شماره روزنامه ۵۹۹۸
|

  • جبهه متفاوت حقیقی‌ها

    دنیای اقتصاد: تشدید ریزش قیمت سهام برای روزهای متوالی سبب شده تا چرایی از دست رفتن کانال مهم ۲.۳میلیون واحد در صدر اخبار اهالی بازار سرمایه قرار بگیرد. از آنجا که بورس درهفته دوم اردیبهشت روندی متفاوت را نسبت به هفته قبل در پیش گرفته است، این سوال مطرح می‌شود که چه عواملی سبب شد تا در هفته مذکور خروج پول را مشاهده کنیم؟ اظهارات کارشناسان حاکی از این است که کاهش شاخص سهام در جهت مخالف با روند افزایشی بازارهای رقیب به عدم ثبات دلار در نرخ‌های کنونی بازمی‌گردد که وزن بسیاری به بورس داده است.
  • چرایی فرار سرمایه‌ها از بورس

    دنیای اقتصاد -علی عبدالمحمدی: معاملات روز گذشته بازار سهام با افت اندک شاخص‌های سهامی پیگیری شد. به‌نظر می‌رسد که بعد از رخت بربستن ریسک‌های سیستماتیک از صحنه معاملات سهام، بازار علاوه‌بر ریسک‌های اقتصادی که در بطن و متن خود دارد، از حیث روانی نیز هنوز به اعتماد کامل سرمایه‌گذاران دستیابی پیدا نکرده‌است و همین موضوع موجب می‌شود قیمت‌ها در بازار با افت مواجه شوند.
  • سیگنال منفی دولت به بورس

    دنیای‌اقتصاد- عاطفه چوپان: بازار سهام که در انتظار چند خبر مثبت برای ادامه روند روبه‌رشد خود بود، نه‌تنها در ابهام باقی‌مانده، بلکه با انتشار اوراق‌بدهی با سود ۲۳‌درصد از طرف دولت آن‌هم در اردیبهشت ماه مواجه شده‌است.
  • بهار ۱۴۰۳ با پایان خوش؟

    نیما میرزایی/کارشناس بازار سرمایه
    بازار سرمایه در حالی به اواسط اردیبهشت‌ماه نزدیک می‌شود که روز گذشته نیز روند متعادلی را از سر گذرانده است. به نظر می‌رسد بازار در شرایط فعلی در اغما فرو‌رفته باشد. در شرایط کنونی دلار بازار آزاد و دلار نیما به عنوان متغیرهای تاثیرگذار بر روند بازار رفتاری متناقض از خود متبادر کردند. در شرایطی که دلار نیمایی روندی صعودی را تجربه می‌کند، دلار بازار آزاد با کاهش قیمتی مواجه بوده که به سردرگمی سرمایه گذاران در روزهای گذشته منتج شده است. از طرفی تصمیم‌های سیاستگذاران در خصوص سیاست‌های انقباضی، افزایش نرخ بهره و فروش حجم گسترده اوراق در ابتدای سال جاری از جمله عوامل و متغیرهایی‌اند که می‌توانند روند بازار را هدایت کنند.
  • بازار سرمایه؛ مسیر مطمئن تامین مالی پروژه‌های ملی

    مهدی طغیانی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس ضمن بیان اینکه با اصلاح برخی از بندها و تبصره‌‌‌‌‌ها، صندوق‌های سرمایه‌گذاری و سازمان‌های زیرمجموعه نهادهای عمومی نباید آسیب ببینند، اظهار کرد: بازار سرمایه، مسیری مطمئن برای تامین مالی پروژه‌های ملی است.
  • رفتار دوگانه بورس و دلار

    دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس طی دومین روز معاملاتی هفته با افت بیش از ۲۰هزار واحدی همراه شد و کانال ۲میلیون و ۳۰۰ هزار واحد را از دست داد. قیمت دلار نیز در بازار آزاد تا کانال ۶۰هزار تومان افت کرد. صرف‌نظر از دیروز، به دو دلیل، رفت و برگشت قیمت دلار از ابتدای سال در شاخص کل منعکس ‌نشده است. اول آنکه دلار موثر بر بورس، دلار نیماست که تغییر قابل ملاحظه‌ای نداشته و دوم اینکه دلار بازار آزاد به‌دلیل هیجانات اخیر، نوسان کرده و به‌طور تاریخی بورس به تغییرات کوتاه‌مدت آن بی‌توجه است.
  • ایستگاه اردیبهشت؛ صعود یا نزول؟

    دنیای اقتصاد-امیرمحمد بختیاری: بازارگردانی روشی تنظیمی برای بهبود عملکرد بازار سرمایه است که می‌تواند نقش مهمی در حرکات قیمتی و روند بازار داشته باشد. بازارگردان‌ها از جمله نهادهایی‌اند که در کنترل و تنظیم‌ بازار نقش اساسی ایفا می‌کنند. وجود بازارگردان‌ها از سال ۹۹ با ریزش‌ها و تشکیل صف‌های سنگین فروش سهام گوناگون برای به تعادل رساندن عرضه و تقاضا در بازار سرمایه به وجود آمد. با این وجود روز گذشته با تصویب هیات‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار بازارگردانی از حالت الزامی خارج شد و در اختیار بورس و فرابورس قرار گرفت، تا در شرایط اصابت شوک‌های گوناگون، بازار از روند طبیعی فاصله زیادی نگیرد.
  • بازگشت وال‌‌‌‌‌‌استریت به لیدری «هفت شگفت‌‌‌‌‌‌انگیز»

    دنیای‌اقتصاد – محمدامین مکرمی: دو هفته قبل و پس از چند روز عرضه سنگین سهام در وال‌‌‌‌‌‌استریت، حدود یک تریلیارد دلار از ارزش بازار هفت غول فناوری آمریکا، معروف به «هفت شگفت‌‌‌‌‌‌انگیز»‌ تبخیر شد، اما هفته گذشته همین شرکت‌ها بازگشت قدرتمند و فراگیر بورس آمریکا را رهبری کرده و موفق به بازپس‌گیری بخش بزرگی از ارزش ازدست رفته خود شدند.
  • تهدید رشد در سایه ابهام

    دنیای‌اقتصاد-عاطفه چوپان: بازار سهام که در ادامه روند متعادل و روبه‌رشد خود هفته دوم اردیبهشت را نیز مثبت شروع کرد و شاخص‌کل موفق شد به کانال ۲.۳‌میلیون‌واحدی پا بگذارد، یکشنبه متفاوتی را پشت‌سر گذاشت.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر