شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۸۴ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۹۸۴

  • سه مسیر احیای تولید در ۱۴۰۳

    دنیای اقتصاد: وزیر اقتصاد در سال جدید سه خبر مهم به تولیدکنندگان داده است. به گفته احسان خاندوزی، در راستای حمایت از تولید و تولیدکنندگان در سال ۱۴۰۳، کاهش مالیات تولیدکنندگان برای سومین سال پیاپی در تدوین بخش دوم لایحه بودجه مطرح شده است. همچنین فرآیند رفع تعهد ارزی صادرکنندگان در کمیسیون اقتصادی با پیشنهاد بانک مرکزی اصلاح شده است. خبر سوم وزیر اقتصاد برای تولیدکنندگان، فرارسیدن موعد اجرای آیین‏‏‌نامه ماده‏‏‌های ۲۴ و ۳۰ قانون بهبود محیط کسب‌وکار است که دستگاه‏‏‌ها و دولت را منضبط می‌کند و سبب پیش‌بینی‏‏‌پذیری فضای اقتصادی برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان آیین‌نامه خواهد شد.
  • مواد اولیه تولید گران‌تر از قیمت جهانی

    دنیای‌اقتصاد: در نشست شورای راهبری بهبود محیط کسب‌وکار، از فرآیند حاکم بر بورس‌کالا انتقاد و تاکید شد که فرآیند رقابت مدیریت‌‌‌شده فعلی در بورس‌کالا موجب شده تا مواد اولیه تولید تا ۷۰‌درصد گران‌‌‌تر از قیمت جهانی به دست تولیدکننده برسد.
  • حقیقت‌‌‌های تلخ معدن

    ابراهیم جمیلی /فعال حوزه معدن
    در سال ۱۴۰۳، با توجه به افزایش تورم و شرایطی که بر تولید تحمیل شده است، شرایط صنعت و معدن سخت خواهد بود. در بررسی شرایط بازار و معادن، باید واقعیت‌‌‌ها را در نظر گرفت. واقعیت تولید این است که قیمت‌گذار باید برای نرخ‌‌‌گذاری فروش و صادرات، ابتدا قیمت تمام‌شده را در نظر بگیرد. مشکلی که تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی امروزه با آن درگیر هستند، تفاوت قیمت ارز نیمایی و ارزی است که در بازار مبادله می‌شود. متاسفانه بانک‌مرکزی سعی دارد با عدم توجه به حقایق‌‌‌ بازار، قیمت را مطابق مطلوبیت خود منعکس ‌کند.
  • آمادگی نیروگاه‌‌‌های برق‌‌‌آبی برای ورود به پیک تابستان ۱۴۰۳

    دنیای‌اقتصاد: نیروگاه گتوند در سال ۱۴۰۲ در بین نیروگاه‌‌‌های برق‌‌‌آبی کشور بالاترین تولید انرژی برق پاک و تجدیدپذیر را داشته است.
  • چوب سیاست به بندر تجارت

    راه انسان برای بهره‏‏‏‌برداری از منابع و جغرافیای سرزمین خود، همکاری با دیگر سرزمین‏‏‏‌ها و صرف منابع مادی به شکل همکاری مشترک است. طبیعت به ایران منابع بسیاری هدیه داده‌است، از جمله سواحل گسترده و بنادری پرشمار؛ بنادری که کشورها برای به‌دست‌آوردن آن گاهی به جنگ می‌پردازند. بندری نظیر چابهار ایران هر آنچه باید برای تبدیل‌شدن به مرکزی تجاری و نقطه‏‏‏‌ای استراتژیک در کل کشور را داشته‌باشد، دارد و انگیزه کشورهای دیگر برای سرمایه‌گذاری در آن نیز به میزان کافی وجود دارد، از جمله کشوری ثروتمند مانند هندوستان؛ قول و قرارهایی نیز میان دو کشور برای توسعه این بندر استراتژیک گذاشته شده، اما تاکنون تنها کسر کوچکی از سرمایه‏‏‏‌ هندی‌ها به این بندر اختصاص یافته‌است. دلیل آن سنگ‏‏‏‌هایی است که سیاست ناموفق در‌برابر آن قرار داده‌است.
  • تامین به‌موقع و کافی نهاده‌های دامی در سال‌جدید

    دنیای‌اقتصاد: قائم‌مقام وزیر جهادکشاورزی گفت: امسال با بحرانی در زمینه تامین نهاده روبه‌رو نیستیم و نهاده‌‌‌‌‌‌ها به‌موقع تامین خواهد شد که در این‌صورت تولیدکننده هم اطمینان‌خاطر خواهد داشت.
  • استقبال از گوشت منجمد وارداتی به دلیل قیمت پایین‌تر

    دنیای‌اقتصاد: رئیس شورای تامین دام کشور با اشاره به ثبات قیمت گوشت در بازار، گفت: بازار داخلی از گوشت تنظیم‌بازاری منجمد و‌گرم وارداتی اشباع است و هیچ کمبودی در این زمینه نداریم. به‌گزارش «ایرنا» منصور پوریان درخصوص وضعیت بازار دام‌زنده و گوشت داخلی افزود: گوشت زیادی در بازار وجود دارد و جذب این میزان گوشت تنظیم‌بازاری زمان‌بر است؛ بنابراین با توجه به بهتر‌شدن جمعیت دام‌زنده کشور نسبت به سال‌گذشته با گرم‌شدن هوا نگهداری جمعیت دامی مازاد داخلی برای دامداران و دامپروران نگران‌کننده شده‌است.
  • فرمول تحرک اتاق‌های مشترک

    اتاق‌های مشترک بازرگانی در ایران کارآیی چندانی ندارند، این در حالی است که بررسی‏‏‏‌ها حاکی از آن است که اتاق‌های مشترک بازرگانی در دنیا نقش پررنگی در افزایش مراودات تجاری و رفع موانع تجار و توسعه مناسبات اقتصادی دارند؛این اتاق‌ها می‌توانند با تسهیل ماموریت‌های تجاری در کشورهای هدف، دستیابی به بازارهای جدید، ارائه اطلاعات بازارها، شبکه‏‏‏‌سازی و افزایش مراودات تجاری و کاهش موانع تجاری و همچنین ایجاد اعتماد و تفاهم بین شرکای تجاری نقش پررنگی در توسعه صادرات و رونق داشته باشند؛ عدم‌کارآیی اتاق‌های مشترک از یک طرف به ارتباط این نهادها با دولت و از طرف دیگر به‌عملکرد این اتاق‌ها و نهاد بالادستی آن یعنی اتاق برمی‌گردد. کارشناسان همچنین معتقدند اتاق‌های مشترک بخشی از اکوسیستم تشکل‏‏‏‌داری کشور هستند که به تنهایی نمی‌توانند به اهداف موردنظر برسند، از همین‌رو کل اکوسیستم باید به‌درستی و در راستای پیشبرد اهداف، کارآ و موثر عمل کند.
  • همکاری با آلمانی‌ها

    دنیای‌اقتصاد: علی‌اکبر رفوگران پس از جدا‌شدن از پدرش، در بازار بین‌الحرمین، پاساژ مهتاش، یک مغازه خرید و به مدت سه سال ‌در آنجا کار کرد. چون نمی‌خواست مشتری‌های پدرش را جذب خود کند، به تجربه‌های تازه‌ای روی‌آورد. در همین سال‌ها به‌صورت شبانه، ادامه تحصیل داد.
  • کنترل نرخ ارز برای جلوگیری از افزایش تورم تولید، ضروری است

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق کرج با اشاره به تنش‌های اخیر بازار ارز، گفت: در سال‌جاری دولت باید تمهیدات لازم برای کنترل نرخ ارز را بیندیشد تا از تاثیر آن بر افزایش شیب تورم تولید جلوگیری شود.
  • رفع تعهد ارزی جزو قوانین دست و پاگیر در حوزه تجارت است

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق بجنورد با اشاره به شرایط تولید و تجارت و اقدامات دولت سیزدهم برای بهبود اوضاع این حوزه‌‌‌‌‌‌ها، سیاست رفع تعهد ارزی را ازجمله قوانین دست و پاگیر در حوزه تجارت عنوان کرد که باید به این مورد رسیدگی شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر