این دیدار در ادامه رایزنی‌های فشرده دو سال اخیر با بانک توسعه اسلامی و با هدف پیشبرد برنامه‌های مشترک همکاری دو طرف است. در این ملاقات آخرین وضعیت پروژه‌های در دست اجرای بانک توسعه اسلامی در ایران مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت و رئیس بانک توسعه اسلامی از ابتکارات وزیر اقتصاد و تیم همراه وی در دو سال گذشته برای حل مساله بدهی‌های به‌جامانده از سال‌های گذشته ایران به بانک تشکر و قدردانی کرد.

رئیس بانک توسعه اسلامی اظهار کرد: در دوره فعلی به‌رغم باقی ماندن مسائل مرتبط با تحریم، به سبب تغییر رویکرد جدی دولت به تقویت روابط خود با بانک به عنوان یکی از مهم‌ترین سهامداران آن، به صورتی محسوس شرایط همکاری دو طرف تغییر کرده است. او ابراز امیدواری کرد که با استمرار این روند موضوعات اندک باقیمانده بین طرفین نیز حل‌و‌فصل شده و زمینه اجرای پروژه‌های جدید بین دو طرف در سال جاری فراهم آید. در این ملاقات برنامه جمهوری اسلامی ایران برای همکاری در حوزه‌های جدیدی نظیر حوزه سلامت و حوزه‌های فناوری و علمی و اجرای پروژه‌های مرتبط با این حوزه‌ها، برای رئیس و مسوولان بانک توسعه اسلامی تشریح شد که مورد استقبال رئیس بانک قرار گرفت.

در دو سال گذشته بیش از ۲۵۰میلیون یورو از بدهی‌های گذشته کشور به بانک توسعه اسلامی پرداخت شده و با اصلاح روابط با بانک، زمینه اجرای مجدد پروژه‌های متوقف‌شده بانک توسعه اسلامی در ایران به ارزش بیش از هفتصد‌میلیون یورو فراهم شده است. عربستان سعودی، لیبی و جمهوری اسلامی ایران به ترتیب سه سهامدار عمده بانک توسعه اسلامی هستند. این بانک وابسته به سازمان همکاری‌های اسلامی است. مجلس شورای اسلامی اخیرا لایحه افزایش سهام جمهوری اسلامی ایران در بانک توسعه اسلامی را به تصویب رسانده و از این طریق کمک قابل‌ملاحظه‌ای به اجرای برنامه‌های دولت برای بهبود و بازسازی روابط کشور با بانک توسعه اسلامی کرده است.