شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۴۹ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۵۹۴۹

  • گرمای زمستانی بیت‌کوین

    دنیای اقتصاد -گروه بازار پول و ارز: رهبر بازار کریپتو روند معاملاتی خود را در روز گذشته در محدوده مثبت آغاز کرد. این درحالی است که این دارایی در روز سه‌شنبه با شوک داده‌های تورمی آمریکا مبنی بر رشد تورم فراتر از انتظارات برای ساعاتی حمایت کانال ۵۰ هزار دلاری را از دست داد، اما شواهد گویای آن است که این روند ادامه‌دار نبوده و این دارایی روز گذشته را در کانال ۵۱ هزار دلاری آغاز کرد و در سقف ۲۶ ماهه خود قرار گرفت.
  • فرمول تنظیم جمعیت

    دنیای اقتصاد-علیرضا کتانی: سیاست تک‌فرزندی از سال۱۹۸۰ در کشور چین اعمال شد تا نرخ رشد جمعیت این کشور را تنظیم کند؛ با این حال برخی عوامل همچون تغییر ترجیحات مردم با افزایش رفاه، افزایش شهرنشینی در چین و کاهش تعداد زنان در چین باعث کاهش بیش از حد رشد جمعیت شده و اکنون هزینه زیادی برای تنظیم جمعیت چین مورد نیاز است. به‌طور کلی، تنظیم جمعیت کاری پیچیده است و سیاستگذاری جمعیتی با استفاده از یک مدل ریاضی امکان‌پذیر نیست. در ایران نیز دغدغه کاهش جمعیت و نرخ باروری وجود دارد و سیاست‌های تشویقی مختلفی در قالب اعطای تسهیلات و یارانه‌ها در کشور اعمال شده است. اما آمارها نشان می‌دهد که این سیاست‌ها نتوانسته به شکل معناداری ترجیحات مردم را تغییر دهد. می‌توان گفت فاکتورهای اقتصاد کلان و بهبود کیفیت زندگی، بیشتر می‌تواند بر میزان رشد جمعیت اثرگذار باشد. همچنین در کشورهای توسعه‌یافته سیاست‌های صحیح مهاجرتی به‌عنوان راهکاری برای تنظیم جمعیت در نظر گرفته می‌شود.
  • هت‌تریک دلار در روز چهارشنبه

    دنیای اقتصاد: دلار در بازار تهران برای سومین روز متوالی با قیمت ۵۵ هزار و ۲۵۰ تومانی به کار خود پایان داد. روند معاملات در این روز برخلاف روز سه‌شنبه، به سمت رشد قیمت بود که این حرکت هم ناکام ماند. در نخستین ساعات معاملاتی روز، قیمت معاملات نقدی بازار تا ۵۵ هزار و ۴۰۰ تومان هم بالا رفت، اما در ادامه ساعات معاملاتی فشار فروشندگان موجب شد دوباره قیمت دلار به سمت ۵۵ هزار و ۲۵۰ تومان بازگشته و در این قیمت به کار خود پایان دهد.
  • رشد اقتصادی منطقه یورو یخ زد

    دنياي اقتصاد: اداره آمار اتحادیه اروپا گزارش رشد تولید ناخالص داخلی منطقه یورو در فصل چهارم ۲۰۲۳ را منتشر کرد. آمار‌ها حاکی از آن است که رشد اقتصادی این منطقه با افزایش ۰.۱ واحد درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به سطح صفر رسید.
  • ترجیح ترامپ به بایدن در اداره اقتصاد

    دنياي اقتصاد – گروه اقتصاد بين‌الملل: بر اساس یک نظرسنجی جدید، مردم آمریکا برای اداره اقتصاد کشور، به دونالد ترامپ بیشتر از جو بایدن اعتماد دارند. این نظرسنجی در حالی منتشر می‌شود که اقتصاد ایالات‌متحده در دوران ریاست‌جمهوری بایدن شاهد پیشرفت و رشد چشمگیری بوده است و بسیاری از مردم آمریکا بهبود نسبی در شرایط مالی خود را احساس کرده‌اند.
  • مدیریت عرضه عامل مهم در کاهش التهاب بازار ارز

    عضو هیات علمی دانشگاه اهواز گفت: اگر بانک مرکزی در زمینه متغیر نرخ ارز منفعل نباشد یعنی ارز به اندازه کافی برای بازار داشته باشد و بازار نگران کاهش عرضه نباشد به نظر نمی‌‌‌رسد افزایش قیمت‌‌‌ها بیش از هفته‌های گذشته ادامه داشته باشد.مرتضی افقه، اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه اهواز در خصوص اثرات تنش‌‌‌های سیاسی منطقه روی نرخ ارز یادآور شد: در هفته‌های گذشته شاهد این موضوع بودیم که با وجود اینکه تبلیغ می‌شد ایران در مساله غزه و حمله به اسرائیل توسط حماس دست داشته، اما وقتی ثابت شد این عملیات از سوی حماس به صورت خودجوش انجام شده و ایران در این موضوع نقشی نداشته، هیجانات ناشی از افزایش نرخ ارز کاهش یافت، بنابراین اخبار سیاسی روی این موضوع به‌‌‌شدت اثرگذارند.
  • چرا میزان کارمزد پیامک برخی از بانک‌ها متفاوت است؟

    دبیر کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی کشور درخصوص چرایی تفاوت میزان مبلغ کارمزد پیامک برخی از بانک‌ها نکاتی را ارائه کرد. محمدرضا جمشیدی، دبیر کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی کشور گفت: هیچ مبلغ مصوب و به عدد گفته‌شده‌ای برای کارمزد پیامک بانک‌ها وجود ندارد. بر اساس آخرین مصوبه بانک مرکزی، بانک‌ها می‌توانند حداکثر برابر با قیمت تمام‌شده کارمزد پیامک از مشتریان خود دریافت کنند. این مقام مسوول در ادامه اظهار کرد: بر این اساس هزینه کارمزد پیامک برخی از بانک‌ها با یکدیگر متفاوت است و این بستگی به هزینه و نرخ پیام رسان‌ها دارد که بانک‌ها با آنها در ارتباط هستند. جمشیدی همچنین بیان کرد: بعضا شاهد هستیم که برخی دائم در حال تراکنش هستند و این پیامک‌ها را دریافت می‌کنند؛ اما خوب برخی هم تعداد تراکنش کمی دارند. در نهایت بر اساس موارد مطرح شده است که میزان کارمزد پیامک بانک‌ها با یکدیگر متفاوت است./باشگاه خبرنگاران جوان
  • زنگ خطر ین به صدا درآمد

    ین ژاپن، برای نخستین‌بار از ماه نوامبر تاکنون از مرز ۱۵۰ در هر دلار تضعیف شد و شدیدترین واکنش را از سوی مقامات ژاپنی در ماه‌های اخیر به همراه داشت؛ چرا که تورم بالاتر از حد انتظار پیش‌‌‌بینی‌‌‌ها در ایالات‌‌‌متحده برنامه کاهش زودهنگام نرخ بهره فدرال رزرو را خنثی کرد. پس از افت یک درصدی شبانه که بخشی از کاهش گسترده‌‌‌تر ارزهای کشورهای گروه ۱۰ در برابر دلار بود، ارزش پول ژاپن در حوالی ظهر چهارشنبه در توکیو حدود ۰.۲ درصد در برابر دلار افزایش یافت و به ۱۵۰.۵۲ رسید(گروه ۱۰ یا G-۱۰: گروهی مشتمل از اعضای صندوق بین‌المللی پول (بلژیک، کانادا، فرانسه، ایتالیا، ژاپن، هلند، بریتانیا و ایالات‌متحده آمریکا) و بانک مرکزی دو کشور آلمان و سوئد است).

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر