شماره روزنامه ۶۰۱۰
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۴۵ دنیای اقتصاد

اخبار صنایع غذایی - روزنامه شماره ۵۹۴۵

  • دستکاری اکوسیستم اقتصادی با ارز چندنرخی

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: وضعیت معیشتی در سال‌های اخیر تنها از مصرف گوشت کم نکرد؛ بلکه کار به فرآورده‌های گوشتی هم رسید. تولیدکنندگان این محصولات اوضاع را چطور می‌بینند؟ چگونه ادامه فعالیت داده‌اند؟ با چه چالش‌هایی مواد اولیه موردنیاز خود را تامین کرده‌اند و در عرضه با چه معضلاتی روبه‌رو شده‌اند؟ پژوهش‌ها نشان می‌دهد که در چهار سال اخیر، صنعت غذایی مسیر پرچالش و پرنوسانی را طی کرده است. از طرفی کرونا تمایل به استفاده از غذاهای بسته‌بندی‌شده را افزایش داد و از طرف دیگر حذف ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی فرصت‌ها و چالش‌های جدیدی را در مسیر صنعت غذا گذاشت. در این دو مقطع زمانی و با توجه به این دو اتفاق مهم در سال‌های اخیر چه بر سر صنایع غذایی آمده است؟
  • گرسنگی «بزرگ‌ترین چالش» هند

    دنیای‌اقتصاد: هند یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان محصولات کشاورزی است، با این حال میلیون‌ها تن هنوز در پرجمعیت‌ترین کشور جهان گرسنه هستند. یکی از نمایندگان بانج، شرکت صنایع غذایی برمودایی-آمریکایی در این خصوص می‌گوید: گرسنگی بزرگ‌ترین مشکل در هند است. او مدعی شد که میلیون‌ها نفر در این کشور هنوز با گرسنگی دست و پنجه نرم می‌کنند.
  • سه‌نرخی موجب بی‌‌‌نظمی صنعت نان

    در هفته‌های گذشته حدود ۳۰‌درصد نانوایان کشور کاهش سهمیه آرد داشته‌‌‌‌اند و سهمیه ۱۰‌درصد نیز ثابت بوده است. اما با رایزنی‌های صورت‌گرفته بازگشت سهمیه آنها وعده داده شده است. به گزارش اتاق اصناف تهران و به گزارش «دنیای‌اقتصاد» فاطمه نظری، رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران در گفت‌وگویی در زمینه بررسی سازوکار تخصیص آرد به نانوایان گفت: «کاهش و توقف سهمیه آرد بسیاری از نانوایی‌‌‌ها طی دو دهه اخیر اتفاق افتاده و پیگیری‌‌‌های لازم در این خصوص صورت گرفته است. به‌‌‌طوری که مسوولان مربوطه قول تامین و بازگشت ۸۰ درصدی این کسری سهمیه‌‌‌ها را داده‌‌‌اند و در حال حاضر کاهش سهمیه تعدادی از نانوایی‌‌‌ها برطرف شده است. در این سازو‌‌‌کار دو سامانه به ‌‌‌نام‌‌‌های «جی فلور» و «نانی‌نو» وجود دارد که اولی برای تخصیص آرد و دومی برای محاسبه طبخ نان مورد استفاده قرار می‌گیرد.»

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر