شماره روزنامه ۶۰۰۷
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۸۵ دنیای اقتصاد

اخبار بازار دیجیتال - روزنامه شماره ۵۸۸۵

  • صادرات یک فرهنگ تازه برای خرید آنلاین

    دنياي اقتصاد: خیز تیک‌تاک برای سهم‌گیری از بازار آمریکا داستان جدیدی نیست؛ کما اینکه از مدت‌ها پیش و با افزایش قابل‌توجه محبوبیت ویدئوهای کوتاه نزد جوانان آمریکایی، بسیاری از پلتفرم‌های مشهور مانند اینستاگرام و یوتیوب احساس خطر کرده و قابلیت‌های مشابهی را به پلتفرم‌های خود اضافه کردند. اما ولع این شبکه اجتماعی برای نفوذ هرچه بیشتر، حالا دیگر به جلب مخاطبان بیشتر برای تماشای ویدئوهای کوتاه و سرگرم‌کننده محدود نمی‌شود و به نظر می‌رسد فعالیت‌های تیک‌تاک چینی به زودی عملکرد آمازون را که یک ابرخرده‌فروشی آنلاین به حساب می‌آید نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد.
  • هوش مصنوعی تا ۵۰ سال دیگر به ابرانسان تبدیل می‌شود

    سیتنا: جیمی ویلز، بنیان‌گذار ویکی‌پدیا معتقد است که هوش مصنوعی هنوز دست‌کم ۵۰ سال با تبدیل شدن به یک ابرانسان فاصله دارد. بنیان‌گذار ویکی‌پدیا در گفت‌وگو با یورونیوز عملکرد ابزار هوش مصنوعی چت جی‌پی‌تی برای نگارش مطلب در ویکی‌پدیا را آشفته بازار توصیف کرد. او می‌گوید مطالبی که چت جی‌پی‌تی اکنون برای ویکی‌پدیا تهیه می‌کند فاجعه هستند و اصلا جواب نمی‌دهد.
  • اینستاگرام آگاهانه به کودکان آسیب زده است

    فارس: چندین ایالت آمریکا شکایتی را علیه متا تنظیم کردند که نشان می‌دهد این شرکت از کاربران زیر سن قانونی اینستاگرام آگاه بوده و نه تنها برای کاهش آسیب به آنها اقدام نکرده، بلکه حریم خصوصی‌ این کاربران را نیز زیر پا می‌گذارد.
  • مراکز داده غیراستاندارد دستگاه‌های دولتی تعطیل می‌شوند

    مهر: مراکز داده دستگاه‌های دولتی که از حداقل استانداردها برخوردار نیستند، شناسایی شده و در صورت عدم انجام اصلاحات لازم تعطیل خواهند شد. به گزارش سازمان فناوری اطلاعات ایران، حامد منکرسی، معاون سیاستگذاری و اعتباربخشی این سازمان با حضور در رویدادی که با هدف آموزش مشاوران و ممیزان مراکز داده دستگاه‌های دولتی در مرکز همایش‌های شهید قندی برگزار شد، از احتمال تعطیلی مراکز داده غیراستاندارد خبر داد.
  • اتاق اصناف ایران: مالیات تعمیرکاران موبایل منصفانه نیست

    سیتنا: رئیس کمیسیون تخصصی تلفن همراه و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران با اشاره به موضوع مالیات تعمیرکاران موبایل گفت: «در حال حاضر مالیاتی که از تعمیرکاران تلفن همراه دریافت می‌شود، منصفانه نیست.»
  • بزرگ‌ترین شرکت سازنده تراشه اروپا هک شد

    فارس: هکرها توانستند به مدت ۲سال در شبکه یک شرکت بزرگ نیمه هادی پنهان شوند و با موفقیت طرح‌های تراشه را بدزدند. به گزارش نیوز‌آر‌ان‌دی، رسانه خبری هلند NRC ادعا کرده یک گروه هکر مرتبط با دولت چین برای بیش از ۲ سال به شبکه شرکت بزرگ تولیدکننده نیمه‌هادی هلندی (NXP) دسترسی داشته و داده‌های آن را سرقت کرده است.
  • سخنگوی شرکت متا به فهرست تحت‌تعقیب روسیه اضافه شد

    ایسنا: طبق اطلاعات پایگاه داده آنلاین وزارت کشور روسیه، سخنگوی شرکت فناوری آمریکایی متا که مالک فیس‌بوک و اینستاگرام است، در فهرست افراد تحت تعقیب این کشور اضافه شده است. خبرگزاری دولتی تاس روسیه و وب‌سایت خبری مدیازونا، نخستین منابع رسانه‌ای بودند که گزارش کردند اندی استون، مدیر ارتباطات متا، روز یکشنبه، در فهرست افراد تحت تعقیب قرار گرفت. مقامات روسی در اکتبر، شرکت متا را به عنوان یک سازمان «تروریستی و افراطی» طبقه‌بندی کرده بودند. پایگاه داده وزارت کشور روسیه جزئیات پرونده علیه استون را ارائه نداده و تنها اشاره کرده که او به دلیل اتهامات جنایی تحت تعقیب است.
  • استرالیا به فکر وضع قوانین جدید برای پلتفرم‌های دیجیتالی افتاد

    ایسنا: دیده‌بان رقابت استرالیا در واکنش به رشد سریع پلتفرم‌های دیجیتالی مانند آمازون، اپل، گوگل، متا و مایکروسافت در این کشور، خواستار قوانین رقابت جدید برای آنها شد. کمیسیون رقابت و مصرف‌کننده استرالیا در تازه‌ترین گزارش برای «استعلام خدمات پلتفرم دیجیتالی»، نگرانی‌هایی را نسبت به توسعه سریع این پلتفرم‌ها و افزایش ریسک رفتارهای نامطلوب مانند جمع‌آوری گسترده داده و به‌کارگیری شیوه‌هایی برای محدود کردن مشتریان و انتخاب‌های آینده آنها، ابراز کرد.
  • اصلاح جریمه‌های مالیاتی اصناف حوزه فناوری

    سیتنا: رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران از اصلاح جریمه‌های میلیاردی مالیاتی صنف فناوران رایانه به دنبال نشست با سازمان امور مالیاتی خبر داد. محمدرضا فرجی‌تهرانی با اشاره به اینکه مدتی است اعضای صنف فناوران رایانه تهران با جریمه‌های میلیاردی از سوی سازمان امور مالیاتی مواجه هستند، گفت: «برخی واحدهای صنفی فناوران رایانه با مشکلات مالیاتی روبه‌رو شده‌اند. اما در نشست اخیر ما با سازمان امور مالیاتی توانستیم جریمه‌های میلیاردی برخی اعضا را اصلاح و از تعطیلی کسب‌و‌کارها جلوگیری کنیم.» به گفته او، در این نشست بخش اعظمی از مشکلات مؤدیان برطرف شد. او با اشاره به برنامه آتی اتحادیه فناوران رایانه تهران افزود: «مدیران سازمان امور مالیاتی با شنیدن برخی مشکلات اعضای این صنف بخشی از جریمه‌های میلیاردی اعضا را اصلاح کردند.»
  • ۱۸ کشور برای ایمنی مقابل هوش مصنوعی پیمان بستند

    مهر: ۱۸ کشور نخستین توافق‌نامه بین‌المللی برای ایمن نگه داشتن هوش مصنوعی را امضا کردند. به گزارش رویترز، آمریکا، انگلیس و برخی دیگر از کشورها از نخستین توافق‌نامه دقیق بین‌المللی درباره ایمن نگه داشتن هوش مصنوعی در مقابل خطرات احتمالی، کمک به شرکت‌ها برای ایجاد سیستم‌های هوش مصنوعی که طراحی ایمنی دارند، رونمایی کردند. این سند ۲۰صفحه‌ای روز گذشته رونمایی شد و طبق آن ۱۸ کشور توافق کردند تا شرکت‌هایی که هوش مصنوعی طراحی و استفاده می‌کنند، باید این فناوری را به شیوه‌ای توسعه دهند و به کار گیرند که مشتریان و در مقیاس وسیع‌تر عموم مردم را نسبت به سوءاستفاده ایمن نگه دارد. این توافق‌نامه الزام‌آور نیست و در حقیقت بیشتر حاوی توصیه‌هایی مانند رصد سیستم‌های هوش مصنوعی برای وجود سوءاستفاده، حفاظت از داده‌ها در مقابل دستکاری و آزمایش تهیه‌کنندگان نرم‌افزار است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر