شماره روزنامه ۶۰۰۸
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۷۸ دنیای اقتصاد

اخبار خبر - روزنامه شماره ۵۸۷۸

  • رونمایی از آخرین دستاوردهای نظامی

    پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری: حضرت آیت‌الله‌خامنه‌‌‌ای فرمانده کل قوا صبح دیروز (یکشنبه) با حضور در دانشگاه علوم و فنون هوافضای عاشورا، به مدت یک ساعت و نیم از آخرین دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در محل نمایشگاه دائمی این نیرو بازدید کردند. در این نمایشگاه که شامل بخش‌‌‌های موشکی، پهپادی، پدافندی و فضایی بود، دستاوردهای جدید و به‌‌‌روز شده دانشمندان و متخصصان جوان نیروی هوافضای سپاه پاسداران تحت عنوان «از ایده تا محصولِ تمام ایرانی» به نمایش گذاشته شده بود.
  • بده بستان برسر بازنشستگان

    دنياي اقتصاد: بر اساس مصوبه روز گذشته مجلس در لایحه برنامه هفتم توسعه، سن بازنشستگی برای کاهش ناترازی صندوق‌های بازنشستگی افزایش یافت. بر این اساس سن بازنشستگی برای آقایان ۶۲سال و برای خانم‌ها ۵۵سال تعیین شد. افزایش سن بازنشستگی نگرانی‌هایی را در میان شاغلان ایجاد کرده و انتقاداتی نسبت به این مصوبه به وجود آورده است. بر اساس شنیده‌های خبرنگار «دنیای‌اقتصاد» در راهروهای مجلس، علت موافقت مجلس با افزایش سن بازنشستگان به‌دلیل توافق انجام‌شده میان دولت و مجلس بود. بر این اساس دولت افزایش حقوق بازنشستگان را به شرط افزایش سن بازنشستگی پذیرفت و همین امر موجب رای مثبت به افزایش سن بازنشستگی شد. مسعود پزشکیان، عضو کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» تصریح کرد: با روندی که ما می‌رویم نمی‌توان با ۳۰سال کسی را بازنشست کرد و سال‌ها به او حقوق بازنشستگی داد. این در حالی است که صندوق بازنشستگی باید بتواند دخل و هزینه خود را دربیاورد. او به دلایل ناتوانی صندوق‌های بازنشستگی اشاره کرد و ادامه داد: دلیل اول این است که در صندوق‌های بازنشستگی شاهد سوءمدیریت هستیم. دلیل دیگر نیز این است که صندوق با روش پرداخت کنونی امکان پرداخت حقوق را ندارد.
  • ۱۰ چیزی که ایران در ۷ اکتبر به آن دست یافت

    دنیای‌اقتصاد: فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در سخنرانی خود بینشی از پیش‌بینی‌های ایران در مورد شکست اسرائیل و آمریکا ارائه کرد. ست جی. فرانتزمن سردبیر اخبار و خبرنگار و تحلیلگر ارشد خاورمیانه ۱۹ نوامبر در تحلیلی در روزنامه اسرائیلی جروزالم پست نوشت: حسین سلامی فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سخنرانی جدید روز شنبه خود گفت که حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر گامی در جهت شکست اسرائیل و آمریکاست. او این سخنرانی را در تهران و در یک راهپیمایی بزرگ ضد اسرائیلی ایراد کرد.
  • امیرعبداللهیان در کمیسیون امنیت ملی چه گفت؟

    ایسنا: ابوالفضل عمویی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در توضیح جلسه‌‌‌ روز گذشته کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: «در جلسه فوق‌العاده کمیسیون، آقای امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه به منظور تشریح آخرین تحولات فلسطین و اقدامات وزارت خارجه در راستای پیگیری توقف حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه حضور ‌‌‌پیدا کرد.»
  • تاکید ایران و روسیه بر آتش‌بس فوری

    ایرنا: وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که به ابتکار طرف ایرانی، گفت‌وگوی تلفنی بین سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه و حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران انجام شد که تاکید بر آتش‌بس فوری در غزه از محورهای آن بود. در این گفت‌وگو، توجه اصلی به وضعیت کنونی منطقه درگیری فلسطین و اسرائیل بود و طرفین، نگرانی خود را از تداوم درگیری مسلحانه در نوار غزه ابراز کردند. بنا بر این گزارش، وزیران امور خارجه روسیه و ایران در این تماس تلفنی بر لزوم آتش‌بس زودهنگام و کمک فوری به جمعیت غیرنظامی آسیب‌دیده تاکید کردند. در این گفت‌وگوی تلفنی همچنین برنامه تماس‌های آتی تهران - مسکو و تعدادی دیگر از موضوعات در دستور کار دوجانبه و بین‌المللی مورد علاقه طرفین بررسی شد.
  • پیشنهاد جنگی رئیس‌‌‌ پیشین پنتاگون

    ایسنا: مارک اسپر، وزیر دفاع پیشین آمریکا «پاسخ نظامی» این کشور به حملات نیروهای مقاومت به پایگاه‌‌‌های نظامی واشنگتن در منطقه را «ناکافی» دانسته و با پیشنهاد اقدامی «قدرتمندانه‌‌‌تر»، ادعایی را نیز درباره نقش ایران درباره این حملات مطرح کرد. روزنامه آمریکایی واشنگتن اگزمینر در گزارشی در این باره، با ادعای اینکه نظامیان آمریکا برای اطمینان یافتن از شکست پایدار داعش در عراق و سوریه حضور دارند، نوشت: «در ماه گذشته، بیش از ۶۰ بار هدف حملات نیروهای نیابتی ایران قرار گرفته‌‌‌اند که منجر به مجروح شدن حدود ۶۰ نظامی آمریکا شده است، اگرچه تمامی آنها به خدمت بازگشته‌‌‌اند.» اسپر در گفت‌‌‌وگویی با واشنگتن اگزمینر گفت: «از نظر من، پاسخ ما به قدر کافی قدرتمندانه نبوده و دفعات کافی نیز انجام نشده است؛ چراکه وقتی سعی داریم بازدارندگی ایجاد کنیم، اگر آنها پس از حمله ما، فورا، حمله متقابل انجام دهند، دیگر بازدارندگی نداریم. تصور من این است که دولت نگران گسترش تنش‌‌‌هاست. فکر می‌‌‌کنم راه جلوگیری از گسترش تنش‌‌‌ها پاسخی قدرتمندانه‌‌‌تر و واداشتن این شبه‌‌‌نظامیان و این نیروهای نیابتی به عقب‌‌‌نشینی است. فکر می‌‌‌کنم ما هنوز به این مرحله نرسیده‌‌‌ایم.»
  • سبدهای خالی و کتاب‌های قسطی

    دنياي اقتصاد: کتاب از سبد هزینه خانوارها حذف می‌شود. کارشناسان دلایل مختلفی را عنوان می‌کنند؛ اما مهم‌ترین دلیلی که بیشتر مطرح می‌شود، سر به فلک گذاشتن قیمت کتاب است. کتاب‌خوان‌ها، دانشجویان و پژوهشگران بیش از همه روزهای سختی را می‌گذرانند. خیلی‌ از آنها مجبورند به خرید کتاب‌های قسطی رو بیاورند. سایت‌های فروش قسطی از افزایش مخاطبان کتاب قسطی خبر می‌دهند.
  • سعودی‌ها دوباره دست رد به سینه آمریکا می‌زنند

    ولی نصر رئیس مدرسه مطالعات بین‌المللی پیشرفته دانشگاه جانز هاپکینز در توییتی نوشت: دیپلمات ارشد سعودی اعلام کرده که وزرای خارجه کشورهای عربی هفته آینده به چین سفر خواهند کرد تا روندی سیاسی را با هدف پایان دادن به جنگ در غزه و تامین امنیت جریان فوری کمک‌های بشردوستانه به این منطقه آغاز کنند. اگر این اتفاق بیفتد، این یک رد قدرتمند ایالات متحده است.
  • طرح آلمان نازی برای غزه

    احمد بروایه پژوهشگر مسائل مصر در رشته توییتی نوشت: رژیم صهیونیستی هنوز دارای یک استراتژی واضح خروج نیست، ولی یک‌سری رئوس کلی را دنبال می‌کند. ۱. انتقام گرفتن از مردم فلسطین برای سرپوش گذاشتن بر روی شکست اطلاعاتی. ۲. غیر‌قابل سکونت کردن غزه به منظور کوچ دادن هر تعداد که بشود. به نظرم در این مرحله مهم نیست به کجا. ۳. از بین بردن توانمندی‌های محدود غزه در حوزه‌های مختلف تا به طور کامل وابسته به کمک‌های خارجی شود. احتمالا نیروگاه برق غزه و بیمارستان‌ها و... بازسازی نشوند و با بیمارستان‌های صحرایی و کشتی‌های نیروگاه‌های برقی جایگزین شوند. ۴. قرار دادن مصر و اردن در عمل انجام شده به منظور کنترل امنیت غزه. ۵. ضمیمه کردن بخشی از خاک غزه به رژیم صهیونیستی. به نظرم غزه احتمالا قرار است بر اساس طرح‌های آلمان نازی برای مناطق اسلاونشین در جنگ جهانی دوم باز‌سازماندهی شود‏‏‌ و به منطقه‌ای تبدیل شود که هیچ‌‌گونه ظرفیت مقاومت و حتی ظرفیت‌های اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی نداشته باشد. مقاومت غزه و حمایت کشورهای مسلمان تنها راه مقابله با این امر است.
  • مالدیو در دامان چین

    امین رضایی‌نژاد پژوهشگر شبه‌قاره در توییتی نوشت: محمد معیزو سیاستمدار حامی چین به عنوان رئیس‏‏‌جمهور مالدیو انتخاب شد. وی بلافاصله از دولت هند خواست ارتش این کشور را از مالدیو خارج کند. ارتش هند به بهانه مبارزه با تروریسم، مبارزه با مواد مخدر و ارائه خدمات پزشکی بشردوستانه به شهروندان مالدیوی در این کشور حضور دارد.
  • تجدیدنظر در تقسیمات استان تهران

    ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور روز گذشته در جریان سفر به شهرستان شهریار، بیمارستان ۳۱۳ تختخوابی امام خمینی این شهرستان را افتتاح کرد . این بیمارستان که عملیات اجرایی آن از سال ۶۸ آغاز شده بود، پس از ۳۴ سال با تکمیل ۲۴ درصد باقی‌مانده طی ۲ سال، افتتاح شد. بیمارستان امام خمینی دارای ۱۸ بخش بیمارستانی است و در مجموع ۳۱۳ تخت در بخش‌های اورژانس، زنان و زایمان، اطفال، جراحی، NICU، ICU، CCU، PICU، دیالیز، اتاق‌های عمل و بخش‌های داخلی دارد. به گزارش «ایسنا»، بیمارستان امام خمینی‌(ره) که ساخت آن در مجموع ۸۷۰ میلیارد تومان هزینه داشته، از ابتدای آبان شروع به پذیرش بیمار و انجام اعمال جراحی کرده و در ماه‌های آینده مرکز جامع سرطان آن نیز با پیشرفته‌ترین تجهیزات تشخیصی و درمانی راه‌اندازی خواهد شد.
  • بنیان روابط تهران و باکو سست است

    دنیای اقتصاد: بعد از درگیری‌‌‌های چند ساعته بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان در ماه سپتامبر بر سر منطقه ارمنی‌‌‌نشین قره‌‌‌باغ، موازنه به سمت باکو تغییر کرد و توانست حاکمیت کل قره‌‌‌باغ را در اختیار بگیرد. اما این اقدام آذربایجان که منجر به تصرف قره‌‌‌باغ، کشتار ارامنه و موج مهاجرت از قره‌‌‌باغ به ارمنستان شد، مطلوب غرب به‌خصوص آمریکا نبود. بیش از ۱۰۰هزار نفر طی یک هفته در بحبوحه حمله جمهوری آذربایجان در سپتامبر به سمت ارمنستان گریختند.
  • ملاقات با سازنده سد دز در نیویورک

    رضا نیازمند: شاه در آمریکا مطلع می‌شود که من در بیمارستان بستری هستم و پزشکان گفته‌اند که جسما سالم هستم، ولی باید به کار فعلی خاتمه دهم. شاه یکی از آجودان‌هایش را با سبد گل و جعبه شکلات به بیمارستان فرستاد و دستور داد هزینه بیمارستان من را سفارت پرداخت کند و در ضمن گفته بود پس از مرخصی از بیمارستان نزد آقای لیلینتال بروم و بعد به ایران بیایم. وقتی من از بیمارستان مرخص شدم و رفتم که صورت‌حساب بیمارستان را بپردازم به من گفتند: تو کی هستی هم شاه پول بیمارستان تو را پرداخته و هم نخست‌وزیر ایران. گفتم پس من به جای پرداخت هزینه بیمارستان باید معادل هزینه را دریافت کنم. آنها پول را دادند و من برای بچه‌هایم سوغاتی خریدم. بعد از مرخصی از بیمارستان به نیویورک رفتم و به آقای لیلینتال تلفن کردم، قرار شد فردای آن روز به دفتر او بروم. آقای لیلینتال مدیر یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های آمریکا بود. او در ایران سد دز را ساخته بود و هکتارها زمین زیر سد را برای کشاورزی آباد کرده بود؛ با شاه هم رابطه خیلی خوبی داشت.
  • دکه - ۱۴۰۲/۰۸/۲۹

    روزنامه سازندگی عکس و تیتر یک خود را به محکومیت اسحاق جهانگیری در پرونده شکایت قالیباف اختصاص داد و در گفت‌وگو با وکیل جهانگیری از نقص پرونده خبر داده است. روزنامه اعتماد گفت‌وگویی با عبدالله گنجی، فعال سیاسی اصولگرا انجام داده است. گنجی در این گفت‌وگو که با تیتر «اطلاعات فرارسانه‌ای دارم که صلاحیت بسیاری از ردصلاحیت‌شدگان تایید می‌شود» منتشر شده، گفته است: بخش قابل‌توجهی از نامزدهایی که در هیات‌های اجرایی رد شدند، به دلیل (نقص) مدرک و این‌جور مسائل بوده است و این موارد هم اصلاح شده و صلاحیت بسیاری از افراد(در آینده) تایید می‌شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر