شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۸۴ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۵۹۸۴

  • افت سریالی تورم آرژانتین

    دنیای اقتصاد: تورم آرژانتین در ماه مارس به ۱۱درصد رسید. این در حالی است که تورم ماه فوریه برابر با ۱۳.۲درصد بود. این سومین ماه متوالی است که تورم ماهانه این کشور در مسیر کاهشی قرار گرفته است. گفته می‌شود که کاهش فعلی نرخ تورم در آرژانتین، نتیجه سیاست‌های ریاضتی است که توسط خاویر میلی، رئیس جمهور لیبرتارین این کشور اعمال شده است. میلی که در دسامبر سال۲۰۲۳ به‌عنوان رئیس‌جمهور آرژانتین انتخاب شد، با اقداماتی نظیر کاهش هزینه‌های دولت و حذف بسیاری از یارانه‌ها به جنگ تورم این کشور رفت. در حال حاضر تورم سالانه آرژانتین معادل ۲۸۸درصد است که بیشترین میزان از فوریه۱۹۹۱ محسوب می‌شود. کارشناسان معتقدند که آرژانتین برای مهار تورم راه طولانی را در پیش دارد؛ با این حال انتظارات تورمی کاهش یافته و احتمال آن وجود دارد که در ماه‌های آینده نیز کاهش نرخ تورم تداوم یابد. پیش‌بینی می‌شود که نرخ تورم سالانه آرژانتین در انتهای سال جاری به ۱۸۹ درصد برسد.
  • نقطه آغاز کاهش دلار؟

    دنیای اقتصاد -گروه بازار پول و ارز: بازار ارز و طلای تهران همچنان هیجانی رفتار می‌کند. به‌نظر می‌رسد ریسک‌های سیاسی هفته‌های اخیر از بین نرفته و معامله‌گران افزایشی با تکیه بر همین ریسک‌ها در حال رشد نرخ ارز هستند. به عقیده برخی از تحلیلگران درصورتی که توقیف کشتی اسرائیلی در آب‌های خلیج‌فارس با پاسخ جدید مواجه نشود، بازار این اتفاق را به عنوان پاسخ ایران در نظر گرفته و پس از آن روند کاهشی آغاز می‌شود. برخلاف برخی پیش‌بینی‌ها، روند افزایشی بازار ارز در هفته جدید متوقف نشد.
  • هفته پرسود برای طلا

    دنیای اقتصاد -گروه بازار پول و ارز: در حالی که بازارهای جهانی در تعطیلات آخر هفته به سر می‌برند، بیت‌کوین با کاهش قابل توجه به محدوده ۶۷ هزارتایی بازگشت تا بار دیگر بازار رمزارزها قرمزپوش شود. از سوی دیگر، برخی از اعضای فدرال‌رزرو آب پاکی را روی دست فعالان بازار ریختند و اعلام کردند تا زمانی که از بازگشت رشد شاخص قیمت‌ها به محدوده ۲ درصدی اطمینان حاصل نکنند، کاهش نرخ بهره سیاستی به تعویق خواهد افتاد. این اظهارات قیمت طلا را در روز پایانی بازارها با کاهش مواجه کرد، اما برخی صاحب‌نظران روند افزایشی طلا را ادامه‌دار می‌بینند.
  • استعفای مدیران اقتصادی مشکلی را حل نمی‌کند

    رئیس کل اسبق بانک مرکزی درباره شایعات مربوط به استعفا و جابه‌جایی مدیران ارشد دولت اظهار کرد: ریشه اصلی مشکلات موجود در بازار ارز عمدتا مربوط به ناهماهنگی و تصمیمات در سایر دستگاه‌ها است و به نظر بنده اگر این شایعه درست باشد احتمالا دلیل آن می‌تواند توقعات و تکالیف مالایطاق به بانک مرکزی باشد و در صورت انجام، نه تنها مشکلی را حل نمی‌کند، بلکه پیچیدگی‌های بیشتری را ایجاد می‌کند.
  • تامین ۱.۸میلیارد دلار ارز در ۲۵روز نخست امسال

    ایرنا: مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلا از تامین نزدیک به ۱.۸میلیارد دلار ارز برای مصارف مختلف در ۲۵روز نخست امسال خبر داد. علی سعیدی گفت: از ابتدای امسال تا ۲۵فروردین یک‌میلیارد و ۷۸۸میلیون دلار ارز برای مصارف چهارگانه (کالاهای اساسی، واردات مواد اولیه و ماشین‌آلات، ارز اشخاص و ارزهای خدماتی) در مرکز مبادله ارز و طلا تامین شده است. البته نوع ارزها متنوع بوده اما معادل دلاری آن حدود ۱.۸میلیارد دلار می‌شود. او اضافه کرد: در این مدت ۳۹۳میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی شامل گندم، ذرت، دانه‌های روغنی و دارو تامین شده که با نرخ حدود ۲۸۵۰۰تومان بوده است.
  • نقره ۱۰ درصد گران شد

    ایلنا: نایب‌رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران گفت: در یک ماه گذشته همراه با افزایش نرخ طلا، نقره هم گران شد. محمد کشتی‌‌‌آرای از افزایش ۱۰درصدی قیمت نقره در یک ماه گذشته خبر داد و گفت: با تغییرات قیمت نفت بهای ۴ فلز گران‌بهای طلا، نقره، پلاتین و پالادیوم تغییر می‌‌‌کند و با افزایش نرخ اونس جهانی قیمت نقره هم در این مدت افزایش پیدا کرد.
  • امکان پرداخت پول با موبایل به جای کارت

    ایسنا: طبق اعلام معاون فناوری‌های نوین بانک ‌مرکزی، امکان پرداخت پول از طریق موبایل به جای استفاده از کارت (NFC) در کشور عملیاتی شده است و در حال حاضر پنج بانک به این شبکه پیوسته‌اند. مهران محرمیان از عملیاتی شدن قابلیت NFC یا ارتباط از نزدیک با استفاده از تلفن‌های همراه توسط بانک مرکزی خبر داد و گفت: یکی از مهم‌ترین اقدامات بانک مرکزی در سال جاری تکمیل پروژه پرداخت‌های مبتنی بر NFC است که در سال ۱۳۹۹ تحت عنوان پروژه کهربا از آن رونمایی شد و برای ارائه آن به مردم، نیاز به همکاری بانک‌ها بود.
  • رئیس جدید صندوق بین‌المللی پول مشخص شد

    ایسنا: کریستالینا جورجیوا دوباره به عنوان رئیس صندوق بین‌المللی پول انتخاب شد. طی بیانیه صندوق بین‌المللی پول، کریستالینا جورجیوا، مدیرعامل کنونی صندوق بین‌المللی پول (IMF) پس از انتخاب مجدد برای دومین دوره پنج ساله، همچنان به رهبری این آژانس ادامه خواهد داد. مدیرعامل صندوق بین‌المللی پول اظهار کرد: در سال‌های اخیر، صندوق بین‌المللی پول به کشورهای عضو کمک کرده است تا شوک‌‌‌های متوالی ازجمله همه‌‌‌گیری، جنگ و درگیری‌‌‌ها و بحران هزینه‌های زندگی را کنترل کنند. جورجیوا خاطرنشان کرد: ما تلاش خود را در زمینه تغییرات آب‌‌‌وهوایی، آسیب‌‌‌پذیری و درگیری همچنین گذار دیجیتال، در راستای افزایش اهمیت آنها برای ثبات کلان اقتصادی و مالی، رشد و اشتغال افزایش داده‌ایم. به نقل از اکونومی، او قول داد که صندوق بین‌المللی پول به تلاش خود برای موثرتر و قاطع‌‌‌تر بودن ادامه خواهد داد.
  • حمایت مالی اتحادیه اروپا از مصر

    ایبنا: اتحادیه اروپا قصد دارد یک میلیارد یورو به مصر کمک کند. به گزارش آناتول، بیانیه شورای اتحادیه اروپا دیروز جمعه نشان داد که وضعیت مالی مصر به تازگی بدتر شده و در همین حال از موافقت این شورا برای تخصیص یک میلیارد یورو کمک مالی به مصر خبر داد. این بیانیه می‌‌‌افزاید: منابع مالی اضافی به میزان ۴ میلیارد یورو برای دوره ۲۰۲۷-۲۰۲۴ در اختیار مصر قرار خواهد گرفت. در این بیانیه توضیح داده شده است که حمایت مالی شورای اتحادیه اروپا در قالب وام یکباره ارائه خواهد شد؛ اما به شرطی که مصر به برداشتن گام‌‌‌های ملموس در زمینه‌هایی مانند دموکراسی، حاکمیت قانون و حقوق بشر ادامه دهد. در مارس گذشته، کمیسیون اروپا پیشنهادی را برای ارائه کمک مالی به ارزش ۵ میلیارد یورو به مصر آماده کرد. این تصمیم پس از انتشار در مجله رسمی اتحادیه اروپا لازم‌الاجرا خواهد شد.
  • ضرر یک میلیارد دلاری بانک انگلیسی در آرژانتین

    تسنيم: بانک انگلیسی اچ‌‌‌اس‌‌‌بی‌‌‌سی HSBC اعلام کرد که کسب‌وکار خود را در آرژانتین به فروش خواهد رساند و از این معامله دچار زیان یک میلیارد دلاری خواهد شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر