
  • از نابودی صنعت‌بازی تا تشدید خطرات امنیتی

    دنیای اقتصاد: در حالی که با تداوم فیلترینگ گوگل‌پلی هر روز عرصه فعالیت در صنعت بازی ایران تنگ‌تر از قبل می‌شود، هفته گذشته پلتفرم دیسکورد به عنوان بستری برای تعامل گیمرها، بازی‌سازها و توسعه‌دهندگان برای بار دوم فیلتر شد؛ موضوعی که صدای انتقادات را بلندتر کرد، تا جایی که بازی‌سازها و گیمرها پیامدهای این فیلترینگ را در از بین رفتن گردش مالی، ضربه به تولیدکنندگان محتوای فارسی و حذف کامیونیتی (دایره ارتباط و تعامل) نوجوانان می‌دانند.
  • آمار تکان‌دهنده از قربانیان رمزهای تکراری

    ایسنا: با وجود آنکه کارشناسان امنیتی، مدام درباره ریسک‌های استفاده از رمزهای یکسان برای حساب‌های متعدد هشدار می‌دهند، تعداد شوکه‌کننده زیادی از افراد همچنان این کار را انجام می‌دهند و بدتر از آن، رمز خود را روی یک تکه کاغذ می‌نویسند! شرکت مدیریت کلمه عبور «بیت واردن» در آستانه «روز جهانی کلمه عبور» در دوم مه، در گزارش جدیدی به بررسی شیوه‌های استفاده از کلمه عبور ۲۴۰۰ نفر در کشورهای آمریکا، انگلیس، استرالیا، فرانسه، آلمان و ژاپن پرداخته و دریافته است یک چهارم از آنها، از یک کلمه عبور برای ۱۱ تا بیش از ۲۰ حساب کاربری استفاده می‌کنند.
  • تلگرام، روبات‌های مخالف حمله روسیه به اوکراین را مسدود کرد

    ایسنا: سازمان جاسوسی نظامی اوکراین (GUR) دیروز اعلام کرد که مدیریت پلتفرم پیام‌رسان تلگرام، تعدادی از روبات‌های رسمی مخالف حمله نظامی روسیه به اوکراین را مسدود کرده است. این سازمان در بیانیه‌ای که در تلگرام منتشر شد، اعلام کرد: «امروز مدیریت پلتفرم تلگرام در اقدامی غیرمنطقی تعدادی از روبات‌های رسمی مخالف تجاوز نظامی روسیه به اوکراین از جمله روبات اصلی اطلاعاتی را مسدود کرد.
  • آی‌پد پرو جدید با تراشه M۴ عرضه می‌شود

    مهر: اپل در رویدادی که در هفتم مه ‌۲۰۲۴ میلادی برگزار می‌کند، از جدیدترین سری ‌آی‌پد پرو نیز رونمایی ‌می‌کند. طبق گزارشی جدید، آی‌پد پرو جدید با تراشهM۴ عرضه می‌شود. به گزارش گیزموچاینا، هر چند این شرکت جزئیاتی درباره محصولش منتشر نکرده، اما اخبار و شایعات حاکی از ارتقای قابل توجه آی‌پد جدید نسبت به نسخه‌های قبل از جمله استفاده از نمایشگر اوال‌ای‌دی، قابلیت پشتیبانی از شارژ MagSafe و ارتقای عملکرد با تراشهM۳ بوده است.
  • ضرورت نگاه فرصت‌محور به حوزه اقتصاد دیجیتال کشور

    دنياي اقتصاد: مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، پایش و مطالعات راهبردی مرکز توسعه تجارت الکترونیک معتقد است که نگاه تصمیم‌گیران و سیاستگذاران در حوزه فناوری‌ها باید فرصت‌محور باشد و چشم‌انداز در نظر گرفته شده این است که باید ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی کشور از اقتصاد دیجیتال باشد. علیرضا جاوید عربشاهی در دومین نشست بررسی مهم‌ترین راه‌کارهای رفع خلأها و بهبود ساختار شوراهای عالی از منظر دولت و دستگاه اجرایی، گفت: «تشکیل شوراهای عالی یک اقدام راهبردی و مهم در سطح کشور برای برطرف کردن موانع و اخذ تصمیم‌گیری‌های کلان بدون توجه به گرایش‌های سیاسی و البته به‌صورت فراقوه‌ای است.»
  • قانون جدید انگلیس برای جلوگیری از هک دستگاه‌های هوشمند

    مهر: از روز گذشته قانونی جدید برای حفاظت از مشتریان در مقابل حملات هک و سایبری در انگلیس اجرا می‌شود و به موجب آن تمام دستگاه‌های هوشمند باید حداقل استانداردهای امنیتی را داشته باشند.
  • واردات ۵۰۰‌هزار گوشی تلفن همراه در یک ماه

    ایسنا: طبق اعلام گمرک در فروردین ماه امسال تعداد ۴۹۴ هزار و ۴۹۵ دستگاه گوشی تلفن همراه به دو شیوه تجاری و مسافری وارد کشور شده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر