گروه بنگاه‌ها: خارجی‌ها باید به مشارکت با سازنده ایرانی تشویق شوند، چرا‌که مشارکت تولیدکننده ایرانی با شرکت خارجی سبب انتقال دانش فنی، افزایش کیفیت کالا و قرار گرفتن شرکت‌های ایرانی در سطح بین‌المللی می‌شود. رضا خیامیان، رئیس هیات‌مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت با اعلام این مطلب گفت: کالاهایی که از سوی شرکت‌های ایرانی ساخته می‌شود به دلیل تحریم‌ها، استانداردهای بین‌المللی را ندارند، اما هنگامی که شرکت‌های ایرانی با شرکت‌های خارجی مشارکت کنند می‌توانند از اسم این شرکت‌ها استفاده کرده و کالاهای خود را به کشورهای همسایه صادر کنند.

وی در ادامه با اشاره به ساخت ۱۰ قلم کالای مورد نیاز صنعت نفت، گفت: سازندگان داخلی در سال گذشته قراردادهای خوبی در زمینه‌ ۱۰‌قلم کالای پرمصرف صنعت نفت بستند. در این راستا این مجموعه‌ها ۵۰۰‌میلیارد تومان قرارداد ریالی و ۲۵ میلیون یورو قرارداد ارزی بستند شد. در حال حاضر نیز در آستانه امضای ۲۵۰ میلیون یورو قرارداد با سازندگان داخلی هستیم که برای امضای این قراردادها خارجی‌ها با سازندگان ایرانی جوینت شدند. رئیس هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت در ادامه با بیان اینکه در جلسات IPC از مشاوره انجمن‌ها استفاده می‌شود، اظهار کرد: در قراردادهای IPC درصدی برای مشارکت بین شرکت‌های خارجی و ایرانی گذاشته شده است که اگر مشارکت ایرانی از درصد مشخص شده بالاتر باشد وزارت نفت امتیاز تشویقی در نظر گرفته و اگر مشارکت کمتر باشد شرکت‌ها جریمه خواهند شد. اگر خارجی‌ها بیایند و قراردادهای IPC منعقد شود نزدیک به ۱۰۰ هزار شغل ایجاد خواهد شد.

وی با بیان اینکه طبق برنامه ششم توسعه قرار است ۲۰۰میلیارد دلار در صنعت نفت سرمایه‌گذاری شود، افزود: اگر این ۲۰۰ میلیارد دلار تحقق پیدا کند ۶۰ درصد آن مربوط به ساخت تجهیزات است که معادل ۱۲۰ میلیارد دلار می‌شود و اگر نصف این موضوع از سوی سازندگان ایرانی تحقق پیدا کند، ارزش آن ۶۰ میلیارد دلار خواهد شد. همچنین ما یک بازار ۳۰۰ میلیارد دلاری در عراق برای توسعه صنعت نفت عراق داریم که اگر ۲۰ درصد این بازار از سوی ما تامین شود ۳۶ میلیارد دلار می‌شود. رئیس هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت با تاکید بر اینکه بازار خوبی در مقابل سازندگان تجهیزات صنعت نفت موجود است، گفت: برای سرمایه‌گذاری در پتروشیمی بستری فراهم نکردیم، البته انجمن سازندگان پکیج‌هایی ایجاد خواهد کرد و به جامعه ارائه می‌دهد تا در این راستا اشتغال‌زایی کند، اما تا بهره بانکی بالا باشد علاقه‌ای به سرمایه‌گذاری در تولید نیست. ما مشکلات زیادی از جمله بیمه، دارایی، دیون بانکی و غیره در تولید داریم که به تولید ضررهای جبران‌ناپذیری وارد کرده است. وی با بیان اینکه همیشه خرید خارجی شیرین است، تصریح کرد: شرکت‌های خارجی تا هنگامی که بدانند کالایی که می‌سازند در ایران خریدار دارد تمایلی به جوینت شدن ندارند، اما اگر حس کنند بازار خود را از دست خواهند داد با تولیدکننده ایرانی جوینت می‌شوند.