شماره روزنامه ۶۰۰۰
|

  • سکون بازار خودرو

    دنیای اقتصاد: بازار خودرو روزهای نسبتا آرامی را پشت‌سر می‌گذارد، به‌نحوی که افت‌وخیز قیمتی چندانی در آن دیده نمی‌شود. طبق اطلاعاتی که «دنیای اقتصاد» کسب کرده، فضای کلی حاکم بر بازار خودرو نسبتا آرام است و به نظر می‌رسد این موضوع بیشتر با آرامش نسبی در بازار ارز در ارتباط است. نه اینکه افت‌و‌خیز قیمتی خاصی در بازار رخ ندهد، اما اگر هم قیمتی بالا رفته یا پایین آمده، بسیار جزئی بوده و فعلا دیگر خبری از توفان قیمتی چند هفته پیش نیست. با توجه به اتفاقات رخ‌داده در فروردین، بازار خودرو نخستین ماه سال را با جهش قیمت پشت سر گذاشت.
  • خوش‌بینی به آینده خودروهای پاک

    دنیای اقتصاد: ماه مارس گذشته دونالد ترامپ در سخنانی آتشین به‌شدت از خودروهای برقی انتقاد کرد و مدعی شد این خودروها نه ‌‌تنها گران هستند، بلکه مسافت زیادی راه نمی‌‌روند.به نظر می‌رسد بسیاری از خریداران خودرو با سخنان ترامپ موافق هستند. در آمریکا آمار تحویل این خودروها چند ماه بدون تغییر ‌‌مانده است. در اروپا هم این آمار چندان امیدبخش نیست. اواخر ماه آوریل شرکت تسلا که به‌‌ عنوان یک نقش‌‌آفرین عمده در حوزه خودروهای برقی شناخته می‌شود، از کاهش فروش و درآمدهای خود خبر داد.
  • ذره‌بین ارزی صمت روی مونتاژکاران

    دنیای اقتصاد: انتشار لیست ۱۰۰ واردکننده برتر کشور در سال گذشته که خودروسازان بخش خصوصی در رده‌های بالایی آن بودند، موجی از انتقاد را نسبت به اختصاص ارز هنگفت به مونتاژکاران به راه انداخت. حالا در واکنش به این موضوع، وزیر صنعت، معدن و تجارت یک تیم کارشناسی را مامور رسیدگی به آن کرده است. آن طور که خبرگزاری تسنیم عنوان کرده، در مورد حجم بالای تخصیص ارز به مونتاژکاران و عدم کاهش التهابات بازار خودرو، وزیر صمت تیم کارشناسی را به جهت بررسی فرایندهای مذکور تعیین کرده است. وزیر صمت در واکنش به ماجرای ارز مونتاژکاران گفته که «من هم این را شنیده‌ام اما گزارش دقیقی در این زمینه دریافت نکرده‌ام. با‌این‌حال یک تیم کارشناسی مامور شده تا این موضوع را بررسی کند».
  • زمان عرضه جدید خودروهای وارداتی

    دنیای اقتصاد: رئیس سازمان توسعه تجارت ایران از آغاز عرضه خودروهای وارداتی و خودروهای برقی از روز یکشنبه هفته بعد در سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی خبر داد. مهدی ضیغمی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: برنامه‌ریزی شده از روز یکشنبه هفته آینده خودروهای وارداتی از جمله مدل‌های برقی در سامانه فروش خودروهای وارداتی عرضه شود. وی افزود: تا وقتی سامانه عرضه خودروهای برقی آماده شود، خودروهای برقی در همان سامانه اصلی عرضه خواهند شد. بنابراین در اولین عرضه خودروهای وارداتی در سال جاری، خودروهای برقی نیز عرضه می‌شوند.
  • آیین‌نامه واردات کارکرده‌ها دست دولت است

    دنیای اقتصاد: وزیر صمت با بیان اینکه آیین‌نامه واردات خودروهای کارکرده تهیه و برای دولت ارسال شده است، گفت: تا زمانی که آیین‌نامه مراحل خود را طی نکند و ابلاغ نشود وزارت صمت نمی‌تواند کار دیگری انجام دهد. عباس علی‌آبادی در حاشیه همایش تجاری ایران و چین در جمع خبرنگاران در مورد آیین‌نامه واردات خودروهای کارکرده اظهار کرد: دولت لایحه‌ای درباره خودروهای کارکرده به مجلس تقدیم کرد که تصویب شد و سپس وزارت صمت به تهیه آیین‌‌نامه مربوطه متعهد شد. این آیین‌نامه هم تهیه و برای دولت ارسال شده و تا زمانی که آیین‌نامه مراحل خود را طی نکند و ابلاغ نشود، وزارت صمت نمی‌تواند کار دیگری انجام دهد. وزیر صمت افزود: البته استفاده از فرآیند واردات خودروهای دست‌دوم در مناطق آزاد آماده و مصوبات آن قابل اجراست. اما تا زمانی که ابلاغیه صادر و نظر دولت اعلام نشده باشد، نمی‌توانم به برخی سوالات پاسخ دهم‌.
  • نسخه برزیلی برای خودروسازی ایران

    دنیای اقتصاد: خودروسازی ایران به دلایل مختلف، به‌خصوص تحریم و محیط نه‌چندان امن کشور برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی (به ویژه در بخش خارجی)، از مسیر توسعه جهانی این صنعت دور شده و این در حالی است که تجربه کشورهای مختلف نشان می‌دهد بدون ارتباطات بین‌المللی نمی‌توان صنعتی مانند خودرو را توسعه داد.یکی از این تجربه‌ها به برزیل مربوط می‌شود، کشوری که از آن با نام اقتصادی نوظهور یاد می‌کنند و خودروسازی یکی از پنج صنعت اصلی‌اش به شمار می‌رود. برزیل پس از آزمون‌و‌خطاهای مختلف، از جمله ممنوعیت واردات و ایجاد دیوار تعرفه، حالا به کشوری تبدیل شده که از برندهای خودرویی مختلف دنیا میزبانی می‌کند و بازاری رقابتی را به خود می‌بیند؛ چیزی دقیقا عکس آنچه در صنعت و بازار خودروی ایران به چشم می‌آید.
  • نمایشگاه پکن؛ دریچه‌ای به آینده خودرو

    دنیای اقتصاد - گروه اقتصاد بین‌الملل: نمایشگاه امسال خودروی پکن یادآور روزهای باشکوه نمایشگاه‌های خودروی بین‌المللی است. در رویداد امسال، طیف وسیعی از خودروهای مقرون‌به‌‌صرفه تا کانسپت‌های تحقق‌ناپذیر و ابرخودروهای با عملکرد بالا به ‌نمایش ‌درآمده است. همچنین صدها برند محلی چینی در کنار برندهای مطرح جهانی که هریک برای دریافت بیشترین میزان سفارش خودرو و کسب بیشترین سود تلاش می‌کنند، در یک فضای متراکم با هم رقابت دارند.
  • «ترمز اضطراری» در آمریکا اجباری شد

    دنیای اقتصاد: آمریکا تا سال ۲۰۲۹ خودروهای جدید را ملزم به داشتن سیستم ترمز اضطراری می‌کند. به گزارش ایسنا، اداره ملی ایمنی ترافیک بزرگراه‌های ایالات‌متحده اعلام کرد که تمام خودروهای سواری و کامیون‌های جدید فروخته‌شده در ایالات‌متحده تا سپتامبر ۲۰۲۹ باید سیستم ترمز اضطراری خودکار داشته باشند.این قانون سالانه جان ۳۶۰نفر را نجات می‌دهد و از حداقل ۲۴هزار آسیب ناشی از این مشکل جلوگیری می‌کند.بر اساس گزارش رویترز، سیستم‌های ترمز اضطراری خودکار از سنسورهایی برای تشخیص اینکه خودروها نزدیک به برخورد با خودروی دیگر یا عابر پیاده در جلو هستند، استفاده می‌کنند و اگر راننده این کار را نکرده باشد، خودرو به‌طور خودکار ترمز می‌گیرد. این قانون سیستم‌ را ملزم به شناسایی عابران پیاده در نور روز و شب می‌کند.
  • تاثیر جنگ قیمتی بر سودآوری بی‌وای‌دی

    دنیای اقتصاد: بی‌وای‌دی چین اثرات جنگ قیمت را با درآمدهای ضعیف‌تر سه ماه اول نشان می‌داد.تولیدکننده خودروهای برقی چینی روز دوشنبه (۲۹ آوریل) ضعیف‌ترین رشد سود سه‌ماهه خود از سال ۲۰۲۲ را به ثبت رساند، در‌حالی‌که رشد درآمد این شرکت به پایین‌ترین سطح نزدیک به چهار سال گذشته کاهش یافت. این اتفاق تحت‌تاثیر کاهش تقاضای خودروهای برقی و جنگ قیمتی در بزرگ‌ترین بازار خودرو جهان رخ داده است.
  • مسیر پرپیچ‌و‌خم حذف واسطه‌گران خودرو

    دنیای اقتصاد: بررسی طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی همراه با اصلاح ایرادات شورای نگهبان در مجلس خاتمه یافت؛ حال این پرسش مطرح است که آیا قانون مذکور می‌تواند به آرامش بازار خودرو کمکی کند یا خیر. هر چند اجرای این طرح بخشی از بازارهای دلالی و سوداگری همچون خودرو را تحت تاثیر قرار خواهد داد، اما به نظر می‌رسد واسطه‌گرانی که طی ۵ سال گذشته توانسته‌اند از ده‌ها مانع وزارت صمت برای خرید و فروش سوداگرانه گذر کنند، حالا نیز قادر خواهند بود قانون مالیات عایدی بر سرمایه را به نحوی دور بزنند.
  • قطع سهمیه خودرویی «مادران» و «فرسوده‌ها»؟

    دنیای اقتصاد: سامانه یکپارچه تخصیص خودروهای داخلی در حالی این روزها به نوعی تعلیق شده و طرح فروش خاصی در آن اجرا نمی‌شود که این موضوع ابهاماتی را درباره سرنوشت سهمیه «خودروهای مادران و خودروهای فرسوده» ایجاد کرده است. این دو سهمیه تقریبا از سال ۱۴۰۱ لحاظ شدند که دو گروه مادران دارای دو فرزند (آنها که فرزند دومشان پس از ابلاغ قانون در تاریخ ۲۴ مهر ۱۴۰۰) دنیا آمده است و همچنین مالکان خودروهای فرسوده را در بر می‌گیرد. در این بین، سهمیه مادران با توجه به ابلاغ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، در نظر گرفته شده است و طبق آن، خودروسازان باید ۵۰ درصد از ظرفیت فروش خود را به مادران مشمول اختصاص دهند. به عبارت بهتر، شرکت‌های خودروساز داخلی مکلفند از زمان ابلاغ این قانون یک خودروی ایرانی به قیمت کارخانه به انتخاب و به نام مادر پس از تولد فرزند دوم به بعد در هر نوبت ثبت‌نام و تنها برای یک مرتبه، تحویل دهند.
  • افزایش قیمت گواهی اسقاط مونتاژی‌ها

    دنیای اقتصاد: بر اساس مصوبه هیات وزیران مبلغ گواهی اسقاط خودروهای مونتاژی افزایش یافت. طبق مصوبه دولت، با توجه به ابلاغ و اجرایی شدن آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو، گواهی اسقاط مورد نیاز برای شماره‌گذاری خودروهای مونتاژی از ۲۵درصد به یک و نیم گواهی اسقاط معادل ۵۲میلیون و ۵۰۰هزار تومان افزایش یافت.
  • عرضه تسلاهای ارزان سرعت می‌گیرد

    دنیای اقتصاد: شرکت خودروسازی تسلا در تلاش برای جلوگیری از مشکلات حاشیه سود و فروش خود، ارائه مدل‌های مقرون‌به‌صرفه‌تر را سرعت می‌بخشد. به گزارش ایسنا، این سازنده خودروهای الکتریکی قصد دارد تا قبل از نیمه دوم سال ۲۰۲۵ تولید خودروهای ارزان‌تر را آغاز کند و این زمانی است که قبلا نیز متعهد شده بود. شرکت تسلا به رهبری ایلان ماسک با کاهش تقاضای خودروهای الکتریکی و رکود فروش کنار آمده است. تسلا انتظارات رشد کوتاه‌مدت خود را کنترل و اعلام کرد که تحویل ممکن است کمتر از سال گذشته باشد. در این بیانیه آمده است نرخ رشد حجم فروش تسلا در سال ۲۰۲۴، ممکن است به طور قابل‌توجهی کمتر از نرخ رشدی باشد که در سال ۲۰۲۳ به دست آمده است، زیرا این شرکت روی عرضه نسل بعدی خودرو و سایر محصولات کار می‌کند.
  • نرخ پایین خرابی باتری خودروهای برقی

    دنیای اقتصاد: مخالفان خودروهای برقی همواره قیمت بالای تعویض باتری را دلیلی برای دوری از وسایل نقلیه برقی عنوان می‌کنند، اما مطالعه اخیر و داده‌های گردآوری‌شده نشان می‌دهد که نباید چندان نگران این موضوع بود. داده‌ها نشان می‌دهد به طور متوسط تنها ۱.۵درصد از خودروهای هیبریدی پلاگین به دلیل خرابی بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۳ به تعویض باتری نیاز داشته‌اند و این تعداد بین سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۳ به تنها یک‌درصد کاهش یافته است. ویژگی‌هایی از جمله مدیریت حرارتی و سیستم‌های خنک‌کننده، عمر باتری را طولانی‌تر کرده است. تعداد تعویض باتری خودروهای هیبریدی پلاگین قبل از مدل سال ۲۰۱۵ قطعا بیشتر بود. خودروهای مدل ۲۰۱۴ دارای نرخ تعویض ۳.۹درصدی هستند، در‌حالی‌که خودروهای ۲۰۱۳، نرخ ۴.۴درصدی دارند.
  • سبقت جنرال موتورز از پیش‌بینی‌ها

    دنیای اقتصاد: جنرال موتورز با انتشار نتایج سه‌‌ماهه خود نشان داد بالاتر از اهداف وال استریت را ثبت کرده و پیش‌بینی سالانه را با استناد به قیمت‌‌گذاری و تقاضای ثابت برای خودروهای موتور بنزینی‌اش افزایش داد. این شرکت پیش‌بینی سود پیش از مالیات تعدیل‌شده خود را برای سال به ۱۲.۵ تا ۱۴.۵میلیارد دلار افزایش داد، حال آنکه محدوده قبلی ۱۲ تا ۱۴میلیارد دلار بود. طبق اعلام جنرال موتورز، تقاضا در سه ماه اول به‌خوبی حفظ شد و قیمت‌ها در آوریل ثابت بود، هرچند این شرکت همچنان در حال برنامه‌ریزی برای کاهش ۲درصدی قیمت‌هاست. جنرال موتورز گزارش داده درآمد خالص در سه ماه اول ۲۴.۴درصد نسبت به دوره سال قبل افزایش یافته و به ۳میلیارد دلار رسیده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر