شماره روزنامه ۶۰۰۹
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۹۵ دنیای اقتصاد

اخبار سیاست گذاری - روزنامه شماره ۵۸۹۵

  • گسل اقتصادی ایران و روسیه

    دنیای اقتصاد - فاطمه نصیری: با وجود نزدیکی روابط سیاسی ایران و روسیه در سال‌های گذشته، تحول چندانی در زمینه مراودات تجاری این دو کشور به وجود نیامده است. نگاهی به آمارها نشان می‌دهد که مجموع مبادلات ایران و روسیه در سال ۲۰۲۲ معادل ۵.۱میلیارد دلار بوده است. در چنین شرایطی این پرسش به وجود می‌آید که دلیل ناچیز بودن تجارت این دو کشور چیست؟ می‌توان گفت که تا پیش از آغاز جنگ روسیه و اوکراین، روسیه روابط اقتصادی درهم‌تنیده‌ای با اتحادیه اروپا و اقتصاد جهانی داشت و همین امر موجب می‌شد که رغبتی در زمینه گسترش تجارت با کشوری که با تحریم‌های اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند نداشته باشد. با‌این‌حال پس از آنکه جنگ موجب شد حجم تجارت روسیه با اتحادیه اروپا کاهش پیدا کند، باز هم شرکت‌های روسی به دلیل وجود تحریم‌های اقتصادی علیه کشورمان، به سمت ایران نیامدند و کشورهایی مانند ترکیه، قزاقستان و ارمنستان را انتخاب کردند. با‌این‌حال می‌توان گفت افزایش تعاملات اقتصادی ایران و روسیه در آینده با در نظر گرفتن مواردی مانند فهم دقیق دو‌سویه تحولات ژئوپلیتیک اخیر، ارتقای دانش تجاری دو کشور، اصلاحات نهادی و در نهایت توسعه زیرساخت‌های اقتصادی امکان‌پذیر است. مرکز‌ پژوهش‌های مجلس در گزارش «شناخت اقتصاد روسیه و فرصت‌های تعامل» ابعاد مختلف این موضوع را بررسی کرده است.
  • از بانک مرکزی تنخواه گرفته نشده است

    مدیرکل خزانه وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: کسری‌های بودجه امسال با مدیریت نقدینگی خزانه از طریق منابع موضوع ماده ۱۲۵ قانون محاسبات، تامین شده و از بانک مرکزی تنخواه گرفته نشده است. مهدی بنانی اظهار کرد: پول بانک مرکزی، قدرت و ضریب فزاینده‌ای دارد که با ورود به اقتصاد کشور می‌تواند حجم نقدینگی را افزایش دهد و عامل تشدید تورم شود؛ بنابراین با اقدامات صورت‌گرفته در خزانه‌داری سعی شده در موضوع نقدینگی باری بر دوش بانک مرکزی کشور نباشد. او با اشاره به اینکه قبلا کسری‌ها از طریق مبالغ تنخواه بانک مرکزی جبران می‌شد، عنوان کرد: در بودجه امسال برای اوراق مالی اسلامی بیش از ۱۸۰همت در نظر گرفته شد که تاکنون ۱۲۰ تا ۱۳۰همت آن محقق شده است.
  • دست‌های خالی برای مالیات خانه خالی

    شاهین مستوفی، مدیرکل دفتر حسابرسی مالیاتی سازمان امور مالیاتی، در خصوص آخرین آمار خانه‌های خالی گفت: در خصوص عملکرد سال ۱۴۰۰از سوی وزارت راه و شهرسازی، در ابتدا ۵۱۰هزار واحد مسکونی خالی معرفی شد، اما در مرحله بعد این تعداد به ۲۹۰هزار واحد رسید و در نهایت بر اساس آخرین آماری که آبان به سازمان مالیاتی ارائه شد این تعداد به ۶۶هزار واحد رسید. او افزود: از این تعداد تاکنون ۸۶۸ نفر مالیات ابلاغ‌شده را پذیرفته و پرداخت کرده‌اند که از این محل ۸میلیارد و ۸۰۰میلیون تومان وصول شده است.
  • جریان مالی تمام دستگاه‌ها رصد می‌شود

    رئیس کل دیوان محاسبات با بیان اینکه تمامی حساب‌ها و گردش‌های مالی دستگاه‌های اجرایی به صورت لحظه‌ای و برخط، تحت رصد این نهاد نظارتی است، گفت: دیوان محاسبات در برخورد با تخلفات مالی قاطعیت دارد و تلاش داریم اثر بازدارندگی در اجرای احکام و آرای صادره از طرف دادسرا را نیز با جدیت دنبال کنیم. رئیس کل دیوان محاسبات کشور به مناسبت روز حسابدار در بیستمین نشست تخصصی مدیران مالی و عاملان ذی‌حساب یگان‌های فراجا حاضر شد. سید احمدرضا دستغیب با قدردانی از دست‌اندرکاران حوزه مالی و ذی‌حسابی فرماندهی نیروی انتظامی، اظهار کرد: افشای اطلاعات در راستای پیشبرد نظارت موثر و شفافیت، کارآیی درون‌سازمانی را به نحو قابل‌ملاحظه‌ای افزایش خواهد داد.
  • بدهی جهان به روایت آمار

    پیش‌بینی می‌شود سطح بدهی جهانی در سال ۲۰۲۳ به ۹۷.۱هزار میلیارد دلار برسد، رقمی که نسبت به سال ۲۰۱۹ افزایشی ۴۰درصدی را نشان می‌دهد. دولت‌ها در طول همه‌گیری کرونا، اقدامات مالی گسترده‌ای برای حمایت از بازار کار و جلوگیری از موج ورشکستگی ارائه کردند که این اقدامات تا به امروز منتهی به افزایش نرخ بهره و تشدید هزینه استقراض در سرتاسر جهان، ‌و درنتیجه افزایش بدهی جهانی شده است. در این اینفوگرافیک که براساس داده‌های پیش‌بینی‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول طراحی‌ شده است، میزان بدهی جهانی به تفکیک کشورها در سال ۲۰۲۳ نمایش داده ‌شده است.
  • جریان رسانه‌ای فشار مالیاتی بر مردم و بخش مولد ساختگی است

    دولت با تمام تدابیر ممکن، بدون فشار بر مردم و بخش مولد اقتصاد تغییر اقتصاد متکی به نفت به سمت اقتصاد متکی به درآمدهای پایدار را دنبال می‌کند. مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به گزارش مورخ ۱۴۰۲.۰۹.۱۴ روزنامه «دنیای اقتصاد» با تیتر «اقتصاد سیاسی مالیات‌ستانی در ایران» توضیح داد: همچنان که در این مطلب اذعان شده است، تغییر رویکرد از اقتصاد نفتی به سمت درآمدهای پایدار رویکردی مثبت است؛ اما نکته قابل‌توجه نعل وارونه‌ای است که از سوی جریان رسانه‌ای به این رویکرد دولت زده می‌شود؛ وگرنه دولت با تمام تدابیر ممکن و بدون فشار بر مردم و بخش مولد اقتصاد، این تغییر مثبت را دنبال می‌کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر