شانا: مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به آزادسازی بسیاری از تجهیزات نفتی بلوکه شده ایران در دوران پسابرجام گفت: گشایش‌های برجام در صنعت نفت ایران و به ویژه میدان گازی پارس جنوبی ملموس بوده است. علی اکبر شعبانپور با بیان این مطلب افزود: پس از نهایی شدن برجام، اولین هیات‌ خارجی که به ایران وارد شد، آلمانی‌ها بودند که با استمرار مذاکرات دو طرف، زیمنس متعهد شد نسبت به آزادسازی تجهیزات بلوکه شده ایران اقدام کند.

وی تصریح کرد: با توافق‌های انجام شده، در مجموع ١٠ دستگاه کمپرسور شامل چهار دستگاه کمپرسور Off-Gas و ٦ دستگاه کمپرسور چرخه تبرید پروپان (Refrigerant Compressors) شرکت زیمنس دریافت و در طرح توسعه‌ای فاز ١٢ پارس جنوبی به‌کار گرفته شد. شعبانپور با بیان اینکه ٦ دستگاه کمپرسور ساخت شرکت زیمنس نیز در اسفند ٩٤ تحویل طرح توسعه‌ای فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی شد، ادامه داد: مقادیر زیادی لوله، اتصالات و شیرآلات اینکونل سکوهای فاز ١٧، ١٨، ٢٠ و ٢١ پارس جنوبی و دمنده‌های هوای واحد گوگردسازی فاز ٢٠ و ٢١ که همه از تجهیزات ساخت شرکت‌های معتبر اروپایی است، از دیگر کالاهایی به شمار می‌روند که طی ماه‌های اخیر تحویل این ٢ فاز شده است.

وی به فاز ١٤ پارس جنوبی اشاره کرد و افزود: در این فاز نیز به واسطه گشایش‌های برجام، تعدادی از انواع شیرآلات تحویل شده است. شعبانپور از سفارش‌گذاری توربواکسپندرهای بازیافت اتان نیز در طرح‌های توسعه‌ای فازهای ١٩، ٢٠ و ٢١ پارس‌جنوبی خبر داد و گفت: دریافت این تجهیزات هایتک می‌تواند در پیشبرد فعالیت‌های طرح، نقش بسزایی ایفا کند. وی در عین حال، با اشاره به اقدام‌های وزارت نفت به منظور بومی‌سازی ١٠ گروه خانواده کالاهای پرمصرف صنعت نفت، تصریح کرد: به‌طور مثال، همانگونه که اخیرا اعلام شده قرار است فناوری ساخت لوله‌های CRA به کشور منتقل و خط تولید این لوله‌ها در داخل ساخته شود که گام بزرگی در مسیر توانمندسازی صنعت نفت به حساب می‌آید. به گفته این مقام مسوول، هدف و رویکرد اصلی صنعت نفت، تقویت توان داخل است و برجام از آن رو که راه را برای تعامل بیشتر با شرکت‌های معتبر بین‌المللی و انتقال فناوری و همچنین استفاده از تجهیزات پیشرفته در تاسیسات نفت و گاز کشورمان فراهم کرده، آثار ملموسی را در صنعت نفت ایران برجا گذاشته است.