گروه بازار پول: با کاهش ارزش اوراق قرضه ایالات‌متحده، قیمت طلا در معاملات چهارشنبه تا حدودی کاهش یافت. این در حالی است که فلز زرد سه‌شنبه با افزایش جزئی مواجه شده بود. قیمت طلا روز سه‌شنبه (دو روز پیش) با افزایش اندکی در جریان معاملات روبه‌رو شد و روی قیمت ۱۲۹۴ دلار برای هر اونس به کار خود پایان داد. برخی نگرانی‌های سیاسی و اقتصادی فشار فروش را محدود کرد و اندکی به خرید طلا به عنوان سرمایه امن افزود. روز سه‌شنبه شاخص‌ بازارهای سهام آمریکا افت محسوسی داشتند که باعث شد طلا هم از آن اثر بپذیرد. این در حالی است که سه‌شنبه روز مهمی به لحاظ اخبار اقتصادی نبود؛ اما معامله‌گران چهارشنبه در انتظار انتشار گزارش کمیته بازار آزاد بانک مرکزی آمریکا بودند که تا لحظه تنظیم این خبر منتشر نشد. این گزارش مهم‌ترین گزارش اقتصادی هفته است و توان تکان دادن بازار را دارد. به گفته تحلیلگران، بازار طلا در حال حاضر خنثی به‌نظر می‌رسد، اما یک اتفاق با تاثیر افزایشی یا کاهشی ممکن است سبب خرید و فروش‌های ناگهانی شود. به باوراستراتژیست‌های بازار طلا، نبود اخباری در مورد اطلاعات اقتصادی آمریکا و همچنین بحران اوکراین، مانع از خریدهای جدید از سوی سرمایه‌گذاران شده است. سه‌شنبه نگرانی‌ها درباره کشورهای اتحادیه اروپا نیز بر بازار اثرگذار شد. کشورهایی که جدی‌ترین مشکلات را در زمینه بدهی دارند؛ یعنی ایتالیا و اسپانیا آمارهای اقتصادی منفی منتشر کردند. همچنین بر اساس آمارها، نرخ شاخص بهای تولیدکننده آلمان هم در ماه آوریل ۱/۰ درصد افت کرده و به رقم ۹/۰ درصد برای بازه سال به سال رسیده است. این آمار کمتر از انتظارها بود و نگرانی‌ها درباره تورم معکوس در اتحادیه اروپا را افزایش می‌دهد. این داده‌ها نشانه دیگری از آن است که بانک مرکزی اروپا در نشست ماه ژوئن به سمت تسهیل سیاست پولی حرکت خواهد کرد. از سوی دیگر سه‌شنبه بازارهای سهام آسیا نیز وضعیت بهتری داشتند؛ چراکه رویداد اقتصادی مهمی در این منطقه اتفاق نیفتاد. بحران مرزی بین روسیه و اوکراین هم هنوز حل نشده، اما هیچ خبر تازه‌ای از این منطقه نیامده است. اوکراین یکشنبه انتخابات ریاست‌جمهوری برگزار می‌کند. جای شگفتی ندارد اگر شرایط و نتیجه بحران اوکراین در هفته آینده مهم‌ترین دغدغه فعالان بازار طلا شود. چهارشنبه با توجه به رویدادهای از پیش گفته و در ادامه نگرانی درباره کاهش قیمت طلا در میان‌مدت، طلا تا لحظه تنظیم این خبر با افت ۲ دلاری مواجه شد و به بهای کمتر از دلار برای هر اونس رسید. اگر طلا این هفته پیرامون۱۲۹۰ دلار بماند، می‌توان پیش‌بینی کرد که سطح مقاومتی اونس از محدوده ۱۳۳۰ دلاری قبلی، به سطح پایین‌تری کاهش پیدا کند. گرچه چنانکه اشاره شد، بحران اوکراین ممکن است سطح مقاومتی بالای ۱۳۲۰ دلار را بار دیگر تثبیت کند. سطح حمایتی هم فعلا همان ۱۲۷۵ دلار است، البته امروز (پنج‌شنبه) تاثیر انتشار گزارش کمیته آزاد فدرال رزرو نیز بر بازار مشخص شده است. به این ترتیب طلا فعلا حول وحوش میانگین قیمت ۱۰۰ روزه نوسان می‌کند. «تیم گاردنر» مدیرعامل موسسه سرمایه‌گذاری

«تی دی سکیوریتیز» می‌گوید که میانگین ماهانه، سه ماهه و سالانه طلا تقریبا نزدیک به یکدیگر است و این مساله نشان می‌دهد که بازار طلا همچنان به سوی تثبیت وضعیت کنونی حرکت می‌کند. او بر این باور است که پس از کاهش شدید ۲۸ درصدی قیمت طلا در سال ۲۰۱۳ میلادی، اکنون کارشناسان اقتصادی معتقدند که سال ۲۰۱۴ میلادی دوران تثبیت قیمت خواهد بود. میانگین ماهانه قیمت طلا به ۵۲/۱۲۹۴ دلار رسیده و میانگین سه ماه گذشته قیمت فلز زرد نیز به ۲۳/۱۲۹۷ دلار رسیده است. میانگین قیمت طلا در یک سال گذشته نیز به ۴۹/۱۲۹۴ دلار رسیده است. با مقایسه این ارقام به نتیجه روشنی می‌رسیم مبنی‌بر اینکه قیمت طلا در حال حرکت به سوی تثبیت بوده است. این مدیر ارشد البته مخالفانی هم دارد که کاهش قیمت فلز زرد را در میان‌مدت پیش‌بینی کرده‌اند. هواداران کاهش طلا روی آمار خوب اقتصادی ایالات‌متحده و محدود ماندن تنش‌ها در اوکراین حساب می‌کنند.

آنها معتقدند که طلا پتانسیل کاهش تا ۱۲۰۰ دلار برای هر اونس و حتی کمتر از آن را نیز دارد. اما کاهش بازده اوراق خزانه آمریکا اثر دیگری نیز داشته است. این امر موجب شد که نرخ برابری دلار در مقابل ین روز چهارشنبه کاهش یابد و به کمترین سطح خود در سه ماه و نیم گذشته نزدیک شود.این در حالی است که بازارها همزمان با انتظار برای گزارش بانک مرکزی آمریکا، منتظر تصمیم رئیس بانک مرکزی ژاپن در مورد سیاست پولی این بانک هم هستند. چهارشنبه هر دلار معادل ۳۳/۱۰۱ ین شد که فاصله کمی با دلار ۱۰/۱۰۱ ینی یا کمترین نرخ برابری دلار با ین از پنجم فوریه دارد. دلار دوشنبه گذشته به کمترین نرخ برابری خود با ین در سه ماه و نیم گذشته رسیده بود. نرخ برابری دلار در مقابل ین به دلیل کاهش پی‌درپی بازده اوراق خزانه آمریکا، از ابتدای ماه مه تاکنون تقریبا یک درصد کاهش یافته است.