شماره روزنامه ۶۰۰۷
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۹۳ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۵۸۹۳

  • محدوده آرام بازار ارز

    دنياي اقتصاد: با توجه به ثبات نسبی نرخ ارز در سال جاری و از بین رفتن نوسانات شارپی، برخی از تحلیلگران و کارشناسان اقتصادی از تداوم یافتن این ثبات تا انتهای سال سخن می‌گویند. این افراد معتقدند که بازارساز تا اینجای کار توانسته به درستی با نوسانات ارزی مقابله کند و از طرفی انتظارات تورمی نیز به گونه‌ای کاهش یافته که هیجانی در بازار مشاهده نمی‌شود، در نتیجه احتمال شروع روند‌های افزایشی تا انتهای سال اندک بوده و بازار ارز باثبات است.
  • نگاه۳۶۰ درجه به اصلاح صندوق‌ها

    دنیای‌اقتصاد- صبا نوبری: صندوق‌های بازنشستگی و ناترازی آنها سال‌ها است که در اقتصاد ایران به یک معضل تبدیل شده است. با اینکه بارها بر لزوم اعمال اصلاحات ساختاری در این صندوق‌ها تاکید شده اما این اصلاحات تاکنون چندان عملی نشده بود. حال سیاستگذار از برنامه خود برای افزایش سن بازنشستگی در برنامه هفتم توسعه خبر داده است. هرچند نسبت به این موضوع واکنش‌ها و انتقادات بسیاری مطرح شد و حتی برخی پیش‌بینی می‌کنند این تغییر سیاستی اجرایی نیز نشود؛ اما به اعتقاد بسیاری از کارشناسان این تغییر نیز به تنهایی کافی نیست و برای بهبود وضعیت صندوق‌ها باید اصلاحاتی از جمله بهبود مدیریت آنها، افزایش سن بازنشستگی، افزایش نرخ حق بیمه، کاهش نرخ تعلق‌پذیری و افزایش سال‌های مبنا به‌صورت همزمان اجرایی شود. تنها در صورت اجرایی شدن اصلاحات همزمان، این امکان وجود دارد که تا ۷۰سال آینده کسری صندوق تامین اجتماعی به ۲۰درصد تولید ناخالص داخلی محدود شود. در غیر این صورت پیش‌بینی می‌شود با تدوام وضع وجود تا سال ۱۴۷۴، کسری صندوق تامین اجتماعی به تنهایی به ۵۳.۶درصد تولید ناخالص داخلی خواهد رسید.
  • طلا چشم‌انتظار گزارش شغلی آمریکا

    دنياي اقتصاد: طلای جهانی روند معاملاتی روز گذشته را در محدوده قرمز آغاز کرد و به ۲۰۲۲ دلار در ساعت ۱۵ به وقت تهران رسید. این درحالی است که این دارایی در روز‌های پیشین بالاترین سطح قیمتی خود را در طول تاریخ تجربه کرده بود. اما شواهد گویای آن است که فلز زرد پس از ثبت قیمت ۲۱۴۶ دلار، روند نزولی به خود گرفته و هم اکنون با نزول به کانال ۲۰۲۰ دلاری معامله می‌شود. از مهم‌ترین عوامل این رویداد می‌توان به واکنش این بازار به داده‌های شغلی آمریکا و در پی آن تقویت شاخص دلار اشاره کرد.
  • درآمد سرانه شهروندان کدام کشور‏‏‌های آسیایی بیشتر است؟

    بازار: وب‌سایت «اینسایدر مانکی» در تازه‌ترین گزارش خود، پنج اقتصاد برتر آسیا از حیث درآمد سرانه شهروندان را معرفی کرد.
  • بدبینی مصرف‏‏‌کنندگان منطقه یورو به روند اقتصادی

    ایبنا: با وجود کاهش تورم در ماه‌های اخیر، انتظارات تورمی همچنان بالا مانده و این امر موجب احتیاط بانک مرکزی اروپا در سیاستگذاری پولی شد. به گزارش بلومبرگ، بانک مرکزی اروپا روز سه‌‌‌شنبه با استناد به نظرسنجی خود اعلام کرد: انتظارات تورمی برای سال آینده در محدوده چهار درصد خواهد بود که مطابق با بالاترین سطح تورم پنج ماهه سپتامبر است؛ اما برای سه سال آینده، چشم‌انداز تورم تغییری نمی‌‌‌کند و در ۲.۵ درصد باقی ماند.
  • هند تا ۲۰۳۰ سومین اقتصاد بزرگ دنیا می‌شود

    اس‌پی‌گلوبال اعلام کرد هند با ۷ درصد رشد سالانه و تبدیل شدن به یک اقتصاد تولید محور، سومین اقتصاد بزرگ دنیا تا ۲۰۳۰ خواهد شد. به گزارش رویترز، هند طی سه سال آینده همچنان سریع‌ترین رشد اقتصادی را در میان اقتصادهای بزرگ دنیا خواهد داشت و طبق اعتبارسنجی اس‌پی‌گلوبال، تا ۲۰۳۰ سومین اقتصاد بزرگ دنیا خواهد شد. اس‌پی انتظار دارد هند که در حال حاضر پنجمین اقتصاد بزرگ دنیاست، ۶.۴ درصد در سال مالی جاری رشد داشته باشد و روند رشد آن در ۲۰۲۷ به سالانه ۷ درصد برسد. اما پیش‌بینی می‌کند رشد اقتصاد چین تا ۲۰۲۶ تا ۴.۶ درصد آهسته شود. رشد اقتصاد چین در سال مالی جاری ۵.۴ درصد تخمین زده می‌شود.
  • تملک نیروگاه‌های بدهکار؛ راهکار یا بحران جدید؟

    یاسر عرب‌نژاد / وکیل دعاوی بانکی و قراردادهای تجاری
    در زمانی که نرخ ارز در کشور ثابت بود، دریافت تسهیلات ارزی برای وارد کردن تجهیزات و تکنولوژی از خارج از کشور به ایران برای احداث واحدهای تولیدی، امری معقول و منطقی به نظر می‌رسید؛ چرا که اقساط وام، چه به‌صورت ریالی و چه ارزی، فرق چندانی نداشت و وام‌گیرنده با ریال خود ارز را خریداری کرده و به بانک پرداخت می‌کرد. اما با نوسان و افزایش نرخ ارز در کشور، دریافت وام ارزی از بانک‌ها تنها برای واحدهای تولیدی که قادر به صادرات محصولات خود بودند و درآمد ارزی داشتند، صرفه اقتصادی داشت.
  • مشوق‌های مالیاتی جدید عربستان برای سرمایه‌گذاران

    عربستان سعودی مشوق‌های مالیاتی را به مدت ۳۰ سال برای جذب دفاتر مرکزی شرکت‌های بین‌المللی تصویب کرد. به گزارش عمون، وزارت سرمایه‌گذاری عربستان با هماهنگی وزارت دارایی و سازمان زکات و مالیات و گمرک، از ارائه بسته مشوق مالیاتی جدید برای مدت ۳۰ سال برای حمایت از برنامه جذب مقر منطقه‌ای بین‌المللی خبر داد.
  • پرداخت ۱۹۵ میلیون یورو ارز خدماتی در مرکز مبادله

    مدیر بازار ارز مرکز مبادله ایران گفت: کلیه نیازهای متقاضیان برای ارزهای خدماتی و غیر بازرگانی تامین می‌شود که در این راستا طی ۹ماه گذشته معادل ۱۹۵میلیون یورو ارز خدماتی معامله شده است. مهدی هادی‌نژاد اظهار کرد: در بخش ارز خدماتی مرکز مبادله کلیه متقاضیان برای ارزهای خدماتی و غیر بازرگانی در این محل تامین می‌شود. به گفته وی، متقاضیان با مراجعه به سامانه ارز خدماتی ایران که سامانه تخصصی برای این موضوع است، در خواست خود را ثبت می‌کنند و سرفصل خدماتی مورد نظر و دستگاه مربوطه را برای تایید درخواست و تعیین می‌کنند. این درخواست به دستگاه مربوطه ارجاع می‌شود و پس از بررسی و تایید درخواست، کد و مجوز در اختیار متقاضی قرار می‌گیرد که با آن مجوز می‌تواند به بانک عامل مراجعه کند و ارز را از طریق بانک عامل به‌صورت اسکناس یا حواله دریافت کند. هادی‌نژاد اعلام کرد که طی ۹ماه گذشته معادل ۱۹۵میلیون یورو در بخش ارز خدماتی مرکز مبادله مورد معامله قرار گرفته است./ایسنا
  • قطر سهام بانک بریتانیا را دامپینگ کرد

    هلدینگ قطر، متعلق به سازمان سرمایه‌گذاری قطر (QIA)، به دنبال فروش حدود ۵۱۰ میلیون پوند‌(۶۴۴ میلیون دلار) سهام خود در بارکلیز، یکی از قدیمی‌ترین بانک‌های بریتانیاست. به گزارش بیزینس، انتظار می‌رود این معامله مالکیت سازمان سرمایه‌گذاری قطر بر بارکلیز را به نصف کاهش دهد و مالکیت آن از پنج درصد سهام به ۲.۴ درصد نزول کند.
  • خوش‌بینی نسبت به اقتصاد ژاپن

    فعالیت خدمات نوامبر ژاپن با کمترین سرعت در یک سال رشد می‌کند. به گزارش رویترز، یک نظرسنجی تجاری در روز سه‌شنبه (۵ دسامبر) نشان داد که فعالیت خدمات ژاپن در ماه نوامبر با کندترین سرعت در یک سال گذشته گسترش یافت که تحت تاثیر کاهش شتابان صادرات جدید و تقاضای ضعیف‌تر بود، با این حال، چشم‌انداز این بخش همچنان خوش‌بین بود. بخش خدمات نقطه درخشانی برای سومین اقتصاد بزرگ جهان بوده است که به جبران عقب‌ماندگی رشد ناشی از تولید در حال مبارزه کمک کرده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر