شماره روزنامه ۶۰۰۹
|

  • نقطه ضعف درمانی هرمزگان

    دنیای اقتصاد- بندرعباس - محمد خداکریمی:: کمبود پزشک متخصص، موضوع امروز و دیروز کشور نیست. یکی از دغدغه‌‌‌های مردم استان هرمزگان، مهاجرت پزشکان با سال‌‌‌ها طبابت از این استان به زادگاه و شهر و دیار خود یا استان ثالث است. این واقعیت تلخ را باید پذیرفت که کمبود پزشک، باعث شده بیماران این استان برای یک معاینه ساده، دو تا سه ماه در نوبت باشند، یا درمان و سلامتی خود را در استان‌‌‌های دیگر جست‌وجو کنند. شلوغی مطب پزشکان و ویزیت بیماران تا نیمه‌‌‌شب یا سپیده‌دم از کمبود پزشک متخصص در هرمزگان حکایت دارد.
  • اجرای هفت طرح باغات مدرن در آذربایجان شرقی

    دنیای‌اقتصاد – تبریز - امین بیل‌‌‌ساز: رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: اجرای هفت طرح باغات مدرن در آذربایجان شرقی خارج از حوضه آبریز دریاچه ارومیه با اعتبار ۸ همت در حال انجام است. اکبر فتحی از هدف‌‌‌گذاری برای تولید ۵ میلیون و ۲۸۰‌هزار تن محصولات کشاورزی در سال ۱۴۰۳ در آذربایجان شرقی خبر داد.
  • تولید نسل جدید کاتالیست در پتروشیمی شازند

    دنیای‌اقتصاد – اراک - محمدرضا اکبری‌‌‌اصل: در راستای بهسازی فرآیندهای تولید از یکسو و تلاش برای انجام فعالیت‌‌‌های با بهره‌‌‌وری بالاتر از سوی دیگر، واحد پژوهش و فناوری پتروشیمی شازند پروژه‌‌‌های متعددی تعریف کرده است. یکی از طرح‌‌‌ها که در ارتباط با واحد بوتن-۱ انجام شده تولید نسل جدید کاتالیست هموژنی دیمریزاسیون اتیلن موسوم به ARC۲ است. از مزایای اصلی این کاتالیست بر اساس نتایج تست‌‌‌های صنعتی می‌توان به کاهش مصرف کاتالیست و به دنبال آن کاهش مصرف کوکاتالیست تری-اتیل‌‌‌آلومینیوم (TEA) به واسطه افزایش فعالیت و راندمان واکنش، افزایش کارکرد مبدل‌‌‌های داخل لوپ و تمیزکاری راحت‌تر آنها، افزایش مدت زمان کارکرد توزیع‌کننده رآکتور و کاهش میزان ضایعات کاتالیست اشاره کرد. یادآور می‌شود نتایج تحقیقات و آزمایش‌های مربوطه در قالب یک اختراع با عنوان «بهبود عملکرد کاتالیست هموژنی بوتن-۱ با استفاده از اصلاح‌کننده ۱و۴-دی اکسان» به مالکیت شرکت پتروشیمی شازند به ثبت رسید.
  • برگزاری رویداد جوانی جمعیت در گلستان

    دنیای‌اقتصاد- گرگان: رویداد جوانی جمعیت ۲۹ اردیبهشت در تالار فخرالدین اسعدگرگانی در گلستان برگزار می‌شود. سرپرست دفتر امور زنان و خانواده استانداری گلستان با اشاره به هفته ملی جمعیت گفت: فرهنگ‌‌‌سازی برای رشد جمعیت، حساس‌‌‌سازی افراد نسبت به مساله جمعیت، معرفی دستاوردها و ظرفیت‌‌‌های دستگاه‌‌‌های اجرایی و گروه‌‌‌های مردمی، بسترسازی مناسب برای هم‌‌‌افزایی و تبادل اندیشه در میان جامعه نخبگانی برای رسیدن به نرخ رشد مطلوب در فرزندآوری و ازدواج از اهداف این رویداد است. زهرا‌‌‌‌سادات حسینی‌جبلی ادامه داد: در راستای برگزاری این رویداد کارگروهی هفت‌گانه برای بخش‌‌‌های مختلف تعریف و جلسات توجیهی داوران برگزار شده است تا بعد از ارزیابی، افراد نمونه استان معرفی و تجلیل شوند.
  • انتخاب گردشگران؛ داخلی یا خارجی؟

    دنیای اقتصاد-صدیقه نژادقربان: ماجراجویی در فضای باز، مدل‌‌‌‌‌های اشتراک‌‌‌‌‌گذاری و به چالش کشیدن صحت ادعاهای پایداری از جمله روندهای سفر پیش‌بینی‌شده توسط فعالان پیشرو در صنعت گردشگری برای سال ۲۰۲۴ است. از این‌رو، برخی از مدیران بهترین نهادها و شرکت‌های سفر و گردشگری در جهان، ارزیابی خود را از روند سفرهای ۲۰۲۴ مطرح کردند که گردشگری داخلی و کشف ناشناخته‌‌‌‌‌ها و پیش رفتن سفرها به سمت پایداری بیش از همه مورد توجه قرار خواهد گرفت. دلایل زیادی از جمله تنش‌‌‌‌‌های ژئوپلیتیک، درگیری و اقتصاد پرنوسان برای ناامید شدن از توسعه صنعت گردشگری با نزدیک شدن به پایان سال وجود دارد. با این حال، صنعت گردشگری انعطاف‌‌‌‌‌پذیر است و ابزاری مثبت برای تغییر و توسعه است. «گردشگری ذهن‌‌‌‌‌ها را باز می‌‌‌‌‌کند» شعار جشن‌‌‌‌‌های روز جهانی گردشگری در سال ۲۰۲۳ در ریاض بود که نشان‌‌‌‌‌دهنده نقش گردشگری در پیوند دادن فرهنگ‌‌‌‌‌ها و ترویج فراگیری است.
  • احداث ۷۸۰ واحد مسکونی برای مددجویان کمیته امداد لرستان

    دنیای‌اقتصاد – خرم‌‌‌آباد: مدیرکل کمیته امداد امام‌خمینی(ره) لرستان گفت: در راستای تامین مسکن مددجویان ۷۸۰ واحد مسکونی سال گذشته احداث و همچنین ۵۷۰ مورد کمک هزینه تعمیر مسکن و ۲۶۱مورد احداث فضاهای جانبی انجام شده است. جلال شیخ‌‌‌پور افزود: کمک هزینه خرید مسکن مددجویی نیز برای تامین ۸۷ واحد مسکونی به مددجویان پرداخت شده است.
  • خط قرمز مقابل آب‌های زیرزمینی

    دنیای اقتصاد-جواد حیدریان: تغییر اقلیم به‌‌‌طور چشمگیر و موثری اثر خود را بر میزان و تغییر الگوی بارش و افزایش دما در ایران گذاشته است. برای فهم این وضعیت می‌توان به داده‌‌‌های مرتبط با دهه ۴۰ و مقایسه آن با امروز مراجعه کرد. سال ۱۳۴۷ میزان بارش در ایران به‌‌‌طور میانگین ۲۷۰ میلی‌متر در سراسر کشور بوده ولی آمارها در سال ۱۴۰۰، عدد ۲۳۰ میلی‌متر بارش را نشان می‌‌‌دهد. روند کاهشی ۱۵درصدی، اثر تغییر اقلیم را نشان می‌‌‌دهد. اما نگران‌‌‌کننده‌‌‌تر از وضعیت طبیعی تحمیلی بر سرزمین، نوع فعالیت و بهره‌‌‌برداری از آب در ایران است که نشان می‌‌‌دهد فعالیت انسانی بیشتر از طبیعت منابع را از دست ما برده است. بررسی شاخص خشکسالی کشور در یک دوره ۵۴ساله نشان می‌‌‌دهد سال‌‌‌های ترسالی و خشکسالی با هم برابر بوده‌‌‌اند. بر اساس گزارش هفته‌‌‌نامه تجارت فردا، نمودارها نشان می‌‌‌دهند از سال ۱۳۷۷ تا ۱۳۹۷ ما به‌‌‌طور کلی دوره خشکسالی غالبی را تجربه کرده‌‌‌ایم. یعنی حدود ۲۰ سال عملا خشکسالی بر کشور استیلا داشته است. مقدار بارش به‌‌‌طور محسوس کاهش پیدا کرده اما سازمان مدیریت کشور و سیاستگذاری‌‌‌های اقتصادی در کشور در این زمان نه‌‌‌تنها به سمت کاهش و مدیریت مصرف نرفته، که این روند را بدتر هم کرده است.
  • ایجاد ۳۵ مرکز خرید تضمینی گندم و کلزا در لرستان

    دنیای ‌اقتصاد – خرم‌‌‌آباد: مدیر تعاون روستایی لرستان اظهار کرد: ۳۵ مرکز خرید گندم و کلزا توسط شبکه تعاون روستایی لرستان راه‌اندازی می‌شود. غلامعلی فتحی افزود: اکنون مقدمات راه‌‌‌اندازی ۲۶ مرکز خرید تضمینی گندم و ۹ مرکز خرید کلزا در سطح استان فراهم شده است. وی اضافه کرد: با توجه به نزول رحمت الهی و کیفیت مناسب مزارع در استان پیش‌بینی می‌شود سال زراعی خوبی برای کشاورزان و بهره‌‌‌برداران استان داشته باشیم.
  • سرمایه‌گذاری ۱۸ همتی در معدن و صنایع معدنی آذربایجان شرقی

    دنیای‌اقتصاد -تبریز: رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌‌‌ریزی آذربایجان شرقی از سرمایه‌گذاری ۱۸‌هزار و ۱۷۳ میلیارد تومانی و اشتغال ۷‌هزار و ۸۲۷ نفری در بخش معدن و صنایع معدنی استان خبر داد. حیدر فتح‌‌‌زاده در نشستی با معاونان شورای نظام فنی و اجرایی سازمان برنامه و بودجه کشور اظهار کرد: بخش اعظمی از سهم ارزش افزوده استان مربوط به بخش معدن بوده و بر اساس آمارگیری سال گذشته حدود ۱۳.۷‌درصد سهم ارزش افزوده معادن کل کشور در آذربایجان شرقی است. وی اضافه کرد: حدود ۱۸‌هزار و ۱۷۳ میلیارد تومان در بخش معدن استان سرمایه‌گذاری شده و میزان اشتغال این بخش ۷‌هزار و ۸۲۷ نفر است. وی وضعیت نرخ مشارکت و نرخ بیکاری استان را مطلوب دانست و افزود: ۴۲‌درصد ارزش افزوده استان مربوط به صنعت و معدن، ۹‌درصد در بخش کشاورزی و بقیه ارزش افزوده استان در بخش خدمات است.
  • طرح توسعه در پالایشگاه آفتاب

    دنیای اقتصاد-گروه استان‌ها/ بندرعباس: ساخت طرح توسعه‌‌‌ای نفت خام آفتاب با ظرفیت ۶۰ هزار بشکه در روز با حضور مسوولان ارشد استان هرمزگان کلید خورد. محدودیت‌‌‌ها در تأمین میعانات گازی به عنوان خوراک پالایشگاه و نیاز کشور به بنزین و گازوئیل موجب شد، استفاده از نفت خام به عنوان خوراک اصلی این پالایشگاه در دستور کار قرار گیرد. طرح توسعه پالایشگاه نفت خام آفتاب که عملیات اجرایی آن در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ آغاز شده طی ۱۵ ماه تکمیل و به بهره‌‌‌برداری خواهد رسید و اشتغال‌‌‌زایی بیش از یک هزار نفر به صورت مستقیم و چند هزار نفر غیر‌مستقیم را در پی خواهد داشت.
  • توسعه فضاهای تفریحی تبریز با احداث ۶ شهربازی‌‌‌ جدید

    دنیای‌اقتصاد – تبریز - وحیده حاجی‌محمدیاری: شهردار تبریز از بررسی طراحی و احداث ۶ شهربازی در کنار بهسازی امکانات مجتمع تفریحی باغلارباغی در سال‌جاری با همراهی بخش خصوصی خبر داد. یعقوب هوشیار در یکصد و نود و سومین جلسه شورای اسلامی شهر تبریز اظهار کرد: امسال ۶ شهربازی با مشارکت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و با تکیه بر توان تخصصی شهرداری ساخته می‌شود. هوشیار ادامه داد: در صورت عدم‌تمایل سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در این زمینه، شهرداری در دو نقطه شهر اقدام به احداث شهربازی خواهد کرد.
  • راه‌اندازی آزمایشی خط پردازش زباله در قائمشهر

    دنیای اقتصاد – ساری: خط پردازش زباله قائمشهر به صورت آزمایشی راه‌اندازی شد. در این مراسم، مفید اسماعیلی، عضو شورای شهر قائمشهر گفت: طبق توافقات؛ پیمانکاری که نسبت به نصب خط پردازش اقدام کرده تا سه ماه آموزش‌‌‌های لازم را به مهندسان ارائه می‌‌‌دهد تا اگر دستگاه دچار نقص فنی شد آنان هم بتوانند نسبت به نقص دستگاه اقدام کنند. وی تصریح کرد: قرار بر این است که نسبت به وضعیت زباله تجزیه و تحلیلی درمورد بازیافت و تبدیل به کود داشته باشیم و اینکه چه میزان از زباله تبدیل به کود و چه میزان بازیافت می‌شود.
  • آرامستان اصفهان ۴۰ ساله شد

    دنیای اقتصاد – اصفهان: مدیرعامل سازمان آرامستان‌‌‌‌‌‌های شهرداری اصفهان از هوشمندسازی آبیاری ۵۰ هکتار از فضای سبز باغ رضوان طی دوسال گذشته خبر داد و گفت: باغ رضوان با ۱۶۰ هکتار فضای سبز و ۱۲۲‌هزار درخت ‌‌‌‌‌‌و درختچه، از مهم‌ترین ریه‌‌‌‌‌‌های تنفسی شرق شهر اصفهان به شمار می‌‌‌‌‌‌رود. به گفته علی حاجیان در مراسم چهلمین سالگرد تاسیس این آرامستان؛ باغ رضوان در ۱۶۰ هکتار فضای سبز و ۱۲۲‌هزار درخت ‌‌‌‌‌‌و درختچه، از مهم‌ترین ریه‌‌‌‌‌‌های تنفسی شرق شهر به شمار می‌‌‌‌‌‌رود و سالانه بالغ‌‌‌‌‌‌بر ۷ میلیون نفر زائر به آن رفت‌‌‌‌‌‌وآمد دارند. وی افزود: طی دو سال گذشته، روند کفن‌‌‌‌‌‌ودفن در باغ رضوان تغییر کرد و در زمینه رعایت شرعیات و احکام کفن‌‌‌‌‌‌ودفن، رتبه نخست کشور را در میان آرامستان‌‌‌‌‌‌ها کسب کردیم.
  • ۱۰۰۰ میلیارد سرمایه‌گذاری برقی در خراسان جنوبی

    دنیای اقتصاد-بیرجند / محمد قربانی: مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی گفت: با گذشت حدود ۳۰ ماه از آغاز به کار دولت جدید، ۹۷۹میلیارد تومان طرح در صنعت برق استان سرمایه‌گذاری شده است. مهدی دادگر در گفت‌‌‌وگو با «دنیای‌اقتصاد»، با تشریح اقدامات ماندگار توسعه‌‌‌ای در صنعت برق استان اظهار کرد: در دو سال و نیم اخیر به منظور تامین و پایدارسازی شبکه برق استان، مجموعا ۶۷۱ کیلومتر شبکه فشار متوسط و ضعیف و ۴۰۵ دستگاه پست توزیع، احداث و اصلاح شده است که براین اساس به طور میانگین روزانه ۲ کیلومتر شبکه، توسعه و بهینه‌‌‌سازی شده است. وی به اقدامات صورت‌گرفته در حوزه تامین برق متقاضیان اشاره کرد و گفت: در طول این مدت، برای ۲۹‌هزار مشترک جدید شهری و روستایی تامین برق انجام شده است، همچنین عملیات انجام‌شده در این حوزه، شامل احداث ۱۱۵ کیلومتر شبکه فشار متوسط، ۲۴۳ کیلومتر شبکه فشار ضعیف و نصب ۲۷۵ دستگاه ترانس با اعتبار ۳۵۷ میلیارد تومان بوده است.
  • مازندران، منتظر یک‌هزار ون گردشگری

    دنیای‌اقتصاد - ساری: حدود ۷ماه از خبر تخصیص ۱۰۰۰ دستگاه ون برای حمل‌ونقل عمومی و گردشگری روستاهای مازندران می‌‌‌گذرد. لازم است یوسف نوری استاندار جدید مازندران اهتمام جدی به بحث حمل‌ونقل عمومی برای روستاها و شهرهای متبوع این روستاها داشته باشد تا بتوان به روند معکوس مهاجرت که به‌خاطر دورماندن روستاها از توسعه (تعریف توسعه با آنچه در اذهان است متفاوت است) مغفول مانده، امیدوار بود.استاندار سابق مازندران با شانزدهمین سفر شهرستانی خود به سوادکوه در مهرماه گذشته به‌‌‌همراه مدیران کل ادارات استان، در پاسخ به پرسش «دنیای‌اقتصاد» مبنی بر راهکار حمل‌ونقل عمومی روستاهایی که دو تا سه ساعت با شهر متبوع خود فاصله دارند؛ از اختصاص ۱۰۰۰ دستگاه ون برای حمل‌ونقل عمومی و امور گردشگری استان مازندران خبر داد. سید‌محمود حسینی‌‌‌پور رئیس دبیرخانه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی استاندار سابق نیز خواستار پیگیری این موضوع شده بود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر