شماره روزنامه ۵۹۹۹
|

  • جاماندگی بورس از بازارها

    دنیای اقتصاد -علي عبدالمحمدي: این روزها رکود و رخوت در صحنه معاملات بورس تهران به عادت و سنت همیشگی تبدیل شده است و تابلوی معاملات و نقشه بازار، سهامداران را هرروز ‌میهمان رنگ سرخ می‌کند و نشانی از تمایلات به سمت ارتفاعات بالاتر در بازار مشاهده نمی‌شود. تداوم روند نزولی در تالار شیشه‏ای سبب شده است جریان پول در بازار نیز با حالتی مأیوس و ناامید نظاره‌‌‌‌‌‌گر دادوستدهای روزهای اخیر بورس تهران باشد. سرمایه‌گذاران حقیقی‌‌‌‌‌‌ همچنان به خارج ‌‌‌‌‌‌کردن پول از بازار ادامه می‌دهند و ارزش معاملات خرد بازار سهام نیز رکودی بودن اوضاع بورس را مخابره می‏کند.
  • عبور از دژاووی بورسی

    دنیای اقتصاد: بازدهی منفی بورس به سومین روز متوالی رسید. شواهد امر نشان می‌دهد بخش بزرگی از ترس معامله‌گران از یادآوری خاطرات ناخوشایند در اردیبهشت۱۴۰۲ نشأت می‌گیرد که کاهش شاخص کل بورس را در جهت مخالف با ارزندگی قیمت رقم زده است. «دژاوو» یا «آشناپنداری» به معنای تجربه احساس یادآوری عجیبی از خاطراتی است که آن را قبلا تجربه کرده‌اید. درست همین احساس در میان بورس‌بازان به سرعت در حال شیوع است؛ به‌طوری‌که وضعیت مذکور سبب تحلیل‌های نادرست در بازار شده است. بنابراین هر روز فضای تحلیلی بازار ضعیف‌تر می‌شود و در این فضای غیرتحلیلی، فعالان بازار از واقعیت‌های ارزندگی قیمت سهام غافل شده‌اند. اگرچه برخی فرضیات فعالان بازار به‌طور مشخص به تکرار دخالت سیاستگذار در بورس بازمی‌گردد، اما «ارزندگی بورس» در مقایسه با بازارهای تورم‌زا وزنه سنگینی است که حتی به تنهایی می‌تواند از خروج نقدینگی ممانعت به عمل آورد. گفت‌وگوی کارشناسان نشان می‌دهد کاهش شاخص سهام در پنج‌ سکانس قابل بررسی است.
  • مصوبه جدید بازارگردانی

    دنیای‌اقتصاد: روز گذشته نشست خبری سازمان بورس و اوراق بهادار با موضوع بازارگردانی و لغو الزام بازارگردانی توسط برخی ناشران در بازارهای بورس و فرابورس با حضور رضا عیوض‌لو، عضو هیات‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار؛ قادر معصومی خانقاه، مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان؛ محمود گودرزی، مدیرعامل و سخنگوی بورس تهران؛ و محمدعلی شیرازی، مدیرعامل فرابورس ایران برگزار شد. براساس مصوبه اخیر با تصویب هیات‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، بازارگردانی از حالت الزامی خارج شده و در اختیار بورس و فرابورس قرار گرفته است.
  • آغاز ثبت‌‌‌نام ششمین جشنواره ملی بورس و رسانه

    روابط‌‌‌عمومی سازمان بورس و اوراق بهادار از برگزاری ششمین جشنواره ملی بورس و رسانه در شهریورماه سال‌جاری خبر داد.«جشنواره ملی بورس و رسانه» نمادی از سازوکار حمایتی سازمان بورس و اوراق بهادار از جامعه خبری و رسانه‌‌‌ای کشور است که با هدف حمایت از سیاست‌‌‌های توسعه فرهنگ سرمایه‌گذاری برگزار می‌شود. طبق اعلام روابط‌‌‌عمومی سازمان بورس و اوراق بهادار، علاقه‌‌‌مندان به حضور در این جشنواره می‌‌‌توانند از پانزدهم خردادماه تا پانزدهم تیرماه آثار خود را ارسال کنند.
  • بهار رخوتناک بازار سهام

    دنياي اقتصاد- عاطفه چوپان: یازدهمین روز از اردیبهشت در حالی برای بورس سپری شد که بازار سومین روز منفی خود را پشت سر می‌گذاشت. بازار سهام که هفته گذشته را با مثبت‌های متعادل پشت سر گذاشت و این خوش‌بینی را که محرک‌های مثبت تحقق پیدا می‌کنند، به سهامداران القا کرده بود از دومین روز هفته جاری اما وارد یک رکود فرسایشی شده و به اعتقاد اغلب کارشناسان در انتظار است.
  • اصلاح تبصره ۶ تا هفته آینده

    مهدی طغیانی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس درخصوص «بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳» گفت: پیشنهاد اصلاحی این قانون توسط کمیسیون مربوطه ارائه شد و یک فوریت آن تصویب شد؛ امیدواریم بتوانیم در هفته جاری این طرح را در دستور کار کمیسیون قرار دهیم و در مجلس یازدهم بند قانون بودجه را اصلاح کنیم.
  • جبهه متفاوت حقیقی‌ها

    دنیای اقتصاد: تشدید ریزش قیمت سهام برای روزهای متوالی سبب شده تا چرایی از دست رفتن کانال مهم ۲.۳میلیون واحد در صدر اخبار اهالی بازار سرمایه قرار بگیرد. از آنجا که بورس درهفته دوم اردیبهشت روندی متفاوت را نسبت به هفته قبل در پیش گرفته است، این سوال مطرح می‌شود که چه عواملی سبب شد تا در هفته مذکور خروج پول را مشاهده کنیم؟ اظهارات کارشناسان حاکی از این است که کاهش شاخص سهام در جهت مخالف با روند افزایشی بازارهای رقیب به عدم ثبات دلار در نرخ‌های کنونی بازمی‌گردد که وزن بسیاری به بورس داده است.
  • چرایی فرار سرمایه‌ها از بورس

    دنیای اقتصاد -علی عبدالمحمدی: معاملات روز گذشته بازار سهام با افت اندک شاخص‌های سهامی پیگیری شد. به‌نظر می‌رسد که بعد از رخت بربستن ریسک‌های سیستماتیک از صحنه معاملات سهام، بازار علاوه‌بر ریسک‌های اقتصادی که در بطن و متن خود دارد، از حیث روانی نیز هنوز به اعتماد کامل سرمایه‌گذاران دستیابی پیدا نکرده‌است و همین موضوع موجب می‌شود قیمت‌ها در بازار با افت مواجه شوند.
  • سیگنال منفی دولت به بورس

    دنیای‌اقتصاد- عاطفه چوپان: بازار سهام که در انتظار چند خبر مثبت برای ادامه روند روبه‌رشد خود بود، نه‌تنها در ابهام باقی‌مانده، بلکه با انتشار اوراق‌بدهی با سود ۲۳‌درصد از طرف دولت آن‌هم در اردیبهشت ماه مواجه شده‌است.
  • بهار ۱۴۰۳ با پایان خوش؟

    نیما میرزایی/کارشناس بازار سرمایه
    بازار سرمایه در حالی به اواسط اردیبهشت‌ماه نزدیک می‌شود که روز گذشته نیز روند متعادلی را از سر گذرانده است. به نظر می‌رسد بازار در شرایط فعلی در اغما فرو‌رفته باشد. در شرایط کنونی دلار بازار آزاد و دلار نیما به عنوان متغیرهای تاثیرگذار بر روند بازار رفتاری متناقض از خود متبادر کردند. در شرایطی که دلار نیمایی روندی صعودی را تجربه می‌کند، دلار بازار آزاد با کاهش قیمتی مواجه بوده که به سردرگمی سرمایه گذاران در روزهای گذشته منتج شده است. از طرفی تصمیم‌های سیاستگذاران در خصوص سیاست‌های انقباضی، افزایش نرخ بهره و فروش حجم گسترده اوراق در ابتدای سال جاری از جمله عوامل و متغیرهایی‌اند که می‌توانند روند بازار را هدایت کنند.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر