شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۳۲ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۵۹۳۲

  • هدف اول بازارساز ارزی

    دنیای اقتصاد-گروه بازارپول و ارز: نرخ شاخص ارزی در معاملات غیر‌رسمی روز گذشته پس از یک افت دمای نسبی مجددا به قیمت روز یکشنبه بازگشت. روز یکشنبه قیمت دلار در راستای ریسک‌های سیاسی و تنش‌های منطقه‌ای در حال افزایش بود که با انتشار یک خبر اقتصادی روند افزایشی متوقف شد و روند بازار تغییر کرد. در بازار روز گذشته نیز در ابتدا نرخ دچار نوسانات کاهشی شد، اما در حوالی ظهر این افت قیمت‌ها جبران شد و قیمت اسکناس آمریکایی در رقم روز یکشنبه به تعادل رسید.
  • تب برگشتی‌ها بالا ماند

    دنیای اقتصاد-گروه بازار پول و ارز: تازه‌ترین آمارها از چک‌های مبادله‌ای نشان می‌دهد که در آذرماه امسال، ۸درصد از چک‌های مبادله‌شده برگشت خورده‌اند؛ این تعداد چک ۱۲.۵درصد از کل مبلغ مبادله‌شده با چک را به خود اختصاص داده است. این اعداد در حالی رقم می‌خورد که در آبان‌ماه این اعداد اندکی کمتر به ثبت رسیده بود و آمار تعداد و مبلغ چک‌های برگشتی در آذرماه روند افزایشی به خود گرفته است. مقایسه تعداد چک‌های برگشتی در ۹ماه ابتدایی سال‌های اخیر نشان می‌دهد اجرای قانون چک گرچه استفاده از چک را کاهش داده، اما از نسبت چک‌های برگشتی کاسته است.
  • آیا خرید قسطی طلا سود دارد؟

    رئیس اتحادیه طلافروشان زنجان معتقد است: مسوولان باید صنعت طلا را پویا کنند و نگذارند از بین برود، زیرا علاوه بر ارزآوری، اشتغال‌‌‌زایی خوبی برای کشور درپی دارد.مجید غضنفریون با بیان اینکه صنف طلافروشان با مشکلات عدیده‌‌‌ای دست و پنجه نرم می‌‌‌کنند، اظهار کرد: درباره صنعت طلا در ایران به این بخش اجحاف شده و بدون مطالعه‌‌‌ درباره مسائل مختلف در این صنف، قوانینی مصوب می‌شود که بیشتر آنها کارشناسی نشده است و عواقب آن مصیبت‌‌‌بار می‌شود.
  • مسیر سالم‌ سازی رشد اقتصادی

    دنياي اقتصاد: استیون ویتینگ، اقتصاددان و استراتژیست سرمایه‌گذاری در سیتی‌بانک در خصوص روند اقتصاد جهانی در ماه‌های آتی تاکید کرد: «برخلاف انتقادات برخی از تحلیلگران در خصوص مسیر کند اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۴ باید بگویم که بازگشت اقتصاد جهانی به رشد پایدار و همچنین رساندن تورم به سطح هدف مستلزم فروپاشی نیست.» شواهد گویای آن است که اقتصاد‌های بزرگ در دو سال اخیر در برابر تورم انعطاف‌پذیر بوده و ارقام قابل قبولی را به ثبت رسانده‌اند.
  • بیشترین میلیونر جهان برای کدام کشور است؟

    ثروت خصوصی خالص در سراسر جهان در سال ۲۰۲۲ به ۴۵۴.۴ تریلیون دلار رسید اما این ثروت فقط در اختیار درصدی معدود از جمعیت جهان است. پایگاه آماری ویژوال کپیتالیست (VisualCapitalist) فهرستی از تعداد میلیونرهای جهان به تفکیک کشورها منتشر کرده است. این آمار طبق گزارش گروه Union Bank of Switzerland تنظیم شده است.
  • پشت پرده ممنوع‌الخروج شدن مدیران بانکی

    سخنگوی سازمان امور مالیاتی گفت: مدیرعامل و اعضای هیات‌مدیره یکی از بانک‌های کشور ممنوع‌الخروج شدند؛ چراکه از ارائه اسناد و در پاسخ به استعلام اطلاعات تراکنشی که برای جلوگیری از فرار مالیاتی برخی از مودیان که از مشتریان این بانک بودند، خودداری کردند و نسبت به ارائه اطلاعات تراکنش‌های بانکی افراد مشکوک به فرار مالیاتی استنکاف کردند.
  • سیاست‌های تثبیت اولویت بانک مرکزی است

    عضو انجمن اقتصاددانان ایران با بیان اینکه عمده تمرکز و سیاست بانک مرکزی به سمت سیاست‌های تثبیت است، گفت: تثبیت نرخ ارز در یک دامنه مشخص از اولویت‌های بانک مرکزی است و هدف و انگیزه‌ حاکمیت پولی و سیاستگذار ارزی نیز همین است. ایمان زنگنه با طرح این پرسش که آیا شوک‌های سیاسی که به اقتصاد وارد می‌شوند امکان تاثیر قیمتی را دارد، گفت: تجربه ثابت کرده که این اتفاق در دفعات مختلف افتاده است. شما می‌توانید رد پای ریسک‌های سیاسی، تحولات و تنش‌هایی را که ایجاد می‌شود در اقتصاد ببینید. در نمونه‌های اخیر هم مساله مربوط به جنگ غزه یا درگیری‌های دیگر در کشورهای منطقه می‌تواند یک شوک جدید به حوزه اقتصادی وارد کند و موجب تلاطم در بازار ارز شود.
  • چرا روسیه در حال انباشت ذخایر طلای بیشتر است؟

    روسیه ذخایر طلای خود را پس از جنگ با اوکراین افزایش داد. به گزارش الجزیره، پس از اینکه بانک مرکزی روسیه با افزایش قیمت فلز زرد، فلزات گرانبهای بیشتری را خریداری کرد، با وجود تحریم‌ها، ذخایر طلای روسیه به رکورد جدیدی افزایش یافت. روزنامه روسی «وزگلیاد» به نقل از نویسنده اولگا سامووالووا نوشت: ذخایر بین‌المللی روسیه در اول ژانویه از ۵۹۲.۴میلیارد دلار در اول دسامبر به ۵۹۸.۶میلیارد دلار افزایش یافت و بالاترین سطح خود را از مارس۲۰۲۲ به ثبت رساند. بر اساس اطلاعات بانک مرکزی، ذخایر طلای روسیه در پایان سال گذشته به رکورد جدیدی رسید؛ زیرا ارزش آن به ۱۵۵.۹میلیارد دلار و به ۲۳۵۰تن فلز گرانبها افزایش یافت.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر