شماره روزنامه ۵۹۹۸
|

  • کاهش تقاضا فولاد را ارزان کرد

    دنیای اقتصاد- راضیه احقاقی: فروکش انتظارات تورمی و رکود مستمر حاکم بر بازار مقاطع طویل فولادی، زمینه‌‌‌ساز افت حجم فروش شمش فولاد از رینگ صنعتی بورس‌کالای ایران شد. عقب‌‌‌نشینی تقاضا و کاهش حجم فروش تنها مربوط به معاملات شمش نبود و این رویه در رینگ آهن‌‌‌اسفنجی نیز جریان داشت. افت حجم تقاضا در رینگ آهن و فولاد باعث شد تا از نرخ معامله شمش فولاد در این بازار کاسته شود. روز دوشنبه دهم اردیبهشت‌ماه بالغ بر ۲۶۹‌هزار تن شمش فولاد ۳SP و ۵SP با قیمت پایه‌‌‌ای در بازه ۱۹‌هزار و ۹۰۰تومان تا ۲۲‌هزار و ۲۳۰تومان در رینگ صنعتی بورس‌کالای ایران عرضه شد که برای این میزان محصول تقاضایی بالغ بر ۱۹۰‌هزار تن به ثبت رسید و در نهایت ۱۰۸‌هزار تن شمش فولاد از این رینگ به فروش رفت.
  • آلومینیوم سقف قیمت ۲۶ ماه اخیر را شکست

    دنیای اقتصاد: قیمت آلومینیوم در بازار جهانی در پی تحریم‌‌‌های جدید آمریکا و بریتانیا علیه فلزات روسیه اوج گرفت. در پی اینکه مقامات غربی تحویل هرگونه کالای روسیه را ممنوع اعلام کرده و بورس‌‌‌های تجارت فلزات را از پذیرش آلومینیوم، مس و نیکل جدید تولیدشده توسط روسیه منع کردند، قیمت فلز نقره‌‌‌ای به بالاترین سطح ۲۶ماه گذشته رسید.
  • بازی قدرت در مذاکرات پلاستیک

    دنیای اقتصاد-فاطمه بابالو: با آغاز دور جدید مذاکرات، مخالفت بیشتری با کاهش تولید پلاستیک در نشست INC۴ سازمان ملل در اتاوا دیده می‌شود. اعضای کشورهای هم‌فکر شامل نمایندگان ایران نیز بر مدیریت بازیافت تاکید دارند. وضع هرگونه قانون یا عوارض برای تولید محصولات پتروشیمی و پلاستیک‌ها می‌‌‌تواند برای کشورهای تولیدکننده در این حوزه اهمیت بسزایی داشته باشد.
  • رشد یکپارچه قیمت پایه پتروشیمی تحت‌تاثیر ارز مبادله‏‏‌ای

    دنیای‌اقتصاد: قیمت‌های پایه محصولات پتروشیمی اعلام‌شده در روز ۹ اردیبهشت در حالی صعودی بودند که قیمت‌های جهانی بیشتر محصولات شیمیایی و پلیمری روند نزولی را در پیش گرفته بودند و بازارهای جهانی در رکود نسبی به سر می‌‌‌بردند. افزایش قیمت‌های پایه محصولات پتروشیمی تحت‌تاثیر رشد ۱.۱درصدی نرخ دلار مبادله‌‌‌ای موثر بر قیمت‌گذاری اتفاق افتاده است. قیمت پایه محصولات پتروشیمی روز یکشنبه ۹اردیبهشت‌ماه در حالی اعلام شد که پس از مدت‌‌‌ها درجا زدن و ثبات قیمت‌های پایه، نرخ دلار مبادله‌‌‌ای حدود ۴۴۵تومان افزایش داشت. به عبارت بهتر دلار مبادله‌‌‌ای از ۴۰‌هزار و ۶۷۲تومان در روز دوم اردیبهشت‌ماه به ۴۱‌هزار و ۱۱۷تومان در روز ۹اردیبهشت رسید و در واقع با ۱.۱‌درصد رشد همراه شد؛ از این‌رو موجب افزایش یکپارچه قیمت پایه محصولات پتروشیمی شد.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر