شماره روزنامه ۶۰۱۰
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۳۰ دنیای اقتصاد

اخبار بورس - روزنامه شماره ۵۹۳۰

  • خوراک نزول «شاخص» بورس

    دنیای اقتصاد: ظاهرا ریسک‌های اثرگذار بر بورس از متغیری به متغیری دیگردر حال مهاجرت است. بازار سهام درحالی‌که خود را برای انتشار گزارش عملکرد ۹ماهه شرکت‌ها آماده کرده بود، روز گذشته با انتشار یک دستورالعمل جدید، سرخ‌پوش شد. بر اساس بخشنامه وزارت نفت، فرمول نرخ بنزین در شرکت‌های پالایشی تغییر خواهد کرد. این شوک نوظهور کافی بود تا شاخص‌های سهامی افت ارتفاع را به ثبت برسانند. به این ترتیب با وجود رفتارمحتاطانه سهامداران، رکورد دوماهه خروج پول حقیقی شکسته شد.
  • سرمای زمستانی بورس

    دنیای اقتصاد -علی عبدالمحمدی: معاملات آمیخته به رکود با چاشنی کاهش قیمت‌ها، مهم‌ترین ارمغان نخستین ماه از سردترین فصل سال‌ برای سهامداران بورس تهران بود. در جریان دادوستدهای دی ماه، بازار سهام، عملکرد جالبی از خود به نمایش نگذاشت و کاهش ارتفاع هر سه نماگر اصلی بازار سهام در ماه مذکور، شاهدی بر این مدعا است. در جریان معاملات دی ماه، شاخص‌کل بورس تهران افت ۱.۹۵‌درصدی را تجربه کرد. نماگر هم‌وزن نیز که نشانی از اثرگذاری یکسان کلیه نمادهای معاملاتی است و چهره بازار را به نحو مطلوب‌تری نمایش می‌دهد با کاهش ۰.۹۲‌درصدی همراه شد. شاخص‌کل فرابورس نیز در این ماه، ۲.۰۲ ‌درصد از ارتفاع خود را از دست داد تا درمیان سه نماگر اصلی بازار سهام، بدترین عملکرد را از خود برجای گذاشته باشد.
  • سرنوشت صنعت پالایشی با مصوبه جدید

    زهرا پورزادی/کارشناس بازار سرمایه
    روز گذشته با ابلاغیه وزارت نفت نرخ خوراک شرکت‌های پالایشی و نرخ فروش فرآورده‌های نفتی منتشر شد. براساس این مصوبه، فرمول نرخ خوراک نفت خام شرکت‌های پالایشی مشابه دو سال اخیر بوده و معادل متوسط قیمت نفت خام برنت، عمان و دبی با در نظر گرفتن ۵درصد به علاوه ۵ دلار تخفیف است. در وهله نخست این موضوع خبر خوبی برای شرکت‌های پالایشی قلمداد می‌شود، اما نکته مهم و منفی این مصوبه این است که در ابلاغیه جدید نرخ فروش بنزین فوب خلیج فارس جایگزین نرخ بنزین فوب سنگاپور شده و بدین ترتیب با توجه به کمتر بودن نرخ بنزین خلیج فارس به میزان ۴دلار نسبت به فوب سنگاپور باید گفت که فرمول نرخ خوراک دریافتی شرکت‌های پالایش نفت ثابت اما فرمول تعیین نرخ فروش و درآمدهای شرکت‌های پالایشی از محل فروش بنزین به ضرر شرکت‌ها خواهد بود و باعث کاهش سود آنها خواهد شد. از طرفی مطابق مصوبه روز گذشته، شرکت‌هایی که اکتان بنزین آنها پایین‌تر یا به عبارتی کیفیت بنزین آنها پایین‌تر است باید بنزین خود را با قیمت کمتری به فروش برسانند و در اثر این موضوع نیز درآمد شرکت‌های پالایشی و سودآوری آنها به صورت قابل‌توجهی کاهش خواهد یافت.
  • ردپای دولت در نوسانات بورس

    دنیای اقتصاد - علی قاسمی: کسری‌ها و ناترازی‌های دولت همچنان مهم‌ترین ریسک برای صنایع بازار به‌خصوص صنایع دلاری است. هرچند این خطر متوجه سود شرکت‌های کوچک با رشد‌های خوب نیز هست. دولت دیگر توانایی کاهش قدرت خرید مردم و ایجاد تورم‌های بزرگ برای کاهش دستمزد دلاری ندارد و فشار بیش از حد به مردم برای او امکان‌پذیر نیست. لذا چاره‌ای جز دخالت در بورس و سود شرکت‌های بورسی نیست. برای همین مساله، احتمالا بازدهی بازار به اندازه تورم نخواهد بود. عقب‌ماندگی بورس از دلار و تورم به دلیل کاهش سود دلاری شرکت‌هاست. خبری که اولین روز هفته بازار را با نوساناتی همراه کرد، خبر پالایشی‌ها بود؛ صنعتی که به‌تازگی پس از بهار سیاه، وارد پاییز سبز شده بود. رشد سود صنعت می‌توانست محرک خوبی برای بازار باشد. اما متاسفانه دولت اجازه رشد را به بورس نمی‌دهد.
  • بورس؛ سیبل تصمیمات دولتی

    دنیای‌اقتصاد- عاطفه چوپان: در سالی که گذشت سیاستگذار مهم‌ترین ریسک بازار سرمایه بود. مانعی که در هر موج صعودی و بعد از هر رشد هرچند کوچک در بازار رکودی سرمایه، با یک تصمیم، ابلاغیه، مصوبه خلق‌الساعه و... بازار را مجددا به فاز ‌رکودی برگرداند. این اتفاق که طی سال‌جاری و در راستای سیاست‌های رکودی دولت بارها تکرار شد، دو اثر داشت.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر