شماره روزنامه ۶۰۰۷
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۷۷ دنیای اقتصاد

اخبار خبر - روزنامه شماره ۵۸۷۷

  • حماس نابود نمی‌شود

    دنياي اقتصاد: تجمع حمایت از کودکان غزه و محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی، روز گذشته در سراسر ایران برگزار شد. همزمان با دیگر شهرهای کشور، مردم تهران با در دست داشتن پرچم فلسطین مقابل سر در دانشگاه تهران از کودکان غزه اعلام حمایت کردند. سردار سرلشکر حسین سلامی به عنوان سخنران این راهپیمایی، عصر دیروز در تجمع حمایت از کودکان غزه در میدان انقلاب تهران اظهار کرد: طوفان‌الاقصی نشان داد فاصله جغرافیایی بین فروپاشی رژیم صهیونیستی با شرایط عادی ۸۰ کیلومتر و فاصله زمانی آن ۴۸ ساعت است. وی افزود: آنچه در طوفان‌الاقصی به عنوان استثنایی‌ترین عملیات غافلگیرکننده تاریخ نبردهای بشری اتفاق افتاد، انعکاس و بازتابی بود از جنایت‌ها و ظلم‌های ۱۰۰ سال‌ اخیر دولت‌های بریتانیا، فرانسه، آمریکا و رژیم صهیونیستی برای ملتی که ۷۵ سال است که او را از سرزمین خود بیرون رانده‌اند.
  • تحریم‌های کم شدت برای محدودسازی تنش

    دنیای اقتصاد: پس از شروع جنگ اسرائیل و فلسطین، پروسه محدودسازی بین ایران و آمریکا که از چند ماه پیش استارت خورده بود، دچار وقفه شد و حتی با توجه به تحولاتی که در حال رخ دادن است بیم آن می‌‌‌رود که این پروسه کلا متوقف شده و روند معکوس را طی کند.
  • مخالفت با تنظیم حقوق بازنشستگان

    دنياي اقتصاد: درحالی‌که متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در برنامه‌هفتم توسعه مطرح است، اما حاجی‌بابایی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به «دنیای‌اقتصاد» گفت دولت در کمیسیون تلفیق مخالف آوردن این بند در برنامه هفتم بود و معتقد به آوردن قانون دائمی برای این مهم است. آیا دولت بار مالی ناشی از متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان را می‌پذیرد؟
  • انتقاد قاضی‌القضات از قانون جدید چک

    محسنی‌‌اژه‌ای، رئیس قوه‌قضائیه روز گذشته هنگام سرکشی از یکی از شعب دادگاه‌های حقوقی مجتمع قضایی شهید بهشتی با اشاره به «قانون اصلاح قانون صدور چک» و تاثیر آن در کاهش آمار ورودی پرونده‌ها تصریح کرد: نواقص این مقوله باید احصا‌ شود و آسیب‌شناسی مدونی درخصوص آن صورت گیرد. وی افزود: زمانی چنین مطرح می‌کردند که با اجرایی شدن قانون جدید چک بالغ بر ۹۰ درصد از ورودی‌های این مقوله به مراجع قضایی کاسته می‌شود، اما امروز در آسیب‌شناسی میدانی مشاهده کردیم که انتظارات در این زمینه در عرصه عمل آن‌طور که باید محقق نشده است، بنابراین شما در بخش مربوط به مزایده‌های الکترونیکی، باید به گونه‌ای کار را از ابتدا پایه‌گذاری و پیش ببرید که به واسطه عملیاتی شدن این امر، مشکلات و پرونده‌های جدید ایجاد نشود./میزان
  • حداد عادل حرف ظریف را تکرار کرد

    غلامعلی حدادعادل در گفت‌وگویی خواسته برخی برای ورود ایران به جنگ غزه را خواسته اسرائیل برای تبدیل نبرد غزه به جنگ ایران و آمریکا توصیف کرد. حداد عادل که در صداوسیما صحبت می‌کرد، افزود: اگر این اتفاق بیفتد، آنکه جان سالم به در می‌برد، رژیم صهیونیستی خواهد بود. به گزارش انتخاب، او ادامه داد: رژیم صهیونیستی سال‌ها است که آمریکایی‎ها را به جنگ با ایران تحریک می‎‌کند. حداد عادل تاکید کرد: ورود ایران به جنگ، به نفع آرمان فلسطین نیست. در همین ارتباط «دنیای اقتصاد» روز پنج‌شنبه در گزارشی با عنوان «تندروها علیه دستگاه دیپلماسی» به جدال اصولگرایان میانه‌رو و رادیکال‌ها در عرصه سیاست خارجی و تلاش تندروها برای کشاندن پای ایران به جنگ غزه پرداخته بود‌. حالا سخنان حداد عادل نشان می‌دهد دفاع از دستگاه دیپلماسی کشور در جهت فرونشاندن احتمال جنگی نا‌خواسته برای ایران در دستور کار اصولگرایان میانه‌رو قرار گرفته است‌./دنیای اقتصاد
  • همزمانی حضور نیازمند در آمریکا با محاکمه نیکسون

    رضا نيازمند: او برای من از بهترین پزشکان وقت گرفت و من با برانکار به فرودگاه برده شدم و با همسرم به آمریکا رفتم. در فرودگاه واشنگتن، دکتر یگانه پیشواز من آمد و من را مستقیما نزد دکتر برد. دکتر شروع کرد به معاینه من و گفت این بیمار به قدری عصبانی است که نمی‌توان او را معاینه کرد. او دستور داد که باید من به منزل بروم و چهار روز با قرص‌های خواب که داده بود بخوابم و بعد برای معاینه نزد او برگردم. در معاینه دوم پزشک گفت که من باید در بیمارستان بستری شوم.
  • دکه - ۱۴۰۲/۰۸/۲۸

    روزنامه کیهان در ستون کیهان و خوانندگان خود نوشت: تجمع عظیم و راهپیمایی چند صد هزار نفری در لندن برای محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در غزه پیروزی‌ بزرگ بیداری در ملت‌ها و احساس انزجار از صهیونیست‌ها واقعا قابل تصور نبود. سازمان بسیج باید در نخستین برنامه خود از بسیج لندن بابت سازمان‌دهی این تظاهرات اعتراضی تقدیر و تشکر کند.
  • آمریکا در چه شرایطی به ایران پاسخ می‌دهد؟

    دنیای‌اقتصاد: از زمان حمله ۷ اکتبر جنبش حماس به اسرائیل، بسیاری از کارشناسان نگران هستند که اسرائیل با کشاندن ایالات متحده به جنگ با ایران، درگیری را گسترش دهد. در حال حاضر آمریکا در حال نبرد با نیروهای نیابتی ایران است و مدتی است که درگیر جنگ است. «داو زاخیم» مشاور ارشد مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی و نایب‌رئیس هیات مدیره موسسه تحقیقات سیاست خارجی که از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۴ معاون وزیر دفاع آمریکا بوده در نشریه هیل می‌نویسد: بعید است ایران به یک دلیل ساده وارد جنگ با ایالات متحده شود: به‌رغم تهدیدهای ایران علیه «شیطان بزرگ» آمریکا و «شیطان کوچک» اسرائیل، تهران برنامه‌ای برای حمله مستقیم به نیروهای آمریکایی ندارد.
  • پیام رئیسی برای روز ملی عمان

    ایسنا: سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور در پیامی فرارسیدن روز ملی سلطنت عمان را به سلطان «هیثم بن طارق آل سعید» و مردم این کشور تبریک گفت و اظهار امیدواری کرد روابط فیمابین در پرتو تلاش‏‏‌های مشترک هرچه بیشتر گسترش یابد و شاهد ارتقای آن در همه عرصه‏‏‌ها باشیم. رئیسی تصریح کرد: «جمهوری اسلامی ایران مصمم است با اتکا بر روابط تاریخی و پیوندهای دینی، فرهنگی و مردمی با سلطنت عمان، از همه ظرفیت‏‏‌ها برای توسعه همکاری‏‏‌ها و تقویت مناسبات موجود بهره‏‏‌گیری کند.»
  • عربستان به همکاری با ایران ادامه می‌دهد

    ایسنا: معاون وزیر خارجه عربستان بر همکاری با ایران در راستای تضمین ثبات در منطقه تاکید کرد. به گزارش الجزیره، علی الیوسف، معاون وزیر خارجه عربستان در نشست امنیتی منامه تاکید کرد که برای تضمین ثبات در منطقه با ایران همکاری می‏‏‌کنیم.
  • انتقاد ایران از شورای امنیت

    علی کریمی مقدم، مسوول مطبوعاتی نمایندگی ایران در سازمان ملل گفت: «در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای اصلاح شورای امنیت، با اشاره به بی‏‏‌عملی این نهاد در مواجهه با جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین، تاکید شد که ساختار کنونی شورا منعکس‏‏‌کننده واقعیت‏‏‌های جامعه بین‌المللی نیست.»کریمی مقدم افزود: «ناکامی گسترده شورای امنیت در رسیدگی و پاسخگو کردن رژیم اسرائیل به‏‏‌دلیل ارتکاب جنایات جنگی علیه مردم فلسطین، نشانه‏‏‌ای آشکار بر ضرورت ایجاد تغییرات اساسی در این نهاد است.»
  • واکنش ایران در مورد حملات به بیمارستان‏‏‌ها

    ایسنا: ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به حملات اسرائیل به بیمارستان‏‏‌های غزه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «حمله رژیم صهیونیستی به بیمارستان‏‏‌ها با همه موازین حقوق بشری، حقوق بین‌الملل و کنوانسیون‏‏‌های ژنو در تعارض است و ماهیت جنایتکارانه این رژیم را نزد جهانیان آشکارتر می‏‏‌کند.» وی افزود: «بعد از شکست مقامات رژیم اسرائیل در اثبات ادعاهای دروغین خود در مورد بیمارستان شفا، ارتش این رژیم حملات خود را به دیگر بیمارستان‏‏‌های غزه از سر گرفت. حمله به بیمارستان‏‏‌های اردن و اندونزی، جلوه دیگری از خوی تجاوزکارانه و وحشیگری رژیم را نشان داد.»
  • بیست و یکمین تمدید معافیت برای اموال ایران

    ایسنا: آدرین واتسون، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید با دفاع از تصمیم دولت آمریکا برای تمدید معافیت عراق از تحریم‏‏‌های ایران تاکید کرد که این اقدام به منزله تغییر سیاست‏‏‌های واشنگتن درقبال تهران یا بغداد نیست. واتسون با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) به انتقادها از دولت جو بایدن برای تمدید معافیت عراق از تحریم‏‏‌های ایران برای یک دوره چهار ماهه دیگر پاسخ داد و نوشت: «این بیست و یکمین باری است که دولت آمریکا این معافیت را تصویب کرده است و به روندی که در دولت دونالد ترامپ آغاز شده بود، ادامه داد. این اقدام هیچ تغییری در سیاست ما در قبال ایران یا عراق ایجاد نمی‏‏‌کند.»
  • حمله پلیس آلمان به مرکز اسلامی هامبورگ

    عصر ایران: پلیس آلمان روز پنج‌شنبه به بهانه تحقیقات درباره اتهام ارتباط «مرکز اسلامی هامبورگ» با ایران و گروه حزب الله لبنان، به ۵۴ مکان در سراسر این کشور یورش برد. به گزارش الجزیره، وزارت کشور آلمان اعلام کرد که عملیات روز پنج‌شنبه عمدتا مرکز اسلامی هامبورگ (IZH) و همچنین پنج گروه وابسته را هدف قرار داده است و صدها پلیس در ۷ ایالت آلمان به ۵۴ مکان یورش برده و اسناد و مدارکی را همراه خود بردند. نانسی فایزر، وزیر کشور آلمان در این باره گفت: «می‏‏‌خواهم روشن کنم که ما علیه اسلام‏‏‌گرایان عمل می‏‏‌کنیم، نه علیه یک دین یا دولت دیگر.» وی افزود: «به‏‏‌ویژه اکنون که بسیاری از یهودیان احساس خطر می‏‏‌کنند، ما تبلیغات اسلام‏‏‌گرا یا سخنان نفرت‏‏‌انگیز ضد یهودی و ضد اسرائیلی را تحمل نمی‏‏‌کنیم.»
  • «جبهه جدید تنش» تشکیل نشد

    حامد وفایی کارشناس مسائل چین در توییتی نوشت: سفر رهبر چین به آمریکا در شرایط کنونی نظام بین‌الملل حائز اهمیت است. فضای پیچیده جاری در اوکراین و فلسطین، عجالتا واشنگتن را از گشودن «جبهه جدید تنش» آن هم با محوریت پکن بازمی‌دارد. در عین حال منابع چینی از دستیابی به «نتایج کوچک اما موثر» طی این سفر سخن گفتند.
  • انتخابات لزوما مخل توسعه نمی‌شود

    رحمن قهرمانپور کارشناس مسائل بین‌الملل در رشته توییتی نوشت: از کارهایی که محافظه‌کاران در ژاپن و تایوان بعد از جنگ جهانی دوم انجام دادند جلب حمایت روستاییان در انتخابات بود. طبقات متوسط شهری گاهی میانه خوبی با محافظه‌کاران نداشتند و بخشی از آنها در ژاپن حامی مارکسیست‌ها بودند. آنها برخی اقدامات حامی‌پرور مثل حمایت بیمه‌ای از روستایی‌ها انجام دادند تا برنده انتخابت شوند. اما نکته مهم این است که چنین اقداماتی بیشتر از آنکه در راستای تضعیف طبقه متوسط شهری یا هدر دادن منابع باشد، در خدمت ایجاد اجماع برای توسعه بود. مارکسیست‌ها پایگاه خوبی در میان روستایی‌ها داشتند و محافظه‌کاران از آن بیم داشتند که احزاب چپ بتوانند با جلب رای آنها در مسیر توسعه اخلال ایجاد کنند. در نتیجه محافظه‌کاران با پیشبرد روند توسعه و ثروتمند‌تر کردن کشور و روستاییان، نفوذ احزاب چپ را در روستاها و سپس کل کشور کاهش دادند و عرصه سیاسی به دست محافظه‌کاران توسعه‌گرا افتاد. یعنی انتخابات مخل روند توسعه نشد.
  • امنیت انرژی جهان در خطر است

    مریم پاشنگ پژوهشگر حوزه انرژی در توییتی نوشت: اتحادیه اروپا در نظر دارد با هدف کاهش درآمد‌های نفتی روسیه عبور نفتکش‏‏‌های روسیه از آبراهه‌های دانمارک را محدود کند. تهدید حوثی‌ها علیه کشتی‌های اسرائیلی اعلام شده و به نظر می‌رسد تهدید علیه مسیرهای دریایی انتقال انرژی افزایش قابل‌توجهی داشته و امنیت انرژی جهانی در خطر است.
  • آمریکا به درگیری با تهران نزدیک است؟

    دنیای‌اقتصاد: آرون دیوید میلر از مذاکره‌‌‌کنندگان ارشد سابق دولت آمریکا در فارن پالیسی نوشت: در ۲۵ اکتبر، جو بایدن رئیس‌جمهور ایالات متحده، در مورد مناقشه کنونی اسرائیل و حماس سخنی غیرعادی به زبان آورد که اگر واقعا به آن فکر می‌‌‌کرد، ممکن بود در گفتن آن به طور جدی تجدید نظر کند. بایدن گفت: «هیچ بازگشتی به ۶ اکتبر وجود نخواهد داشت.»

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر