گروه بورس کالا- حدیث موسوی: به‌رغم آنکه در روزهای ابتدایی هفته جاری، بهای آهن‌آلات با تحرکات افزایشی روبه رو بود، اما از ساعات میانی معاملات روز دوشنبه شاهد برگشت نرخ‌ها در بازار فولاد و منفی شدن روند بازار بودیم.
به گفته معامله‌گران، سست شدن روند مبادلات آهن و فولاد و نبود خریدار واقعی در بازار موجب تغییر مسیر قیمت‌ها از روند فزاینده قبلی به مسیری کاهنده و منفی شده است. روز گذشته در مبادی ورودی کشور نیز شاهد کاهش نرخ فروش شمش بلوم ترک، کره‌ای و روس از رقم ۱۷۷۵ و ۱۷۲۵ تومان پیشین به ۱۷۵۰ و ۱۷۲۰ تومان بودیم. به این ترتیب همسو با افت قیمت‌ محصولات فولادی در بازار آزاد و درب کارخانه‌ها، در بنادر کشور نیز بهای شمش تا کف ۷/۱ درصد کاهش یافت.
فعالان بازار معتقدند، در حالی که اغلب بازارها از جمله بازارهای موازی، پول و سرمایه تحت تاثیر اخبار مربوط به میزان افزایش قیمت‌ حامل‌های انرژی به ویژه بنزین (که از آن به عنوان دماسنج تعیین نرخ تورم یاد می‌شود) قرار گرفته‌اند، بازارهای کالایی از جمله آهن و فولاد واکنش خود به این اخبار را به دلیل بی‌رونقی روند مبادلات طی روزهای اخیر از دست داده‌اند.
در واقع در شرایطی که تقاضای واقعی حجم بسیار کوچکی از تقاضای کل بازار را تشکیل می‌دهد و خریدهای انباری آهن فروشان روند کند و کم حجمی به خود گرفته است، کشف قیمت‌ها در بازار صرفا تحت تاثیر مکانیزم عرضه و تقاضا انجام می‌شود نه اخبار مربوط به فاز دوم هدفمندی و حواشی مربوط به آن. هرچند باید افزود اصلاح قیمت‌ محصولات فولادی متناسب با افزایش هزینه‌های تولید فولادسازان در فاز جدیدهدفمندی به آرامی در حال صورت گرفتن است؛ چراکه به‌رغم تحرکات کاهشی و افزایشی قیمت‌ها طی روزهای گذشته، میلگرد سایز نرمال از ۱۶ فروردین‌ماه تاکنون با ۲ درصد رشد قیمت در هر کیلو روبه رو شده است.