شماره روزنامه ۵۹۹۴
|

دنیای ماشین

  • دو روی یک سکه

    خاطرم هست حدود ۸ سال پیش یکی از دوستان نویسنده که تیونری قابل و مکانیکی زبردست است، در مورد خودروهای ایتالیایی جمله‌ای گفت که بعد از مدت‌ها دوباره با دیدن فیات ۱۲۴ اسپرت کوپه برایم تداعی شد. او گفت: خودروسازان ایتالیایی در همه دوران از نظر فنی و طراحی صنعتی چند قدم از دیگر خودروسازان جهان جلوتر هستند. شاید زمانی که این جمله را شنیدم آنقدرها به آن توجه نکردم، اما وقتی در مورد این خودرو مطالعه می‌کردم، برایم جالب بود که سازندگان ایتالیایی در دهه ۶۰ میلادی پیشرانه‌هایی با سرسیلندرهای آلومینیومی و با دو میل سوپاپ به سبک DOHC در سرسیلندر تولید می‌کردند! زمانی که این خودرو را برای تست راندم بیشتر به عمق این جمله پی بردم.

  • حق انتخاب در بازار خودرو

    دنیای اقتصاد: انتخاب یک خودرو از میان گزینه‌های موجود در بازار شاید یکی از دشوارترین خریدهای ممکن باشد؛ چرا‌که اغلب باید بانگاهی بلند‌مدت به ماجرا نگریست. در این میان برخی هم هستند که با سرعت بیشتری خودروی خود را عوض می‌کنند. آنها نیز همیشه دوست دارند بدانند که خودروهای جدید کدام هستند و تفاوت‌ها و شباهت‌های آنها با خودرو کنونی‌شان چیست. در این صفحه سعی شده تا خودروهای مختلفی که از نظر قیمت یا قابلیت‌های فنی در یک کلاس قرار دارند با زبانی ساده با یکدیگر مقایسه شوند. ‌ به‌‌گونه‌ای‌که در نهایت خواننده بتواند دید کلی درخصوص خودروهای کلاس‌های مختلف پیدا کند.

  • حراج پیکاپ جنجالی تاپ گیر

    قبل از آنکه آشوب دعوای فیزیکی بین جرمی کلارکسون و تهیه‌کننده برنامه تاپ‌گیر منجر به خروج سه مجری مشهور از این برنامه پربیننده شود، یکی از محبوب‌ترین برنامه‌ها در قسمت ۲۲ فصل ۶ روی داد. جایی که یکی از ناآرام‌ترین پیکاپ‌های دنیا جلوی دوربین رفت. اکنون خبر می‌رسد که قرار است این خودرو در یک حراجی به نفع خیریه فروخته شود. خودروی جنجالی فوق پیکاپ رویایی F۱۵۰ نسخه رپتور تیون شده توسط شرکت نامدار هنسی است. درون سینه این فورد یک قلب حجیم ۶. ۲ لیتری هشت سیلندر Vشکل به قدرت باورنکردنی ۶۲۳ اسب‌بخار تعبیه شده است.
  • گران‌ترین خودرو‌های غیر‌کلاسیک جهان

    در دنیای خودروهای گران‌قیمت و سوپر اسپرت تنها چیزی که اهمیت ندارد کاربردی بودن و کارآیی خودرو است. خودروهایی که در لیست ۱۰ خودروی گران‌قیمت دنیا قرار می‌گیرند هر کدام‌شان اثری هنری ساخته شده از فلزات گران‌قیمت و مقاوم هستند که برترین فناوری‌های روز را برای رسیدن به قدرت و سرعت در یک جا جمع کرده‌اند. سرعت و قابلیت‌های این خودروها شاید هیچ‌گاه توسط مالکان ثروتمندشان استفاده نشوند و مجموعه‌دارهای عاشق خودرو طرفداران دو آتیشه این خودرو‌ها هستند و برخی از آنها چند سال پس از اینکه تولیدشان متوقف شود ممکن است به چند برابر قیمت خرید به حراج گذاشته شوند.
  • لبـاس جدید شوالیـه

