یزدان رضایی در گفت‌وگو با «ایسنا» با اشاره به ارائه جدول خاموشی در آغاز به کار دولت سیزدهم اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۹هزار مگاوات ظرفیت جدید در اختیار بخش تولید قرار گرفته است.

وی ادامه داد: با وجود اینکه در تابستان سال‌جاری میانگین وزنی دمای کشور ۲.۵درجه نسبت به سال قبل افزایش داشت و هر یک‌درجه افزایش دما ۱۸۰۰مگاوات افزایش مصرف را به دنبال خواهد داشت، با همکاری مشترکان و طرح‌‌‌های مشوق از قبیل «طرح تشویقی پاداش صرفه‌‌‌جویی»، مصرف بخش خانگی در تابستان ۱۴۰۲ نسبت به تابستان ۱۴۰۰ که با خاموشی همراه بود، بدون تحمیل خاموشی، یک‌درصد کاهش پیدا کرد.

رضایی افزود: با اصلاحات فنی و اقدامات بهینه‌‌‌سازی در تابستان ۱۴۰۲ نسبت به تابستان ۱۴۰۰، مصرف روشنایی معابر ۸‌درصد کاهش پیدا کرد. این کاهش مصرف در حالی حاصل شد که در تابستان ۱۴۰۰ کشور درگیر بیماری کرونا بود و با توجه به ممنوعیت تردد شبانه، نیازی به روشنایی معابر وجود نداشت.

وی تصریح کرد: افزایش تولید و بهینه‌‌‌سازی در بخش خانگی و صرفه‌‌‌جویی روشنایی معابر، به افزایش انرژی تحویلی به بخش مولد منجر شد. طی این اقدام انرژی تحویلی به بخش صنایع ۱۷‌درصد افزایش پیدا کرد و برای اولین بار میزان انرژی تحویلی به بخش صنعت از بخش خانگی پیشی گرفت.

معاون برنامه‌‌‌ریزی و اقتصادی وزارت نیرو گفت: متوسط انرژی تحویلی به بخش مولد یعنی کشاورزی و صنعت از ۵۱‌درصد عبور کرد و در استان مرکزی به ۸۱‌درصد رسید که رکورد بی‌‌‌نظیری است. امیدواریم در آینده با همکاری بین مشترکان و اقدامات موثر پیش‌بینی‌شده و برنامه‌‌‌های موجود بتوانیم نوید تابستانی بهتر را به مردم بدهیم.