شماره روزنامه ۶۰۰۹
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۸۵ دنیای اقتصاد

اخبار فرهنگ و هنر - روزنامه شماره ۵۸۸۵

  • تسخیر گیشه با امپراتور فرانسه

    دنیای افتصاد: فروش موفقیت‌آمیز فیلم «ناپلئون» ساخته ریدلی اسکات در باکس‌آفیس جهانی نشان داد که همچنان ژانر تاریخی از محبوبیت زیادی بین مخاطبان سینما برخوردار است. این فیلم اگرچه قله پرفروش‌ها را در آمریکای شمالی در افتتاحیه خود فتح نکرد، اما دیگر گیشه‌های بین‌المللی را به تصرف خود درآورد. «ناپلئون» با بازی خواکین فینیکس در نقش فرمانروای فرانسوی به فروش ۷۸.۸میلیون دلاری در روزهای افتتاحیه خود دست یافت. ۴۶.۳میلیون دلار از این مبلغ از فروش در بازارهای بین‌المللی به دست آمد. این فیلم در پنج روز اول اکرانش ۳۳.۱میلیون دلار هم در آمریکا فروخت و پس از «تصنیف پرندگان آوازخوان و مارها» جایگاه دوم را از آن خود کرد.
  • نمایش آثار اکسپرسیونیستی یک هنرمند ایرانی

    دنیای اقتصاد: نمایشگاهی از آثار حجم و نقاشی هومن نصیری، نقاش اکسپرسیونیست، با نام حافظه (memory) در گالری «با» برپا خواهد شد. این نمایشگاه روز جمعه دهم آذرماه ساعت ۱۶ افتتاح می‌شود و تا روز ۱۷ آذرماه ادامه خواهد داشت. هومن نصیری از جمله نقاشانی است که با استناد به عامل شهود (intuition) و مهار منطق سرد (Coldlogic) کارش را سروسامان می‌دهد. اکسپرسیونیسم از نظر این هنرمند مفری است که تلاطم‌های روحی و نوسان‌های روانی و تلخی‌های انسان را منعکس می‌سازد و اثر پدید‌آمده ممکن است در لحظه هم برای هنرمند و هم مخاطب قانع‌کننده باشد. اما در درازمدت هنگامی می‌تواند همچنان قانع‌کننده باقی بماند که با دیدار مجدد اثر بتوان نشانه‌های یک ساختار تجسمی چندلایه را در پس و پشت آن دید. علاقه‌مندان می‌توانند برای بازدید از این نمایشگاه به گالری «با» واقع در ‌‎‌‎بلوار ارتش غرب، خیابان نخل، خیابان بهاران‌، بن‌بست نسترن، پلاک ١، ساختمان مدرن پلازا، طبقه ششم، واحد ٦٠٢ و ٦٠٣ مراجعه کنند.
  • کتابی برای «آشنایی با تمدن‌های‌ جهان»

    دنیای اقتصاد: کتاب «رنگین‌کمان تمدن‌ها: باب آشنایی با تمدن‌های جهان» نوشته عبدالحسین آذرنگ منتشر شد. به گفته آذرنگ در این کتاب کوشش شده است که به همه تمدن‌های بزرگ و دگرساز جهان به‌تناسب توجه شود، و خرده‌تمدن‌های مهم هم از نظر دور نمانند، خرده‌تمدن‌هایی که اطلاعات درباره آنها در زبان فارسی زیاد نیست، یا به‌سختی می‌توان به آن اطلاعات دست ‌یافت.
  • «از شعر چریکی تا عرفان حلاج» در بازار

    دنیای اقتصاد: کتاب «از شعر چریکی تا عرفان حلاج: نقد و بررسی کرونولوژیکی اشعار شفیعی کدکنی» نوشته حسن گل‌محمدی به‌تازگی توسط انتشارات جامی منتشر و روانه بازار نشر شده است. این کتاب در سه جلد (مجموعا ۱۵۷۶ صفحه) و قیمت ۹۰۰هزار تومان عرضه شده است و چهار دوره از شاعری شفیعی کدکنی را بررسی می‌کند. سه دوره در سال‌های قبل از انقلاب و یک دوره شعرهای پس از انقلاب. نقد و بررسی کرونولوژیکی اشعار متفرقه از مجموعه شعرهای بهار کاغذین، در لحظه حضور، یکصدویک شعر، یکصدوپنجاه شعر که در شماره‌های متعدد نشریه بخارا چاپ شده است.
  • پروانه معصومی درگذشت

    دنیای اقتصاد: بعد‌از‌ظهر دیروز پروانه معصومی بازیگر که چند سالی بود در گیلان زندگی می‌کرد در صومعه‌سرا درگذشت. نعیمه نظام‌دوست، از همکاران این بازیگر، خبر درگذشت پروانه معصومی را تایید کرد. به گفته او پروانه معصومی چند روزی در بیمارستان به دلیل عارضه پارگی روده بستری بود و دیروز بر اثر عفونت ریوی به آی‌سی‌یو منتقل شد و از دنیا رفت.
  • برنده جایزه «بوکر»‌ معرفی شد

    دنیای اقتصاد: پل لینچ‌، نویسنده ایرلندی، برای نگارش پنجمین رمان خود با عنوان «آواز پیامبر» به عنوان برنده جایزه ادبی «بوکر» سال ۲۰۲۳ انتخاب شد. این رمان داستانی از یک ایرلند خیالی را روایت می‌کند که به ستمگری دچار شده است. اسی ادوگیان،‌ رئیس هیات داوران جایزه «بوکر»‌، از آن به عنوان رمانی «تکان‌دهنده و حقیقی» یاد کرد که «اضطراب‌های اجتماعی و سیاسی مقطع کنونی زندگی ما را به تصویر می‌کشد».
  • خوشبختانه داوران فیلمم را رد کردند

    هنرآنلاین: هوشنگ گلمکانی پس از حدود یک ماه از اکران فیلمش به نام «آهو» گفت: من پیش از آن قصد فیلم ساختن نداشتم. البته یک چیزهایی در زندگی توضیح‌ناپذیر است و ممکن است خود آدم هم دلیلش را نداند. ولی اینجا به طور مشخص دلیلش کرونا و فضای حاکم بر آن دوره بود. کرونا و تنهایی و انزوایی که به همه تحمیل کرده بود، فرصتی ایجاد کرد برای فکر کردن و خلوت. حس نزدیک بودن مرگ به دلیل کرونا انگیزه ساخت فیلم بود. البته تمام علاقه‌مندان به سینما، مثل من که درس سینما خوانده‌ام و تمام این سال‌ها دغدغه‌ام سینما بوده، همه فیلم‌های نساخته‌ای در ذهن دارند. «آهو» هشتاد درصد آن چیزی است که می‌خواستم بسازم و بیست‌درصد دیگرش حاصل فقدان تجربه است. اگر «آهو» فیلم سوم یا چهارمم بود اتفاق دیگری می‌افتاد.
  • ۱۰۶ فیلم متقاضی سودای سیمرغ شدند

    دنیای اقتصاد: ۱۰۶ اثر متقاضی حضور در بخش سودای سیمرغ چهل و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر شدند. مدیر دبیرخانه چهل و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر با اشاره به حضور ویژه فیلم‌سازان اول در این دوره جشنواره گفت: ۵۱ اثر ثبت‌نامی به فیلم‌سازان اول تعلق دارد که در کنار فیلم‌سازان صاحب‌نام متقاضی شرکت در جشنواره هستند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر