شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۷۴ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۸۷۴

  • امنیت غذایی در محدوده خطر

    دنیای‌اقتصاد: نرخ بالای تورم در سال‌های اخیر باعث‌شده تا الگوی مصرف خانوار ایرانی تغییرات قابل‌توجهی داشته‌باشد.گزارش مرکز بررسی‌های اقتصادی اتاق تهران از وضعیت الگوی مصرف و درآمد خانوارها نشان می‌دهد که ایرانی‌‌‌‌‌ها‌درصد بیشتری از درآمد خود را صرف مسکن و غذا کرده و سهم مواردی همچون پوشاک، لوازم‌خانگی، سلامت، حمل‌ونقل و ارتباطات، آموزش و تفریحات در مصرف خانوارها کاهش قابل‌توجهی داشته‌است، اما نکته مهم در گزارش اتاق تهران، رقم پایین هزینه برای مواد خوراکی در بین برخی از دهک‌‌‌‌‌های درآمدی است.
  • بررسی دست‌‌‌‌‌‌اندازهای صادرات غیرنفتی

    دنیای‌اقتصاد: نشست چهارم کمیسیون تسهیل و توسعه‌تجارت اتاق تهران با حضور اعضا و با دستورکار بحث و بررسی پیرامون مسائل و مشکلات حوزه صادرات و ارائه اخبار و مسائل روز حوزه تجارت برگزار شد. در ابتدای نشست محمدرضا غفراللهی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با اشاره به اهمیت صادرات در شرایط فعلی اقتصاد کشور، اشاره کرد که افزایش نسبی سرمایه‌گذاری در تولید و کاهش توان خرید مصرف‌کنندگان باعث شده‌است که حجم کالاهای تولیدی در کشور افزایش پیدا کند؛ از این‌رو صادرات کالا و خدمات به نسبت گذشته بیش از پیش اهمیت یافته‌است.
  • سلاح‌ورزی کناره‌گیری را قبول کرد؟

    دنیای‌اقتصاد: کش و قوس انتخابات دوره دهم اتاق بازرگانی ایران هنوز به پایان نرسیده و هر روز از دل رسانه‌ها تیترهای جنجالی بیرون می‌آید. جدیدترین تیتر روز گذشته در خبر‌‌گزاری تسنیم دیده شد که نوشته بود: «سلاح‌‌‌‌‌‌‌ورزی بالاخره برکناری خود را پذیرفت.» تیتری که در نگاه اول آنچه به ذهن مخاطب متبادر می‌کند، پایان حواشی انتخابات است اما زمانی‌که خبر مستند به متنی از سوی رئیس کنونی اتاق می‌شود، نشان می‌دهد هنوز ماجرا ادامه دارد.
  • تخصیص ارز نیمایی به ۴ نهاده جایگزین کنجاله سویا در بازارگاه

    دنیای‌اقتصاد: سید‌احمدرضا سیدعلیان، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام معاونت امور تولیدات دامی با بیان اینکه زیرساخت ورود حدود ۱۳قلم انواع کنجاله و علوفه کم‌‌‌‌‌‌‌آب برای عرضه در سامانه بازارگاه نهاده‌‌‌‌‌‌‌های کشاورزی در راستای تنوع‌‌‌‌‌‌‌بخشی، ارزان‌‌‌‌‌‌‌سازی و بومی‌‌‌‌‌‌‌سازی خوراک‌دام و طیور کشور فراهم شده‌است، گفت: در سامانه بازارگاه نهاده‌‌‌‌‌‌‌های دام و طیور فقط ۳قلم جو، ذرت و کنجاله سویا با ارز ۴۲۰۰‌تومانی یا ارز نیمایی ۲۸‌هزار و ۵۰۰‌تومانی عرضه می‌شد و اکنون برای تنوع‌‌‌‌‌‌‌بخشی به خوراک‌دام و طیور حدود ۱۳‌قلم نهاده از جمله کنجاله کلزا، کنجاله پنبه دانه، کنجاله آفتابگردان، ذرت خوشه‌‌‌‌‌‌‌ای یا سورگوم و چند‌قلم گیاهان کم‌‌‌‌‌‌‌آب‌‌‌‌‌‌‌بر را به معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهادکشاورزی برای ورود و عرضه در سامانه بازارگاه نهاده‌‌‌‌‌‌‌ها معرفی کرده‌‌‌‌‌‌‌ایم. وی افزود: در حال‌حاضر برای عرضه و جایگزینی کنجاله‌‌‌‌‌‌‌های کلزا، پنبه دانه، آفتابگردان و ذرت خوشه‌‌‌‌‌‌‌ای در سامانه بازارگاه، علاوه‌بر معادل‌‌‌‌‌‌‌سازی غذایی، مجوز تخصیص ارز نیمایی را با دستور وزیر جهادکشاورزی گرفته‌‌‌‌‌‌‌ایم و در سامانه بازارگاه نیز کارسازی شده و دامداران می‌توانند این اقلام را خریداری کنند.
  • تولید برق در گرو اصلاح ناترازی گاز

    دنیای‌اقتصاد: تولید برق ایران به منابع گازی وابستگی ۹۳درصدی دارد. این گفته سخنگوی صنعت برق در حاشیه افتتاح بیست‌‌‌وسومین نمایشگاه تخصصی بین‌المللی صنعت برق، حاکی از وضعیتی نگران‌‌‌کننده در تامین برق طی زمستان پیش‌رو با توجه به ناترازی حدود ۲۰۰میلیون مترمکعبی گاز کشور است. حال آنکه علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو، در سخنرانی خود ضمن اشاره به وضعیت پایدار تامین برق معتقد است به‌رغم اینکه در سال‌جاری استقرار گنبد حرارتی در جهان و کشور مشاهده شد، هیچ‌گونه محدودیتی در تامین برق خانگی اعمال نشده و هیچ‌گونه خاموشی در این بخش دیده نشد.
  • ایران در کدام زنجیره ارزش جهانی دارای مزیت است؟

    دنیای‌اقتصاد: اعضای سه کمیسیون بازار پول و سرمایه، کشاورزی و صنایع تبدیلی و صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران طی نشستی مشترک به واکاوی اهمیت زنجیره‌‌‌های ارزش جهانی در توسعه کشورها پرداخته و موقعیت ایران در این زنجیره‌‌‌ها را بررسی کردند.
  • برگزاری سومین کنفرانس بین‌المللی راهبری شرکتی

    دنیای‌اقتصاد: ابراهیم شیخ، دبیر علمی سومین کنفرانس بین‌المللی راهبری شرکتی در روز نخست این کنفرانس با اشاره به اهمیت موضوع راهبری شرکتی در ایجاد بنگاه‌های اقتصادی شفاف پاسخگو، مسوولیت‌پذیر و کارآمد؛ توجه به این مقوله را دارای اولویت بالایی جهت دستیابی به توسعه پایدار کشور دانست. او با معرفی سخنرانان این کنفرانس که از مدیران ارشد اجرایی شرکت‌ها، استادان و صاحب‌نظران دانشگاهی و مشاوران و محققان این حوزه هستند، گفت: بیش از ۲۰مقوله کلیدی از جمله رابطه اثربخش مدیران عامل و اعضای هیات‌مدیره، نقش حسابرسان مستقل و داخلی، پایداری، زنان، نقش‌های هیات‌مدیره، کسب‌وکارهای خانوادگی، تک‌مالکیتی و استارت‌آپ‌ها، مهارت‌های نرم هیات‌مدیره و تجارب مورد بحث قرار خواهد گرفت.
  • مولفه‌های اصلی شامخ، رشد داشته‌‌‌اند

    دنیای‌اقتصاد: مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت امور اقتصادی و دارایی به گزارش «دنیای‌اقتصاد» با عنوان «بن‌بست تامین مواد اولیه» پاسخ داد. در این پاسخ اشاره شده است که شاخص ترکیبی مدیران خرید برای کل اقتصاد ایران در مهرماه ۵۴.۱۵ گزارش شده و هرچند شاخص قیمت خرید مواد اولیه و لوازم موردنیاز افزایش داشته، اما شاخص کل و صنعت در مهرماه افزایشی و بیشتر از ۵۰ ثبت ‌‌‌شده که نشان‌دهنده رونق فعالیت‌‌‌های اقتصادی نسبت به ماه قبل است.
  • ۴۰۰ دشت ایران درگیر فرونشست است

    دنیای‌اقتصاد: استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با تبیین پیامدهای تغییر اقلیم در ایران گفت: ۴۰۰دشت ایران درگیر مساله فرونشست است و شواهدی از تحریک‌‌‌پذیری گسل‌‌‌ها و وقوع زلزله ناشی از تغییر اقلیم وجود دارد.
  • طناب‏‏‏‏‌کشی تشکل‌ها با اپوزیسیون اتاق؟

    دنیای‌اقتصاد: بحث تشکل‌ها یکی از موضوعات پرمناقشه درمیان مباحث مربوط به اتاق بازرگانی است؛ بحثی که دوطرف در آن وجود دارد. نخست، منتقدان تشکل‌ها که می‌گویند تعداد تشکل‌ها و انجمن‌های تخصصی زیاد است؛ به این معنا که بسیاری از انجمن‌های تخصصی در حوزه کاری با یکدیگر همپوشانی دارند و در صورتی‌که ادغام شوند تشکل‌ها تعداد بسیار کمتری از تعداد کنونی دارند. دوم و در مقابل، فعالان تشکلی با اشاره به تخصصی‌شدن حوزه‌های اقتصادی کشور که رویه‌‌‌‌‌ای است که در دیگر مناطق جغرافیایی جهان نیز تجربه شده‌است، می‌گویند وظایف و مسائل بخش‌خصوصی باید به انجمن‌های ریز تخصصی واگذار شود. اما این مناقشه یک جنبه سیاستی پررنگ نیز دارد.
  • تحول‌خواهان پس از تولد

    دنیای‌اقتصاد: سال‌۱۳۸۱ دوران ریاست علینقی خاموشی بر اتاق بازرگانی به پایان رسید و محمدرضا بهزادیان بر صندلی ریاست اتاق تهران تکیه زد و چنانچه مشهور است با جدا‌کردن اتاق پایتخت از زیرمجموعه اتاق ایران، هویتی مستقل برای آن ساخت. بهزادیان تا همین‌‌‌‌‌‌‌جا، یعنی سال‌۸۱ زندگی سراسر سیاسی را طی کرده‌بود‌‌‌‌‌‌‌.
  • رنج بنگاه‌های اقتصادی از نبود نیروی ماهر

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق کرمان با اشاره به دغدغه فعالان اقتصادی برای تامین نیروی کار ماهر، می‌گوید: با وجود فعالیت چندین مجموعه در مهارت‌‌‌‌‌‌آموزی، همچنان بنگاه‌ها از نبود نیروی کار ماهر رنج می‌برند.
  • توانمندی‌های استان ایلام باید به سرمایه‌گذاران معرفی شود

    دنیای‌اقتصاد: سیدمحمد موسوی‌نسب، رئیس اتاق ایلام گفت: برای استفاده بهینه از ظرفیت‌های اقتصادی، باید ضمن بهبود محیط کسب‌وکار، توانمندی‌های استان به سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی معرفی شود.
  • صنایع و سرمایه‌گذاران بومی باید کارت بازرگانی را از استان دریافت کنند

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق بجنورد و استاندار خراسان‌شمالی با اشاره به بهره‌‌‌‌‌‌مندی صنایع از امکانات استان، بر لزوم صدور کارت‌های بازرگانی صنایع خراسان‌شمالی در داخل استان تاکید کردند.
  • افزایش تعرفه‌های خدمات در بنادر بازرگانان را نگران کرده است

    دنیای‌اقتصاد: افزایش ۳برابری هزینه انبارداری سازمان بنادر و دریانوردی و تعرفه‌های خدمات بندری و دریایی بنادر بازرگانی جنوب کشور، موجب اعتراض و نگرانی تجار و بازرگانان شده‌است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر