گروه بنگاه‌ها: مدیرعامل بانک گردشگری گفت: صنعت گردشگری می‌تواند نقش مهمی در اشتغال آفرینی، فقرزدایی و توسعه توام با حفاظت از محیط‌زیست به ویژه در کشورهای در حال توسعه ایفا کند. به گزارش روابط عمومی بانک گردشگری، علی‌اصغر سفری در نشست همکاری‌های اقتصادی ایران و ایتالیا که به همت اتاق بازرگانی تهران برگزار شد، ضمن اظهار مطلب فوق افزود: با توجه به گزارش نهادهای معتبر بین‌المللی ظرفیت‌های جدید اقتصاد ایران برای سرمایه‌گذاری وجود دارد که صنعت گردشگری یکی از این ظرفیت‌ها به‌شمار می‌رود و بانک گردشگری با توجه به چشم‌انداز فعالیت بانک‌های ایران می‌تواند نقش مهمی در این فضای جدید ایفا کند.

سفری بانک گردشگری را به‌عنوان بانک تجاری متخصص در حوزه گردشگری، عضو وابسته سازمان جهانی جهانگردی و عاملیت دو نهاد مهم سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و نیز صندوق توسعه ملی، از مهم‌ترین شرکای قابل اتکای فعالان اقتصادی ایتالیا برای سرمایه‌گذاری در ایران عنوان کرد و گفت: «ما با سرمایه‌گذاری‌های مناسب در ایجاد زیرساخت‌های صنعت گردشگری به ویژه ساخت هتل‌ها آماده هستیم تامین مالی مشترک پروژه‌های مختلف را با علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری در ایران برعهده بگیریم». مدیرعامل بانک گردشگری در ادامه خاطرنشان کرد: تاکنون نیز تعداد زیادی هتل، مجموعه‌های بین راهی و زیرساخت‌های گردشگری توسط بانک گردشگری تامین مالی شده‌اند. بدیهی است که به‌عنوان یک بانک تخصصی در حوزه گردشگری، پروژه‌های گردشگری بسیاری به منظور تامین مالی پروژه‌ها و سرمایه‌گذاری به بانک پیشنهاد می‌شوند که می‌توانیم آنها را با علاقه‌مندان به اشتراک بگذاریم. همچنین علاوه بر پروژه‌های عنوان شده، درحال حاضر چندین فرصت سرمایه‌گذاری و مشارکت در مگا پروژه های بانک وجود دارد که می‌توانیم مشارکت سرمایه‌گذاران خارجی را در آنها داشته باشیم. وی در ادامه یاد‌آور شد: ایران در حال حاضر رشد اقتصادی سالانه ۸ درصدی را به منظور رسیدن به یک توسعه اقتصادی پایدار در برنامه خود دارد تا به‌عنوان یک اقتصاد نوظهور بتواند از تمام پتانسیل‌های خود بهره‌برداری مناسب کند.

سفری در بخش دیگری از سخنان خود افزود: همان‌طور که می‌دانید، صنعت گردشگری به‌عنوان یکی از پررشدترین بخش‌های اقتصادی در دنیا مطرح است. طبق گزارش سازمان جهانی گردشگری، گردشگری به‌عنوان یک عامل اصلی در احیای اقتصاد جهانی مطرح است، به طوری که یکی از مهم‌ترین زمینه‌سازان برای ایجاد شغل، کاهش فقر، حفاظت از محیط زیست و ایجاد صلح و تعاملات میان فرهنگ‌های مختلف است. درسال ۲۰۱۵ تعداد گردشگران با رشد ۴/ ۴ درصدی به ۹/ ۱ میلیارد نفر رسیده که معادل ۴/ ۱ تریلیارد دلار درآمد حاصل از صادرات گردشگری را در بر داشته است. ایران در حال حاضر رتبه ۵۳ را در درآمد حاصل از گردشگری به خود اختصاص داده است.