شماره روزنامه ۵۹۹۵
|

ويژه‌ نامه سراسري «معرفي اتاق‌هاي بازرگاني استان‌ها»

  • همراهی دولت با بخش خصوصی برای عبور از رکود

    توانمندسازی بخش خصوصی یکی از مهم‌ترین محورهای مورد تاکید دولت یازدهم است و در همین راستا مشارکت فعالان اقتصادی و اتاق‌های بازرگانی در سفرهای استانی و نیز اعزام هیات‌های تجاری مورد توجه قرار گرفته است. اتاق‌های بازرگانی استان‌ها با تمرکز بر صنایع استان‌ها به نقاط قوت و ضعف آنها پرداخته و می‌توانند ظرفیت‌ها و مشکلات صنایع فعال و بنگاه‌های اقتصادی استان‌ها را به گوش مسوولان برسانند. مدون کردن برنامه‌ها و پیگیری اجرای آنها از مهم‌ترین موضوعاتی است که روسای اتاق‌های استان‌ها از هر فرصتی برای بیان آنها استفاده می‌کنند.

  • پیگیری مصوبات دولت از مقامات محلی

    سیدجواد زمانی/ معاون استان‌های اتاق ایران

    براساس سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مصوب شده توسط مقام معظم رهبری، اتکا به قدرت‌های داخلی و نگاه به بازارهای بین‌المللی در بحث اقتصادی مورد توجه دولت قرار گرفته است. درک و حل مشکلات مردم و فعالان اقتصادی، با حضور مستقیم دولتمردان در شهرهای مختلف از طریق شرکت در سفرهای استانی تحقق خواهد یافت. تاثیرات اطلاع‌رسانی مشکلات در سراسر کشور از سوی کارشناسان به مسوولان رده‌بالای دولتی، بسیار کمتر از ملاحظه مستقیم این گرفتاری‌ها است.

  • ساختار نامناسب صادراتی و راه طولانی رشد اقتصادی زنجان

    صادرات استان زنجان از نظر کالاهای صادراتی و کشورهای هدف از تنوع لازم برخوردار نیست، به طوری که ۷۰ درصد ارزش سبد صادراتی استان به کالاهای معدنی خام و انواع ترانسفورماتور اختصاص دارد. مهندس غلامحسین جمیلی در این رابطه اعتقاد دارد که اقتصاد مقاومتی و پیگیری برنامه‌های آن می‌تواند بستر مناسبی در جهت توسعه تجارت خارجی در استان باشد. در کنار ‌تمهیدات در نظر گرفته شده در برنامه‌های ملی و استانی برای توسعه صادرات، تولید کالاهای صادرات‌گرا و بازار محور در استان باید در اولویت و راس تمامی ‌برنامه‌های استانی این حوزه قرار گیرد، چرا که مهم‌ترین عامل در ساختار نامناسب صادرات استان، عدم تولید کالاهای صادراتی متناسب با نیاز بازارهای هدف بوده است.

  • ایجاد مسیر سبز برای رسیدگی به درخواست‌های استان کرمانشاه

    رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمانشاه به نمایندگی بخش خصوصی این استان ضمن خیرمقدم به ریاست جمهوری در سفر به این استان، به سخنرانی پرداخت. کیوان کاشفی در دو بخش سخنان خود را مطرح کرد و در بخش نخست به شرایط کلی اقتصاد کشور پرداخت. او در بخش دوم سخنانش با بیان شرایط استان کرمانشاه، درخواست‌های فعالان اقتصادی این استان را از ریاست جمهوری مطرح کرد. کاشفی با قدردانی از عملکرد سه ساله دولت گفت: امروز که با یکدیگر گفت‌وگو می‌کنیم سه سال از عمر دولت شما می‌گذرد، سه سال سراسر فعالیت و امید و سا‌ل‌هایی که موفقیت‌های بزرگی برای کشورمان رقم زده و البته افسوسهایی که همچنان با ماست.

  • سهم بالای اقتصاد کشاورزی در کرمانشاه

    کرمانشاه یکی از قطب‌های کشاورزی ایران است؛ تولید گندم، نخود، جو و محصولات باغی این استان از نظر کیفیت و کمیت منحصر به فرد است و به گفته مسوولان کشاورزی می‌تواند یکی از راه‌های توسعه استان کرمانشاه باشد. در این خصوص گفت‌وگویی با ناصر مرادی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمانشاه و رئیس شورای ملی نخود ایران داشتیم که در زیر می‌خوانید:

    از پتانسیل‌های کشاورزی کرمانشاه صحبت کنید.

    کرمانشاه یکی از قطب‌های کشاورزی کشور است، خاک آن حاصلخیز و خوب است و باغ ها و زمین‌های کشاورزی قابل توجهی داریم.

  • پیش‌نیازهای افزایش سهم گردشگری کرمانشاه

    گردشگری یکی از مهمترین پتانسیل‌های توسعه کرمانشاه است و همواره گفته می‌شود اگر از این پتانسیل به خوبی استفاده شود می‌توان بخش قابل توجهی از بیکاری استان را کاهش داد. در همین راستا در اتاق بازرگانی کرمانشاه کمیسیونی در خصوص گردشگری آغاز به کار کرده تا برنامه‌های گردشگری استان با جدیت بیشتری پیگیری شود. گفت و گویی با بابک ترابی رئیس کمیسیون گردشگری اتاق کرمانشاه و عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی کرمانشاه داشتیم که در ادامه می خوانید.

    کرمانشاه چه جاذبه‌های گردشگری ای دارد که می‌توان برای ایجاد شغل روی آنها سرمایه گذاری کرد؟

    استان کرمانشاه دارای چهار هزار اثر تاریخی است که از این تعداد ۱۹۰۰ مورد آن به ثبت رسیده است.

  • علاج نشدن واقعه

    داریوش پناهی/ دبیر کل اتاق بازرگانی کرمانشاه

    سه سال و اندی از عمر دولت تدبیر و امید سپری شده، ایام به سرعت گذشته و به‌رغم تلاش مستمر و دلسوزانه دولتمردان، هنوز انتظارات ایجاد شده در اذهان عمومی ‌برآورده نشده است.

    با وجود کاهش تورم، معیشت مردم بهبود نیافته و به جرات می‌توان گفت جامعه کشاورزان، کارمندان، اصناف و کارگران، سفره کوچکشان بزرگتر نشده است. در بخش کشاورزی کماکان درآمد واسطه‌ها و دلالان بسیار بیشتر از کشاورزان است، همواره افزایش حقوق کارمندان و کارگران کمتر از تورم است، اصناف با رکود سنگین مواجه‌اند و دخل و خرجشان متعادل نیست، بیکاری کاهش نیافته، چرخ کارخانه‌ها روانتر نمی چرخد، قاچاق کمتر نشده و فقر کاهش نیافته است.

  • اعلام آمادگی واحدهای تولیدی برای حضور در منطقه ویژه اقتصادی اسلام‌آباد غرب

    مناطق ویژه اقتصادی یکی از مزیت‌های توسعه در کشور محسوب می‌شوند. استان کرمانشاه نیز از این مزیت‌ها بی‌نصیب نمانده و در سفر دولت‌های گذشته به استان دو منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین و اسلام‌آباد غرب برای کرمانشاه به تصویب رسید. اکنون این دو منطقه هر دو در دست اجرا هستند و به خصوص منطقه ویژه اقتصادی اسلام آبادغرب در مرحله استقرار واحدها است. در خصوص ویژگی‌ها و آخرین وضعیت این منطقه، گفت‌وگویی با فرهاد تاب زر، رئیس هیات مدیره منطقه ویژه اقتصادی زاگرس (اسلام آبادغرب) داشتیم.

    فلسفه ایجاد منطقه ویژه اقتصادی زاگرس چه بود؟

    این منطقه با هدف تامین رشد پویا و بهبود شاخص‌های اقتصاد مقاومتی و دستیابی به اهداف سند چشم انداز بیست ساله ایجاد شد.

  • برند شهری؛ الگویی برای ترسیم مسیر توسعه زنجان

    امروزه شهرها در فضای اقتصاد پسافوردیستی، دارای نقش و اهمیت قابل توجهی‌ نسبت به گذشته شده‌اند. شهرها و مناطق شهری با مکان‌های دیگر در زمینه‌های مختلف مانند سرمایه‌گذاری و سرمایه‌پذیری، توریسم، مراکز خرید، و رخدادهای اجتماعی و فرهنگی رقابت می‌کنند و این به واسطه فشارهای ناشی از سرعت جهانی شدن تشدید شده است، به طوری که دیگر رقابت در میان شهرهای همجوار مطرح نیست بلکه در شبکه‌ای از شهرهای جهانی اتفاق افتاده که ممکن است بسیار از هم دور باشند. یکی از مهم ترین ابزارهای قابل رقابت در این شبکه برخورداری از «برند شهری» معتبر است.

  • توانایی های صنعت نساجی را دریابیم

    با وجود اینکه زنجان در زمره پنج استان برتر حوزه نساجی کشور است اما این صنعت این روزها حال خوشی ندارد و واحدهای نساجی این استان به طور میانگین با ۳۰ درصد ظرفیت فعالیت می‌کنند. به اعتقاد علی کلانتری ، عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان زنجان، افزایش میزان قاچاق عمده‌ترین چالش صنعت نساجی کشور است و این عامل نه تنها باعث ورود کالای بی کیفیت به ایران می شود بلکه به قدرت رقابت تولیدکنندگان داخلی لطمات جبران ناپذیری وارد می کند.

    با توجه به رکود حاکم در بخشهای مختلف شرایط صنعت نساجی در استان را چگونه ارزیابی می کنید؟

    استان زنجان جزو پنج استان برتر در صنعت نساجی کشور بوده و در خصوص فناوری مورد استفاده در کارخانه‌ها نیز رتبه دوم پس از استان اصفهان را از آن خود کرده و جایگاه خوبی نیز در صنعت ریسندگی و بافندگی دارد، اما با توجه به رکود حاکم بر اقتصاد کشور این صنعت نیز مانند سایر صنایع استان با رکود مواجه است.

  • چالش‌های صنعت نمایشگاهی در کشور

    به اعتقاد کارشناسان، صنعت نمایشگاهی به دلیل ارتباط مستقیم با بازاریابی و تجارت، یکی از ارکان اصلی اجرای اقتصاد مقاومتی به شمار می‌رود، اما این صنعت با چالش‌های متعددی مواجه است که ضرورت رفع آنها بر کسی پوشیده نیست. ویژگی اصلی یک نمایشگاه آن است که فعالیت‌های اقتصادی را در یک محدوده خاص متمرکز می‌کند، به گونه‌ای که عرضه کنندگان کالا و خدمات یا افرادی که علاقه مند به انتخاب کالا هستند می‌توانند از این تمرکز حداکثر بهره را ببرند. در راستای بررسی اهمیت صنعت نمایشگاهی و روابط تنگانگ آن با امور مختلف اقتصادی، با رضا سلیم ساسانی، ریاست اتاق اصناف و مدیر عامل نمایشگاه بین‌المللی کرمانشاه گفت‌وگویی داشتیم.

  • جذابیت‌های سرمایه‌گذاری در صنعت برق زنجان

    به اعتقاد عضو هیات ریسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان، با توجه به پتانسیل‌های موجود، این استان توان جذب سرمایه‌گذاری جدید به میزان ۱۵۰۰ میلیارد تومان در بخش صنعت برق و الکترونیک را داراست. علی‌یگانه فرد در این گفت‌وگو استان زنجان را در حال تبدیل شدن به قطب صنعت برق دانست و تاکید کرد: حمایت از تولیدکنندگان داخلی و تقویت آنها برای رقابتی شدن، زمینه رونق تجارت صادراتی را فراهم می‌کند.

    حضور شرکت‌های فعال در صنعت برق و الکترونیک استان زنجان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ آیا به راستی این استان در حال تبدیل شدن به قطب برق و الکترونیک است؟

    با لحاظ کردن صنایعی که در تولید تجهیزات و نیازهای اساسی صنعت برق در استان مستقر هستند، می‌توان گفت هم اکنون استان زنجان شرایط اطلاق قطب برق را بیشتر از همه استان‌های دیگر دارد.

  • بستر تولید را فراهم کنیم

    اسدالله درویش امیری/ استاندار زنجان

    بی‌تردید تولید نقش مهم و اساسی در اعتلای حیات اقتصادی و اجتماعی هر جامعه‌ای ایفا کرده و توجه به بازار کار به عنوان خروجی عملکرد اقتصادی دولت‌ها بسیار حائز اهمیت است. از این رو دولت یازدهم با نگاهی ویژه به بحث کار و رفع معضل بیکاری تمام تلاش خود را معطوف به توسعه متوازن تمامی بخش‌ها (صنعت، معدن،کشاورزی، خدمات، گردشگری) با محور صنعت در اولویت برنامه‌های خود قرار داده است.

    ارزیابی عملکرد دولت طی سه سال گذشته نیز، حاکی از کارنامه درخشان دولت یازدهم در این عرصه بوده است از این رو توسعه همه جانبه استان زنجان نیز همگام با سایر استان‌ها در راستای سیاست‌های دولت یازدهم قرار دارد تا با رفع موانع تولید در راستای ایجاد اشتغال گام‌های مهمی در استان برداشته شود.

  • دبیرخانه نهضت عمومی‌استفاده از کالای ایرانی تشکیل شود

    جلسه هم‌اندیشی اقتصاد مقاومتی ومبارزه با کالای قاچاق به منظور حمایت از کالای ایرانی و اشاعه فرهنگ استفاده از تولیدات داخلی به میزبانی و همت اتاق زنجان و باحضور تنی چند از مسوولان سازمان‌های ذی‌ربط استانی درمحل اتاق زنجان برگزار شد. دراین نشست رئیس اتاق زنجان ضمن تاکید بر لزوم مبارزه جدی با قاچاق کالا برای حمایت از تولید داخلی اظهار کرد: کالاهای بی‌کیفیت یا کالاهایی که در شرایط نابرابر در خارج تولید و برای قبضه بازار وارد کشورمی شوند، ضربات مهلکی بر بدنه تولید داخلی وارد می کنند و باید مبارزه جدی با این پدیده صورت گیرد.

  • ظرفیت‌های کرمانشاه نیازمند توجه دولت

    بخش خصوصی در استان کرمانشاه دارای ظرفیت بالفعل و بالقوه‌ بسیار مناسبی است که متاسفانه از این امکان به نحوه مطلوب استفاده نمی شود. این گفته دبیر کل اتاق بازرگانی کرمانشاه در خصوص شرایط بخش خصوصی در استان کرمانشاه است. داریوش پناهی با بیان اینکه شرایط بخش خصوصی در استان کرمانشاه نیز تابع شرایط اقتصادی و عمومی کشور است، گفت: در حال حاضر رکود سنگین حاکم بر حوزه فعالیت بخش خصوصی در کشور بسیار مخرب بوده و در مناطق غرب کشور از جمله استان کرمانشاه، این شرایط تشدید شده است. پناهی با اشاره به اینکه استان کرمانشاه دارای ظرفیت‌های تجاری بسیار مناسبی است، خاطرنشان کرد: ۳۳۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق و فعالیت ۶ مرز رسمی و بازارچه‌ای امکان مناسبی را برای مبادلات تجاری فراهم کرده است.

  • به دنبال راهکار باشیم

    عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان زنجان افزایش توان تولید به لحاظ تکنولوژی روز و نیز تجربیات سایر کشورهای تولیدکننده را راهگشای صنعت سرب و روی دانست. محمدتقی مقدم فرد با اشاره به شرایط واحدهای تولیدی سرب و روی در زنجان حضور بخش خصوصی را در این صنعت با چالش‌هایی همراه دانست که باید با تغییر در سیاست‌های انحصاری دولت مرتفع شود. در ادامه مشروح گفت‌وگو با وی را می‌خوانید.

    استان زنجان به عنوان قطب صنعت سرب و روی کشور شناخته می‌شود. در حال حاضر شرایط بنگاه‌های اقتصادی فعال در این صنعت را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

    از آنجا که عمده عرضه و تقاضا و نیز قیمت گذاری از طریق بازار جهانی صورت می‌گیرد در نتیجه افت و خیز بازار بستگی به شمای کلی جهانی داشته و تولیدکنندگان ما نقشی در این زمینه نمی‌توانند داشته باشند.

  • صنعت سیمان در تنگنا

    سیمان یکی از مهم‌ترین اقلام صادراتی خصوصا به کشور عراق است که سهم قابل توجهی از صادرات ایران به عراق را به خود اختصاص می‌دهد. کرمانشاه هم با داشتن دو واحد بزرگ تولید سیمان خاکستری، از استان‌های پیشتاز در تولید و صادرات سیمان است. در خصوص وضعیت و اهمیت این کالای استراتژیک، گفت‌وگویی با «شهریار گراوندی» عضو اتاق بازرگانی کرمانشاه و مدیرعامل سیمان سامان غرب کرمانشاه داشتیم.

    جناب آقای گراوندی وضعیت تولید و تعداد صنایع سیمان در کشور چه شرایطی را دارند؟

    در کل کشور حدود ۷۰ واحد تولیدی سیمان فعال هستند، ظرفیت اسمی‌این واحدها، تولید ۸۰ میلیون تن سیمان در سال است.

بیشتر