شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۰۵ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۵۹۰۵

  • کیک اقتصاد پف نمی‌کند

    دنیای اقتصاد: گزارش‌های منتشر‌شده از تشکیل سرمایه ثابت حاکی از آن است که این شاخص با وجود بهبود اندک وضعیت در سال‌های اخیر، همچنان فاصله قابل‌توجهی با سطوح پیشین خود دارد. بر این اساس، تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در سال ۱۴۰۱ به حدود ۵۴درصد مقدار همین شاخص در سال ۱۳۹۰ رسیده است. در ادبیات اقتصادی، سطح تشکیل سرمایه ثابت موتور رشد آتی تلقی می‌شود و افت این متغیر خود را در افت رشد اقتصادی سال‌های آینده منعکس می‌کند. این بدان معناست که در آینده رشد اقتصاد ایران به واسطه افت تشکیل سرمایه ثابت، به سطوح پایین‌تری افت می‌کند و زنگ خطر را برای سطح رفاه در سال‌های آتی به صدا درمی‌آورد.
  • بحرانی‏‏‌ترین سدهای کشور

    بررسی شاخص‏‏‌های مهم آب و هواشناسی کشور نشا‏‏‌ن می‌دهد، میانگین بارش کل کشور در سه‌ماهه تابستان نسبت به تابستان سال گذشته ۵۶‌درصد و نسبت به میانگین بارش بلندمدت تابستان ۲۲‌درصد کاهش داشته است. در سال آبی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ (ابتدای مهرماه سال ۱۴۰۱ تا آخر شهریورماه سال ۱۴۰۲) نیز میزان بارش دریافتی نسبت به سال آبی گذشته ۴‌درصد افزایش و نسبت به میانگین بلندمدت ۱۴درصد کاهش داشته است. بررسی وضعیت بارش در استان‏‏‌های مختلف کشور نیز حاکی از آن است که میزان بارش در فصل تابستان به‌جز چهار استان (لرستان، اردبیل، بوشهر و خراسا‏‏‌ن‌شمالی) در سایر استا‏‏‌‏‏‌ن‌ها نسبت به میانگین بلندمدت کاهش داشته است. همچنین میانگین دمای کشور در فصل تابستان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱.۱درجه سانتی‏‏‌گراد افزایش داشته است.
  • جیب چاق «شی»

    دنیای‌اقتصاد- حسین موسوی: در مرز برفی چین با روسیه، یک نمایندگی فروش کامیون به لطف مشتریان روسی فروش خود را در سال گذشته دو برابر کرده است. صادرات چین به همسایه خود آ‌ن‌قدر قوی شده است که کارگران ساختمانی چینی در تابستان امسال انبارها و برج‌های اداری ۲۰طبقه را در مرز ایجاد کردند. شهر مرزی «هی‌هه» تصویری از روابط اقتصادی نزدیک‌تر چین با روسیه است.
  • تحولات بنیادی صنعت نفت در ۲۰۲۳

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: در پاسخ به فشارهای جهانی برای توسعه‌پایدار و تغییر به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر، صنعت نفت و گاز در سال‌۲۰۲۳، شاهد تحولاتی بنیادی بود. هوش‌مصنوعی (AI) در کانون توجه قرارگرفت و بازیگران اصلی آن، از این فناوری برای تجزیه و تحلیل داده‌ها و افزایش کارآیی عملیاتی استفاده کردند. به گزارش تارنمای worldpipelines، شرکت‌ها در پاسخ به پویایی بازار در حال تغییر، به‌صورت استراتژیک ادغام شدند یا موسسات دیگر را خریداری کردند. نمونه‌های قابل‌توجه عبارتند بودند از شرکت آمریکایی اکسون‌‌‌‌‌موبیل که شرکت Pioneer Natural Resources را به تملک خود در آورد و شرکت شورون که شرکت Hess را خرید.
  • عرض اندام انیمیشن ایرانی در اسکار

    دنیای اقتصاد: بعد از معرفی فیلم «نگهبان شب» ساخته رضا میرکریمی به اسکار خیلی‌ها این انتخاب را نقد کردند و نوشتند این اثر هیچ شانسی در اسکار ندارد. منتقدان می‌گفتند این فیلم که حتی یک حضور بین‌المللی نداشته، براساس چه ویژگی‌ای به اسکار معرفی شده است. انتقادها محدود به مخالفان سیاست‌های فرهنگی دولت نبود و حتی رسانه‌های همسو نیز به این انتخاب واکنش نشان دادند.
  • سال۲۰۲۴؛ سرآغازی بر انقلاب هوش مصنوعی

    دنیای اقتصاد: بعید نیست اگر هوش مصنوعی را یکی از پرتکرارترین کلیدواژه‌های دنیای فناوری در سال۲۰۲۳ بدانیم. اهمیت ظهور این پدیده در دنیای امروز، در یادداشت پایان سال بیل‌گیتس نیز کاملا مشهود بود. بنیان‌گذار مایکروسافت که در نوشتاری مفصل به تحلیل جهان در سایه‌ فناوری و دیگر پدیده‌های انسانی پرداخته بود، سال۲۰۲۴ را نقطه عطفی برای هوش مصنوعی دانسته و تاکید کرده است که به زودی فصل جدیدی از کاربردهای این فناوری در زندگی بشر آغاز خواهد شد. این میلیاردر که سال‌هاست بخش زیادی از ثروت خود را وقف بهبود زندگی بشریت و کمک به مردم محروم سراسر دنیا کرده، معتقد است که سال جدید فرصتی برای ایجاد جهانی بهتر خواهد بود و در این میان هوش مصنوعی نقشی کلیدی ایفا خواهد کرد.
  • بوم‏‏‌گردی به مقصد بوشهر

    دنیای اقتصاد: بوشهر به یکی از مقاصد جذاب سفر ایرانی‌ها در سال‏‏‌های اخیر بدل شده و بسیاری با تور یا به شکل سفرهای شخصی و خانواده‌ای به این استان و شهرهایش سفر می‏‏‌کنند. همین موضوع سبب شده تعداد اقامتگاه‏‏‌های بوم‏‏‌گردی در استان بوشهر به نحو قابل‌توجهی افزایش یابد. در این «نبض سفر» سراغ اقامتگاه‏‏‌های این استان رفتیم و امکانات و هزینه‏‏‌های آن را بررسی کردیم.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر