شماره روزنامه ۶۰۱۰
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۵۴ دنیای اقتصاد

اخبار دنیا - روزنامه شماره ۵۹۵۴

  • فرصت‌طلبی چین در اروپا

    دنیای اقتصاد: وانگ یی، دیپلمات ارشد چین چندی پیش پیامی برای همتایان اروپایی خود داشت: مهم نیست که جهان چگونه تغییر کند، چین سازگار و باثبات و «نیرویی برای ثبات» خواهد بود. این ادعا -که وانگ در سخنرانی روز شنبه در کنفرانس امنیتی مونیخ بیان کرد- در حالی مطرح می‌شود که رهبران اروپایی با نگرانی انتخابات آتی ایالات متحده را رصد می‌کنند و نگران این هستند که بازگشت احتمالی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا می‌تواند شراکت آنها با واشنگتن را مختل کند. «سیمون مک کارتی» در گزارش ۱۹فوریه در سی‌ان‌ان نوشت، این نگرانی‌ها در هفته گذشته پس از اینکه ترامپ گفت از متحدان ناتو که نتوانسته‌اند به اندازه کافی برای دفاع هزینه کنند دفاع نخواهد کرد، تهدید جدی برای بسیاری در اروپا بود؛ آن هم در حالی که تهاجم روسیه به اوکراین ادامه دارد.
  • سیل پول در روسیه

    دنیای اقتصاد: روسیه با حجم بی‌سابقه‌ای از پول در خزانه دولت وارد سومین سال جنگ خود در اوکراین می‌شود؛ البته این روند با فروش بی‌سابقه ۳۷میلیارد دلاری نفت‌خام به هند در سال گذشته تقویت شده است. بر اساس تجزیه و تحلیل «مرکز تحقیقات انرژی و هوای پاک» این جریان پرداخت‌ها (در نهایت به نفع مسکو) ناشی از افزایش خرید نفت‌خام روسیه توسط هند به میزان ۱۳برابر مقدار قبل از جنگ است. این حجم عظیم ناشی از«ناوگان سایه‌ای» نفتکش‌های نفت‌خام است.
  • استعفای دسته‌جمعی پزشکان کره‌ای

    دنیای‌اقتصاد: صدها انترن و رزیدنت در بیمارستان‌های بزرگ کره‌جنوبی روز سه‌شنبه کار خود را ترک کردند و در اعتراض به طرح دولت برای رفع کمبود پزشک از طریق پذیرش دانشجویان بیشتر در دانشکده پزشکی، خدمات ضروری را مختل کردند. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، درحالی‌که کره‌جنوبی به سیستم مراقبت‌های بهداشتی مقرون به‌صرفه خود افتخار می‌کند، در میان کمترین سرانه پزشکان در جهان توسعه‌یافته قرار دارد. به گفته دولت، جمعیت این کشور که به سرعت در حال پیر شدن است، بر نیاز شدید به پزشکان بیشتر، به‌ویژه در مناطق روستایی کشور و در مناطقی مانند اورژانس تاکید می‌کند.
  • بازنگری در سیاست خاورمیانه‌ای بایدن؟

    دنیای‌اقتصاد: ایالات متحده پیش‌نویس قطعنامه‌ای را در شورای امنیت سازمان ملل تهیه کرده که در آن خواستار آتش‌بس موقت در نوار غزه «در اسرع وقت» و مخالفت با حمله زمینی اسرائیل به شهر جنوبی رفح است. الجزیره در گزارش ۱۹فوریه نوشت، در این پیش‌نویس که روز دوشنبه الجزیره آن را مشاهده کرد، آمده است که شورای امنیت باید بر «حمایت خود از آتش‌بس موقت در غزه در اسرع وقت، بر اساس فرمول آزادی همه گروگان‌ها» و در عین حال «برداشتن تمام موانع بر سر تامین کمک‌های بشردوستانه» در غزه تاکید کرد.
  • نامه‌هایی از زندان مخوف

    دنیای‌اقتصاد: نیویورک‌تایمز با بررسی آخرین نامه‌های الکسی ناوالنی به اطرافیانش چند ماه قبل از مرگش می‌نویسد: این نامه‌ها عمق جاه‌طلبی، عزم و کنجکاوی رهبری را نشان می‌دهد که جزو مخالفان سرسخت ولادیمیر پوتین، رئیس‏جمهوری روسیه بود و طرفدارانش امیدوارند که یاد وی به‌عنوان نماد وحدت‌بخش مقاومت زنده بماند.
  • استاد بازی‌‌ها: هنری کیسینجر و هنر دیپلماسی خاورمیانه‌‌ای

    مارتین ایندیک ترجمه: محمدحسین باقی
    اسرائیل، عربستان سعودی و امارات بازیگران منطقه‌ای اصلی متحد ایالات‌متحده‌اند که قادر به ایفای این نقش هستند. آنها تصور مشترکی از قدرت ایران دارند و سیاست‌های خود را برای مقابله با این کشور هماهنگ می‌کنند. [عربستان و امارات] با توجه به قدرت و ثروت نفتی خود، به ترتیب می‌توانند از نظر تئوری، ستون‌های یک اتحاد سُنی- اسرائیلی جدید (با حمایت ایالات‌متحده) را فراهم کنند که می‌تواند به‌عنوان وزنه‌ای در برابر ایران به‌کار رود و با حمایت مصر و اردن پایه‌های نظم نوین منطقه‌ای را فراهم کند. با این ‌حال، عربستان سعودی یک ستون مشکل‌ساز در این نظم بازطراحی شده‌ مورد حمایت آمریکاست. رهبر جوان جاه‌طلب، سرسخت و بی‌رحم عربستان، یعنی ولیعهد محمد بن‌سلمان، به تعداد کمی از قوانین بازی کیسینجر احترام می‌گذارد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر