ناصر پاشاپور نیکو، کارشناس ارشد اقتصادی با اعلام این خبر و با اشاره به اینکه در میانه سال گذشته بسیاری از استارت‌آپ‌‌‌های فعال در حوزه تکنولوژی بازاریابی با چالش مواجه شدند، اظهار کرد: در این شرایط اقداماتی از جمله مشاوره و سرمایه‌گذاری تا سایر اقدامات حمایتی در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: پلتفرم‌‌‌های جمع‌‌‌آوری اطلاعات خرده‌‌‌فروشی با مشارکت خانوارها یکی از استارت‌آپ‌‌‌ها آنهایی بودند که با چالش دریافت اطلاعات برای ارائه تحلیل مواجه شدند. میزان خرید، تبلیغات بررسی قدرت‌‌‌ و سبد خانوار از جمله محتوای تولید شده توسط این پلتفرم‌‌‌ها بود.

پاشاپور گفت: در خردادماه قیمت خرید با کاهش مواجه شده است. تعداد دفعات خرید بیشتر شده اما تعداد محصولات خریداری شده در سبد خرید با کاهش مواجه شده است.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: در ۳ ماه نخست سال، سبزیجات بسته‌‌‌بندی شده ۴‌درصد رشد کرده، ساندویچ آماده ۳ درصد، کنسرو ۸‌درصد رشد کرده و حجم خرید سایر خوراکی‌‌‌ها بین ۲ تا ۸‌درصد افزایش یافته است. از سوی دیگر حجم خرید شوینده‌‌‌ها ۶‌درصد کاهش یافته، سوسیس ۶درصد، بیسکویت ۱۲‌درصد کاهش و سایر تنقلات غیرضروری ۳۶‌درصد کاهش یافته است. خرید قهوه نیز ۴۸‌درصد افت کرده است. نکته جالب توجه اینکه اقلامی مثل کرم‌‌‌های مرطوب‌کننده شامپو و دستمال کاغذی با کاهش چشمگیر خرید مواجه شده‌‌‌اند.

در بازار مصرفی کالاهای اساسی چه گذشت؟

به گفته پاشاپور تحقیقات آماری در بازار طی ۳ ماه نخست سال نشان می‌دهد، میل به خرید اقلام آماده افزایش یافته است. در بهار امسال نسبت به بهار گذشته از سوی دیگر خرید علاوه بر گوشت قرمز، چای ۱۶‌درصد کاهش، فروش برنج ۵‌درصد رشد کرده، روغن ۱۵‌درصد و ماکارونی ۲۱‌درصد کاهش یافته‌اند. این آمار در مناطق ۲۲ گانه تهران تهیه شده و آمارگیری بین ۲۲۰۰ شهروند انجام شده است.