شماره روزنامه ۶۰۰۹
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۲۸ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۵۹۲۸

  • کاربری نامرئی نماد پایتخت

    دنیای اقتصاد -صدیقه نژادقربان: برج ایفل معادل «یک تهران»، بازدیدکننده در سال دارد و دو ‌سوم از درآمدهای سالانه این مجموعه عظیم و نماد پایتخت فرانسه، صرفا از محل فروش بلیت به گردشگران داخلی و خارجی تامین می‌شود به‌طوری که این «بازارسازی برج برای توریسم شهر» در کنار یک‏‏‌سوم دیگر از درآمدهای جانبی ایفل، در مجموع به شکل مستقیم و غیرمستقیم «نبض توریسم و اقتصاد شهر» پاریس را تحت‌تاثیر قرار داده است. درس‏‏‌های موفقیت «ایفل» برای «میلاد» تهران قابل بررسی و تجزیه و تحلیل است از این بابت که نوع مناسبات اقتصادی و سازمانی بین برج ایفل و شهرداری پاریس از یک‏‏‌سو و بازی‏‏‌ دادن فاکتور این نماد شهری پاریس در سیاست‏‏‌های شهری مدنظر شهرداری از سوی‏‏‌دیگر، می‌تواند برای تهران آموزنده باشد.
  • سواد تهرانی‌ها از حوادث طبیعی چقدر است؟

    دنیای‌اقتصاد: سه اقتصاددان به نام‌‌‌های محمدرضا فرزانگان، سِون فیشر و پیتر نوآک از دانشگاه فیلیپس ماربورگ آلمان در مقاله‌‌‌ای که به تازگی (دسامبر ۲۰۲۳) در «مجله بین‌المللی کاهش خطر حوادث طبیعی» به چاپ رسیده است، به ارزیابی میزان آگاهی مردم تهران از حوادث طبیعی پرداخته‌‌‌اند. این ارزیابی بر اساس نظرسنجی است که به صورت مصاحبه تلفنی با بهره‌‌‌گیری از فناوری رایانه‌‌‌ای انجام گرفته است. بر این اساس آمارهای چندوجهی از ۵۰۲ مشارکت‌‌‌کننده مصاحبه‌‌‌شونده جمع‌‌‌آوری شده است.
  • قلب تجارت جهان

    اهمیت اقیانوس هند در اقتصاد جهانی روزبه‌روز در حال افزایش است و همین مساله باعث‌شده تا بازیگران جدیدی تمرکز خود در تجارت را به این منطقه معطوف سازند. آمارهای موسسه کارنگی نشان می‌دهد که از سال‌۲۰۱۰، سهم بازیگران سنتی از تجارت در اقیانوس هند کاهش‌یافته و بازیگران جدیدی مانند چین در حال نقش‌آفرینی بیشتر در منطقه هستند. به‌طور کلی، هند بزرگ‌ترین واردکننده و صادرکننده در این منطقه است و پس از هند، سنگاپور، مالزی، استرالیا و تایلند جایگاه‌های بعدی را به خود اختصاص داده‌اند. طی دو دهه‌گذشته، کشورهایی از جمله هند، اندونزی و سنگاپور افزایش قابل‌توجه تولید ناخالص داخلی را تجربه کرده‏‏‏‏‌اند. با صنعتی‌شدن کشورهای آسیایی، افزایش تقاضا برای کالاهای واسطه تولید مانند سنگ‌آهن، زغال‌سنگ و گاز طبیعی افزایش داشته‌است. نیاز به این منابع، باعث افزایش حجم تجارت در سراسر اقیانوس هند شده‌است.
  • صبر بیشتر، توسعه بیشتر

    دنیای اقتصاد -سید امیررضا انگجی: منشأ تفاوت‌های مشاهده‌شده در «بلندمدت‌نگری» و «صبر» در بین کشورها و مناطق چیست؟ این تحقیق با بهره‌برداری از یک آزمایش طبیعی مرتبط با گسترش محصولات کشاورزی مناسب برای کشت از زمان ۱۵۰۰میلادی و همین‌طور بررسی دوران پیش از توسعه صنعت مشخص می‌کند که ویژگی‌های کشاورزی-اقلیمی که منجر به عایدی سرمایه‌گذاری بالا در کشاورزی می‌شد، باعث یادگیری و تطابق مثلا پس‌انداز بیشتر در انسان‏ها شد و اثر مثبت مداومی بر توسعه جهت‌گیری بلندمدت (صبر) در دوران معاصر در میان ملت‌ها داشت. در چنین جوامعی که جمعیت اجدادی از بازدهی بالای کشاورزی به‌دلیل شرایط مساعد اقلیمی برخوردار بودند، آنها که در میان جمعیت دوراندیش‌تر بودند، گزینه‌هایی را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کردند که سودشان بیشتر اما تاخیرشان در سوددهی نیز بیشتر بود (بازدهی بالای صبر). همین فرآیند باعث توسعه یادگیری، رشد فرهنگ پذیرش فناوری و انتقال بین نسلی صبر به‌عنوان یک ارزش اجتماعی شد.
  • مزیت رقابتی شرکت‏‏‌ها در همگام شدن با تکنولوژی‏‏‌

    مترجم: سید‌حسین علوی لنگرودی
    اگرچه رهبران و مدیران ارشد شرکت‌‌‌ها نمی‌‌‌توانند و از آنها انتظار هم نمی‌‌‌رود تا متخصص حوزه تکنولوژی باشند و در مورد تمام محصولات و سرویس‌‌‌های جدید و نوآوری‌‌‌های دنیای تکنولوژی اطلاعات کاملی داشته باشند، اما با توجه‌‌‌ به نقش کلیدی و تعیین‌‌‌کننده‌‌‌ای که تکنولوژی در موفقیت شرکت‌‌‌ها در آینده بازی می‌‌‌کند، لازم است که به‌‌‌طور جدی پیگیر تحولات و خبرهای دنیای تکنولوژی و نوآوری باشند. همگام ساختن سریع و درست شرکت‌‌‌ها با تکنولوژی‌‌‌های جدیدی همچون هوش مصنوعی مولد، یادگیری ماشینی و محاسبات کوانتومی این امکان را برای شرکت‌‌‌ها فراهم می‌‌‌کند تا یکسری مزیت‌‌‌های رقابتی فوق‌‌‌العاده و تعیین‌‌‌کننده را در اختیار داشته باشند و از قافله شتابان تکنولوژی‌‌‌های نوین باز نمانند.
  • دو روز در «وسطی‌کلا»

    دنیای اقتصاد-گروه گردشگری: صبح چشم‌‌‌هایتان را که باز می‌‌‌‌‌‌کنید، زیرپایتان‌‌‌ چشم‌اندازی می‌‌‌بینید از جنگل‌‌‌های رنگ‌رنگ که هنوز حال و هوای پاییزی را حفظ کرده است. روبه‌رویتان روی کف چوبی کلبه، ‌‌‌ فرش دستبافتی با طرح خراسان شمالی انداخته شده و در روبه‌رویی را که باز کنید به بالکنی می‌رسید که چشم‌‌‌اندازی از اقامتگاه بوم‌‌‌گردی را به شما نشان می‌دهد. همراه جریان نسیمی که می‌‌‌وزد بوی نان تازه‌ای که در تنور در حال پختن است به مشام می‌‌‌رسد. از پله‌‌‌های اتاق پایین می‌‌‌آیید‌‌‌، البته حواس‌تان به گلدان‌‌‌هایی هست که به نرده‌ها آویزان شده‌‌‌اند. سریع آماده می‌‌‌شوید و از پلکانی که جوی آ‌‌‌بی در میانه آن است می‌‌‌گذرید تا به حوض برسید، همزمان که در حال بالا رفتن از پله‌‌‌ها هستید‌‌‌، تصویری از باغ ماهان و سایر باغ‌‌‌های ایرانی در ذهن‌‌‌تان می‌‌‌نشیند. با رسیدن به حوض به سمت راست می‌‌‌پیچید، همان‌جا که می‌توانید از نان‌‌‌های چسبیده به تنور عکس بگیرید.
  • تورم، مس را طلا کرد

    دنیای اقتصاد -گروه بورس‌کالا: افزایش نرخ ارز، فلز سرخ را در بازار داخلی گران کرد، این در حالی است که بازارهای جهانی تحت‌تاثیر ابهامات در خصوص نرخ بهره آمریکا و وضعیت اقتصاد چین و کاهش میزان تقاضا برای مس در ادامه افت تقاضا برای خودروهای الکتریکی در کانال کاهشی قرار گرفته‏‏‌اند و از این‌رو فلز سرخ با قیمت ۳.۷۵دلار به ازای هر پوند در روز چهارشنبه به پایین‏‏‌ترین سطح خود در یک‌ماه اخیر رسید.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر