به گزارش خبرگزاری فارس، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ایران در زمینه تسلیحاتی پیشرفت زیادی کرده افزود: «ما از نظر تسلیحات کیفیت خیلی خوبی داریم و کشورهایی که قبلا به ما تسلیحات می‌فروختند، الان تقاضای خرید دارند.» پیش از انقلاب اسلامی در ایران، تهران خریدار تسلیحات از کشورهای مختلف بود اما بخش عمده تجهیزات نظامی پیشرفته خود را از آمریکا تامین می‌کرد. بعد از انقلاب نیز روسیه و چین تامین‌کنندگان اصلی تسلیحات ایران بوده‌اند.

این مقام ایرانی که در حاشیه همایش بین‌المللی «افول آمریکا، روند گذشته و تحولات آینده» با خبرنگاران سخن می‌گفت این نظر را رد کرد که ایرانیان به انتخاب جو بایدن، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا دل بسته‌اند. او افزود: «آینده آمریکا با بحران همراه خواهد بود زیرا اگر بایدن رای بیاورد، اوضاع آن کشور به هم می‌ریزد و اگر ترامپ مجددا انتخاب شود، بحران گریبانگیر آمریکا خواهد شد.» رضایی در مورد واکنش جمهوری اسلامی ایران به نتیجه انتخابات آمریکا گفت: «هرکدام از دو کاندیدا که سر کار بیاید ابتدای امر باید از ملت ایران عذرخواهی کند و بلافاصله تحریم‌ها را رفع و خسارات‌ها را نیز جبران کند.»

واکنش آبرامز به احتمال صادرات موشک از ایران به ونزوئلا

همزمان با اظهارات محسن رضایی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران ضمن ابراز خشم از تعامل تهران و کاراکاس هشدار داد که ایالات‌متحده اجازه صادرات احتمالی موشک‌های دوربرد ایران به ونزوئلا را نخواهد داد. «الیوت آبرامز» نماینده ویژه وزارت‌خارجه آمریکا در گفت‌وگو با شبکه آمریکایی «فاکس‌نیوز» خشم خود را از تعامل جمهوری اسلامی ایران و ونزوئلا با تهدید تهران ابراز کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس، آبرامز ضمن تهدید کاراکاس و تهران درخصوص پیشبرد احتمالی چنین قراردادی گفت که ایالات‌متحده هرگونه تلاش احتمالی جمهوری اسلامی برای ارسال موشک به ونزوئلا را تاب نخواهد آورد. او در این خصوص گفت: «انتقال موشک‌های دوربرد از ایران به ونزوئلا برای ایالات‌متحده غیرقابل قبول است و آن را تحمل نمی‌کند و اجازه چنین کاری را نمی‌دهد.» اوایل شهریورماه، کلمبیا، «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهور ونزوئلا را متهم کرده بود که قصد خرید موشک از جمهوری اسلامی ایران را دارد تا در اختیار گروه فارک در کلمبیا بگذارد که رئیس‌جمهور ونزوئلا در پاسخ به این اتهامات، ایده خرید موشک از ایران را به‌عنوان یک ایده خوب توصیف کرد و از وزیر دفاع کشورش خواست در این زمینه با ایران وارد مذاکره شود. آبرامز با تایید تلاش آمریکا برای مانع‌تراشی در مسیر تعامل جمهوری اسلامی ایران و ونزوئلا گفت: «ما تمام تلاش خود را به‌کار می‌گیریم تا مانع از انتقال موشک‌های دوربرد (ایران به ونزوئلا) شویم و اگر (این موشک‌ها) به نوعی به ونزوئلا برسد، همانجا منهدم خواهد شد.»

آمریکا در ماه‌های اخیر تمامی تلاش خود را به‌کار گرفت تا مانع از منقضی شدن محدودیت‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران در تاریخ ۱۸ اکتبر (۲۷ مهرماه) شود که با شکست مواجه شد و پس از آن «مایک پمپئو» وزیرخارجه آمریکا درخصوص ورود هرگونه کشورهای جهان به تعامل تسلیحاتی با جمهوری اسلامی هشدار داد. در همین راستا آمریکا قطعنامه‌ای به شورای‌امنیت سازمان ملل پیشنهاد داد که با ۱۱ رای ممتنع، ۲ رای موافق (آمریکا و جمهوری دومینیکن) و ۲ رای مخالف (روسیه و چین) به تصویب نرسید.

آبرامز در مصاحبه خود از احتمال قراردادهای تسلیحاتی ایران و ونزوئلا خبر داد و مدعی شد: «ایران تمایل خود برای مشارکت در فروش‌های تسلیحاتی را اعلام کرده است و ونزوئلا هدف آشکار (در زمینه تعامل تسلیحاتی با ایران) است زیرا این دو رژیم منفور از قبل با یکدیگر رابطه داشتند.»

این مقام آمریکایی در ادامه برای آنکه القا کند که کاراکاس برای تعامل با جمهوری اسلامی، مردم خودش را تحت فشار قرار می‌دهد، مدعی شد: «ونزوئلا برای خرید بنزین از ایران طلا پرداخت می‌کند و ایران در این کشور حضور دارد. اقتصاد ونزوئلا فروپاشیده است و بنابراین هر شمش طلایی که به ایران می‌دهد، معادل ده‌ها هزار دلاری است که مردم ونزوئلا برای غذا و دارو نیاز دارند.» اظهارات روز دوشنبه آبرامز در شرایطی مطرح شده است که مادورو روز شنبه هفته جاری در صدسالگی هواپیمایی ونزوئلا از قصد خود برای فعال کردن یک شورای نظامی با کمک و مشورت با روسیه، چین و ایران خبر داد.

مادورو در این خصوص گفت: «در صد سالگی هواپیمایی ونزوئلا، قصد داریم شورای نظامی علمی و فناوری را به‌طور گسترده با مشورت و کمک روسیه، چین و ایران فعال کنیم.» ایالات‌متحده آمریکا و برخی از همپیمانان این کشور در سال‌های اخیر، تحریم‌هایی را علیه دولت ونزوئلا با هدف منزوی کردن رئیس‌جمهور قانونی این کشور و وادار کردن وی به کناره‌گیری از قدرت وضع کرده‌اند اما همه تلاش‌هایشان بی‌نتیجه بوده و نتوانسته‌اند ارتش ونزوئلا را با خود همراه کنند.

اظهارات این مقام آمریکایی درحالی است که یک روزنامه مصری در مقاله‌ای نوشت که پایان تحریم تسلیحاتی ایران شکستی بزرگ برای آمریکا و منبع ترس و نگرانی برای اسرائیل به‌شمار می‌رود. در بخشی از این مقاله آمده است: روسیه به ایران سامانه اس ۴۰۰و چه بسا اس ۵۰۰ را خواهد داد و چین نیز توافق فراگیری در زمینه پروژه‌های زیرساختی و خصوصا نظامی با ایران امضا خواهد کرد، به همین دلیل ایران می‌گوید که «چه بسا آسیب‌دهنده‌ای منفعتی به‌دنبال داشته باشد» زیرا تحریم‌ها باعث شد که ایران اعتماد به نفس خود را به‌دست بیاورد و شروع به گسترش تولیدات نظامی خود بکند.