    باید اعتراف کرد تاریخ خودروسازی با تاریخ مرسدس‌بنز تفاوت خاصی ندارد. امسال صدوسی‌امین سال حضور بنز در دنیای اتومبیل است. یک آلمانی اصیل که به معنی واقعی کلمه پرافتخار است. در طول این یک قرن و چند دهه، محصولات بسیاری از این شرکت آمدند و رفتند. برخی مدل‌ها به قدری خاطره‌انگیز و ماندگار بودند که هنوز هم حسرت دیگر تولید نشدنشان به دل هواداران مانده است. برخی مدل‌های دیگر هم مانند شهاب‌سنگ با درخششی ناگهانی در مدتی کوتاه چشم‌ها را به خود خیره کرده و کمی بعد خاموش می‌شوند. گروهی از مدل‌ها هم هستند که از دیرباز تولید می‌شوند ولی محبوبیت خاصی بین هواداران ندارند.
  • «سی‌ان‌جی»؛ اول مسیر یا آخر راه؟

    دنیای اقتصاد: خودروهای گازسوز را می‌توان بخش رها شده صنعت خودرو به حساب آورد؛ چرا‌که کمترین میزان تحقیق و توسعه صنعت خودرو در این حوزه انجام می‌شود و به نوعی خودروسازان بزرگ از گاز به‌عنوان سوخت جایگزین قطع امید کرده‌اند. اگرچه استفاده از این خودروها در کشورهای زیادی برای کاهش آلودگی محیط زیست تبلیغ می‌شود اما در عمل مشخص شده که گاز نمی‌تواند یک سوخت موثر برای پیشرانه خودروها باشد. در زمان‌هایی که قیمت نفت و به تبع آن بنزین افزایش پیدا می‌کند نقش خودروهای گازسوز پررنگ می‌شود؛ اما در سال‌های اخیر با پیشرفت‌هایی که در زمینه خودروهای الکتریکی و همچنین خودروهای بنزینی کم مصرف به وجود آمده بار دیگر مساله کارآیی خودروهای گازسوز و آینده آنها با تردید مواجه شده است.

  • گرد و خاک انگلیسـی‌ها

    رقابت فورد موستانگ و شورولت کامارو مانند دعوای دو آمریکایی قلدر خیابانی است. جدال میتسوبیشی لنسر و سوبارو ایمپرزا مانند دعوای دو سامورایی ژاپنی است. کل‌کل مرسدس‌بنز Sکلاس و ب‌ام‌و سری۷ مانند دعوای دو مهندس ثروتمند آلمانی است. اما شاید جالب‌ترین رقابت خودرویی، صف‌آرایی آستون‌مارتین و جگوار برابر هم باشد. این یعنی ما شاهد دعوای دو نجیب‌زاده شیک‌پوش انگلیسی هستیم. در ظاهر متین و باوقار ولی در باطن بسیار درنده و بی‌رحم. جگوار این گربه وحشی بعد از سال‌ها فرصت خوبی برای انتقام‌گیری از «دوک یورک‌شایر» پیدا کرده است.

  • مفهومی هوندا به خیابان‌ها می‌آید

    چندی پیش در نمایشگاه پکن، هوندا موتورز ژاپن از یک کانسپت خشن و بلندپرواز پرده‌برداری کرد. خودرویی به اسم Concept D. کراس‌اوور جمع و جوری که اصلا تصور نمی‌شد با آن چراغ‌های سفینه‌ای و آن سپر و جلوپنجره غیرمتعارفش به این زودی‌ها مجال حضور در خیابان را پیدا کند. اما در کمال تعجب شرکت اعلام کرده است که کانسپت دی را در قالب خودروی نهایی و تولیدی به دست مشتری خواهد رساند. شنیده‌ها حاکی از آن است که محصول فوق با نام UR-V به تولید انبوه می‌رسد. درباره مشخصات فنی آن اطلاعات محدودی در دست است. مثلا تنها می‌دانیم که برای آن دو پیشرانه ۴/ ۲ لیتری تنفس طبیعی و ۲ لیتری توربوشارژ در نظر گرفته شده است.
  • ناگهان اسپایکر شاسی‌بلند

    تب کراس‌اوور‌سازی حالا به بزرگ‌ترین خودروساز هلند نیز سرایت کرده است. گفته می‌شود اسپایکر قصد دارد در نمایشگاه آتی لس‌آنجلس از یک نمونه شاسی‌بلند پرده‌برداری کند. مدیرعامل شرکت با تایید این خبر حتی به این نیز اشاره کرد که پیشرانه این خودرو به‌طور حتم نمونه‌ای ۱۲ سیلندر Vشکل خواهد بود. اقدام این هلندی در روزهایی که اغلب خودروسازان دنیا به دنبال ساخت یک کراس‌اوور جمع‌وجور با پیشرانه‌ای کم مصرف و شهری هستند، قدری جای تامل دارد. البته ورود اسپایکر به دنیای قد بلندها آنقدرها هم تازگی ندارد.

  • برای حرفه‌ای‌های واقعی

    آستون‌مارتین مدل ۲۰۱۷ ونتیج S‌ خود را منحصرا برای استادان رانندگی طراحی و تولید کرده است. این انگلیسی مغرور روی سوپراسپرت واقعا مسابقه‌ای خود یک جعبه‌دنده دستی مسابقه‌ای از نوع ۷ سرعته «اسپرت‌شیفت نسل ۳» تعبیه کرده است. این یعنی ونتیج اِس با آن پیشرانه ۹/ ۵ لیتری ۱۲ سیلندر Vشکل خود که ۷۵۰ اسب‌بخار نیرو در ۶۷۵۰ دور در دقیقه و ۶۲۰ نیوتن‌متر گشتاور در ۵۷۵۰ دور در دقیقه تولید می‌کرد، حالا می‌تواند صفر تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت را در ۹/ ۳ ثانیه بپیماید و بعد از آن به سرعت نهایی ۳۳۰ کیلومتر در ساعت برسد.
  • ایرادات فنی و اقتصادی گازسوزها

    خودروهای گازسوز در حالی در برخی کشورها از جمله کشور خودمان مورد استفاده قرار می‌گیرند که تنها عامل جلو برنده آنها مشوق‌های مالی است که در قیمت گاز نسبت به بنزین داده می‌شود. تقریبا هیچ توجیه فنی در مورد استفاده از گاز به‌عنوان جایگزین بنزین وجود ندارد. برخی از رانندگان نیز عقیده دارند که استفاده از گاز در بلند مدت به موتور خودرو آسیب وارد می‌کند حتی اگر این موتور از ابتدا برای احتراق گاز طراحی شده باشد. این ادعا را تا حد زیادی کارشناسان نیز تایید می‌کنند. جدای از آسیب‌هایی که به قطعات موتور به دلیل خشک بودن گاز وارد می‌شود، قدرت موتور نیز در زمان استفاده از گاز با کاهش محسوسی رو‌به‌رو می‌شود.
  • اس کلاس جدید از بریتانیا می‌آید!

    در بین بهت و حیرت علاقه‌مندان به ستاره نقره‌فام اشتوتگارت، مرسدس‌بنز نه‌تنها ویرایش روباز S کلاس خود را تولید کرد بلکه فروشش را نیز با انتشار قیمت پایه،‌ استارت زد. به عقیده بسیاری از کارشناسان نباید یک خودروی لوکس ۴ درب فول‌سایز با آن همه خاطره ناگهان به یک محصول دو درب روباز تبدیل می‌شد. البته که غول‌های لوکس‌سازی مانند بنتلی و رولزرویس در این زمینه استثنا هستند. بادی‌کیت AMG، رینگ‌های ۱۹ اینچی، صندلی‌های چرم‌ دست‌دوز از نوع ناپا، به همراه گرم‌کن، سیستم صوتی ۱۳ بانده «بورمستر» و یک نمایشگر ۳/ ۱۲ اینچی فوق هوشمند لمسی از آپشن‌های معمولی این خودرو هستند.
  • در انتظار گلف ۴۰۰ اسب‌بخاری

    یکی از پرفروش‌ترین هاچ‌بک‌های دنیا می‌رود تا با یک دورخیز دلهر‌ه‌آور به دنیای سوپراسپرت‌ها وارد شود. فولکس‌واگن آلمان در نظر دارد خودروی مفهومی R۴۰۰ را لباس واقعیت بپوشاند و رویای گلف ۴۰۰ اسب‌بخاری را راهی خیابان کند. به گفته یکی از مدیران ارشد فولکس‌واگن، پروسه طراحی و توسعه زیرساخت برای خط تولید این هاچ‌بک مراحل نهایی خود را پشت سر می‌گذارد و احتمال دارد فروش آن از ۳ ماه دیگر استارت بخورد. دو سال پیش وقتی آر۴۰۰ را در نمایشگاه پکن رونمایی کردند، معلوم شد که پیشرانه‌اش همچنان ۲ لیتری توربوشارژ است ولی به طرزی پیچیده قدرتش به مرز ۴۰۰ اسب‌بخار رسیده است.
  • لوکسی که زیادی اسپرت است

    نسخه ۲۰۱۶ بنتلی کانتیننتال جی‌تی اسپید با مشخصات فنی خیره‌کننده‌ای راهی بازار خواهد شد. درست مانند سوپراسپرت‌های جوان‌پسند. انگار نه انگار که اساسا این خودرو یک محصول لوکس به حساب می‌آید. بنتلی روی پیشرانه ۶ لیتری ۱۲ سیلندر Wشکل دو توربوی کوپه جدید خود ۷ اسب‌بخار نیرو و ۲۰ نیوتن‌متر گشتاور اضافه کرده است. این یعنی رسیدن به مرز قدرت ۶۴۲ اسب‌بخار و گشتاور ۸۴۰ نیوتن‌متری. با تغییرات مهندسی که در بلوک موتور انجام شد حالا گشتاور می‌تواند به راحتی در بازه بین ۲۰۰۰ تا ۵۰۰۰ دور در دقیقه به چرخ‌ها فشار بیاورد.
  • وقتی جیپ رانگلر قد می‌کشد

    در میان خودروهای جیپ وجود یک پیکاپ عظیم‌الجثه همواره جایش خالی بوده است و به نظر می‌رسد درخواست‌ها و التماس‌ها به جیپ بالاخره به نتیجه رسیده است و در سال ۲۰۱۸ پیک آپی واقعی به بازار خواهد آمد. این خودرو، بزرگ و سوپرشارژر خواهد بود. این مدل در سال ۲۰۱۵ برای اولین بار در نمایشگاه SEMA در معرض نمایش قرار گرفت و در سال ۲۰۱۶ هم ستاره نمایشگاه Ester Jeep Safar بوده است. این خودرو با نام کامل Jeep Wrangler Bandit Pickup خودرویی استثنایی است که جیپ‌های صحرا (رانگلر) اجداد دیرینه‌اش هستند و هر چه به گذشته برویم این مدل از جیپ کوچک و کوچک‌تر می‌شود و با گذشت زمان طراحان رانگلر ابعاد آن را بزرگ و بزرگ‌تر کردند و در حال حاضر در مدل بندیت پیک‌آپ، موتور بزرگش با حجم ۷ لیتر و با داشتن ۸ سیلندر می‌تواند قدرتی برابر با ۷۰۰ اسب بخار تولید کند.
  • آغاز فروش اینفینیتی غول‌کُش

    زیرمجموعه ویژه‌ساز نیسان جدیدترین نسخه از «کیو۵۰» خود را برای فروش در بازارهای جهانی آماده عرضه کرد. سدان لوکس-اسپرت ژاپنی‌ها بعد از پست سر گذاشتن آزمون‌های جاده‌ای زیر پوشش‌های استتاری، حالا با چراغ سبز شرکت مادر، مجوز تولید انبوه را اخذ کرده است. محصول جدید به نسبت ویرایش قبلی حالا جسورتر و ماجراجوتر به نظر می‌آید. به خصوص وقتی به آن چراغ‌های فرم‌دار و آن سپرهای تیزشده‌اش نگاه می‌کنیم. اگزوزهای دوبل استیل با طنین گوش‌نواز و رینگ‌های ۱۹‌اینچی، المان‌هایی هستند که نبودشان خیلی روی این خودرو حس می‌شد.
  • وانتـی برای رالی!

    سیلورادو آنقدر توانمندی دارد که شورولت به‌عنوان شرکت سازنده قصد دارد آن را راهی مسابقات رالی کند. البته واقعیت آن است که چنین اتفاقی هرگز رخ نمی‌دهد و آنچه شِوی ساخته پیکاپی است که از قابلیت‌های تحسین‌برانگیز فنی بهره می‌برد. نسخه ۲۰۱۶ سیلورادو با نام «رالی ادیشن» مجهز به یک پکیج منحصر به فرد بهینه‌سازی شده تعلیق و هندلینگ است. استفاده از رینگ و لاستیک
    ۲۲ اینچی مخصوص رالی با آن پوشش مشکی‌رنگ در کنار رنگ‌بندی استثنایی بدنه،‌ جلوه‌ای دلربا از این خودرو ساخته است. شورولت تاکید می‌کند که سیلورادوی جدید یک سر و گردن از مدل قبلی یعنی «ویرایش نیمه‌شب» کارآمدتر و هیجان‌انگیزتر است.
  • پشت فرمان شوماخر!

    آنهایی که می‌خواهند حس و حال مایکل شوماخر را در روزهای جوانی تجربه کنند یک فرصت استثنایی به دست آورده‌اند. قرار است تا چند هفته دیگر یکی از ماشین‌های فرمول یک به حراج گذاشته شود. ماشینی که مایکل شوماخر زمانی که در تیم فرمول یک بنتون عضویت داشت آن را می‌راند. خودرو مذکور B۱۹۱ نام دارد. این ماشین را می‌شود ماشین شانس مایکل شوماخر نیز نامید. شوماخر در سال ۱۹۹۲ میلادی از این ماشین استفاده می‌کرد و نخستین پیروزی‌های خود را برای تبدیل شدن به قهرمان جهان در آینده با آن به دست آورد. از مجموع هفت قهرمانی در دنیای فرمول یک، دو قهرمانی در تیم بنتون به دست آمده است.
  • امکاناتی که رانندگی را لذت‌بخش‌تر می‌کنند

    وجود بعضی چیز‌های کوچک و شاید کم اهمیت می‌توانند تفاوت‌های بزرگی را در زندگی مدرن امروزی ایجاد کنند. این چیزها یا بهتر است بگوییم امکانات وقتی وارد دنیای ماشین‌ها می‌شوند اهمیتی دو‌چندان می‌یابند. چرا که امروزه استفاده از خودروها به بخش جدایی‌ناپذیری از زندگی تبدیل شده است و افراد وقت زیادی را هر روز در خودروها برای رسیدن به سر کار و جابه‌جا‌یی‌های شهری سپری می‌کنند. افراد در ترددهای شهری یا بیرون شهری با موقعیت‌های مختلفی مواجه می‌شوند که داشتن برخی امکانات ساده تفاوت‌های زیادی را ایجاد می‌کنند.
  • کیا و دنیای مسابقه‌ای‌ها

    نمی‌توان منکر موفقیت‌های چشمگیر این خودروساز آسیایی در دهه اخیر شد. شرکتی که حالا در قلب اروپا و آمریکا نیز به فروشی خارق‌العاده دست پیدا کرده است. اما با تمام این تفاسیر شاید حضور این کره‌ای پرافتخار در دنیای مسابقات خیلی زود به نظر بیاید. هرچه هست، کیاموتورز قصد دارد با نسخه تی‌‌سی‌‌آر هاچ‌بک Ceed خود راهی مسابقاتی به همین نام شود. رقابت‌هایی که تا چندی دیگر با حضور آلفارومئو از ایتالیا، سئات از اسپانیا و فولکس‌واگن و اوپل از آلمان رنگ‌ و بویی جدی‌تر به خود می‌گیرند. فصل دوم رقابت‌های تی‌‌سی‌‌آر در بحرین برگزار خواهد شد و برگزارکنندگان رقابت‌های فرمول یک این کشور نیز از حامیان اصلی آن خواهند بود.
  • اروپا فراری از گازسوزها

    میلیون‌ها سال پیش موجوداتی که روی این کره خاکی می‌زیسته‌اند نمی‌دانستند که بعد هزاران قرن تحمل فشار و دمای زیاد در زیر خروارها خاک و سنگ تبدیل به موادی اولیه برای سوخت و به حرکت در آمدن خودروهای امروزی می‌شوند. حمل‌و‌نقل و پیشرفت بشر امروز مدیون همان گیاهان و موجوداتی است که پیش از ما می‌زیسته‌اند و امروزه انسان‌ها می‌توانند با استخراج آن و تبدیل به شکل قابل احتراق باک خودروهای خود را پر سوخت کرده و به هر کجا که بخواهند بروند. نقشی که نفت و گاز در رشد و پیشرفت دنیای ماشین‌ها و پیشرفت انسان داشته است اثرات مختلفی داشته است و سوال‌های زیادی را در ذهن انسان به‌وجود آورده است.
  • کوسه باواریا آزاد شد

    در ایامی که تمام هوش و حواس ب‌ام‌و آلمان درگیر طراحی و ساخت سواری‌های سری۲، سری۴ و شاسی‌بلند X۲ خود بود، شرکت تیونینگ جی پاور با خونسردی تمام منتظر فرصتی بود که اوج توانمندی‌های جدیدش را نشان دهد. با فروکش کردن هیاهوی محصولات جدید شرکت،‌ نوبت جی‌پاور شد تا غول ۷۴۰ اسب‌بخاری‌اش را از قفس آزاد کند. آنچه این شرکت انجام داده تقویت سری ۶ است که خود پیش‌تر توسط بخش موتوراسپرت ب‌ام‌و یعنی ام‌پاور تقویت شده بود. در حقیقت M۶ استاندارد می‌توانست ۵۶۰ اسب‌بخار نیرو را از دل پیشرانه ۴/ ۴ لیتری هشت سیلندر Vشکل خود بیرون بکشد ولی این محصول با افزایش ناگهانی ۱۸۰ اسب‌بخار خروجی به مرز ۷۴۰ اسب‌بخار دست پیدا کرده است.

  • کسب‌و‌کار ضد گلوله‌ها

    ساخت خودروهای ضد گلوله در برخی نقاط دنیا که جرم و جنایت بیشتر اتفاق می‌افتد تجارت پرسودی را برای شرکت‌های فعال در این زمینه ایجاد کرده است. برای مثال در برزیل پنج برابر بیشتر از آمریکا موضوع شلیک به خودروها و جرم و جنایت رخ می‌دهد و مشتریان بیشتری برای خودروهای ضد گلوله وجود دارد. تحولات سیاسی و انقلاب‌های جهان عرب با عنوان بهار عربی به این صنعت رونق زیادی داده است و شیوخ زیادی در کشورهایی که تحولات خشونت‌آمیز در آنها افزایش یافته مشتریان این خودروها شدند. خودرو‌سازانی مانند مرسدس بنز و بی‌ام‌و و البته در برهه‌ای از زمان فورد نسخه‌هایی از خودروهای ضد گلوله برای مشتریان خاص و ثروتمندشان ساخته‌اند.
  • حمل‌ونقل‌های آینده

    امروزه با‌وجود پیشرفت‌های زیاد در دنیای مجازی و کاهش فاصله بین افراد همچنان وجود بعد مسافت مانعی برای بشر به‌حساب می‌آید. مسافرت‌ها و جابه‌جایی‌های امروز با وجود ترن‌ها و هواپیماهای سریع همچنان انسان امروز را راضی نکرده است. وقت به‌عنوان عاملی مهم در زندگی امروزی به‌قدری اهمیت دارد که برای کمتر تلف شدن آن مخصوصا برای رسیدن به نقطه‌ای دیگر انسان‌ها هر کاری انجام می‌دهند تا از نظر رشد فناوری به جایگاهی برسند که فاصله‌ها به اندازه صرف یک فنجان چای کوتاه شود. ساخت هواپیماهای مافوق صوت مسافربری مانند کنکورد در همین راستا بوده که با شکست مواجه شده است، هر‌چند ناسا در تلاش است تا با رفع نواقص پروژه‌ای قدرتمند‌تر را معرفی کند اما راه زیادی برای رسیدن به آن نقطه وجود خواهد داشت و البته ریسک حمل‌ونقل‌ هوایی در سرعت‌های بالا با فناوری موجود بیشتر است.
  • موتورسیکلت‌های توربو می‌آیند

    برخلاف خودروها، موتورسیکلت‌ها به ندرت دستخوش تغییرات بنیادی در تکنولوژی به کار رفته در آنها می‌شوند. اما یکی از این تغییرات بنیادی در راه است. به زودی شاهد موتورسیکلت‌هایی خواهیم بود که به توربوشارژر مجهز هستند. دهه‌ها است که از توربوشارژر برای تقویت موتور خودرو استفاده می‌شود اما اکنون زمان آن رسیده تا موتورسیکلت‌ها نیز توربوشارژر را تجربه کنند. در حال حاضر موتورسیکلت‌ها عملا نیازی به قدرت حاصل از توربوشارژر ندارند. چرا که باتوجه به وزن پایین موتورسیکلت در مقایسه با خودرو، نیرویی که از موتور آنها بیرون می‌آید، به راحتی می‌تواند شتاب و سرعت لازم را به آنها بدهد.
  • سربلندی اولین شاسی‌بلند برقی!

    زمانی که شرکت تسلا اعلام کرد اولین خودروی شاسی بلند الکتریکی دنیا را خواهد ساخت سوال‌های زیادی در ذهن کارشناسان و علاقه‌مندان دنیای ماشین‌ها به‌وجود آمد و در درستی این ادعا شک و شبهه‌هایی وجود داشت، اما این شک‌ها بعد از رونمایی این خودروی پر قدرت برقی رنگ و بوی باور به خود گرفت و همگان دریافتند می‌توان با نیروی برق و باتری خودروهایی سبز و پر قدرت و پر شتاب ساخت. در نظر بگیرید که شما مالک یک دستگاه تسلا مدل ایکس هستند و می‌خواهید تریلری برای رفتن سفری طولانی به خودروی خود ببندید. سوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که نصب چنین وسیله‌ای به خودرو چه تاثیری روی عملکرد آن دارد.
  • خودروها هم می‌توانند برق بدزدند!

    شرکت ولوو به‌عنوان یکی از خوشنام‌های صنعت خودرو‌ در اقدامی عجیب و با انتشار فایلی تصویری راز سرقت برق در بزرگراه‌ها را فاش کرد. سرقت برق در بزرگراه‌ها برای تامین برق مورد‌نیاز خودروهای برقی و هیبریدی بدون هیچ‌گونه پرداختی در کلیپ منتشر شده به تصویر کشیده شده است. ولوو از این فایل تصویری برای نمایش قابلیت هیبریدی خودروی شاسی‌بلند جدیدش با نام XC۹۰ T۸ استفاده کرده است.
    این شاسی‌بلند ولوو جعبه‌ای هنری است که تمام آنچه یک شاسی‌بلند از نوع SUV باید داشته باشد را در خود جای داده است که به‌صورت خلاقانه در این کلیپ تبلیغاتی معرفی شده است.
  • جادوگری به معنای واقعی

    با اینکه دیگر فراری ۴۵۸ ایتالیا یک مدل قدیمی محسوب می‌شود ولی باز با این حال تیونرها دست از سرش برنمی‌دارند. حالا نوبت به شرکت «میشا دیزاین» رسیده که هنر خود را روی این اعجوبه ایتالیایی نشان دهد. آنچه می‌بینید یکی از زیباترین تیونینگ‌های روی این خودرو است. سوپراسپرتی که رنگ بدنه آن مشکی ساتن با رینگ‌های قرمز است. المان سرخ‌ را به‌صورت ریزه‌کاری‌های چشم‌نواز در برخی از قسمت‌های آیرودینامیک بدنه نیز می‌بینیم. تیونرهای میشا نیمی قطعات اصلی بدنه ۴۵۸ را از ابتدا طراحی کردند. مانند گلگیر جلو و عقب، کاپوت و بخشی از اسپویلر عقب.

  • رکورد سرعت روبازها شکسته شد

    سودای سرعت همیشه باعث شده است تلاش‌ها برای افزایش آن هیچ‌گاه متوقف نشود و یکی از اهداف مهم غول‌های خودرو‌سازی در طول تاریخ این صنعت رسیدن به سرعت‌های بالا و حیرت‌انگیز بوده و دهه‌ها تلاش مهندسان و خودرو‌سازان باعث شده است پله‌های ترقی و افزایش سرعت در خودروها در هر دهه افزایش چشمگیری داشته باشد. این روزها خبر شکسته شدن رکورد سرعت توسط هنسی ونوم جی تی اسپایدر نقل محافل خودرویی شده است. این خودرو که از نوع روباز و بدون سقف است با رسیدن به سرعت ۴۲۷ کیلومتر در ساعت رکورد سرعت روباز‌ها را با حضور داوران و تجهیزات دقیق ثبت سرعت در رویدادی رسمی در کالیفرنیا شکسته است.
  • همه‌چیز درباره شلبی ۲۰۱۷

    موستانگ با تیونینگ استادانه شلبی وارد بازی می‌شود. فورد می‌گوید که این عضلانی محبوب را به پکیج منحصر به فرد مخصوص پیست مجهز کرده است. پکیجی که در آن سیستم‌های تعلیق، ترمزگیری و هندلینگ دستخوش تغییرات اساسی شده‌اند. یکی از شاخصه‌های این تیپ از موستانگ‌ها، استفاده از رول‌های تقویت‌شده در سراسر اتاق و زیر کاپوت و صندوق عقب است. البته به‌گونه‌ای‌که حضورشان آنقدرها هم محسوس نیست. شاید برای اولین‌بار باشد که فورد از سیستم فنربندی «مگنا راید» که تعلیق را با کمک فناوری مغناطیس کنترل می‌کند، روی یکی از تولیدات اسپرت خود استفاده می‌کند.

  • سریع‌ترین لادای تاریخ

    در رقابت‌های آتی رالی با مسیرهای دشوار، علاوه بر فورد آمریکا، سیتروئن فرانسه و هوندای ژاپن حالا قرار است لادای روسیه نیز حضور داشته باشد. اتفاقی عجیب از شرکتی که محصولاتش را اغلب به‌عنوان خودروهایی سنگین و تنبل می‌شناسیم. این خودروساز اکنون با معرفی کالینا ویرایش NFR توانسته سریع‌ترین محصول کل تاریخ خود را تولید کند. برای این خودروی ساده از یک پیشرانه ۶/ ۱ لیتری تقویت‌شده به قدرت ۱۳۶ اسب‌بخار بهره گرفته شده است. جعبه‌دنده مسابقه‌ای و ضریب کوتاه آن به‌صورت ۵ سرعته دستی طراحی شده است. این پکیج کاری کرده است که شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت کالینا ۹.

بیشتر